Banki hitelek


monalisa1 # 2009.07.09. 06:59

Kedves Erika!

Vélem minden autóhiteles kapott hasonló tartalmú levelet a saját bankjától - én magam is kaptam. Úgy a harmadik ujraolvasásra nagyjából meg is értettem a lényeget: akár bemegyünk módosítani akár nem, a jövőra nézve a bank akkor is úgy jár el ahogy az neki tetszik...

Ha meg ez nem tetszik nekünk, oké, vigyük a nemlétező x millió forintot és kivételesen költségmentesen visszafizethetjük az egész hátralévő tartozást - éppen aktuális devizaárfolyamon...

Mert hát hiszen ők megírták (...) a figyelmünket felhívták...

Külön írva: gondolj arra, van sok milliós hitelszerződéses, ha aug. 1-ig mind bemenne a bankba abból nagy nagy sorbanállások és anyázások lennének - az anyázás a banki ügyintéző részéről is...

"Lisa"
laikus hozzászóló

csalika # 2009.07.11. 15:14

hello.
lenne egy nagyon fontos kérdésem.a b.b.banknál van a folyoszámlám,volt egy személyi kölcsönöm aminek a törlesztö részletével1 havi elmaradásom volt még januárban.igaz ezt mindig toltam magam elött,mert nem tudtam két havit befizetni egyszerre,mert van még egy jellzálog kölcsönöm is,és hitelkártya is.a lényeg kb.két hete kaptam egy levelet,hogy felmondják a szem.kölcsönömet.én tudomásul vettem,hiszen nincs mit tegyek,hiába kértem a bankot,hogy probáljunk megoldást találni nem engedtek a magukébol.most 10-én ráment a munkabérem és teljesmértékben zárolták a számlámat,levonták a szem.kölcsön elmaradt törlesztöjét+az ehavi részletett:ez 72000ft+a hitelkártyára 32000ft-tot.a jövedelmem:140000ft-volt.
anyi nem maradt a számlámom,hogy a lákást kifizzesem.
EZT MEGTEHETI A BANK?EGY FORINTOT NEM TUDOK KIVENNI A SZÁMLÁMROL,MIBÖL ÉLEK MEG?
kérem válaszoljon,megteheti ezt a bank??
köszönöm.

Feri29 # 2009.07.11. 15:50

Sajnos megtehetik, a bankok nem az empátiájukról híresek. Nyiss egy másik banknál számlát és a következő béredet már oda utaltasd. Ezt igazából korábban kellett volna megtenni, amikor felmondták a hiteled.

bigdady # 2009.07.11. 18:57

Gondolom aláírtad, hogy megtehetik. Csak nem olvastad el.

nandy # 2009.07.13. 09:09

Teljesen mindegy, hogy mit írt alá és mit nem...

A Vht. a munkabérből való letiltást korlátozza, de a pénzforgalmi számláról történő levonást már nem. A bankoknak pedig nem kötelességük vizsgálni, hogy milyen jogcímen érkezett jóváírás a számlára, így azt akár 100%-ban is végrehajtás alá vonhatják.

(Nagyon kellene már egy törvénymódosítás...)

szarka # 2009.08.11. 04:35

Üdv!

A Raiffeisen Banknál van egy 1.800.000,-Ft- os chf alapú személyi kölcsönöm, aminek a törlesztőit nem tudom fizetni,így már közel 250.000,- Ft elmaradásom van.Behajtócégnek adták ki, akik nem beszélnek teljesen világosan, mire számíthatok? Azt mondják két héten belül vagy fizetek 100.000,- Ft-ot, vagy felmondják a hitelszerződést és a teljes összeget követelik. APEH inkasszó lesz,s ha az én mindenem nem elég viszik az anyukámét, mert ő az adóstárs. Munkahelyem megszűnt, jelenlegi bevételem családi pótlék a két gyerekem után, meg a munkanélküli segély, ezeket letilthatják? A munkanélkülit postán kapom, a csp-ot számlára. Ha anyukám is munkanélküli lesz, akkor vihetik az ő ingóságait is, ha az enyém nem elég? Akár a házat a feje felől is, mert nekem az sincs. Kérem valaki írja meg mire számítsak, mert nemigazán akarják felvilágosítani ott az embert.
Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.11. 07:34

APEH inkasszó lesz
Ez hülyeség, de a többi veszély tényleg fennáll. (A családi pótlékból nem tiltanak le, valószínűleg az álláskeresési támogatásból sem.)

szarka # 2009.08.11. 13:02

Köszönöm a választ.
Az APEH inkasszót a telefonos úriember használta, gondolom az "ilyeszük meg majd tokol" stratégiát alkalmazta.
Mégegyszer köszönöm.