Banki hitelek


monalisa1 # 2009.10.14. 15:36

A pénzintézettől kérni kell egy igazolást miszerint a tartozás időközben maradéktalanul rendezve lett - nehogy utólag egy másik ügyintéző esetleg másként "lássa" a dolgot...

Györgyi1982 # 2009.10.14. 16:21

Már kiállították az igazolást arról, hogy rendezve lett a tartozás. Azt nem tudom, hogy ki lehet-e kérni a papírokat, mert mi van akkor, ha az értesítő leveleket másnak (a férjemmel egyező nevű férfi) vette át? Szívesen megnézném, hogy hová, milyen címre szóltak azok a levelek! Akkor azokat nem lehet kézbesítettnek tekinteni, ha más címre küldik, és ott egy azonos nevű átveszi!? Ez így szabályos? - Gondolom nem. Azt nem tudja valaki, hogy van-e értesítési kötelezettsége a banknak, vagy a bank által megbízott behajtó cégnek? Dolgoztam közigazgatásban, ott is meg volt a menete, hogy miként, milyen határidőkkel kell értesíteni az ügyfeleket. Elképzelhető, hogy megtehetik, hogy éveken keresztül nem értesítik az ügyfelet? A behajtó cégnél azt is állították, hogy nem találták a címünket (közben költöztünk 3-szor.(Kekkh-nél át lett jelentve a lakcím) Érdekes 2001-ben meg megtalált a levél?
Mert ha azt nézzük, akkor 2001-ben jött az utolsó (és egyben első) levél hozzám, amit én, vagy bármely családtagom vett át.

Köszi

Kacsa1111 # 2009.10.16. 16:07

Kedves Györgyi1982,

ha tényleg tartoztál, és kifizetted, akkor már nem sok mindent tudsz csinálni.
maximum az összegen rugózhatsz, hogy tényleg ennyi gyűlt-e fel a hosszú évek alatt...


Kacsa11