Ha bemész a bankba, biztos megmondják, rajta van-e a pénz, vagy már lekapták róla. Neten nem tudod megnézni?
FHB-nál én úgy jártam, (tavaly nyáron, amikor eladtam az ingatlanom), hoy három héttel korábban, a dátumot megszabva, bejelentettem a végtörlesztést. A bank írásban, vastagon kiemelve ugyanezt a dátumot jóvá is hagyta, és felhívta a figyelmem, hogy 5 nappal előtte legyen a pénz a számlán. Ezek után a kérdéses dátum előtt KÉT nappal a számláról lekapta a pénzt mindenestül (tartozás, szerződésmódosítási díj, stb.) és természetesen a két nappal korábbi eladási árfolyammal számolva. (a megadott dátumon, tehát két nappal később jobb volt a CHF., a különbség 135.000.-Ft. lett volna a javamra)
Amikor egy ügyfélszolgálatos ügyintézőt megkérdeztem, hogy lehetséges ez, miután a bank is elfogadta a megadott dátumot, még ő sem tudott rá magyarázatot adni. Írásban megpanaszoltam, és aztán szépen megmagyarázták, hogy a szerződésünk ilyen és ilyen pontja alapján ez így volt jogos.
Azóta sem értem, ha én bejelentem a dátumot, ők ezzel a dátummal vissza is igazolják, vajon miért nem azon a napon és azzal az árfolyammal vonták le?
Úgyhogy ezzel csak azt akartam neked írni, hogy az FHB-nál lehetséges, hogy nem január 31-én fogják levonni a számláról a végtörlesztés összegét.