Te magad adtál neki megbízást a levonásra, amikor a szerződéseket kötötted vele.
Banki hitelek
Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi témában szeretném a segítségüket kérni. Egy adott bankhoz beadtunk egy személyi kölcsön igénylési kérelmet a kért dokumentumokkal (munkáltatói, bankszámlakivonat, közüzemi stb.) együtt. Most 3 hét után felhívtak, hogy szeretnék bekérni még pluszba egy másik banknál felvett lakáshitelünknek a komplett szerződését, anélkül nem bírálják el a személyi kölcsön kérelmünket. A dolgot azért nem értem, mert a hiteladatainkkal (törlesztőrészlet, hitel összege stb.) tisztában vannak a KHR-ből, bankszámlakivonatból szerzett információk után.
Kérdésem, hogy tényleg elkérhetik a másik bank szerződését, vagy csak azért kell nekik, hogy megnézhesség, hogy a konkurens bank milyen szerződéseket köt? Én kiadhatom egyáltalán a lakáshiteles bankunk szerződését egy másik banknak? Nem sértek vele üzelti titkot vagy ilyesmit?
Bocsánat az esetlen kérdésekért, de még sosem találkoztam ilyen szituációval.
Segítségüket előre is köszönöm!
Gondolod, hogy ilyen eszközökre van szükségük, ha meg akarják ismerni egymás szerződéseit?
Nem, nem feltétlenül gondolom, hogy ezért kell, csak nem értem, hogy miért akarnak egy hatvanegynéhány oldalas szerződést olvasgatni. De nem is ez a fő problémám, nem ez volt a problémám lényege, hogy miért kell nekik, hanem hogy elkérhetik-e egyáltalán, vagy én oda adhatom-e egyáltalán.
De akkor mindegy.
Köszönöm!
ha akarsz hitelt odaadod.
Üdvözlök mindenkit.
Egy kérdéssel fordulnék a hozzáértőkhöz.
Volt egy lakásom a feleségemmel közösen amin volt hitel. Elváltunk és 2011 áprilisában azaz közel másfél éve szerződést módosítottunk és lekerültem a hitelszerződésről mint adóstárs.
Most szeretnék venni egy ingatlant amit le is foglalóztam de hitelbírálatkor kiderült hogy a KHR-böl az elmúlt másfél évben nem törölte a bank a hitelbejegyzésem és emiatt elutasítottak, aminek köszönhetően esélyessé vált hogy bukom a foglalót ami egy szemmel is jól látható összeg.
Mit tehetek ilyenkor? A PSZAF-es panasz mellett élhetek bármilyen kártérítési igénnyel a pénzintézet mulasztása miatt? Vagy ezt a másfél milliós buktát le kell nyelnem? Ezt természetesen nem szeretném és ezért fordultam Önökhöz.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv: M.
Tisztelt hozzáértők!
Édesanyám halála után a banknál lejelentettem, hogy elhunyt. Miközben a részleteket fizettem én tovább átadták egy behajtó cégnek akik most 17 ezer forint kezelési költséget követelnek!! Ez mind a hagyatékátadó végzés előtt volt! Joga van a banknak átadni a hagyatékátadó végzés előtt egy elhunyt hitelét??? Én jóhiszeműen kifizettem miközben nem is biztos, hogy én lettem volna az örökös.
Válaszukat előre is köszönöm: M
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02