Banki hitelek


Jólesz # 2012.10.16. 14:34

Sziasztok,

Küldök egy linket, azok számára akik eddig nem voltak tisztában a következő lényeges fogalmakkal: ki az adós, adóstárs,kezes,készfizető kezes,zálogkötelezett?

Sokan csak most eszmélnek rá, hogy mit is írtak alá. Az információhiány életeket tesz tönkre!

A hitelkárosultak.blog oldalon olvashatjátok a cikket:
http://hitelkarosultak.blog.hu/…adott_eletek

Andrea26 # 2012.11.19. 11:25

Kedves Fórumozók!
Szeretnék Tőletek segítséget kérni,mert a párommal roppant nehéz helyzetbe kerültünk. Lakást szeretnénk venni,mert elég nehézkes a párom családjával az együttélés.Szinte semmi magánéletünk nincs. De a párom bátyja és annak felesége jó pár évvel ezelőtt vettek házat,aminek a párom az egyik adóstársa,a másik adóstárs meg a párom szülei. És úgy tudom,hogy ha senkit nem találunk aki át tudná vállani az adóstársi szerepet (márpedig Önként senki nem vállalkozik ilyesmire), addig mi sem tudunk felvenni hitelt. Anno én pedig diákhitelt vettem fel,hogy el tudjam végezni az egyetemet, és most törlesztem,havi 5-10000 forinttal, de nem hiszem, hogy diákhitel mellett én kapnék-e egyáltalán bármi nemű hitelt. Most apránként szedegetjük össze egy lakásra valót, de így viszont több év kell hozzá mire bármi felé is léphetnénk.
A párom bátyjának a felesége viszont évek óta otthon van, nem akar elmenni dolgozni, jól érzi magát hogy a férje keresetéből fizetik a hitelt meg nevelik a gyereküket, és mellett ő egész nap nem csinál semmit. Annó a párom adott kölcsön pénzt nekik,amiről semmilyen papír nem készült,csak több szemtanú (családtagok) látták.De most hiába kérjük tőlük vissza a pénzt,mivel nekünk is szükség lenne rá,mindig valamivel leráznak minket. Lehetne esetleg valamivel jogi úton utólag sarokba szorítani Őket, vagy esetleg, hogy segítsenek mást keresni a párom helyett az adóstársi szerepre? Mert természetesen ők jól érzik magukat,hogy minket sarokba szorítottak,és ők meg élhetik életüket míg mi sínylődünk.. Nekem is és a páromnak is a havi keresetünk minimálbérnél kissé több...Előre is köszönöm a segítségeteket,remélem tudtok nekünk valami jó megoldást!

Sherlock # 2012.11.19. 13:25

nincs kőbe vésve hogy ki kaphat hitelt, találhattok oylat aki így is ad. Ha a bank nem akar titeket kiengedni a kötelemből, akkor nem sokat tehettek. Reális esély akkor lenne, ha tőletek fizetőképesebb adóst tudnátok felajánlani, a leírtak alapján a sógórnő nem ilyen.

A lóvét lehet kérni bírósági úton, csak sokra nem fogtok vele menni az elmondottak alapján, ha meg is ítélik.

uj1977 # 2012.11.21. 14:07

Érdeklődni szeretnék a jogi tanácsadótól.
Bajban vagyok!!!
Az OTP Banknál lévő bank kártyámohoz tartozik egy "A" hitelkeret, az utóbbi hónapban a korábbi hónapokhoz képest átlagban 10.000 Ft-al kevesebb fizetés ment rá a kártyámra.
Novemberben a bankszámla kivonaton értesítettek hogy lecsökkentik az "A" hitelkeretemet 110.000-Ft-al. Ami azt jelenti hogy decemberben a fizetésem feléhez nem tudok majd hozzá férni.
Bementem személyesen a bankba hogy ne tegyék ezt mert akkor decemberben vagy a lakáskölcsönt adom fel vagy eszek.
Ők azt válaszolták hogy nem tudnak mit tenni ez van és kész!!
Én felajánlottam hogy inkább 3-4 hónap alatt 30-40.000 Ft-al visszafizetem a fenti csökkentést, ezt sem engedték.
Kérdem én csak így egyszerűen minden előzmény nélkül, a bank ellehetetleníthet egy családot??? Hogy a fizetése 50 %-át lefogja. És ha jövő hónapban úgy dönt hogy a 80 %-át fogja vissza akkor nem is eszünk és bukik a lakásunk is ???
Lehet itt valamit tenni?
Érdemes lehet a PSZAF-hez fordulni??

csihu68 # 2012.11.27. 14:36

Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni. Megszűnt a HSBC bank Magyarországon, tartozásomat átadták végrehajtón keresztül az EOS-nak. A végrehajtó 70000 Ft-ot von le a jövedelmemből már 10 hónapja. Az EOS kapja meg ez az összeget. Azonban a tartozásom nem annyival csökketn, hanem kb a felével. Az EOS nem hajlandó részemre az utalt összegekröl, a tartozásom összegéről semmiféle kimutatást adni vagy küldeni. Azt mondták forduljak a végrehajtóhoz. Vajon mit tehetek ebben az ügyben, hogy megtudjam a tartozásommal kapcsolatos részleteket.
Előre is köszönöm a segítséget.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.27. 15:35

Kérdem én csak így egyszerűen minden előzmény nélkül, a bank ellehetetleníthet egy családot???
Nyilván alaposan elolvastad a szerződést, mielőtt aláírtad. Akkor hogy is érted azt, hogy "minden előzmény nélkül"?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.27. 15:37

tartozásomat átadták végrehajtón keresztül az EOS-nak.
Talán inkább fordítva.

Egyébként valóban a végrehajtó tartja számon, hogy mennyi még a tartozásod.

sissy074 # 2012.11.29. 10:50

Tisztelt fórumozók!
Szeretnék tanácsot kérni az ügyemben.2010-ben forint alapú szabad felhasználású hitelt vettünk fel,a bank-nál nyitottunk folyószámlát is amire utalták a kölcsönt.Most a bank módosítani akarja a számlákat,ezért küldött levelet,hogy most meg lehet szüntetni ez miatt.De mikor érdeklődtünk azt mondták akkor a hitelt amit felvettünk egybe vissza kell fizetni.Én a szerződésbe nem találtam olyan rész,hogy a hitel folyósításának a számla megléte feltétele lett volna.De azt mondták állítólag a hirdetményükben benne van.Hát én néztem azt is de ilyet se olvastam.Tudna valaki tanácsot adni_?