Ügyvédi megbízás visszavonása

Érdeklődő001 # 2009.04.15. 18:42

Miért kellene, hogy visszaadja?
Nem várhatom el tőle, hogy vállalja az álláspontját, az enyém mellett?
Jogi képviselőnek fogadtam, nem pedig közvetítőnek.

De a lényeget megtudtam, ha azt kérem, hogy így csinálja akkor így kell hogy csinálja.

Köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.04.15. 09:03

Bármit megkövetelhetsz, de egy ilyen kérés után a legtöbb ügyvéd azonnal visszaadja a megbízást. Amelyik nem, attól pedig jobb lenne visszavonni.

Érdeklődő001 # 2009.04.14. 13:52

Kérem szépen egy hozzáértő mihamarabb válaszoljon. (beadvány miatt nagyon sürget az idő).

Köszönöm!

Érdeklődő001 # 2009.04.14. 08:26

monalisa1:
Köszönöm szépen.

Még egy dolgot kérdezni szeretnék.
Jól tudom, hogy megkövetelhetem az ügyvédemtől azt, hogy az általa írt hivatalos papírokon/beadványokon azt írja pl.: álláspontunk szerint, meggyőződésünk szerint, stb.?
nem pedig az alperes/felperes (attól függően, hogy melyik vagyok) állítása szerint, alperes/felperes meggyőződése szerint.

monalisa1 # 2009.04.13. 19:36

Ügyvédi Törvény, melyet megtalálsz teljes terjedelmében itt balra a "Szolgáltatások" menűsor "törvénytár" rovatban Ügyvd.törv. rövidítés alatt.

Érdeklődő001 # 2009.04.13. 08:32

Köszönöm mindenki segítségét.

Tomi01
Ezek melyik törvény paragrafusai?

Tomi01 # 2009.04.12. 13:16

"24. § (2)A megbízó a megbízást írásban bármikor korlátozhatja, vagy azonnali hatállyal felmondhatja.

29. § (1) Az ügyvéd köteles a megbízótól átvett vagy a megbízót megillető iratok átvételéről - a megbízó kérésére - elismervényt adni. Az iratokat a megbízás teljesítése, illetőleg felmondása után - a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel - az ügyvéd a megbízó kérésére köteles kiadni.

(2) Az ügyvéd nem köteles kiadni a fogalmazványait, a megbízó utasításait tartalmazó iratokat, az ügyben hozzá intézett leveleket, a megbízó érdekében teljesített fizetésekről szóló nyugtákat és az eljárása szabályszerűségének elbírálásához szükséges más iratokat; a megbízó kérésére az ilyen iratokról - a fogalmazványokat kivéve - másolatot köteles kiadni.

(3) Az iratok kiadását nem lehet megtagadni amiatt, hogy az ügyvédet megillető megbízási díjat és költségtérítést nem fizették meg."

monalisa1 # 2009.04.12. 13:03

Már miért ne lenne biztos., egy bizony munkát elvégzett - azt hogy jól vagy kevés jól az itt most mellékes -, a munkadíj jár neki., aztán mindenki megy a dolgára.

Érdeklődő001 # 2009.04.12. 11:56

Köszönöm a választ!
Azt még had kérdezzem meg, hogy ez teljesen biztos?

monalisa1 # 2009.04.10. 21:12

Az eljárás során bármikor vissza lehet vonni egy ügyvédi megbízást, de az ügyvéddel el kell számolni az addigi munkájáért. (A nála lévő teljes irathalmazt köteles kiadni.)

Aztán az, hogy a továbbaikban esetleg egy másik ügyvéd "viszi" a pert vagy saját magad, ez kizárólagos döntésed szerinti.

Monalisa
laikus hozzászóló

Érdeklődő001 # 2009.04.10. 19:53

Tisztelt Szakértők/fórumozók!

Érdeklődni szeretnék, hogy munkaügyi per kapcsán az elsőfokú eljáráshoz ügyvédet fogadtam az első tárgyalást követően.
Kérdezni szeretném, hogy ha nem vagyok vele megelégedve, akkor a megbízást visszavonhatom-e, ennek van-e negatív következménye?
Az elsőfokú eljárás során képviselhetem ismét magamat ügyvéd nélkül?

A válaszokat előre is megköszönöm!

Üdv. Érdeklődő001