Tisztelt Fórum tagok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mennyire \"szabályos\" ez a számlázás a futárcég részéről.
2021 ben kínából jött egy csomagom amit a fedex cég szállított ki. A kézbesítés meg is történt, nem volt vám eljárás, legalábbis én semmi értesítést róla nem kaptam anno. A feladó 30 dollárt nevezett meg értékként. Most kicsit több mint 1 év elteltével, kaptam postai levélként a fedextől egy befizetésre váró számlát, amin az akkori csomagszámra hivatkoznak, feltüntetve rajta többek közt hogy:
kézbesítés dátuma:2021.10.22
fizetési határidő: kézhez vételkor
számla kelte: 2022.10.28
Szerepel rajta import áfa és egyéb díjak, összesen 11.000 ft.
Továbbá írja hogy késedelmi fizetés eseten kamat megy rá. és hogy reklamációt csak a fizetési határidő lejárta előtt áll módukban elfogadni...(hogy mikor már rég kézbesítették mint határidő)
Ez rendben van így részükről? Ennyi erővel életünkben visszamenőleg minden kapott csomag után kiállíthatnak számlákat a rendszerükben fellelhető csomagszámokra hivatkozva. Ráadásul a fedex ügyfélszolgálata nem tud segíteni , kérték írjak az import osztályuknak talán ők, megtettem választ nem kaptam, telefonon nem érhetőek el...
Köteles vagyok e befizetni, ha nem teszem mi lehet a következménye, az ő részükről ez \"szabályos\" számlakiállítás e így ebben a formában. Köszönöm.