Tisztelt Fórumozók!
Bankszámlakivonatot szeretnék kérni 2009. év 4 hónapjáról.
Lehetséges?
Előre is köszönöm!
Tisztelt Fórumozók!
Bankszámlakivonatot szeretnék kérni 2009. év 4 hónapjáról.
Lehetséges?
Előre is köszönöm!
Koriana
„Bankszámlakivonatot szeretnék kérni 2009. év 4 hónapjáról.”
Az kicsit régen volt, éppen 11 éve! Én legkorábban 2013. évre tudnék számlakivonatot letölteni a netbankomból a rendszer alapján (de valamiért már azt sem engedte). Azért persze meg lehet próbálni személyesen - és persze a kívánságot udvariasan előadva - a bankfiókban, hátha.
A bankokat 8 évig terjedő megőrzési kötelezettség terheli a szerződéses ügyletekből származó iratok tekintetében. Tehát a 2009-es bankszámlakivonatot már meg kellett semmisíteniük, úgyhogy arról már aligha kaphat a kérdező másolatot...
Ráadásul egy 2009-es jogügylet is elég valószínű, hogy elévült mára, úgyhogy engedje el, azt tanácsolom...
Köszönöm a válaszokat.
Örökösödési vita miatt, egy átutalást és annak a bankszámlaszámát szeretném megtudni.
Nincs újabb adat(hordozó) ugyanehhez a számlához kötődően? Egy újabb kivonat, amiből kiderül?
Vagy "megszüntető-létesítő okirat"?
Utóbbiakban is benne kell lennie.
De talán kivonat kérése helyett egyszerűbb, ha - persze rendelkezési joga volt a számla felett, tehát megismerési joga van egyáltalán, de feltételezem - leírja, hogy mi a gondja a banknak és kér Tőlük "adatszolgáltatást".
Arra jogszabályi kötelezettségük valamit mondani 30 napon belül.
Én is így kértem korábbi számlámhoz bankszámlakivonatot az OTP-től, bár még nem jött meg, úgyhogy lehet rájuk küldöm az MNB-t, ha a napokban nem jön és nem tudnak igazoló adattal szolgálni a kimentésükre...
Egyébként - az akadály valószínűsítésével/igazolásával - a bíróságot, illetve a közjegyzőt is lehet okirat beszerzésére kérni, ha máshogy nem megy...
Sajnos semmi nincs, olyan régen volt, nem gondoltam abban az időben, hogy ez számomra fontos lehet. Sajnos a bankszámla számot (amihez volt hozzáférésem) sem tartottam meg.
Holnap próbálkozok egyet a banknál, hátha...
Még egyszer köszönöm a választ
Rendben, sok sikert hozzá! :)
Koriana,
Szerencsére nem úgy van, ahogy írta a válaszoló.
A törvény valóban 6 éves megőrzési kötelezettséget ír elő, de NEM kötelező ez után megsemmisíteni a kivonatokat.
(gy.k.: megőrzési idő minimum hat év - de a maximum nincs megadva).
Tavalyi évben, örökösödési perben, 27 évre visszamenőleg kértük ki a bírósággal a kivonatokat az OTP-től. Indítványra a bíró maga kérte ki őket, és meg is kaptuk.
Egyszóval : nem biztos, hogy sikerül hozzájutnotok, de van rá esély. Egy próbát megér. Indítványozni kell, hátha. Feltehetőleg bankja válogatja, melyik meddig tartja meg.
drbjozsef
„Egyszóval : nem biztos, hogy sikerül hozzájutnotok, de van rá esély.”
Felhívnám erre a kérdező ezen mondatára a figyelmedet:
„Sajnos a bankszámla számot (amihez volt hozzáférésem) sem tartottam meg.”
Számlaszám nélkül szerintem eléggé nehéz lesz lekérni a számlakivonatot. De az esély persze megvan rá, hátha másként is be lehet azonosítani, hogy melyik megszűnt számláról is lehet szó.
Az gond, bár én abból hogy "nem tartottam meg", nem azt gondolnám, hogy fogalma sincs róla mi a bankszámlaszáma, csak azt, hogy már megszüntette a számlát.
De szerintem még úgy is beszerezhető. Na nem mezei polgárnak, de a bíróság kérését ritkán szokták visszautasítani a bankok...
Jó napot kívánok!
Nem találtam megfelelő topicot, ezért itt szeretném feltenni a kérdésem.
Közös bankszámlám van egy rokonommal aki a tulajdonos, én teljes körű meghatalmazott vagyok. Ő külföldre távozott, én nem használom a számlát, azonban havi több ezer forint költség van rajta, mert nem érkezik meg rá egy adott összeg.
Az rokonom nem jön mostanában haza és hajlandóságot se mutat a számla megszűntésére, én meg nem fizetek olyan után, amit nem használok. De nem szeretném azt sem, hogy sok adósság gyűljön össze rajta. Hogyan tudom megszüntetni a számlát nélküle? Mert a bank szerint csak a tulaj teheti ezt meg.
Köszönöm a választ!
Ha valóban teljes körű meghatalmazott vagy, akkor mindent megtehetsz, amit maga a meghatalmazó.
garcia66,
Feltehetőleg rendelkezési jogod van a számlával kapcsolatban, nem meghatalmazásod.
Használhatod, de megszüntetni nem tudod. Te sehogy.
De tőled soha nem is fogják követelni azokat a költségeket, az kifejezetten a számlatulajdonost terheli.
Szard le. Legyen az ő baja.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |