rágalmazás, zaklatás, zsarolás


ObudaFan # 2011.09.12. 17:21

Szerintem nem érted, amit írtam.

ObudaFan # 2011.09.12. 08:27

A zsarolás meg a csalás kizárható. Ha betört a lakásba és onnan elvitte más dolgát, az lopás.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.12. 06:20

Hát ez a tényállás nemigen húzható be a csalás alá. Nem kellene amatőrködnöd.

Gabicsek # 2011.09.11. 20:43

Szívemből szóltál ObudaFan:)

Gabicsek # 2011.09.11. 20:43

Az legfeljebb csak pofátlan kéregetésnek minősül és nem bűncselekmény.
Ha megnéznézd a Btk-t, ez a zsarolás:
Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön és ezzel kárt okoz, az követi el a zsarolást.
Nem zsarolás, ha valaki pénzt kéreget, bármire is hivatkozva.

ObudaFan # 2011.09.11. 20:41

Ezzel az erővel az összes koldus zsarolást követne el.

Gabicsek # 2011.09.11. 20:38

nem.

végrehajtó1 # 2011.09.11. 19:21

Tisztelt Uram !

Jó lesz az Hölgyemnek is.:)

De tényleg nem értem,Biztos bennem van a hiba.Akkor megvárjuk hátha más tud valami tanácsot adni neked.

végrehajtó1 # 2011.09.11. 19:07

Mama11111 nem szórakozok csak nem értem, mi a gond és mi a kérdés.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.11. 18:56

Ha szórakozik is, igaza van: tényleg nem lehet érteni, mait írsz.

végrehajtó1 # 2011.09.11. 18:13

mama11111

Most kivel van a gond?A kutyával?féltesóval?nagymamával?unokával?

Mi a kérdés?

ObudaFan # 2011.09.11. 10:23

Igen, feljelentést lehet tenni zaklatás miatt a rendőrségen. A köpés pedig tettleges becsületsértés, amiatt a bíróságon lehet feljelentést tenni.

szedres # 2011.09.11. 10:10

Üdvözlet!

Pár hónapig párkapcsolatban voltam egy nálam idösebb férfival. A kapcsolatunk hamar megromlott az agresszív viselkedése miatt, ezalatt a 2-3 hónap alatt 2szer folytogatott úgy, hogy a nyakam véraláfutasos volt és meg is pofozott. Elhagyni nem mertem mert megfenyegetett,hogyha elhagyom akkor megöl és ehhez hasonló dolgokat mondott. Nagyon féltem tőle. A szüleimnek sem mertem elmondani,hogy mit csinál velem ez a férfi,de aztán erőt vettem magamon és mindent elmondtam mert már annyira féltem hogy nem birtam magamba tartani. Ekkor elhagytam a srác.Ez volt kb 3hete. azóta is rendszeresen zaklat. Egy darabig hivogatott,írogatott most már csak jön utánam vagy ordibál az utcánkban, elhord mindennek.Már nem merek az utcára lemenni mert folyamatosan itt van az utcában és azt figyeli, hogy mikor megyek el itthonról és mikor jövök haza. Ekkor rendszeresen odajön és nem hagy békén.Gyakran leköp, valamelyik nap a kávéját vágta az arcomba.Édesapám odament beszélt vele,hogy hagyjon békén, de nem használt, mert még aznap kiabálta,hogy valaki öljön már meg.Segítséget szeretnék kérni,hogy mit tudok tenni ebben a helyzetben? Van-e értelme feljelentést tenni a rendőrségen mert ez nem állapot. Segítségét előre is köszönöm!

ObudaFan # 2011.09.11. 10:07

Hát ahhoz először egy értelmezhető tényállás, másodszor egy kérdés kellene.

ObudaFan # 2011.09.10. 08:56

A hangfelvétel is bizonyíték, de ennél azért lényegesen bővebb tényállás kell annak megítéléséhez, hogy az adott esetben az adott hangfelvétel felhasználható-e.

ObudaFan # 2011.09.08. 19:15

Ha ez kiderül a hangfelvételből, akkor szerintem megszüntetik az eljárást. Ha nem, akkor sem kell komolyabb büntetésre számítani.

nemneked # 2011.09.08. 18:05

Üdvözletem!

Zaklatás ügyben szeretnék segítséget kérni.

A rövid történet.
Megismertem az interneten, egy aranyos, kedves csinos hölgyet. Alapjában véve tök jól elvoltunk, interneten, és telefonon keresztül. (személyes találkozó sosem volt, mindig lemondta.)

Megadta nevét, címét, számát.. amiről később kiderült, hogy semmi sem valódi. Ez által sehol nem találtam meg, facebook, iwiw és egyéb. Immáron 8 hónap telt el, úgy, hogy szeret meg minden meglennénk, kiderült a neve meg minden, de semmi tali. Tudom fura, de naív vagyok sajnos.

Ez idő alatt nagyon sok dolgon mentünk át, nem részletezném hiszen ez nem lényeges ebben az ügyben.
Viszont mindig nekem kellett hívni szinte, nagyon ritkán hívott.
Amiért úgy nézki, hogy most bajban vagyok. Mikor kiderült, hogy a hölgy ki is valójában, írtam neki szép üzeneteket.. Ugye mint minden dühös, csalódott ember. A tudtom nélkül fel lettem jelentve zaklatás miatt, ami miatt kerestik is telefonon, hogy XY személy feljelentést tett zaklatás miatt, hamarosan megkapom az idézést.

Megdöbbentem hiszen, a hölgy ugyanúgy keresett, nem csak Én őt és őszintén, ha valakit zaklatok, akkor visszahív 1.5 órára, vagy beszél velem órákat? Nem hinném.

Van egy utolsó beszélgetésem (hangfelvétel) vele, amin letagadja a dolgot, és ő hívott, amikor kifejtette, hogy miért keres.

A kérdésem az lenne, hogy kaphatok valami súlyos büntetést ez miatt? Azért félek, mert valóban fenyegettem , hogy meglátogatom.. meg ilyenek, de soha nem tudnék ártani senkinek.

Illetve ha meghallgatják a felvételt, amin ő keres és tagad mindent, megúszhatom?

Elnézést ha zavarosan fogalmaztam.
Köszönöm a választ.

ObudaFan # 2011.08.08. 16:54

30 napon belül zaklatás miatt feljelentést tehetsz.

Pit. # 2011.08.07. 20:44

Nekem lenne egy olyan gondom,hogy nem rég óta járok a barátnőmmel akinek mint kiderült idióta a párja,valószínűleg lelki terroros,a barátnőm együtt lakott vele de szakítottak mert már a srác teljesen kiidegelte,és már a lány nem szerette.El is pakolt a sráctól,és mi ezután jöttünk össze,de az öröm kevés ideig tartott,mert minden nap hívogatja a barátnőmet,sms eket küldözget,próbál rá lelkileg hatni,hol csúnyán hol gúnyosan beszél,és minden áron az a célja hogy megkeserítse a barátnőm életét ha neki nem jó ne legyen jó a barátnőmnek sem.Aztán eljutottunk oda hogy én is meg lettem fenyegetve hogy majd a barátai megakarnak verni mert,én el vettem a barátnőjét ami bosszút kiván,de azt mondta nem lessz verés ha a barátnőmet,haza küldöm és jó ideig nem tartom vele a kapcsolatot,na most ugye megíjedtem,a barátnőm haza ment,de úgy döntöttem nem hagyom,így fogok találkozni a barátnőmmel,de ezt a beszélgetős témát amit akart ezt már régebben is megcsinálta barátnőmmel,és nem rég mikor megtudta hogy újból találkozunk,azt írta barátnőmnek hogy ő nem felejt és betartja a szavát,csak nem tudom mire gondolt a megveretésemre vagy hogy megutáltat a barátnőmmel.

Mit tehetek ilyenkor?

tehénmérnök (törölt felhasználó) # 2011.05.25. 18:13

Most nézem csak. Látom, nagyon beloptad magad a három moslék, féreglistás bíró (lásd www.csiza-csaba.hu)szívébe, amikor bemutattad a tárgyaláson a weboldalamról, Máriát pozitívumként, míg ezt a három férget a helyükön, a Féreglistában egy tárgyaláson.

akik az alábbi videón látható, általános iskolában kiskorúak, - köztük a fiam - és szülők szeme láttára elkövetett megismételt garázdaság, és megismételt testi sértés miatt ejnye-bejnyében (megrovásban) részesítette a többszörösen büntetett K. Attilát. Valami olyasmivel "indokolta" a moslékhármas, hogy ellenem is van büntetőeljárás folyamatban, nálam "elfelejtették" az ártatlanság vélelmét, mind a mai napig büntetlen előéletű vagyok.

Tehát a moslékmasszi által vezette moslékhármas bírói tanács szerint ejnye-bejnyét érdemel, az alábbi videón leírt 2. bűncselekmény.

http://www.myspace.com/…id/107885165#…

Komolyan mondom, ha most lemegyek az utcára, az utca 100 emberéből 100 ember tény és törvényhelyesbb ítéletet hoz, mint a moslékmasszi vezette hármas.

1 anyuka # 2011.05.24. 20:30

Mária újabb letartóztatási kérelmét utasította ma el a másodfok is megalázó kioktatással.

http://krokotanarur.hu/2011/Let.jpg

Vajon mikor kerül végre be Mária oda, ahová való???

Ha belegondolunk, hogy ezért ma el lehet kérni 30.000Ft+ÁFA óradíjat, és bizony van olyan idióta, aki még meg ki is fizeti...

Nyílt levél Máriának:

Olyan vonzó volt ma Mária! Mindig imádtam a fél évszázados csábos combokat, amint elővillannak az igazán csini ízléses fél-miniszoknyák alól... (Igaz, jobbára 15-25 közti korosztály viseli őket, de azért Önön is igazán vadító volt!)

Mondja Mária! Nem akar velem eljönni valahová a Bahamákra? Képzelje el a naplementét a tengerparton! Hagyjunk itt csapot-papot, és éljünk a pillanatnak Mária! Csak mi ketten! Ön, meg én! Make love, not war! Igaz, most jut eszembe: Ön nem csak németül, de angolul sem beszél. Sebaj, majd csendben hallgatjuk a hullámok suhogását. Szinte érzem az orrcimpáimban a pálmafák illatának keveredését az Ön bódító, varánusz-vadító Moskowskaja Krasnaja parfümjével. Csodás lenne Mária. Mondja, hogy: IGEN! Életünk titkos vágyait váltsuk valóra!

Aztán nem bánom: le is tartóztattathat!

Sohasem késő megtalálni az igazit Mária!

Brrrrrrrrrrrrrrrr! Mária! Már a gondolatba is beleborzongok!

Mondjátok meg Máriának: szeretem!!!

KaraKara # 2011.05.23. 15:59

Kedves Szakértők!
Nagyon egyszerű kérdésben kérném segítségüket. Folyamatos telefonhívásokkal zaklatja egy személy szüleimet - miattam. Már ők is és én is kértem, hogy ne telefonáljon többet, de nem volt hatása. Feljelentést ugyanakkor (most még) nem szeretnék tenni, hiszen mindenkinek jobb a békesség, de fel szeretném hívni a figyelmét erre az eshetőségre is. Ha ügyvéddel látogatom meg és mondom el ezt neki, akkor az ügyvéd később igazolhatja-e a törvény előtt, hogy megkértem a telefonhívások befejezésére, vagy van-e egyáltalán bármi értelme ügyvédet vinnem magammal?
Válaszukat előre is köszönöm!

SolnesM # 2011.05.22. 07:05

Kedves Jogi szakértők !
Adva van egy társaház, abban sok sok lakás - vagy 35 db..
Ebből egyet megszeretnénk venni, tehát van egy lakás mustra /szemle.
Itt kiszúrok egy nagy szabálytalanságot, egy gázcső lezáratalan, biztonság szempontjából veszélyes, egy egészház érdekeit súlyosan veszélyezteti. Szóltam a tulajnak és ő mint amolyan kukacoskodót leintett.
Ilyenkor mi van ?
Gondolom ha szólok a hatóságnak (tűzvédelem, katasztrófa védelem stb,. vagy a szolgáltatónak - egy gázszolgáltató, az még nem zsalolás . Mert mivel egyezségre nem jutottunk, esetleg így is fel lehet fogni.
Tehát úgy általában, ha az ember tudomására jut egy mások életét és anyagi biztonságát súlyosan veszélyeztető helyzet - szólhat e az illetékeseknek ??
Egy eseteleges robbanás 100 milliós kárral járhat és lehet több halott is.
Vélemények ??

ObudaFan # 2011.05.14. 10:06

Megpróbálhatod kérni, hogy biztosítékot adhass és ne kelljen hazajönnöd.

deothora # 2011.05.13. 21:38

A bíróság idézett be engem mint feljelentettet, meghallgatásra a tárgyalás elökészítése céljából...Lehet kérelmeznem a bíróságtól hogy írásban tehessek nyilatkozatot és nélkülem folytassák le a tárgylaást? mert külföldön lakom és 6idézetje van az ügynek, és nem tudom kifizetni a hazautazás árát.