rágalmazás, zaklatás, zsarolás


Agent Cooper # 2014.07.30. 19:40

Kedves durjas!

Rágalmazást semmiképpen sem valósíthatott meg, legfeljebb hamis vádat. De véleményem szerint az sem valósult meg.
Egyébként teljes mértékben azonosulni tudok a véleményével, semmiképpen se hagyja magát!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

durjas # 2014.07.30. 16:06

Pontosan az olyan ügyvédek miatt nehezedik meg a helyzetem, mint amilyet képviselsz, aztán csodálkozol, ha melegebb éghajlatra tanácsol valaki. Ha meg valaki megsérti a megsérthetetlen egódat, akkor meg fenyegetőzöl, meg rágalmazol. Gratula jó fórumozó vagy.
Aki a pszichiátert ajánlja, annak biztosan nagyobb szüksége van rá, és az ügyvédi díjazásból erre is futja. Így, ha vannak tapasztalatai azt is megoszthatja, hátha kedvet kapok ahhoz is, hogy talán pszichiáterhez járjak.
Pontosan ez a fajta gusztustalankodás nincsen meg a külföldön. Sok sikert a játszmáidhoz, hiszen pontosan emiatt nem kell pszichóhoz járnod...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.30. 14:55

Oké, ügyvédre nem akarsz költeni? Pszichiáterre se?

durjas # 2014.07.30. 13:47

Gondoltam, hogy társadalmi megosztottság lesz a történtek között.
A tisztázás érdekében:
több, mint 4 éve semmi máson nem munálkodik a volt élettársam, minthogy a kapcsolattartásokat bojkottálja. 4-500 km-re lakunk egymástól, és ő lépett ki a kapcsolatból másik férfi miatt. Jelenleg együtt laknak, de külön szobában. Ez a rész amúgy sem idetartozik. A gyámhivatlhoz beadott végrehajtási kérelmeim süket fülekre találtak, kompromisszumra vagy mediációra nem reagált. Több 10 ezer Ft utiköltségveszteséget okozott, azzal, hogy feleslegesen utaztam el. Amúgy az első évben a gyámhivatal 5000 ft-ra bírságolta. A gyerekért azért nem mehettem el az óvodába péntek délután, mert "törést okozna" neki... Jelenleg 2 éve húzódik a kapcsolattartás újraszabályozása, mert én bővítést szeretnék, ő meg szűkítést. Igazságügyi szakértők folyamatos bevonása van. külön lakást bérelek a kislányomnak, melyet be is rendeztünk közösen. Járok vele úszni, lovagolni. Ő a gyerek jogán felvett pénzekből él. tartásdíjat fizetek. Minden következmény nélkül akadályozta azzal a akpcsolattartást, hogy nem szólt azok elmaradásáról. Semmilyen kompromisszumot nem vagyok hajlandó vele kötni, mert abból tuti én jövök ki rosszul. Azt kérdezem, hogy egy 30 éves nő hogyan kaphat védőnői diplomát, mikor saját gyerekével "szemétkedik". Ezt az egyetem fura urától is megkérdeztem. mennyire lesz hiteles az a nő, aki kiskorút veszélyeztet. Hozzáteszem a lányommal kiváló akapcsolatom, csak az anyja nyomkodja rajta a gombokat. maradjon valaki nyugodtan, ha a hatóságok nem segítenek, de ha erőteljesebb lépésre szánom el magam, akkor meg egyből rágalmazás. Amúgy jó keresetem van, kijönne belőle az ügyvéd is, de inkább bírságot fizetek belőle, mint ügyvédnek, kb ugyanannyi mindkettő, csak nem kell résztvennem ezeken az eseményeken. Minden költséget kiszámolva óránként 2500 ft-ot fizetek, azért, hogy a lányommal találkozhassam és a körülmények megfelelőek legyenek. Kéthetente 10 órát utazom és estére még mindig vissza kell vinnem a lányomat, miközben 4,5 éves. Ha azt gondolják, hogy ezt érzelemmentesen meglehet oldani, akkor tévednek. 3 ügyvéd is kikopott már mellőlem más-más okból kifolyólag. Egyetlenegy dologra számíthatok, ahogy nő a lányom, kezdi átértékelni a helyzetet. Nem fogom egy olyan nőnek elhallgatni a dolgait, akinek kötelessége lenne, hogy minimálisan elősegítse a kapcsolattartás megvalósulását és ehhez nem kell más, mint a bírósági ítéletben foglaltakat betartani.

capisca # 2014.07.30. 13:23

Kedves KBS!

OFF

Azért meg tudom érteni durjast, ha én se láthatnám a kisfiamat, holott lehetőségem lenne rá hatóság és jogszabály rendelkezésénél fogva lehet, hogy én is elkövetnék jogász létemre ilyen hibát.

ON

Kedves durjas!

Azt gondoltam, hogy azon berkekből származol, akik az ő védelmével foglalkoznak, mert elég erős "háttere" van.

Ha onnan származnék, akkor nem ide írnék.

Próbálj meg ingyenes jogsegélyszolgálatot igénybe venni, ha a jövedelemi viszonyaid azt alátámasztják, mert nagyon hosszú harc lesz köszted és a volt nejed között.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.30. 13:15

OFF
Nincs miért elnézést kérned. A kérdező sokkal súlyosabb dolgokat követett el, mint a te trágár kiszólásod. Ezt a magtartást egyébként a szakítást feldolgozni képtelen nőktől szoktam látni, férfiaktól eléggé idegen.
ON

durjas # 2014.07.30. 13:15

Örülök, hogy tisztázódott a félreértés. Azt gondoltam, hogy azon berkekből származol, akik az ő védelmével foglalkoznak, mert elég erős "háttere" van. Tovább foglalkozom a témával. Köszönöm.

capisca # 2014.07.30. 12:49

Kedves durjas!

Meg kell követnelek és ellnézést kell kérnem az első hozzászólásomért.

Azonban a rágalmazást álláspontom szerint megvalósítottad, azzal, hogy ezzel az egyetemhez, a MaVé-hoz, Ombudsmanhoz stb.. fordultál.

Mindenképpen ajánlott ügyvéd fogadása, mert jelen állás szerint a volt feleséged sokkal előnyösebb helyzetben van.Ha bíróság elé kerül (és oda fog kerülni) ügyvéd nélkül nagyon nehéz helyzetbe leszel.

durjas # 2014.07.30. 11:51

A "védőnő" jelöltnél. Szerintem azzal, hogy ő folyamatosan megakadályozta, a kapcsolattartásokat, holott többszáz km-t utaztam. Ezt éveken át úgy, hogy a Gyámhivatal nem tett semmit. Emiatt vontam be más (egyelőre számomra hivatalos) segítséget, és ez szerintem nem rágalmazás.

capisca # 2014.07.30. 11:42

Kedves durjas!

Akkor egyre válaszolj.

Kinél van elhelyezve a gyermek? Nálad vagy a volt feleségednél?

durjas # 2014.07.30. 11:13

kedves capisca!
úgy látom beazonosítottál, mert nagyon személyeskedsz:) de természetesen nem a te véleményedre vagyok kíváncsi, mert az egy nagy rakás szar. A gyámhivatal majd eldönti, hogy a kapcsolattartás elmaradásáért megfelelő indok-e, a "tanulás, vizsgára készülés", bár kérdem én, hogy ahhoz meg minek gyerek..Pfff)
Azt gondolom a BTK-ban kiskorú veszélyeztetése címen a rendszeres kapcsolattartás akadályoztatása is szerepel.
Okoskodj, meg személyeskedj máshol, remélem lesz hozzáértő, aki a jogi alapokat helyezi előtérbe. Erre van most szükség, nem pedig a kifogásokra. Nekem nincs szkségem ügyvédre, mert el sem fogok menni. Nekem erre nincsen pénzem.

capisca # 2014.07.30. 10:59

Kedves durjas!

Először is ritka nagy szar alak vagy, hogy így viselkedsz.

A kérdésedre a válaszom az, hogy igen. Önmagában az, hogy a kapcsolattartásra kijelölt időpontokon nem jelenik meg (tudod miért nem jelent meg? Esetleg tanult, vizsgára készült?), még nem jelenti a gyerek veszélyeztetését.

Sőt tovább megyek ettől még lehet, hogy JÓ védőnő lesz.

Szerintem fogadj egy ügyvédet, mert hamarosan szükséged lesz rá.

durjas # 2014.07.30. 10:26

Sziasztok, a gyermekem anyja magánvádas eljárást indított ellenem rágalmazás miatt, mert a jelenlegi egyetemének (védőnőnek tanul) és a Magyar Védőnők egyesületének küldtem egy levelet, amelyben azt fejtegettem, hogy mennyire lesz hiteles védőnő, aki saját gyermekét folyamatosan veszélyezteti, hiszen rengeteg kapcsolattartás elmaradt. Ezeket beadtam a Gyámhivatalnak, de évek alatt nem bíráltak el semmit. Májusban megkerestem az Egyetemet, a MaVe-t, az Ombudsmann-t, a Humán Erőforrás Minisztériumot, a Rendőrséget és ismételten a Gyámhivatalt. (összességében ennek lett eredménye, elkezdték feldolgozni az összes beadványomat).
Lesz egy személyes meghallgatás, amelyre én biztosan nem megyek el, mert szerintem ez nem rágalmazás, és majd akkor "jelentkezem", ha érdemi információt kapok a meghallgatásról.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire fogadható el rágalmazásnak, ha hivatalos szerveket keresek meg a véleményemmel és kérem, hogy tegyenek valamit, mert a kapcsolattartások sorra elmaradnak. Számomra megdől, a védőnői hitelesség, ha valaki a saját gyermekét "veszélyezteti", nemhogy "védőnői jogosítványt" adjanak a kezébe.
Az Egyetem elhatárolódott a témától, hogy ez nem az ő jogkörük. A rendőrség "megszüntette" az ügyet. az Ombudsman szerint nem az ő hatáskörük, hogy nyomást gyakoroljanak a Gyámhivatalra. Legnagyobb meglepetésemre a Minisztérium azonnal utasította a Gyámhivatalt a beadványaim feldolgozására. A Gyámhivatal azonnal fel is dolgozott 5-öt, ebből mind az 5 már fellebbezésen van. A MaVe nem reagált semmit.
Bármilyen javaslat érdekel, mit tegyek és mit ne tegyek címszóval. Megvalósult rágalmazás? Köszönöm

ObudaFan # 2014.07.22. 05:35

Ez bűncselekménynek nem minősül.

Évi66 # 2014.07.20. 16:40

Tisztelt Szakértő!

2013-ban,munkahelyem átszervezésének kezdetekor az alpolgármester,az egyik képviselő a munkatársaim és az én jelenlétemben az intézetvezető asszony felállt és emelt hangon közölte, hogy az új munkahelyre(jóval kevesebb bérért) csak azok mehetnek át, akik felmondanak, és így lemondanak a felmentéssel és a végkielégítéssel járó összegről. Az lenne a kérdésem, hogy ez zsarolásnak, illetve hatalommal való visszaélésnek minősül-e? Ha igen, milyen jogi lépéseket lehet tenni az ügyben?
Természetesen mindegyikőnk a végkielégítés és a felmentés mellett döntött.

Üdvözlettel:
Csiszár István

Sherlock # 2014.07.20. 09:42

Nem a hivatalos jövedelmét veszik figyelembe, hanem a vagyoni viszonyait. És ez nem zsarolás, csak nyomásgyakorlás. Ne írd alá. Az emailt ellenben nyugodtan csatold az iratokhoz.

hathorankh # 2014.07.20. 09:36

Kedves Ügyvédek!
Válófélben vagyok, van gyermekünk is, ideiglenesen nálam van elhelyezve.
Családon belüli erőszak miatt válunk.
Rágalmazásért már pert indított a leendő exem, melyben nem marasztaltak el, a büntetőper lezárultáról már a papír is a kezemben van, az jogerős.
Most a válófélben lévő férjem megfenyegetett e-mailen, hogy hogyha nem írom alá az ő egyezség tervezetét, melyben többek között le kellene mondanom a jövőben az összes karácsonyról és húsvétról a közös gyermekkel,korlátlan és általam csak nyomós indokkal írásban megtagadható kapcsolattartása lenne, továbbá egyeztetés nélkül összevonhatna egymáshoz közeli időpontban kezdődő kapcsolattartásokat(pl óvodai szünet rá eső része ha közelre esik egy kéthetenkénti kapcsolattartással, akkor előzetes egeztetés nélkül úgy dönthet menet közben, hogy a gyermek nála marad és a köztes időre nem hozza haza),és még sok minden más is volt benne, ezek a fő indokaim, amiért nem akarom aláírni,
akkor a következő tárgyalástól kezdve a mostani tartásdíj harmadát fogja csak fizetni,mivel a hivatalos jövedelme alapján csak annyi járna.
Ha aláírom, akkor marad a mostani tartásdíj, ezt is leírta.

Nekünk nagyon kell a mostani összeg, viszont az egyezség vállalhatatlan.

Ez, amit leírtam, ez zsarolás volt,tehetek valamit, pl feljelentés, vagy ilyet lehet csinálnia?

Köszönettel,

ObudaFan # 2014.07.06. 21:08

Szerintem ha a fenyegetés ezen a határon nem megy túl, akkor ebből nem lesz büntetőeljárás.

blade460 # 2014.07.04. 19:29

Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mit lehetne tenni akkor, ha ikerház esetén, mivel közös az udvar így a gyerekeim együtt játszik a szomszéd gyerekeivel, mármint csak egy udvaron mert nincs elkerítve és így egybe van mindkét rész, és mikor a gyerekek összevesznek akkor a szomszéd folyamatosan ordibál és veszekszik majd fenyeget, hogy felrugdossa a gyerekeimet és a felségemet valamint folyton gúnyos megjegyzésekkel illet. Én szeretnék zaklatás miatt feljelentést tenni de előtte szeretném kikérni a ti véleményeteket.
Köszi!
Üdv.: István

ObudaFan # 2014.06.29. 11:40

Nem hiszem, hogy ezt jogi úton kellene kezelni.

hürrem # 2014.06.25. 19:32

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ilyen esetben mit tehetnék, ami a következő
Azzal kezdeném, hogy lány vagyok :) és van egy vagyis volt egy baratnőm tényleg szinte az egyik legjobb barátnőm a lényeg 4éve ismerjük egymást És neki nem voltak soha barátai csak én. Én meg olyan vagyok Hogy aki a barátom az szeretem és ezt mondom is nekik meg ölelgetem őket meg vicces beceneveket adok nekik ami más barátaimnál fordítva is így van. Szóval én naív vagyok túlságosan is ezért megbízok bennük és ha valami gond van vagy valami öröm bánat ér én megosztom azt velük bármi legyen is az! Kivéve ez a lány ő más mint a többi zárkózottabb de sokszor idegbetegen viselkedett ha nem csináltam semmi olyat volt olyan hogy csak mert olyan kedve van flegmázott velen meg bunkózott kezdetben elviseltem hisz a barátnőm. Volt neki is pasia azzal is sokat bunkózott. De mással is nagyon ellenszenvesen viselkedett. Egyik nap bejelentette nekem hogy valamit érez irántam amit maga se tud eldönteni. Itt kezdődik a bonyodalom. Bármikor ha pasiról beszéltem flegmázott és elhordta mindennek a srácot. Amiutan elköltöztem több mint 400km-re onnamtól kezdve rosszabb lett a helyzet sokszor nem beszéltem vele nem írtam neki akkor ezért vergődött és elkezdett fenyegetni hogy a titkaimat amit elmondtam neki kikürtöli mindenkinek ha nem beszélek vele vagy ha nem úgy viselkedek ahogy neki jó. Ezért türtem a sok balhéját tényleg minden hülyeség miatt veszekedett velem és türtem csak hogy ne beszéljen a titkaimról de meguntam több mint egy éves terorizálasát ezért megmondtam neki hogy hagyjon békén mert elegen van belőle! De nem fogja fel állandóan hívogatott smseket írt kamu facebook profilokról irogat meg folyamatosan azt lesi az interneten hogy mit csinálok nyomoz utánam ami már sok! Ezért letíltottam a számát a facebookról minden olyan embert akiéről tud nézni de így is megtudtuk mindent! Szóval valamelyiknap suliból kijövet láttam hogy ott àll nem hittem a szememnek hogy 400km-ről is képes eljönni hogy beszéljen velem! Beszéltem vele ha már eljött de mondtam neki hogy hagyjon békén de nem érti meg adott nekem ajándékot is amit elkellett fogadjak mert nemhagyott volna békén! Nagynehezen eltudtam küldeni de elegem van hogy már itt se hagy békén nem normális állandóan kiabál és nem veszi észre magát! Nem tudom mittehetnèk tudom az én hibám is mert hagytam túl közel engedni magamhoz de ez már akkor is beteges és még mindent, lese írtam! Szóval a segítségét kérném! Köszönöm!

Agent Cooper # 2014.05.12. 19:40

Kedves Bebecs!

Mindenképpen tehet a büntetés enyhítéséért, azonban ilyesmit nem fórumon kell megbeszélni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Bebecs # 2014.05.12. 10:32

Üdvözlöm!

Egy kérdést szeretnén feltenni Önnek. Pár hete kihívtam éjszaka a rendőrséget, mert a volt párom részegen ütötte több órán kersztül a bejárati ajtómat! Azóta nem zaklatott! Feljelentést nem tettem, de a rendőrség garázdaság vétsége miatt eljárást indított ellene. Az illető büntetlen előéletű, semmilyen dolga nem volt eddig a rendőrséggel. Szeretném megkérdezni, hogy milyen büntetésre számíthat? Illetve, hogy én tehetek-e valamit a büntetés enyhítéséért! Köszönöm a válaszát!

ObudaFan # 2014.05.12. 09:21

Attól függ. Ha jogilag azért beszámítható, akkor lehet feljelentést tenni.
Ha nem, akkor marad az, hogy elkerülitek, amennyire lehet.

Szöszi77 # 2014.05.11. 13:28

Üdvözlöm!

Egy elég zavaros ügyben szeretnék tanácsot kérni.A barátnőm egy ideig az édesanyjánál lakott 3 kiskorúval.Az anyja elmeállapota labilis,így gyógyszeres kezelés alatt áll.Veszekedés és verekedés miatt feljelentette őket az egyik szomszéd,így elköltöztek a betegtől.A gyámügytől látogatják a gyerekeket azóta,mivel veszélyeztetve voltak fizikailag,érzelmileg.Mióta máshol laknak,a gyógyszerekkel kezelt beteg azóta is zaklatja a gyerekeket és a barátnőmet is a munkahelyén!Az idegosztályra tudomásom szerinte nem fektetik be,mert az orvosok szerint "nem szükséges,kezelhető"!Mit lehet tenni egy ilyen beteg elmével rendelkező emberrel,aki a saját lányát és unokáit nyilvános helyen zaklatja,rágalmazza és megalázza?Engem is rágalmaz csak azért,mert a lánya barátnője vagyok.A barátnőm boltba dolgozik és az anyja bejár oda,trágár mondatokat ordít és fenyegetőzik!Senki nem tesz semmit mert beteg,de ezt nem lehet már hagyni.Mit lehet tenni?
köszönöm a választ!