Zaklatás


Agent Cooper # 2013.02.07. 21:23

Kedves Lárma!

Tegyen belátása szerint.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Rafina67 # 2013.02.07. 11:52

Kedves Lárma!

Nem segítek önnek többet.
Minden jót!
R

Lárma # 2013.02.06. 23:03

Kedves Agent Cooper és Rafina67!

Köszönöm a hozzászólásokat. Igazából én is a rendezés pártján állok, és nem akarok belebonyolódni mindenféle jogi hercehurcába. Teljesen nyitott vagyok akár közvetítő segítségével is a probléma lerendezésére. Azonban az a baj hogy ezt nem nekem kellene megérteni, hanem az illető hölgynek. Ő nem hajlandó velem szóba állni. Illetve nem mer. Meg van sértődve, mert megmertem mondani neki a véleményem a viselkedésével kapcsolatban. Vajon ha felvetném a rendőrségen a közvetítőt, akkor ott mit lépnének erre? Partnerek lennének, vagy azt mondanák, hogy ez nem az ő dolguk?

A gond az, hogy sakkban tartja a volt férje, akiből most is él. Abban bízok, hogy a rendőrségen, ha szembesítésre kerül a sor, akkor kibuknak majd dolgok. Mert igazából nem engem kellett volna feljelentenie zaklatásért, hanem a volt férjét. Annak a zaklatásairól is írt nekem sokat… De hát ugye a pénz az nagy úr.

A történtek ellenére is még mindig nagyon kedvelem ezt a nőt. És igaz ugyan hogy most haragszom rá a dolgai miatt, de hát ő egy ilyen kis hisztérika. Az aki a főludas a dologban a volt férje. Attól fél a nő, hogy ha nem teszi azt, amit az akar, akkor nem kapja a nagyom magas gyerektartást, mert a bíróság jóval kevesebbet állapított meg. És a gyerekeket is elveszi tőle a fickó. Már csak ez elég érv, hogy behódoljon neki.
A nő évek óta nem dolgozik sehol. Mégis lazán megél. Otthon ül egész nap és csak a jó Isten tudja mit csinál egy lakásban. Egy biztos nem kötöget, mert azt nem tud.

Tehát az a kérdés, hogy lehet rávenni, hogy merjen beszélni velem? Most úgy gondolom, hogy a szembesítés remek alkalom lenne erre! Az hivatalos és nem kell tartania attól sem, hogy a volt férj rosszalja, hogy velem találkozik, mert igazolt lesz a dolog. Azt meg, hogy ott miről esik majd szó, már nem fogja tudni a fickó…

Agent Cooper # 2013.02.06. 21:08

Kedves Lárma!

Aki sárdobálásba kezd, az ne csodálkozzon, ha besározódik. Természetesen ez mindkettőjükre is vonatkozik. Lehet jogi megoldást keresni, de nem biztos, hogy jelen esetben ez a legcélravezetőbb... (Egyébként a hírközlési szolgáltatók bűnüldözési célból fél évig kötelesek a nem fogadott hívásokra vonatkozó adatokat megőrizni.)
Mindenképpen rendezniük kellene a kapcsolatukat, nem a szakadékot mélyíteni. Ha kettőjük között már nem lehetséges, akkor vonjanak be egy semleges harmadikot (mediátor).
És néhány kulcsszó, amit szíves figyelmébe ajánlok: megbocsátás, elfogadás, egymás iránti tisztelet, nagyvonalúság.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ibike6 # 2013.02.06. 18:57

Üdvözlök mindenkit!
Zaklatás témakörben az volna a kérdésem, hogy egy ban részéről mi számít zaklatásnak?
Ez esetem annyi:
Hitelkártyatartozás miatt a Citibank reggel 7.00-tól egészen este fél 9-ig képes napjában 20-40 alkalommal is felhívni engem a saját mobiltelefonomon, ami alaphjában véve is erőteljesen felzaklat, pláne, hogy soszor a munkám miatt kénytelen vagyok kinyomni a telefont. Amint ezt megteszem, kettő perc múlva újra próbálkozik.
ha esetleg nem ér el, akkor folytatja a munkahelyi telefonszámommal. Ez a munkahelyi szám egy telefonközpontba fut be, ahol engem név szerint kérnek. A központ eleget téve a kérésnek átkapcsol az én munkahelyemre, ahol sokszor a kolléganőm veszi fel a telefont (szerencsére tud az esetről és jó a viszonyunk) ezért jól viseli a zaklató telefonokat. De a mai napon, miután közölte a bankossal, hogy nem tud adni mert nem vagyok bent, a bank fél óra múlva újra felhívta őt, és akkor már a kolléganőm mondta nekik, hogy ezt ugye nem gondolták komolyan, hogy félóránként hívni fognak úgy hogy nem is vagyok bent.
Sokszor este 8 kor telefonálnak a munkahelyemre, ahol már csak a portás veszi fel a telefont.
Kérdem én,hogy meddig mehet el a bank, mert már nekem kínos és zavar a mindennapi tevékenységemben ez a temérdek mennyiségű zaklató telefonhívás. Van erre bármi szabályozás? Vagy tehetetlen vagyok? Mert az ügyintézőnek fogom most már megmondani, hogy feljelentem őket ha ezt tovább folytatják.
Van valaki ilyen helyzetben?

Rafina67 # 2013.02.06. 17:55

Kedves Lárma!

Amennyiben a "munkáit" már publikálta szerintem a plágium miatt indíthatna szerzői jogi eljárást. Ha nem voltak publikált munkák nehéz lesz bizonyítania, hogy az öné pláne, hogy nyilván engedélyt adott a felhasználásra is feltételezem írásban és azt a dolgozat leadása után akarta csak visszavonni. Ehhez a területhez nem értek, tehát fentiekből csak az irányt vegye figyelembe.

Zaklatás: A leírtak és a bizonyítható dolgok sosem egyformák. Ha leveleztek az is lehet zaklatás. A telekommunikációs szolgáltatók szinte bármiről tudnak adatokat produkálni, tehát a kezdeményezett, de nem fogadott hívások is regisztrálva vannak.

Eddig tartott a jogi tanács.
Emberi tanácsom is lenne, de azt megtartom magamnak.

Minden jót!
R

Lárma # 2013.02.06. 17:10

Kedves Hozzáértők!

Egy zaklatási ügyben kérem a véleményetek. A történet röviden a következő:

Egy éve megismerkedtem egy hölggyel. A február, március, április kellemesen telt. Kb 2 hetente találkozgattunk mikor a gyerekei nem voltak otthon hétvégén. Ez idő alatt éppen készült a főiskolai szakvizsgájára, amibe én is besegítettem neki nem is kicsit és ezt akkor nem győzte megköszöngetni. A kommunikáció köztünk, nagy részben írásban ment mert akkor még 100 km re voltunk egymástól. Ezért aztán szinte minden beszélgetésünk meg van írásban.
Ahogy április végén elkészült a szakdolgozata és nyomdába ment, a kisasszony már nem akart úgy szóba állni velem. Feltűnt hogy nagyon tartózkodó, távolságtartóvá vált velem szemben. Egyre faggattam de mindig kitérő válaszokat adott és igazából csak kifogásokkal élt. Hogy mivel azt most inkább hagyjuk… Ha van jelentősége akkor majd megírom.
Ezek a beszélgetések leginkább oda-vissza mentek. Tehát én írtam neki és ő válaszolt. És volt hogy fordítva is. Volt, hogy vitánk ellenére órákat beszélgettünk így más családi dolgokról is. Olyan is volt hogy felhívtam telefonon. És olyan is volt hogy ő hívott. Volt hogy ő nem vette fel és próbáltam még kétszer-háromszor. És olyan is volt hogy én nem vettem fel és ő is hívott de ő nem csak kétszer-háromszor hanem gyakorlatilag folyamatosan és minden számon. Volt hogy ezt fél vagy egy órán keresztül is csinálta. Ezzel az a baj, hogy nehéz bizonyítani ha nem veszem fel, mert az ilyen hívásokat nem rögzíti a telefontársaság. Legalább felkellett volna venni és azonnal kinyomni. Aztán olyan is volt hogy megkérdeztem tőle írásban mikor beszélgettünk, hogy most felhívhatom e? És ő vissza írt hogy igen. Majd ezután egy órát is beszélgettünk telefonon. Ez volt mikor kellemes beszélgetés volt és volt mikor hiszti művésznő őnagysága végig ordította és hisztizte a beszélgetést. Hozzá teszem csak azért hallgattam végig mert igen szórakoztató volt, mivel ilyen hisztiket csak a filmekben hall az ember.. Megjegyzem már az ismerkedésünk legelején leírta nekem, hogy jól gondoljam meg kezdek e vele, mert ő egy nagyon kibírhatatlan, zsörtölődős nő. Kb. olyan szinten, hogy még a kecske is megkergül ha a sírjáról legel.. Én meg válaszoltam neki, ezzel nekem semmi bajom. Éppen az ilyen nők jönnek be. (Na azért perverz nem vagyok, de ez legyen az én bajom)
Ez így ment tavaly május közepétől de inkább végétől egészen október végéig. Napi szinten kommunikáltunk egymással. Írtam és válaszolt. Volt hogy lehordott és elmondott mindennek nagyon durva szavakkal. Később ezt persze vissza is kapta. Mert amilyen a fogadj Isten olyan lesz az adjon Isten.. Aztán volt hogy felhatalmazott hogy bizonyítsam be neki, hogy van valakije. Mert titkolta. Hát bebizonyítottam. Ez sem tetszett neki. Majd ami sztem kiverte nála a biztosítékot az az volt, hogy a diplomájához készített szakdolgozatát nem akarta megmutatni nekem. Azért akartam látni, mert sok munkám volt benne. Ő azt hazudta nem is tette bele az én munkáim. Nem akartam megtenni de aztán meguntam a dolgot és teljesen legális módszerhez folyamodtam. Kértem betekintést a dolgozatba az egyetemen. Ez most amúgy is divatos dolog. Ez történt október végén. És hát, ahogy gondoltam is, hemzseg a munkáimtól a dolgozat. Amit ezért lehet kapni, az ugye egy másik ügy, de tisztában vagyok vele. Különösen, hogy nincs jelölve sehol hogy ezeket az anyagokat én készítettem. De bizonyítani tudom. Ő meg nyilatkozik is hogy az egész dolgozat az ő egyéni munkája. Egyelőre nem akartam ezzel foglalkozni.
Mikor megtudta hogy bent voltam az egyetemen akkor megint kiverte a balhét, hogy vissza akarom vonatni a dolgozatát, és hogy ezzel tönkre akarom tenni az életét meg a gyerekei életét is. Hozzá teszem már évek óta nem dolgozik. Remekül megél a válása után kapott ingatlanok bérleti díjából. És a volt férj által fizetett vastag gyerektartásból.
Azt látom, hogy a feljelentés is a volt férj ötlete akivel újabban valamilyen szinten megint jóban van. De nincs kapcsolatuk. Apukában felébredt az apai ösztön és hosszú idő után megint hordja a gyereket.

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek az zaklatás ha válaszolgat, kommunikál velem? És ráadásul még azt mondja hogy már április óta zaklatom. Pedig májusban még meg is kértem, hogy írja meg ha nem akar már tőlem semmit. Azt írtam neki, teljesen mindegy mit válaszol, akár csak egy „A” betűt is és akkor azt igennek veszem. Ha meg nem válaszol akkor egyértelmű számomra a dolog. És válaszolt. Csak annyit hogy volt futni és én is voltam e?? Hülye válasz a kérdésemre de válasz.. Így teljesen egyértelmű, hogy csak a szakdolgozat megírására kellettem. Egy szélhámos. Kiakart fizetni de nem fogadtam el a pénzt, mert egyrészt nem egyeztünk meg akkor semmiben. Másrészt meg tudtam, hogy ez már onnan nem tiszta dolog, hogy a munkáimmal megjelentem ott a dolgozatban. Harmadrészt meg a gazdag férjétől akart pénzt kérni, hogy kifizessen. Ezt meg undorítónak tartottam az után, hogy ezt az embert előtte mindennek elmondta és ez az illető, valóban zaklatta. Volt hogy nem engedte be a saját lépcsőházába.

Megjegyzem, mikor megtudtam hogy feljelentett, akkor gyorsan én is feljelentettem zaklatásért, hogy a 30 napos határidőbe beleférjek még. Így most a rendőrség egybe vette a két ügyet.

Mivel tudok még visszavágni neki? Ma mondtam a rendőrnőnek, hogy ha az ő feljelentése megáll, akkor csúnya lesz, ha az enyém meg esetleg nem. Ugyanis nekem volt okom keresni őt, mert én dolgoztam neki. És mivel pénzt nem fogadtam el, ő meg egy bocsánatot sem kért hogy átvert, ezért engem erkölcsi kár ért. Vagy valami ilyesmi…

Ha lehet, ne lehordjatok, hanem a megoldásról írjatok. Az érdekelne, hogy milyen lehetőségek vannak. Ugyanis én szívesen megbeszélném vele a dolgot csak nem volt hajlandó eddig leülni. Gondolom, mivel még mindig részben a volt férjtől függ anyagilag, ezért nem mer beszélni velem. Az exének van komoly barátnője. Csak uralkodik a régi felett is.

Agent Cooper # 2013.02.05. 21:30

Kedves Petra01!

Nem biztos, hogy az ilyen jellegű problémák megoldására a büntetőjog a legalkalmasabb... Egyet nem szabad elfelejteni, a bíróságon a sértettnek is meg kell jelennie, vallomást kell tennie, kérdésekre kell válaszolnia. Akár a szexuális életét érintő kérdésekre is...
Érdemes jól átgondolni, mielőtt a büntetőjog talajára lépnek!

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Véleményem # 2013.02.05. 21:04

csak értelme nincs...

Rafina67 # 2013.02.05. 17:52

Kedves Petra01!

Igen fel lehet jelenteni.

Minden jót!
R

Petra01 # 2013.02.02. 11:42

üdv. Én azt szeretném emgkérdezni, hogy van egy 15 éves lány és egy másik lányról elkezdi terjeszteni hogy lefeküdt valakivel meg hasonló dolgok és van rá bizonyiték hogy tényleg ezt mondja és ezek a dolgok nem igazak akkor fel lehet őt jelenteni rágalmazásért?

Rafina67 # 2013.01.03. 07:29

A zaklatás megvalósulásához együttes feltételek szükségesek.
Cél, rendszeresség, félelemkeltés,stb.
Hiába van cél, ha nem rendszeres, vagy tartós.
Hiába rendszeres, ha a célja nem a törvényben írt (más bűncselekmény lesz)

Zaklatás:
Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik...

Aki mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját félelemkeltés céljából személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget....

Tehát a vejről szóló sztori az sajna nem zaklatás, de
ha én lennék az unoka magammal vinném a kétméteres barátomat és eligazítanám, tudja hol a helye.

A szomszédról szóló történet zaklatás bűncselekmény, sőt abból még komolyabbat is ki lehet hozni (testi sértés).

A nő és férfi sztorija egy flört, ami nem barátággal zárult.

A patkányméreg pedig felháborító és nem félelemkeltő.

pappcs # 2013.01.02. 16:11

Megáll a zaklatás abban az esetben ha valaki postai csomagban, gyári bontatlan csomagolású egérmérget kap egy levéllel együtt, amiben az áll, hogy jót étvágyat kívánok hozzá!? Eléggé viccesnek tűnik a dolog, én nem jelentenék fel senkit ezért, de nem én kaptam, hanem egy haver.

bennyh # 2012.12.29. 07:14

Üdv mindenkinek. Szeretnék tanácsot kérni. Adott két személy, A egy hölgy B egy úr. A és B leveleztek. B leginkább szerelmével próbálta "üldözni" a másikat, A folyton hárított de válaszolt, írt. Júniusban B olyat írt amire A mérges lett és megfenyegette B-t hogy feljelenti zaklatásért, ha továbbra is keresi. B erre írt egy dühös de nem fenyegető választ. Azóta semmi. B most december végén írhat annyit A-nak hogy "Boldog Új Évet Kívánok A !" és egy centivel se többet?

maripen # 2012.10.05. 18:01

Sziasztok
kérem én is a segítséget ha a szomszéd ver a gyerek szeme láttára folytogatásinyom a párom nyakán. a 6 éves gyerekem szeme láttára. minden nap vár minket és beszol vagy a kocsi zárát teszi tönkre. rendörségen nepi feljelentések és semmit nem tesznek, tehetnek?!
meg kell várni hogy tragédia legyen? a 6 éves szülönélkül nöjjön fel???

Gabicsek # 2012.10.01. 18:27

Feljelentést mindenki tehet. És lehet két büntetőeljárás is. Elkövetés helye szerinti rendőrség jár el. Nem biztos, hogy mindkét zaklatás ugyanahhoz a rendőrséghez tartozik.

Véleményem # 2012.09.30. 20:43

Kizárt, hogy ez megállna...

kriszta1004 # 2012.09.30. 20:12

Aminek tanúja voltam:
"Fussanak az xy térre, ahol a z (politikai) párt ezt és ezt csinálja, fussanak, fussanak, még odaérhetnek" és gúnyosan ezt ragozta még percekig, mert nagymamám járni alig tud, nemhogy futni - ez volt a "poén" lényege.

Amiről hallomásból tudok például:
Nagypapa egyedül szivattyúzta a vizet a (mellesleg közös) pincéből a nyári esők után, mire a vej megjelent az ajtóban azzal, hogy "dolgozzon papa, mert jön a kolera! Amilyen mocsok van itt!". Azután elhúzott. Nagyszüleim végtelenül tiszták, amire büszkék, uh ez "poén" is betalált sajnos.
És a sor végtelen.

Fenitek alapján megállna a becsületsértés vagy a zaklatás?

ObudaFan # 2012.09.29. 06:41

Leginkább becsületsértés szabálysértésének tűnik, bár pontosan kellene tudni, miket mond.

kriszta1004 # 2012.09.28. 20:16

T.Fórumozók!

Idős nagyszüleimet rendszeresen piszkálja a vejük (lányuk férje), akivel közös telken élnek. Neggédes hangon tesz bántó, provokáló megjegyzéseket bármire, ami éppen az eszébe jut. A célpont a nagyszüleim kora/életvitele/világnézetük/más családtagjai. Többnyire lehetőleg fültanúk nélkül, de a mai eset történetesen előttem játszódott.
A nagyszüleimet nagyon megviselik a történtek, 80 év felett vannak, minden találkozás stresszhelyzet számukra. Igyekeznek elkerülni a férfit, de a közös lakóhely miatt ez nem mindig sikerül.
Kérdésem, hogy ez zaklatásnak számít-e, vagy megfelel-e egyéb tényállásnak? Hogyan tudnák megvédeni magukat az atrocitásoktól?
Köszönöm!

lajcsó # 2012.09.07. 14:31

Álláspontodat elegendő 1 db e-mailban kifejtened. Minek kell ugyanazt több alkalommal elküldeni?

Véleményem # 2012.09.07. 12:15

csak finom írogass neki...

kiváncsi44 # 2012.09.06. 16:31

Érdeklődnék, mit is jelent pontosan a zaklatás fogalma. pl: ha valakiről meg tudom, hogy a hátam mögött sérteget ócsárol és ezt én meg tudván írok neki 4-5 emailt, hogy állítsa le magát, foglalkozzon a saját családjával. akkor én zaklatom az illetőt?

dina33 # 2012.09.05. 15:01

Értem. És ha az illető akinek ezt írtam szintén ribancozott sőt fogyatékosnak nevezte a gyermekem???

ObudaFan # 2012.09.05. 13:57

Annak nem, de azért becsületsértés szabálysértésének igen.