Zaklatás


Zoeysora # 2013.08.17. 23:58

Segítség! Ha egy srác az interneten szerelmet vall és utána elkezdünk képeket küldözgetni egymásnak. Csak hogy amikor szakítani akkarok vele különböző pornográf fotott követel vagy az addigi képeimet kiteszi az internetre! Ilyenkor ha rendőrséghez fordulok tehetnek valamat? És ha igen mit?

Agent Cooper # 2013.07.05. 23:32

Kedves zaklatott!

Mindenképpen feljelentést kell tenni, az ilyen emberek sajnos csak akkor hagyják abba, ha az orrukra koppintanak. Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy a rendőrség komolyan veszi a zaklatást, nekem két ilyen ügyem volt, mindkettőben elmarasztalták az elkövetőt, és meg is szűnt a zaklatás ezek után.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

zaklatott # 2013.07.02. 14:43

Tisztelt Ügyvédek, Ügyészek, Szakemberek, tisztelt Fórumozók!

Tanácsot, s ha van rá mód, segítséget kérek!

TÖBB MINT 5 ÉVE van egy megszállott - szerintem már háborodott - ember (Istenem, de szépen neveztem meg :P), aki az évek alatt már több száz gyűlölködő és imádó e-mailt és SMS-t küldött; akit eddig se szépen, se csúnyán, se jogilag fenyegetve nem lehetett levakarni, és aki mostanra már nem csak az idegeim emésztette fel, de a legszebb és legszentebb dolgot az életemben, a párommal való magánéletem is tönkre teszi.

Egy olyan ember, aki anno hazugsággal vette fel velem a kapcsolatot, s akit ezután felületesen megismerve megsajnáltam, s próbáltam emberileg - jó tanácsokkal, vagy az épp kiszuperált mobiltelefonom nekiadásával - segíteni. S aki belém szeretett, s miután nem kaphatott meg, olyan hadjáratba kezdett, aminél alávalóbbat el se tudtam képzelni. Vagyis olyasmiket állít és hazudik még a NEKEM KÜLDÖTT SMS-eiben és leveleiben is, amiről ő is és én is tudom, hogy vagy soha nem történt meg, vagy épp alaptalan rágalom!!!

Ezek után hogy a fenébe terelhetem jogi síkra egy 3. fél szemével nézve/olvasva a szemenszedett marhaságait???!!! Hogy magyarázom meg bárkinek, hogy ennek az embernek konkrétan a "sárga házban" lenne a helye??? És hogy kezdjek hozzá egy rendőrségi feljelentéshez - pláne, ami reményeim szerint elmeszakértői vizsgálatot is maga után vonna - úgy, hogy ne valami fiókban végezze a sok millió egyéb zaklatási ügyhöz hasonlóan a fél napos rendőrségen töltött, az életemet és a vele való ismeretségemet taglaló már kétségbe esett prezentációm?????????

(4 éve a volt párom kocsiját is megrongálta, amit egy rendőrségi kamera is felvett. De akkor - mivel a folytatást nem is sejtettem, értelmetlennek láttam feljelentést tenni - csak rongálásért marasztalták el.)

Annyi szörnyűséget hallottam már a feleslegesen tett zaklatási feljelentések kapcsán, hogy nincs annyi hajam szála, így szeretném ha lenne rá mód, hogy ÉRDEMBEN tehessem meg a feljelentésem, hogy a hatóság valóban pontot tegyen erre a sok éves borzalomra!

Kérem, adjanak tanácsot! HOL FOGJAM MEG A LÓ SZARVÁT, HOGY HASZNA IS LEGYEN????

lajcsó # 2013.07.02. 13:32

Néhány SMS még nem feltétlenül minősül zaklatásnak, de több száz már valószínűleg igen.

Véleményem # 2013.07.02. 13:25

ELIZABETH 15

Szerintem nem minősül ez zaklatásnak nem állná meg...

ELIZABETH 15 # 2013.07.01. 12:34

tisztelt ügyész!! szeretném meg tudni hogy zaklatásnak minősül e az ha sms be kérjük a másikat hogy beszéljük meg a dolgot meg stb de sértő dolog nincs benne de a másik fél nem válaszol de az sms továbbra is küldött főképpen ha szépen kérjük rá. ha telefonon hivja az ember akor meg kinyomja és csodálkozik ha hivják. büntető ez? ezt szeretném meg tudni hogyan lehetne szóra birni a másikat

ObudaFan # 2013.06.28. 14:28

Feljelentést bárki bármi miatt tehet, de emiatt büntetőeljárás nem fog indulni.

barnabee # 2013.06.28. 11:58

Hali !

Érdeklődnék zaklatás témában. Az a kérdésem, hogy az egyik mobilszolgáltató folyamatosan hívogat telefonon, ha már 1 hetet meghaladta a befizetési határidőm.
Jeleztem írásban, hogy tisztában vagyok a jogi következményeivel a késői teljesítésnek, számoljanak rá kamatot (meg is teszik), korlátozzanak, ha eljön az idő, de telefonon ne hívogassanak, mert nagyon zavaró munka közben és zaklatásnak veszem.
Azóta is hívogatnak, és írásban jelezték, hogy ezt egy gép csinálja, és nem tudják leállítani.
Nos tehetek-e feljelentést zaklatás miatt ?
Köszönettel: Barna

Havas1989 # 2013.06.06. 08:40

Tisztelt fórumozók ügyvédek!
Olyan kérdésem lenne hogy az egyik ismerősömet zaklatással vádolják magánszámról hívogatott egy lányt a vád szerint. De csak közvetett bizonyítékok vannak pl híváslista és a telefonba nem szóltak bele csak nyüszítő hangot hallattak,alibije is van mikor történtek a hívások azt mondja tényleg nem hívogatta a lányt. Arra gondol h le clonozták a kártyáját, mi lehet az ügyböl? Eljut a vádemelésig?

ObudaFan # 2013.03.24. 10:22

Szerintem meg.

karalábé # 2013.03.21. 15:30

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Barátnőmet már lassan egy éve zaklatja egy kedves rosszakarónk egy kisebb közösségi oldalon. Rendszeresen lemásolva barátnőm profilját szövegestől mindenestől, úgy adja ki magát mintha ő lenne az. Rendszeresen használja a képeit. Az oldalról ki van tiltva ám állnéven visszaregisztrál mindig és utánunk érdeklődik vagy a profilunkon lévő adatokat nézi tiltás ellenére
Nyáron elmentünk nyaralni mire visszajöttünk mindent tudott, hogy hol voltunk kémkedett egyfolytában utánunk. Többször megmondtuk neki, hogy nem vagyunk rá kiváncsiak de időről időre mindig visszatér. Legutóbb facebook-on próbált minket üzeneteivel összeugrasztani. Egy ideig nem érdekelt minket a dolog ám most már kezd irritáló lenni, hogy mindehol ott van kifejezetten azért hogy minket ne hagyjon békén a dolgainkba turkáljon hazudozzon rólunk.
Bizonyíték lenne dögivel. Leveleke ahol ő maga ismer be mindent mentett képernyők stb. Szerintektek megér egy feljelentést???? köszönöm

symbolon # 2013.03.03. 16:36

Egy adalék még az esethez:
Azért én hívom őt, mert elmondása szerint nem tudja feltölteni a telefonját mindig és ezért nem tud hívni. (Mellékesen megjegyzem, másképp is el tudna érni, ha akarna, mert internete azért van.)

symbolon # 2013.03.03. 13:26

Köszönöm monalisa.
Bár a mostani címét nem tudom, mert albérletben laknak és most költöztek át. De gondolom, a szülei címére mehetne ki levél (gondolom, az maradt az állandó lakcíme). Sajnos annyi minden összejött mostanában, emiatt az adósság meg nem fizetése miatt is, hogy nem tudom hol tudom kiszorítani erre a keretet

monalisa1 # 2013.03.03. 13:11

Küldj neki fizetési meghagyást, ehhez keress fel egy közjegyzőt (5-10 eFt költség de a végén megtérül neked). Innentől már nem te fogsz idegeskedni hanem ő, megérdemli...

symbolon # 2013.03.03. 10:37

S.O.S. !!!

Tisztelt Fórumozók!

Több, mint 1 éve kölcsönadtam az akkori kedvesemnek előbb 35.000, majd 10.000 végül 40.000 Ft-ot. (Most nem részletezném, hogy azóta hányszor szembeköptem magam a tükör előtt, jelképesen ezért.) Folyamatosan hitegetett, hogy ekkor meg akkor visszaadja... Sosem akkor és sosem annyit... Valamennyit mégis, de 37.000-el sajnos még mindig tartozik. Nem vagyok milliomos és már elég sok plusz költségem van emiatt...
Zaklatásnak minősül, ha hívogatom ezért? Vagy, ha a mostani élettársát felhívom, hogy üzenetet adjon át neki?
Második alkalommal hívtam, mégis olyan hangnemben oktatott ki, ami csak az intelligenciáját minősítette. Megfenyegetett, ha újrahívom, akkor zaklatásért feljelent. Sajnos az én álláspontomra nem volt kíváncsi, utána már a fia vette fel a telefont, aki közölte, hogy eltöri a derekamat, ha újra hívom az anyját.
Nagy nehezen elértem az illetékest is, aki már ott tart, hogy képes letagadni is a kölcsönt. (levelezésekkel, hangfelvételekkel, sms-ekkel tudom bizonyítani)
Tanácstalan vagyok... És elkeseredett...
Ezért kérem a segítségeteket, amit előre is köszönök.

slavi # 2013.02.27. 10:00

Jó napot kívánok! Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy egy gyerekekkel foglalkozó intézményben dolgozom és a kolléganőm volt férje akitől 20éve elvált folyamatosan napi szinten bejár az intézménybe és zaklatja a kolléganőt és az ott lévő 3 unokáját. Ezzel tehát a többi ránk bízott gyereket. A rendőrségen tett feljelentést de nem történik semmi. Mi, mint intézmény tehetünk-e valamit, hogy a zaklatás mielőbb megszünjön? Köszönöm a válszokat és remélem együtt találunk megoldást!!

fibritisz # 2013.02.18. 18:53

A. Cooper, ezt értsem úgy, hogy "cibáljam meg a bajúszát"?
Nem szeretném, ha még ő jelentene fel, mert megagyaltam...

Agent Cooper # 2013.02.18. 18:34

Kedves fibritisz!

Sajnos nem hiszem, hogy a büntetőjog igazi megoldást kínál az Ön problémájára.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

fibritisz # 2013.02.16. 16:22

Tisztelt fórumozók!

Őszintén érdekelne, hogy mik a lehetőségeim az alábbi ügyben?!

Párom és én, már majdnem 10. éve vagyunk együtt.
Ahogy szokott lenni ez idő alatt, sok szépet és sok rosszat megéltünk már közösen és remélem, hogy fogunk is.
Igazság szerint kevesebb rosszal is beérnénk, de apósom gondoskodik a napi, heti stresszhelyzetről, családon belül.
Körülbelül már 3-4 éve, naponta többször is gyakorlatilag lelki "terrorban" tartja a párom, ami egyre fokozódik, főleg, hogy közeledik az esküvőnk időpontja!

Ebből a szempontból ami lényeges lehet, a napi 5-10 alkalommal való "beszélgetés" telefonon keresztül, ami nem szól másról, mint hogy előadja a monológját, amiben porig alázza, szidja a lányát és családomat.
Sajnos volt rá példa, hogy a munkahelyi telefonján is felhívta hasonló okból kifolyólag.

Személyes nem tud "zaklatni" mert két megyével arrébb lakik tőlünk, de a telefonban nagyon elveti a sulykot.

Tehát a kérdésem az az, hogy jelenleg, mint élettárs, vagy nemsoká, mint férj, mit tehetek apósom félreállítása céljából?

További kérdéseikre válaszolok, akár történeteket is mesélek.

ncsillag # 2013.02.11. 09:05

Nem én kértem szakmai véleményt, csak beszélgetek veled a téma kapcsán.
:)

Rafina67 # 2013.02.10. 18:14

Kedves ncsillag!

Nem tudom, hogy történt-e már hasonló feljelentés. Próbáld meg, ha a rendőrség eljár és az ügyben az ügyész is vádat emel lehet, hogy még a bíró is fog ítéletet hozni.

Erkölcsileg? Erkölcsileg azt gondolom, hogy az adóságot illik megadni, ha nem vagyok képes megadni illik elmenni a hitelezőhöz egyezkedni.
De ebben a tekintetben nem számít a véleményem, nem vagyok Isten, hogy ítélkezzek bárki felett.

A szakmai véleményt kértél, szakmailag úgy gondolom, hogy nem áll meg a zaklatás bűncselekmény.

Minden jót!
R

ncsillag # 2013.02.10. 09:25

rafina
arra gondoltam, hogy ugyan a banknak jogos a követelése, és jogos, hogy ezt be akarja hajtani,
és az utolsókban mondottakkal is egyetértek.
csak abban nem vagyok biztos, hogy erkölcsileg is megállja-e a helyét, hogy e célból naponta 20-40-szer hívja ügyfelét.
azt nem tudom, hogy ez esetben a tényállás megáll-e, mert ennyi hívásnak nem feltétlenül közvetlen célja a fizetés kikényszerítése, esetleg közvetett, hiszen a rengeteg hívás a kényelmetlensége és zavaró léte miatt fog elvezetni a teljesítéshez.
lehet, hogy nem áll meg a tényállás, de érzésem szerint joggal való visszaélés is lehet egy ilyen behajtási módszer.

egyébként saját szememmel láttam mobiltelefonon 35 nem fogadott hívást banktól, mert az illető munkaidő alatt nem vehette fel.
akkor bennem is felmerült, hogy ez zaklatás lehet-e...

Rafina67 # 2013.02.08. 18:31

Kedves ncsillag!

Mire utal a felvetésed?
Ne higgyem el, hogy ennyit telefonál a bank, vagy ha ennyit telefonál az már zaklatás?

Szerintem nem zaklatás a célja miatt. Azt is kétlem, hogy ennyit telefonál a bank, de nem tudom, csak értelmetlen pénzkidobásnak tartom.

A megoldás mégis csak az adóságrendezés, nem pedig a feljelentés.

Minden jót!
R

ncsillag # 2013.02.08. 18:05

rafina
hát nem tudom, 20-40 hívás e célból elég soknak tűnik....

Rafina67 # 2013.02.08. 17:25

Kedves ibike6!

Ez a zaklatás:
Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szigorúan véve a célja a telefonhívásoknak nem az, ami itt írva vagyon, hanem az, hogy ön menjen be és intézze el a tartozását személyesen.

Menjen intézze el, vagy ha munkahelyet és telefont vált egy ideig nyugta lesz.
De aztán megint folytatódik, amint kiderítik az új számait.

Minden jót!
R