Zaklatás


gyongyi0313 # 2014.09.15. 06:59

Kedves Fórumozók!
Egy ismerősöm (depressziós) a napokban felhívta a szomszéd idős nőt 2x vezetékes telefonján, egy korábbi konfliktusból adódóan, hogy emlékezzen vissza mi volt néhány évvel ezelőtt. A hölgy most kétségbeesetten gondolkodik mi volt vagy ki is hívta 2x. Volt a rendőrségen. Nem tudom tett-e feljelentést. Ha mégis tett feljelentést, az ismerősöm mire számíthat? Azóta nem volt több hívás. Én nem állok a szomszéd elé és mártom be az ismerősöm. Mi történhet?
Az idős hölgy mindenkinek máshogy adja elő a telefonhívást, másik dátumokkal, holott 1hangzott el.
Lesz ebből ügy?

Véleményem # 2014.09.15. 10:12

ezek alapján nem lesz ügy. ha lesz akkor sem lesz belőle semmi a leírtak alapján.

Barack22 # 2014.09.15. 12:50

Tisztelt Szakértők!

Én olyan kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy már hosszabb ideje van egy személy(ek)/egy idős asszony és annak a lánya/ aki(k) folyamatosan, szóban fenyegeti a gyermekemet, mikor mi szülők nem vagyunk a közelében,de volt már rá példa hogy a jelenlétünkben is meg fenyegette, amikor iskolába megy,vagy délután mikor jön haza. Esetenként mikor boltba,vagy éppen ahol össze fut a gyermekemmel. Volt olyan eset is mikor halálosan fenyegette meg,hogy agyon veri,meg ismerőssel elütteti kocsival...és hasonlók. A gyermekem már félve megy minden hová!
Azt szeretném igazából meg kérdezni,hogy ilyen esetben mi a teendő,hová lehet fordulni?
Köszönöm szépen!

Agent Cooper # 2014.09.15. 13:13

Kedves Barack22!

A története elég zavaros, de amennyiben úgy érzi, hogy a gyermekét zaklatják (sorozatosan fenyegetik), abban az esetben a rendőrségen tehet bejelentést.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Barack22 # 2014.09.15. 13:21

Nagyon szépen köszönöm!

Pupii # 2014.09.16. 07:16

Kedves Szakértők!
Jogi tanácsot szeretnék kérni, mielőtt a zaklatásos ügyemmel rendőrséghez fordulok.
Két hónapja nyáron, egy magyar oldalon, ahol a rendszer "random" emberekkel hoz kapcsolatba webkamerás chatelésre, "találkoztam" egy férfivel, akivel el is kezdtem beszélgetni, neki nem volt kamerája.
Szó mi szó, levetkőztem neki. Vállalom, hiba volt, a kérdésem az lenne, hogy ha Ő ezt rögzítette, és most Skype-on fenyeget azzal, hogy felteszi az internettel a nevemmel és más személyes adataimmal, az jogsértésnek számít?
Azt mondta, ha nem adok neki rendszeresen "műsort" meg fog történni. Félek, hogy ez a dolog akár tettlegességig is fajulhat, és megkereshet személyesen, mivel a Skype kiadta a falut, ahol lakok.
Maguk szerint a rendőrség tud segíteni rajtam?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Agent Cooper # 2014.09.16. 10:39

Kedves Pupii!

Ez a zaklatásnál súlyosabb bűncselekmény, mindenképpen forduljon a rendőrséghez! Addig pedig nem ártana, ha rögzítené az elektronikus nyomokat, ami segíthet az elkövető személyének azonosításához!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

pohicop # 2014.09.16. 15:11

Ezek a mai lányok XD

JoghallgatóMiskolc # 2014.09.16. 21:58

Pupii

Fontos kérdés: nagykorú voltál akkor, amikor a vetkőzés és rögzítés történt? Mert ha nem, akkor igencsak megütheti magát több helyen a "zaklatód". Mindenképp fordulj rendőrséghez, mert ez nem csupán zaklatás. Ill. linkeld be neki ezt a topicot. Hátha elgondolkodik.

Sok sikert!

Ui: mintha lett volna nemrég egy kanadai diáklánnyal egy nagyon csúnya végezetű eset, ami nagyon hasonlított ehhez. Felzárkóztunk.

alfateam # 2019.08.27. 10:39

Georgina91!
Ha legközelebb jön, beszéld meg vele, együtt menjetek el csoport-terápiára.
Erre leginkább neked lenne szükséged...

drbjozsef # 2019.08.27. 12:20

Georgina91,

Mi a kérdésed?

Fogyasztóvédelmi? Ha szerinted nem megalapozott az igénye a hibás teljesítésre, akkor utasítsd el. Mondd meg neki, hogy Te hibátlan terméket adtál el, szavatossági igényét nem ismered el, menjen bíróságra ha akar.

Zaklatási? Ha úgy érzed, hogy az úriember fellépése zaklatás, akkor tehetsz feljelentést a rendőrségen. Vagy legalábbis megmondod neki, hogy ha még egyszer zaklat - ahelyett, hogy a fogyasztóvédelmi igényével bíróságra menne -, akkor majd feljelented a rendőrségen.

A "beszámíthatatlan"-ra és az "abszurd"-ra jogi tanácsot adni nem lehet. Előbbi orvosi, utóbbi nyelvészeti kérdés.

ruggiero # 2019.09.02. 12:13

Tisztelt Fórumozók! Zaklatás miatt tett ellenem házastársam feljelentést 5 hónapja, gyanúsításig sem jutott el az ügy. Mivel más eljárásokban (megelőző távoltartás iránti eljárás, birtokvédelem, bontóper) is hamisan vádolt engem (testi sértéssel vádolt, amit rendőri jelentés cáfol!), ezért szeretnék most már én ellentámadásba lendülni és feljelentést tenni, hamis vád miatt. Célom, hogy minél több rendbeli hamis vád megálljon, a megelőző távoltartás iránti eljárás, a birtokvédelem, a bontóper már lezárult, ez nem akadály. A zaklatásos büntetőeljárásról az utolsó információm, hogy megindították a nyomozást. Több infót nem kaptam a rendőrségtől, még infótörvénybeli hivatkozásra se, biztos, hogy megszüntették a nyomozást.

Kérdésem, hogy hogy a legcélszerűbb a hamis vád iránti feljelentést megtennem?
Egyelőre a távoltartási eljárásban azzal védekezett a hamisan vádoló házastárs, hogy azért került a rendőri jelentésbe, hogy nem keletkezett személyi sérülése, mert akkor még nem vette észre a sérüléseit. Másnap ment a rendőrségre zaklatás miatt feljelentést tenni... Na még akkor se vette észre.. De délután, a rendőrségről távozása után már becsatolt egy látleletet a belilult lábáról:) Kérdésem, hogy hogyan mehetnék a legbiztosabbra ebben a hamis vádas feljelentésemben?Elfogadhatja a rendőrség ezt a nyilvánvaló hazugságot, hogy "akkor még nem vette észre a sérüléseket", amikor a rendőrok kinn voltak?


don

H3ll # 2019.09.25. 18:14

Sziasztok!

Nagyon gyors segítségre lenne szükségem... a párom hat évvel ezelőtt feljelentett egy embert mert folyamatosan követte, zaklatta... ekkor még nem voltunk együtt. Most kapott egy levelet a bíróságtól, amit ma vettünk át, hogy 6 év után most kívánják tárgyalni az ügyet. Nem kívánunk ezen részt venni, mert így is nagyon zaklatott lett mikor olvasta a levelet. Szeretném kérdezni, hogy van-e arra lehetőség, hogy a jelenléte nélkül folytassák le a tárgyalást? Mire kell hivatkozni ilyenkor?

Válaszotokat előre is köszönöm!

alfateam # 2019.09.25. 19:00

A Btk. alapján az elévülési idő bűncselekmény esetén a büntetési tétel felső határának megfelelő idő, de – ha e törvény másképp nem rendelkezik – legalább három eltelt év. Zaklatás vétsége esetén ez 3 év, mivel maga a zaklatás alapesete 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

alfateam # 2019.09.25. 19:01

Ha 6 év után állítják bíróság elé akkor ez egy komoly ügy ezért el kéne menni a tárgyalásra.

H3ll # 2019.09.25. 21:33

Köszönöm a válaszokat! Azt gondolom valamiért mégsem évült el hiszen akkor nem lenne új tárgyalás 6 év elteltével. Van-e módja, hogy a jelenlétünk nélkül folytassák le a tárgyalást? Nyilvánvalóan nem kötelezhetnek arra, hogy a mindössze 2 nappal előre közölt tárgyalás időpontjában itthon tartózkodjunk.

A fő kérésem még mindig az, hogy van-e lehetőségünk kérni, hogy a jelenlétünk nélkül folytassák le a tárgyalást? Ha igen, milyen jogcímre kell hivatkoznunk?

Válaszotokat előre is köszönöm!

alfateam # 2019.09.26. 06:22
Marci777 # 2019.11.18. 07:13

Erőszak áldozata lettem. Az úgy kezdődött hogy facebookon megismerkedtem egy 10évvel fiatalabb sráccal. Mielött bárki is félre értené nem vagyok meleg. Úgy 1 hónapig beszélgettünk facebokon kiderült hogy a srác nagyon sok szenvedésen ment keresztül , elvesztette korán a szüleit majd keresztanyjához került aztán a keresztanyját is elvesztette elgázolta egy auto kalocsán.Euózután apai nagyjénje vette magához.Beszélgetésünk után megsajnáltam őt jóérzésü jóhiszemű emberként, ő megkérdzte hogy feljöhetne e hozzám lakni székesfehérvárra és itt keresne munkát mivel itt jobbak a munkalehetőségek illetve betársulna az albérletembe.igent mondtam neki. fel is költözött igaz pénz nélkül jött. nagyon sokat segitettem neki, mobiltelefont kapott mivel előfizus vagyok a telekomnál igy vehettem egy másik készüléket is amely az én nevemen van de ő használja illetve fizetni fogja igy beszéltük meg. egyik közeli hozzátartozója állitólag a napokban meghalt és mivel ő volt kijelölve egyedüli örökösnek igy haza kellett neki utaznia temetést intézni. durván másfél hónapot volt itt velem.Ezalatt az pár hét alatt sok mindent történt kezdtem rájönni hogy betegesen hazudozik,. Egyik alkalommal iszogattunk én ritkán iszom alkoholt mivel vérnyomás csökkentőt kell szednem és mivel ritkán iszom igy hamar megárt. Berugtam kiszolgáltaott helyzetbe kerültem nem tudtam védekezni, szexuálisan zaklatott arra kényszeritett hogy orálisan elégitsem ki.Borzatóan megvisel a dolog lelkileg főleg már azon is gondolkoztam hogy öngyilkos leszek mert annyira megöl a szégyen hogy velem ez történt. Rendőrségre se merek elmenni annyira szégyenlem. Az eset után elkezdett érzelmileg zsarolni, fűvel fával hitegetett,az albérletet is felmondta a tulajdonos mivel nem dohányzó lakás és Sándor ennek ellenére az ablakban ülve dohányzott és ezt a tulajdonos meglátta és felmondta pár napja az albérletet is. Sándor otthon van jelenleg a temetéssel foglakozik állitolag... közöltem vele a tényállást hogy új lakást kell keresni, és hogy pénz kell rá erre azt mondta hogy volt a nénikéjének 2 db életbiztositása és ahogy az egyik biztositási összeg elég a temetésre a másik összegből akkor nézünk uj albérletet.Természetesen kiderült hogy ez is hazugság. Jóhiszemű jó érzésű emberként segitettem neki mert azt néztem hogy árva, kihasználta a jóhiszeműségemet kiderültek a hazugságai is. nem beszélve a szexuális zaklatásrol amit elkövetett ellenem, azóta nem alszom rendesen sokszor rémálmaim vannak szorongás gyötör szégyenlem magamat. Nem tudok mit tévő legyek? mit tegyek most ebben a helyzetben? Tud segiteni nekem valaki? Azt szeretném hogy más ember ne kerüljön ilyen helyzetbe illetve legyen ez neki egy jó lecke hogy nem játszadozunk emberekkel így és nem használjuk ki azt hogy ha a másik magatehetlen. Kérem segitsen valaki mert meghalok szégyenemben.

drbjozsef # 2019.11.18. 09:47
Allora Gondola # 2019.12.06. 13:21

Azt gondolom, a kedves olvasók között vannak/lesznek olyanok, akik akaratlanul sodródtak bele olyan nem kívánatos élethelyzetbe, amelynek folyományaként felütötte fejét a személye körül, testközelben a: Veszélyes Szervezett Bandazaklatás /nevezik Gang Stalkingnak, (angolul: gang stalking, organized stalking, cause stalking)/ tök mindegy,
mert a lényeg a lényeg, egy BELFEGOR típusú szervezet "talpasai", vagy egy utcaszínház "statisztái", egy
nevenincs egyesület "hátizsákos turistái" megtestesítésében hozzálátnak a "célszemély" megmunkálásához. Hála az istennek..., már három éve teszik tönkre a nyugalmamat, mert ennyi idő alatt az IQ-m és az EQ-m csúcsrajáratása mellett, ráébredtem a GS szisztémájára és gyakorlati működésére. Két rendőrségi feljelentésen vagyok túl, majd egy ezt követő ügyészségi elutasításon. "Bizonyítékom" van bőven, de mind puha, nem kemény, ellentmondást nem tűrő. Mi a fenét vehetnék igénybe, ami olcsó, könnyen használható, kemény eredményt hoz, de EGYSZEMÉLYBEN is művelhető. Működőképes "ötleteket" szívesen veszek. Tanulság: ne legyünk roszkor, rossz helyen, és ne tenyereljünk bele semmibe, ami "hozzánk ragadhat". Mottót választottam.
Íme: Van egy mondás: az, hogy paranoiás vagy, még nem jelenti azt, hogy nem üldöznek. Nos, ez fordítva is igaz. Az, hogy tényleg üldöznek, még nem jelenti azt, hogy nem vagy paranoiás.

Susan Ee


Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Allora Gondola # 2019.12.06. 13:37

Elnézést kérek, de nem ismertettem, miképp állítottam elő eleddig, puhának minősült "bizonyítékaimat". Röviden pótolom. Puha lett a videó-felvétel, mint olyan. Még puhábbnak bizonyult egy káprázatos objektív alakzat, azaz egy tetemes fényképösszeállítás (3 év az 3 év...) Sajnos hangokat nem tudok felvenni, beszélgetést nem tudok rögzíteni 30-50 méterről, nincs poloskám, nem tudok "telefont lehallgatni" és most gyűjtök egy magándetektív felfogadására.
Van a jogban egy számomra homályos utalás, fonetikusan, elnagyoltan valahogy így szól: ...Ha nem akarod, hogy "az a valaki" zaklasson, akkor ezt közölnöd kell vele..., értésére kell adnod, különben "elfogadod" a zaklatást, mert belenyugszol. A másik érdekes kérdés, Megelőző Jogos Védelem. Mert miután az Állam nem véd meg, jogod van megvédeni magad, a családodat, sőt más polgártársadat is.
"Elébe mehetsz a támadónak." - Na ez az, amit nemigen hiszek el. Szerinted, ez nyom valamit a Bíróságon?
Van egy másik mottóm:Mindenki a maga kárán tanul meg különbséget tenni az egészséges óvatosság és a paranoia között. Ámbár, egyesek szerint, a mai világban nem a paranoia számít betegségnek, hanem a hiánya. A felmérések azt igazolják, hogy ez utóbbi károsabb az egészségre!

Dale Avery


Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Allora Gondola # 2019.12.13. 17:07

Nyilvánvaló, hogy "drbjozsef" fórumozónk méretes élettapasztalaton alapuló szlogenje természetesen nálam is érvényben van. Fogom az adást. Ez a Gang Stalking egy "szemérmes" valami, mert nem teljesen ún. szervezett bűnözés, mindaddig, amíg a veszélyes és személyes fenyegető zaklatást nem minősítik bűncselekménynek. A Gang Stalking nem maffia módszer, hanem egy rendkívül kifinomult formája annak a "pofátlan piaci légynek", aki nem száll le rólad, és folyamatosan arról akar meggyőzni, hogy "kisfiam, jobb lenne, ha nem lennél...". Sajnos a témáról igen sok "mongol idióta író" írja át a másikét, és adja elő, mint sajátját.
Senkinek nem szabad elhinni semmit. Természetesen nekem sem.
Mindössze azért "dobtam be" a témát, hogy értesüljünk róla, van ilyen! Az igazságszolgáltatás nem akar tudomást venni róla, és gondolom, hogy csak a klubszobákban esik róla szó egy kávé, egy konyak és egy cigaretta mellett. A Gang Stalking SZISZTÉMA alkalmas arra, hogy nagyobb ZAJ, nagyobb felhajtás nélkül "ki lehessen emelni" valakit, egy nem közénk illőt. Ha van rajta sapka azért, ha nincs rajta sapka azért. Hogy ki a kisnyúl, nyilvánvaló. Hogy ki a MEDVE, az is nyilvánvaló. Tiszta a feneke, és az marad a keze is. Ne legyetek rosszkor, rossz helyen, ne tenyereljetek bele semmibe, ami hozzátok ragad, és hosszú életetek során, nem követ a sötétben a "bosszú". Ejtettem a témát.


Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

Erdeivirág # 2019.12.13. 17:33

Üdvözlöm a Fórumozókat!Szeretném megosztani a hatalmas problémámat,abban a reményben hátha Jogban jártas "Szakember" tudna tanácsot vagy segítséget adni.Én már minden forrásomat kimerítettem és nincs több ötletem saját magamat megvédeni.Teljesen tanácstalan vagyok egy rendkívül mocskos,szövevényes és rafinált bűncselekmény ügyében ,ahol én vagyok az áldozat és hála a Magyar igazságszolgáltatásnak mégis engem hurcolnak meg.Éppen ma kaptam meg a büntetésemet ártatlanul,tárgyalás nélkül.Jelen pillanatban kértem az Ügyvédem hogy kérje a tárgyalás lefolytatását de ennyi felesleges beadványom ,feljelentésem után már ezt is reménytelennek tartom.Kérem ha van Önök között segítő szándékú Ügyvéd aki meghallgatná a történetet,akkor írjon és én megosztom itt a nagyközönséggel ezt az aljas ocsmányságot.

Zsola83 # 2019.12.27. 23:07

Tisztelt Szakértők!

A következő problèmàban szeretnèm a segítsègüket kèrni, ugyanis lassan magam “zaklatókènt” kezdem aposztrofálni.
Nagyon jó baráti viszonyt ápoltam kedves ismerősömmel, akivel napi szinten kontaktusban voltunk, interneten, szemèlyesen. Látszólag minden rendben volt, nem èszleltem problèmàt, majd egy idő után nem válaszolt a megkeresèimre. Aggódtam miatta, többször hívtam, írtam, nem válaszolt, majd egy idő után közölte, hogy nem hibáztam, nem kell bocsánatot kèrnem, Ő hibázott, csak most egyedül szeretne lenni. Magyarázatot nem kaptam tőle! Valahogy úgy èreztem megèrdemlem a magyaràzatot, ráadásul kölcsönadott dolgaim is voltak/vannak nála!
Kèrèsèt pàr napig tiszteletben tartottam, majd úgy döntöttem a dolgaim elkèrem tőle, ès írásban több üzenetet küldtem neki körülbelül 10 napon keresztül, sajnos napi több üzenet is elment, amelyben szerettem volna magyaràzatot kapni a tettère, többször hívtam is, hívásom nem fogadta, üzeneteim ignorálta. Ez lelkileg nagyon megvisel! Sèrtő, bántó, szemèlyisègèt korlátozó szavakat soha nem írtam, egyszerűen az üzenetek száma volt sok, vélemènyem szerint kb 20-25, amelyben magyaràzatot szerettem volna tőle kapni. Holmijaim egy rèszèt visszaadta, de akkor sem törtènt bántó ès sèrtő megjegyzès. Ma megfogalmaztam, hogy nem tudom ezt tovàbb folytatni, mert zaklatàsba mennek így át az üzeneteim, ha azokra választ nem kapok, így megírtam neki, hogy bèkèn hagyom, ràbízom a lèpèseket! Sajnos üzeneteim szomorúságomban visszatöröltem, így igazolni nem tudom, hogy valóban nem törtènt bántó, korlàtozó írás. Nem tudom, hogy Ő ezt mikènt éli meg, de félek Ő màskènt mint Èn.
Tisztelt Szakértők, a kèrdèsem az lenne, hogy ebben az esetben engem esetlegesen vàdolhat-e a zaklatókènt? Az ignorálás számomra fájdalmas lelki teher, frusztráció volt, ès ez generált üzenetsokasàgot, de hangsúlyozom magyaràzatra lett volna csak szükségem, hogy lezàrhassam a kapcsolatot.
Vàlaszukat előre is tisztelettel köszönöm!

Zsola83 # 2019.12.27. 23:31

Kedves Szakèrtők!

Az előbbi fórumhozzàszólàsban nem voltam teljesen pontos, a 20-25 üzenet az összes üzenetet jelentette a 10 nap alatt!

Köszönöm, ha figyelnek posztomra!
Ès tisztelettel megköszönöm, ha segítsègemre lesznek!