Zaklatás


shuto80 # 2011.04.10. 13:07

Hát, köszönöm az együttérzést, bár be kell látnom, hogy a lapok a feljelentő kezében vannak. Tény hogy elég sokat írtam neki kérlelő sms-eket leveleket, azért ebből a szempontból nem értelmes, hogy eljárás keretében akarjon tőlem búcsúzni (amivel ugye plusz hónapokig kapcsolatba kerül velem). Sajnos manapság sokat nyom a latba, hogy valakinek igazságügyis ismerőse van, és szerintem már csak azért is példát akar statuálni az egyik "aktuális" exxel.

Rendkívül sok fórumon informálódtam,ügyvédem sincs még, de azt tudom, ilyen esetben (ha akar eljárást a sértett) akkor a legenyhébb ítélet a pénzbírság.

Ettől függetlenül ha valaki büntetőügyben vétkes, (azaz kiszabtak rá bírságot) örökre ott lesz a ORFK nyilvántartásban, és a feddhetetlenségi nyilatkozatban bejegyzéssel. Igaz, hogy ezt csak igazságügyi, minisztériumi, közigazgatási szervezek kérik "tisztán" de tény, hogy ezzel a húzással nem csak több hónap idegeskedést, de bizony, joghátrányt is okozhat. És sajnos szándékában áll, mert ismerem.

Ebből a tanulság, ami nem megy, nem kell erőltetni.
Remek, hogy ebben a csodálatos jogállamban a szerelem és lelkesedés erőltetése bűncselekmény. Hát én nem érzem magam bűnösnek. Sem azt, hogy örök életemben ujjal mutogassanak rám Valaki miatt, hogy na, téged elítélt a bíróság x éve és nem vagy megbízható ember.

Ez van

Babalon # 2011.04.10. 12:52

Nem tudom hogy hova lehet fordulni ilyen ugyekben, biztos nem a forum a megoldas, de en kulfoldon elek, es sajnos innen nem tudok kozbeavatkozni, az erintett szemely pedig nagyon fel barmit is tenni, hatha valaki tud megoldast, de az is eleg ha megtudjak az emberek hogy magyarorszagon ilyen is van...

edesanyam par eve elkezdett konyvelni egy toroknek, kesobb romanc is kialakult kozottuk, de a ferfirol kiderult, hogy bunozo meghozza politikai es rendori kapcsolatokkal. Mikor edesanyam ott akarta hagyni kijelentette, hogy elve ot nem hagyhatja el, de azt se varja, hogy o fogja megolni, inkabb egesz eletere megbenitja, mert azt akarja, hogy anya szenvedjen. Sajnos a feljelentesek elvesznek a fougyeszeknel, egyszer az interpol vitte el, de csak egy napot ult elozetesben sok kilo ez meg azert... amikor fegyverrel jott ki, felhivtuk a rendorseget, akik azt mondtak, nem jonnek ki mert felnek. Minden nap zaklato sms-eket kuld, fenyegetozik megeroszakolja anyamat, de a nyomozo is azt mondta, hogy a torok olyan kapcsolatokkal rendelkezik, hogy nagyon szinte lehetetlen sittre vagni-pedig gyilkolt mar nem 1 embert, drog es fegyvercsempeszet, stb stb- ha megis le tudnank ultetni akkor is azzal fenyegetozik, hogy megoleti a testveremet. Ez terror, nem szerelem. Hol van itt az igaszsag?

A_Mester_Sikolya # 2011.04.10. 12:31

na igen, pont erről beszéltem. valaki szeret valakit, és például ezért büntetik - a gyomrom felfordul ettől. pont a szeretetért büntetni, amit becsülni kellene, ami voltaképp egy ajándék... hihetetlen. ráadásul a szerelem, szeretet az megint nem egy olyan dolog, ami nagyon kontrollálható, és amikor valaki szeret valakit, akkor nem csak magának akar jót, hanem a másiknak is, sőt, talán fordítva, tehát, nemcsak a szeretetet, hanem a jóra való törekvést is büntetik. egyébként ne nyugodj bele, ne hagyd magad. lehet, hogy nő, lehet, hogy majd drámázik a bíróságon, de gyűjts bizonyítékot. például, ha nem válaszol, az nem tekintendő sem nemnek, sem igennek, ergo hogy is zaklathatnád, ha nem tudod, megkapja-e, vagy sem a leveleid. vagy, ha épp azt írta, hogy kitörli, akkor mondhatod azt, hogy nem hitted volna, hogy "zaklatod", hiszen azt mondta, hogy kitörli őket.
mindenesetre, szerintem, ha meg is büntetnek, pénzbüntetés lesz - annak pedig, tudomásom szerint (de nem akarok hülyeséget beszélni) nincs jogi hátránya, ergo nem marad "komolyan maradandó" nyoma - de majd ezt megmondják mások, akiknek ez a szakmájuk/hivatásuk...

shuto80 # 2011.04.10. 11:44

A válaszokra reagálva, sajnos igen ilyenek a jogi lehetőségek, az üzenet jellegétől függetlenül vádolható az, aki kapcsolatfelvételre törekszik a másik fél beleegyezése nélkül..

Én is így jártam, sajnos heti 1 levél+smssel elértem, hogy a hölgy, rendőr ismerősei indíttatására feljelentsen válasz helyett, mert megunta hogy írtam neki.

Bár hónapokkal előtte már ígérte, hogy törli bármit is küldök, ezek szerint fogta, és kinyomtatott e-mailekkel,telefonjával bement a legelső őrsre.

Sajnos függetlenül attól, hogy kizárólag olyan tartalmú üzeneteket küldtem, hogy szeretnék bocsánatot kérni, szeretlek, stb. a bíróság nyilvánvalóan egy nő mellett fog ítélni, azért voltam kíváncsi arra, hogy ha meg is úszom pénzbüntetéssel, az okoz e nekem jogi hátrányt.

Trainer87 # 2011.04.10. 10:40

Nem lehetett vele rendesen beszélni,ő fenyegetőzött,felrakott rólam képet sexoldalra,msn-jére,ha letiltottam őt nemtől,akkor írt más nevében.Lekapcsolgatta a villanyórámat,ezzel kárt okozva nekem,lenyúlta a bankkártyámról a pénzt még utolsó nálam töltött napján,miközben én meló után aludtam.Kockáztatta az állásomat a zaklatásával,hugomatis zaklatta,apukámat meg meg akarta veretni vmi sittes haverjával.Elég durván fenyegetőzött és még ő akart engem feljelenteni oan pénz végett,amivel ténylegesen ő tartozott nekem a bűntetései és régebbi bíróságra került tartozásai miatt.Megkaptam ennek egy részét,erre elkezdett fenyegetőzni,hogy feljelent miatta,hogy én elloptam tőle a pénzt.Melóban is ien dolgokat híresztelt rólam hónapokon keresztül vadonatúj embereknek.Ezek után nyugodt szívvel állj oda hozzájuk dolgozni,mikor megkérdezik tőled szemtől-szemben,hogy tényleg akkora kurva vagyok-e,mint a volt vőlegényem állítja.De mindegy is,nem fogok senkinek magyarázkodni.Te érezd,ahogy akarod,én jogosnak tartom,nem tettem tönkre az életét,mert ezt ő mai napig büszkén meséli.Akinek ez miatt tönkre teszem az életét,az leáll,és nem aláz tovább nagymenőnek képzelve magát.Ő egy beteg ember,én pedig nem fogok vele foglalkozni.Meg is verethettem volna,vagy tönkretehetném az életét az új barátnőjével,de nem foglalkozom vele,csak sajnálom a lányt.Eddig minden kapcsolatában kihasznált mindenkit.Előttem levő barátnőjét milliókkal lehúzta,felvetetett vele hitelt,amiből a saját nevére vett autót,aztán pár hónap múlva lelépett a kocsival,a csaj meg ottmaradt 7 év hitellel,most pedig már családja is van.Sztem megérthetnél kicsit,nem lesz belőle nagy baja,max bűntetés,de legalább megtanulja.Nem tönkretenni akarom,csak megleckéztetni.Ez kell neki.

A_Mester_Sikolya # 2011.04.10. 09:51

Trainer87!

még mindig tartom az álláspontomat. velem is tettek már hasonlót, pont azok, akik feljelentettek zaklatásért (ez benne az abszurd), de én mégsem jelentettem volna fel őket. amikor valaki feljelenti a másikat, olyan ügyben, ami például zaklatás, vagy rágalmazás, becsületsértés, tehát konkrétan szubjektív ügyek, akkor egész egyszerűen elismeri azt, hogy emberileg kevés megoldani a problémát. tehát: hogy megbukik. valamint a hatóságokat, államot használja fel eszközként a saját boldogulása érdekében. önzőségből cselekszik. most nem írom le az én történetemet, de én a verésen keresztül a tömeges megalázáson át mindenen átmentem - és egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy komolyabban a rendőrségre menjek, úgyhogy, kérlek, te se írj le, vagy gondold azt, hogy nem tudom, miken kell az embernek keresztülmennie.
amikor feljelentesz valakit, át kell gondolni, mit teszel, főleg, ha lenne más megoldás - elvégre, ezzel nem csak őt, hanem (ha van neki) családját, jövőjét teszed tönkre, a saját boldogulásod oltárán. lehet, hogy te már 5-6 hónap múlva legyintesz az egészre, de lehet, hogy neki, amit okoztál, évekig eltolja az életét (és ez főleg akkor durva, mikor a másik nem bűnös, ahogy például én). még mindig úgy tartom, hogy igazából a zaklatás témát az emberek 90%-ban hobbiból csinálják.
de akkor rákérdezek dolgokra : fenyegették a családod - és történt valami a fenyegetésen kívül? gondolom nem. ne mondd azt, hogy "de biztos történt volna". mert ismered a mondást, amelyik kutya ugat, az nem harap.
netről törölgeted magad - miért? ha hazugság, miért nem szálltál szembe vele? miért futamodtál meg?
követnek autóval - miért nem mentél oda, és egy izmos takarodj a ... - tal intézted el a dolgot?
ez konfliktuskezelési probléma, szerintem. tudom, van az a téma, amit szoktak mondani, hogy a zaklatónak ne reagálj semmire, de ez egy fals megoldás, és aki kitalálta a struccpolitika híve, és nem zaklatták még igazán. igenis a zaklatót kérdőre kell vonni, elébe kell menni, hogy mit miért csinál. a menekülés, gyávaság, struccpolitika, és az efféle dolgok nem segítik elő a probléma megoldódását.
ja, és még egy dolog: zombi életet éltél miatta, és mondjuk, tegyük fel, most a sitten van a zaklatód - és zombi életet okozol neki, lehet, hogy sokkal hosszabbat, mint amit ő neked, akkor kérdezem én, mitől vagy jobb? hiszen ő az önző vágyai miatt zaklatott, te pedig az önző vágyaid miatt jelentetted fel.
én igazából azt sajnálom, hogy az emberek nem tudják kezelni a problémáikat, hogy sosem az érvek, ész győz a problémák megoldásában, csak a düh, harag, indulat, egyéni, önző vágy. mindig van más megoldás, mint a feljelentés, és mindig van más megoldás, mint az agresszió és elnyomás.
és most tegyük fel, lehet feljelentetted a "zaklatód", aki eddig csak fenyegetőzött, de most ennek hatására lehet beváltja a fenyegetőzéseit. ha van egy "zaklató", de tegyük fel: szimpla sértett, vagy valamilyen szinten "kárt" megsínylett ember, akkor, ha azt tovább rugdosod, csak rosszabb lesz. mert most nem arról van szó, hogy van, tegyük fel, Kertész Pisti, aki tyúktolvaj, évek óta űzi ezt, és lebuktattad - annak mindegy, hogy kitől lop, és kinél bukik le, ő a rendőrre fog haragudni, nem rád. hanem van egy érzelmei irányított, valószínűleg érzelmileg sérült ember (a zaklatód), aki valami hatalmas sérelmet szenvedett, és te, ezen felül, még fel is jelentetted. nem veszed észre, őszintén, hogy ez olaj a tűzre? empátia az egész, egy kis pszichológia. az ilyen zaklatásos ügyekben én mindig azt veszem észre, amiket olvastam, láttam, hogy a feljelentő egész egyszerűen mindig az empátiára képtelen, a lemondásra, vagy a kompromisszumra apró hajlandóságot sem mutat, és a másik fél, akivel szakítottak, akitől elvált, vagy akivel megromlott a viszony, igazából még erős érzelmekkel kötődik a másikhoz. egyszerűen, a zaklatás "sértettjei" általában jóval önzőbbek, mint a zaklatók (nagyon nagy vonalakban beszélek, mert például a Te ügyedben, már amennyit leírtál, ez nem így van), egész egyszerűen elvárják, hogy az történjen, amit ők mondanak, tehát nem lenyugtatni, vagy megbékélést akarnak, hanem a másik bármi áron való eltűnését. de így nem lehet élni, hiszen kompromisszumok nélkül nincs élet. és az a baj, hogy ezt a zaklatás témát felhasználja a legtöbb ember. problémák elkaszálására, nem pedig megoldására. példák: szomszédom arcát nem bírom? hát jelentsük fel zaklatásért!! volt barátnőm sírdogál, bocsánatért esedezve? ki nem sz*rja le, takarodjon az életemből, jelentsük fel zaklatásért!!! a barátomat ki akarom dobni, de ahhoz nincs bátorságom, hogy a szemébe mondjam, hogy vége, így feljelentem sunyiban zaklatásért!! összevesztem valakivel, és bosszút akarok állni a sérelmeimért?? hát mit ad isten, itt a gyors megoldás: feljelentés zaklatásért!!
hidd el, a legtöbb ember ilyesmik miatt jelenti fel a másikat, zaklatásért, nem pedig igazán indokolt esetben. és nem csak zaklatásért, hanem pitiáner ügyekért, célokért. ezért vetem én meg általában a feljelentéseket, ahol sem nem az emberi élet veszélyeztetéséről, sem nem az emberi élet biztonságáról (gondolok itt anyagira) van szó.
de, most őszintén kérdezem tőled: mit érzel? büszke vagy magadra, hogy miattad egy ember, és élete tönkrement? milyen érzés feljelentőnek lenni? milyen érzés az, hogy az az ára a te "jólétednek", hogy egy másik ember élete tönkremegy? tedd fel ezeket a kérdéseket és mérlegelj - lett volna más megoldás, te mégis ezt választottad. megérte?
(csak zárójelben jegyzem meg, én egész egyszerűen nem tudnék úgy élni, hogy tudnám, hogy az én bénaságom, konfliktuskezelési problémáim miatt tönkretettem egy embert.)

Trainer87 # 2011.04.10. 08:52

Kedves A_Mester_sikolya!

Majd ha egyszer neked lesz részed hónapokig tartó zaklatásban,fenyegetésben,munkahelyi alázásban,nem mersz egyedül közlekedni,mert követnek autóval és leselkednek utánad,megkeserítik az életedet,zombi életet élsz,mert netről is le kell törölgetned magad,mert bármit csinálsz,bármi módon is kommenteket ír elég gusztustalan módon,fenyegetnek téged és a családod csak azért,mert nem tartassz el tovább egy élősködő gerinctelen hazudozót,majd akkor rájössz,hogy lesz-e más megoldás,mint jogi segítséget kérni.Gondold át!Utána vádolj mást azzal,hogy ez egy jó szórakozás!

A_Mester_Sikolya # 2011.04.09. 21:35

a szerelmes levél is annak számít... nem egy jól alkalmazható törvény ez, még mindig azt mondom. szinte arra is ráhúzható a zaklatás, ha megkérdezed az utcán, minden nap, vagy hetente párszor, hogy mennyi az idő... ez egy "hobbifeljelentés", problémamegoldó készség hiányában, vagy épp gerinc/becsület/bátorsághiányban szenvedőknek. azaz: ha kőbuta vagy, de szívesen tönkretennéd a másik ember életét, úgy, hogy a kezed tiszta marad (nagyjából), akkor rajta, jelentsd fel az atyaúristent is zaklatásért.

kea4 # 2011.04.09. 21:02

Azért érdekelne annak indoklása, hogy bocsánatkérő jellegű levelek hogyan minősülhetnek zaklatásnak.

Üdv:
KEA.

Gabicsek # 2011.04.09. 17:30

Pénzbüntetés (nem pénzbírság) esetén az ítélet jogerőre emelkedésével mentesülsz a hátrányos jogkövetkezmények alól, tehát megkapod utána az erkölcsit.

shuto80 # 2011.04.09. 17:21

Tisztelt Fórumozók!

Zaklatás ügyében lettem én is gyanúsított, és nem tudom, ilyenkor mit tudok tenni az illető személy eljárása ellen..
A bejelentő a volt párom, aki megunta, hogy szakításunk után még hónapokon keresztük küldtem neki levelet, sms-eket bocsánatkérő jelleggel.

Sajnos nem számítottam, hogy nemleges válasz helyett feljelent, így nem tudom, mire számíthatok mert kellő bizonyítéka lehet. (pénzbírság? vagy felfüggesztett szabadságvesztés?)

És mondjuk egy pénzbírság esetén a bűncselekvény volta örökre be lesz jegyezve az erkölcsimbe, amit már minden munkáltató elkér egy állásnál?

Köszönöm a segítséget

huncut Inci # 2011.04.09. 03:10

Sziasztok. Uj fejlemények vannak.
Az aki állitólag feljelentett zaklatásért, rámkeresett és elkezdett hogy ugymond zaklatni. Én nem kerestem és amennyire birtam és ahogy eszembe jutott hogy hol és hogyzaklathat elzárkóztam eltorlaszoltam magam tőle. De ő mégis talált valamit amit figyelmen kiül hagytam mert nem is gondoltam rá hogy majd eszébe jut határozottan keresni és kapcsolatot létesiteni. a skyperól rögtön töröltem, a facebook lapjaimat elzáram(már amennyire sikerült) a telefonon sem érhet el mióta először a feljelentés hirét hallottam.
Igy másképp próbálkozott. először csak viszonylag finomabb a későbbiekhez képest visszafogottan irt sértegető üziket ki a az eggyik facebookos lapom üzifalára. Amire én magánüziben megkérdeztem hogy mi baja mit akar tőlem. Amire már magánüziben irt még ocsmányabb dolgokat és elég durván ujra megfenyegetett és avval zsarolt hogy ha azt a lapomat is elzárom tőle akkor mégtöbb embert ellenem hangol hogy feljeletsenek ők is zaklatásér annak ellenére hogy azóta jóformán senkinek sem irtam privát üzit.
Ezenkivül átnéze hogy melyik nyilvános oldalakra irtam vagy küldtem kisebb bejegyzést és azokkal is elkezdte hogy majd iy meg ugy mit kaphatok érte. Ami észerintem már messziről sem állja meg a hejét, mert nyilvános oldalakra ha a szöveg valamilyen módon nem törvénysértő és a tulajdonos sem szól vagy törli akkor nem hinném hogy abbol baj lehet. Nem privát lapra irtam, ráadásul semmi közük sem volt hozzá.Nem róluk volt szó. Még jó hogy erről a jogi fórumrol nem tud.
Mi köze a dolgaimhoz? Az nem zaklatás ha a feljelentő koslat utánam, rámkeres, sőt belém köt?? Ő erőszakkal is kapcsolatot létesithet? Vagy ha ő feljelentett akkor attól kezdve neki mindent szabad?? Ocsmányságkat sértéseket irogathat nekem és fenyegethet??
Most én nem beszélhetek egyáltalán senkivel és nem irhatok sehova mert ilyen alakok riogathatnak? létrehozott egy másik facebook lapot,mert neki ugye mindent szabad velem ellentétben, aztán megkeresett a keresőben mivel azt nem zártam le és fenyeget. még nem is haragudtam volna ha békülni akar és normális üzit ir.
Bár hányingerem van a levelétől de most nem töröltem ki úgy mit az sms-eket. Csak az üzifali csúfságot töröltem,a másik hosszabb és sokkal ocsmányabb fenyegető üzi az megvan.
Természetesen a fenyegetése ellenére azonnal blokkoltam az ujabb oldalát is és lezártam a keresőből magam.
Nem tudom jol tettem e de az ujabb zsarolások után küldtem egy e-mailt abba a rádióba ahol a feljelentőim dolgoznak és leirtam a problémát hogy zaklat néhány tehnikus kolegájuk. Leitram hogy miket irt és kértem hogy az e-mailt adják át, mutassák meg a főnökének.
Most ez igy megállja a helyét a zaklatási feljelentés ellenem ha egyszer a feljelentő zaklat?? Feljelentésekbe nem szivesen mennék bele és pénzem sincs rá de ha biróságra kerül az ügy megpróbálom megmutatni az üzijét. és ha rendőrségre beidéztet ott is megemlitem. szerintem ez elég bizonyiték abban az esetben ha van még valahol a világon valamiféle igzság. ha pedig nincs akkor valószinűleg ez a sorsom és jobb ha elfogadom és leülöm a büntit.
Valamilyen okból megszületünk és elképzelhető hogy azért hogy megtapasztaljuk a az igazságtalanságot is.

A_Mester_Sikolya # 2011.04.07. 22:32

amit pedig kihagytam: a baj az, hogy a telefon nem az enyém - nem én vagyok az előfizető, hanem egy másik családtagom, aki velünk lakik még. akkor - gondolom - neki kell megtennie a feljelentést.

A_Mester_Sikolya # 2011.04.07. 13:28

kértem mindenről másolatot, a legtöbb "bizonyíték" abszolút nem bizonyítható rám.
tanúvallomások alapján bizonyítják a vádat, ami érdekes, mert minden tanú egyben sértett is.
szembesítés nem volt, amin meg is lepődtem, hiszen egy próbát megért volna.
őszinte leszek: úgy érzem, ez az egész ügy "nem tiszta", alapból több nyomozó dolgozott az ügyön, volt, mikor odahívtak, aztán, egész egyszerűen, bejelentés nélkül, elment a nyomozó.
az ügyész nem nyilatkozott a büntetés "milyenségének" kérelméről, a vádirat már lassacskán 5 hónapja érkezett meg hozzám.

Okoska13 # 2011.04.05. 13:07

A_Mester_Sikolya

Nyugodtan tegyen feljelentést a hatóságnál, ha úgy gondolja, lentebb leírtam, hogy hogyan tegye!
A rendőrségen iratismertetéskor nem kért minden iratról másolatot?
Az ügyész mi alapján bizonyítja a vádat?
A vádiratban annak benne kell lennie, hogy milyen iratok, stb. alapján bizonyítja a vádat!
Szembesítés volt a nyomozati szakban?
Az ügyész milyen bűntetést kért?

A_Mester_Sikolya # 2011.04.05. 09:17

szép napot!

Okoska13!
köszönöm a válaszokat, segítséget!
igen, bírósági, de tárgyalás még nem volt, épp azért gondoltam, hogy akkor, ha már nem történik semmi, kiderítem, hogy esetleg ők-e a hívogatók.
az én ügyem egy kicsit bizarr, a jegyzőkönyvben (amit a feljelentés napján írtak), a feljelentő elmondása szerint hívogatom, smst küldök, csörgetem őt.
ezt az iratot láttam még rendőrségi iratismertetésen.
mit ad isten, mikor a bírósági iratokat nézegettem, s kértem másolatot róluk, híre-hamva sem volt annak, hogy én hívogattam őt - hova tűnhetett, vagy szokás ezt "eltüntetni", nyomtalanul?

Okoska13 # 2011.04.04. 18:58

A_Mester_Sikolya

A hatóság hivatalos levélben megkéri a szolgáltatót,
hogy a kézbesítőtől számítva 15 napon belül küldje meg számára a kért szám bejövő híváslistáját és kéri, hogy milyen adatokat kér. Általában minden információt kér a hatóság. Ki tudja melyik lesz a buktató. Pl. idegen SIM kártya saját mobilba. Sokan ezen buknak le. A múltkori hozzászólásomban kihagytam az átirányítási adatot(egyszeres szinten).
Ha a hatóság lezárja a nyomozást sikertelenül, akkor panaszt lehet tenni, ha még a híváslistát sem kérték le.
Van egy fontos szabály, hogy csak egy évre visszamenőleg tud a szolgáltató adatokat szolgáltatni.
Az ügyed bírósági szakban van?
Ha igen, akkor elvileg iratismertetéskor minden iratról ingyenesen kérhettél volna másolatot!
Ha oda-vissza van zaklatás, akkor az nem zaklatás.

A_Mester_Sikolya # 2011.04.03. 17:59

szép estét!

Okoska13, köszönöm, valami ilyesmi dolgon gondolkodtam én is, csak a kérdés az, hogy minden esetben meg fogja nézni a híváslistát a rendőrség, vagy csak pár hümmögéssel vegyített mosollyal megígéri, s voltaképp nem is intézkedik az ügyben, kukába ejti véletlen az ügyet?
nem vagyok feljelentgetős, sőt, eléggé tisztességtelen dolognak tartom ezt, pontosabban nem egyenesnek, ha nem vagyonról (nagyobb összeg), vagy emberi életekről van szó.
ezt tényleg ennyire alaposan ki szokták vesézni minden esetben (mms, sms, bázisállomás)?
jegyzeteléseket az utóbbi hónapban elkezdtem, pechemre egyre kevesebb a hívás.
hát igen, pontosan ezt akarom: ha kiderül, hogy az a személy, akit elvileg én zaklattam, voltaképp tízszer annyiszor keresett, mint én őt, akkor máris megkérdőjeleződik az én "zaklatásom", és akkor bizonyára elgondolkodik ezen az egészen a bíró is - már ha valaha az én ügyem tárgyalásra kerül.
azért, szerencsére, ennyire bolond nem vagyok, hogy felkeressem az "emberem", főleg úgy, hogy lehet erre pályázik.

Trainer87 # 2011.04.03. 14:30

Tisztelt Fórumozók!
Olyan kérdésem lenne,hogy a volt párom szakítás után elég durván zaklatott,fenyegetett,ezért feljelentettem.A rendőrségen még egy feljelentést indítottak ellene a vallomásom alapján,mivel még utolsó együtt töltött néhánynapunkban ellopta a bankkártyámat és lelopott róla 50ezer ft-ot.Így van egy zaklatási ügye,amiről elég sok bizonyíték van(40 oldalas netes beszélgetés,amit beazonosítottak,fenyegetett engem és a családomat,ki akart tetetni az albérletből,lekapcsolgatta a villanyórámat,követett,leselkedett utánam,alázott mindenki előtt munkahelyen,interneten hazudozott rólam,a számomat lecseréltem,de még így is havi 104 sms,munkahelyi tanúk,mivel még egy helyen is dolgozunk a mai napig)és egy készpénz helyettesítő eszközzel való visszaélés.Már egy éve megy az ügy,mindkét vádat beismerte.Hamarosan lesz a bírósági tárgyalás!Mire számíthatok?Nagyábból elolvastam már ezeknek a következményeit,de az elég általános.Inkább erre a helyzetre szeretném megismerni a lehetőségeket.
Előre is köszönöm a választ!

Okoska13 # 2011.04.02. 21:05

A_Mester_Sikolya

Szerintem a következőt tedd!
Zakaltásért tégy feljenetést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.
Azonban utalj rá, hogy szerinted ki zaklat.
A hatóság(rendőrség) lekéri a bejövő híváslistádat.
Ez nem sima híváslista lesz.
Látni, hogy melyik számról hívtak vagy csörgettek meg, ezenkívül látszani fog, hogy a hívás kezdeményezésekor a hívó telefonja melyik bázisállomáshoz kapcsolódott, a hívás sikerült-e, a hívás időtartalma,a SIM kártya azonosító száma, a telefom EMEI száma, sms, mms esetén egyéb adatok.
Meg kell adnod, hogy mettől meddig kérjék le a bejövő híváslistád. Valamint jegyzetelj, hogy a hívások mikor történtek percre pontosan.
SEMMI esetre se hívogasd őt, aki szerinted zaklat.
Egyrészt ha Te is hívogatod, akkor máris nem lesz zaklatás, mert TE is kapcsolatba akarsz vele lépni.
Másrészt, ha tévedtél, akkor megint lesz egy jó kis zaklatásos ügyed.

Okoska13 # 2011.04.02. 20:54

Warcis

Zalaegerszegen tudok, ha még aktuális!

huncut Inci # 2011.04.02. 18:51

Én azt hallottam hogy ha lekérik a postán a hiváslistát akkor kimutatja a rejtett számokat is.
Nekem előfizetésesek a számaim és nem volt ilyen ügyem igy nem vagyok jártas az ilyesmiben.
Több számom van ha az eggyiken zaklatnak akkor kiveszem a telefonból, helyére teszek egy másikat és egyszerűen félreteszem eggy időre.
Tudtommal pedig a legtöbb telefont be lehet ugy állitani hogy csak bizonyos hivásokat engedéllyezzen.

A_Mester_Sikolya # 2011.04.02. 11:57

szép napot!
ha valaki rejtett számról hívogat, azt hogy lehetne kideríteni? mit kell tenni, hogy kiderüljön?
hetente többször, majdnem naponta esik meg a dolog, felveszem, néha vár pár másodpercet, néha egyből leteszi, ha pedig nem kezdek vele semmit, végigcsörgeti vonalszakadásig.
azért is lenne fontos, mert valószínűleg a feljelentőm szeretne provokálni ezzel, és ha ez kiderülne, máris máshogy állna (gondolom) hozzá a bíróság az ügyemhez, és az én "zaklatói" milétem is erőteljesen meginogna ezáltal.

ferike__000 # 2011.04.01. 16:17

Tisztelt Fórumozók ! Kérem aki tud segítsen !!Nagy város egy 10 emeletes társasházban lakom. Egy család több éve keseríti az életünket először az Apa alkoholizmusa miatt ! Jelenleg a 34 éves lánya tartja rettegésben a az itt élő 60 családot. Kb.2 éve kemény drogozásba és prostitúcióba kezdett a "hölgy" ! Azóta folyamatosak voltak az esti - éjszakai ordítások. A család miután az anyját megverte nem engedi be a lakásba a hölgyet. A lezárt lépcsőházajtó folyamatosan feltörve a pincehelyiségbe/ villamosszerelvény/ helyiségében alszik a lakások elől kikaparászott lábtörlőkön, patkányok társaságában tölti éjszakáit. Mivel a saját családja nem hajlandó beengedni a lakásukba ! Ha valaki megkérdezi,hogy mit keres itt akkor - nem egyszer - előfordult,hogy megütötte,megharapta a kérdezőt ! Miután zárcsere útján kizártuk a pincéből egy idős asszonytól kérte a pince kulcsát az nem adta oda erre a liftben kitekerte a kezéből és a többi kulcsot eldobta ! A rendőrség előállította majd a kihallgatása után szabadon engedte,jelzem ez minden két hétben előfordul.Most amikor a támadás után visszajött a házba azzal kezdett,hogy megfenyegette azokat aki rendőrkézre juttatta. Én a lépcsőházban hangosan meg mertem jegyezni,hogy a szülők a felelősek " és őket is becsukatnám mint a malacot " az anya feljelentett a rendőrségen ! Lezárva a panaszkodást,hogy az idősebb és kisgyermekes nők nem mernek egyedül járni a lépcsőházban. Én a korom és a fizikai erőm alapján megtehetném de nem merem mert egy ilyen "hölgy" miatt nem akarom a családomat itt hagyni a börtön miatt !! Tehát én is nyuszi módjára kerülöm őt !! Kérem adjon tanácsot aki már járt hasonló cipőben vagy ismeretében van annak,hogy mit kell ilyenkor cselekedni ! Előre is köszönöm


Tisztelt Fórumozók ! Nagy gondban vagyok mint mindenki aki ide ír !!Egy nagyváros közepén 10 emeletes társasházban lakom. Egy család teszi tönkre az e

A_Mester_Sikolya # 2011.03.29. 22:06

szép estét!
hát, nézd, Warcis, átküldheted, de szerintem lényegtelen, hiszen én nem sokat tudok tenni hozzá, vagy megítélni - nem vagyok jogász. az én ügyemnél sem igazán érthető, hogy miért is lett zaklatás ez az egész - főleg úgy, hogy tömve van koholt bizonyítékokkal, mégis elfogadta a rendőrség, ügyészség - remélem már a bíróság nem fogja. a legrosszabb ebben a zaklatás témában, hogy bármire ráfogható, amolyan "kicsináló/elintéző/bosszúálló" feljelentés, feljelentési mód ez meglátásom szerint.
na látod, ez lehet gond, mármint, hogy leírtál mindent, abból a szempontból, hogy lehet nem követtél el bűnt, viszont nagyobb a támadási felület, jobban bele lehet kötni a dolgokba - én is ezt tettem, bele is kötöttek itt-ott a vádiratban, mikor abba -már bocsánat- épeszű embert nem kötött volna bele, elég érdekes történetet kreált az ügyészség. csak jó lenne egy ügyvéd, azt hiszem. apropó, vádirat már megérkezett, vagy még nem?