Zaklatás


senki lánya # 2012.04.12. 08:29

Gabriella.Kutat-mak

Az esetedben a "feje" a bulinak, egy pszichopata ember.Abból is a keményebb fajtából-anyagi háttérrel és érdekeltséggel.

Ha szerencséd van, akkor egy pár besurranását feltudod venni.A kész felvételt elteszed, olyan személynek, és olyan helyre ahol nem tudja megszerezni. Alkalom adtán igen jó dolog.

senki lánya # 2012.04.12. 08:32

+és szép csendben mindent kiderítesz a banda tagjairól, érdekeltségeiről, dátum szerint időrendben rögzited-beleértve a hivatalos bratyijaikat is-akár egy rendőr az illető.

senki lánya # 2012.04.12. 08:37

javítás:

akár ha egy rendőr az illető családtagja és haverja.

Gabriella.Kutat # 2012.04.17. 04:32

wers: "Ha ez így lenne.."? Köszi, hogy a saját valóságérzékelésemet megkérdőjelezed. Ha nem tudnád ez is a banátalmazás egy válfaja. Az a neve, hogy 'gázláng' (gaslighting).

Egyébiránt nem mindenki van benne a dologban és nem mindenki esküdött össze ellenem, hanem RÁGALMAKAT TEREJSZTENEK, hogy ezzel idegenítsék el és felbujtsák az embereket a környezetemben. Egyébiránt a tevékenységet világszerte 'szervezett társas zaklatásnak' (organized stalking) és 'bandazaklatásnak' (gangstalking) nevezik. Lightos formájában 'mobbingnak' nevezik. A 'mobbing' ismerős kifejezés, nem? Ez a tevékenység a mobbing SZERVEZETT formája! És bizony egy valós probléma, amit nemzetközi szinten elismernek.

Ha begépeled az organized stalking kifejezést a keresőbe, akkor pontosan 3.710.000 témába vágó lapot fogsz találni. Szóval elég sok ember valóságérzékelését megkérdőjelezted egy fél mondattal!

(szervezettzaklatas.webs.com/stop/index.hu)

Gabriella.Kutat # 2012.04.17. 04:44

senki lánya: jól mondod, egy pszichopata. És odaadnám a megmaradt fél életemet, hogy megtudjam ki ez a személy.

A XVI. kerületi rendőrkapitányság volt vezetőjéhez, egy bizonyos Oláh nevű fickóhoz személyesen bementem, hogy kérdőre vonjam. Tudod, mit mondott, amikor felvetettem, hogy bekamerázom az életemet? Azt, hogy ezt ne tegyem, mert Magyarország NEM KANADA!!! (én ott éltem 12 évet) és ebben az országban bűncselekményt követek el azzal, ha felveszem az elkövetőket, miközben bűncselekményt követnek el ellenem, hiszen ez sértheti a személyiségi jogaikat. Azt hittem nem hiszek a füleimnek. Sőt, miután feljelentéseket tettem - beleértve életveszélyes fenyegetésért - ez a rendőrkapitányság kiállított egy határozatot miszerint lefolytatták AZ ÉN rendkívüli halálom ügyében a közigazgatási hatósági eljárást. Az Oláh már nincs a kapitányságnál (a Gergényi barátja és várományosa volt a 2006-os tüntetések előtt), de a helyzet nem változott. Teljesen mindegy, hogy ki van a kapitányságnál, a bejelentések (zaklatás, orvosi látlelettel ellátott erőszak, fenyegetés, súlyos anyagi károkozás stb.) sehová sem mennek. Még a kézzel fogható és bizonyítható cselekményeket is elbagatelizálják.

Egyébként köszi a megjegyzéseket. Teljesen igazad van: az, hogy valaki irigységből, gáttalan alacsonyrendű primitivitásból, eloborult agyú rögeszméktől, vagy fasiszta nézetek miatt utál valakit az még NEM jogosítja fel, hogy bűncselekményeket kövessen el bárki ellen, vagy, hogy felbujtson másokat bűncselekmények elkövetésére.

Gabriella.Kutat # 2012.04.17. 04:47

Fiúk, lányok, van itt egy ügyvéd, aki válaszolhatna valamit arra, hogy mi a jogi tényállás az általam felvázolt társas (lehetségesen szervezett) terrorizációra? Kihez forduljak? Milyen jogi szögből közelítsem meg a dolgot? Köszi.

wers # 2012.04.17. 05:17

rendőrkapitányság kiállított egy határozatot miszerint lefolytatták AZ ÉN rendkívüli halálom ügyében a közigazgatási hatósági eljárást

Eddig azt hittem, te élő személy vagy

Egyébként a saját otthonodban annyi kamerát teszel fel, amennyit csak akarsz. Sőt, ezt megoszthatod egy biztonsági szolgálattal is. És szereltethetsz fel riasztót is. Az adhat jelzést a te telefonodra, vagy egy biztonsági szolgálatnak, ha illetéktelen hatol be hozzád.

Mivel én ügyvéd nem vagyok, jogi tényállásban nem nyilatkozom.

Másenka # 2012.04.17. 05:53

Gabriella.Kutat # e-mail 2012.04.12. 07:32

"Ne ehhez a fajta 'zaklatáshoz' mit szóltok? Van itt olyan, aki találkozott már ezzel?"

Én igen, egy nagyon kedves ismerősöm, kolleganőm panaszkodott hasonló zaklatásokról.

Előbb-utóbb a környezete, a családja is belátta, hogy orvosi ellátásra szorul. Egyébként egy végtelenül kedves, okos és intelligens hölgy volt.

Másenka # 2012.04.17. 05:56

Gabriella!
Teljesen jószándékúan tanácsolom, hogy kérjél pszithiátriai seítséget, ott meghallgatják a problémáidat és segíteni tudnak.

senki lánya # 2012.04.17. 18:47

Kedves Másenka

Van akire ugyan bolondot kiáltanak azok, akik elkövetik a cselekményt, de ha az ember jobban utána kotor kiderül-és szinte mindig kiderül, hogy nem bolond, és valóban átél eseményeket és "némi" bizonyítéka is van az illetőnek.

Gabicsek # 2012.04.17. 19:23

Ajaj.

senki lánya # 2012.04.17. 19:26

Hogy a példádnál maradjak, kedves Masenka, és csak mint példa említem:
Elég egy olyan kolegína aki hozzáfér a másik kulcsához, azt lemásoltatja.

Úgy, hogy a példádra visszatérve:

én úgy gondolom, hogy egy értelmes és okos ember nem tesz ilyen kijelentést mint amit itt írtál.

senki lánya # 2012.04.17. 19:51

Gabicsek

Tegyük fel, tételezzük fel, hogy mentálisan teljesen egészséges és az illető igazat beszél, és megtörténtek az általa leírt dolgok, te mit tennél a helyébe ma Magyarországon?

ui: Kíváncsi vagyok, hogy az ügyvédurak mit fognak reagálni, ugyanis én hallottam hasonló(ott bizonyos dolgokban kevesebb történt, mint amit irt itt az adott személy) esetről.

judit69 # 2012.04.17. 21:08

Sziasztok!
Én hiszek teljes egészében Gabriellának. Hasonló cipőben járok. Egy szomszédjogi vitám már odáig fajult, hogy rálövettek a házunkra. A hülye is megmondja,, hogy a 3 lyuk a zárócserépen körülötte kb. 50 ft nagyságú kráterrel lövés eredménye. Rendőrség vizsgálódik, a szomszéd "védett" valami okból.Más haragosom nincs. A szakértő rögzíti: a cserépen látható nyomok anyaghibából származnak. Nyomozás megszüntetve. Sem azóta, sem azelőtt nem kerültek a cserepeimre hasonló lyukak. Bármelyikőtöknek elküldöm a cserépről készült felvételeket, hogy a saját szemével győzödjön meg arról, hogy mi történhet vele, ha egy illegális autószerelő műhelyt üzemeltető ember ellen birtokvédelmi eljárást mer indítani, és azután védekezni mer a különböző atrocitások ellen, és az adott személy vki, vagy valakinek a valakije stb. Ennyi.

wers # 2012.04.19. 07:29

Kíváncsi vagyok, hogy az ügyvédurak mit fognak reagálni
Gyanítom, nem tudjuk meg. Vagy már el sem olvassák, vagy csak a fejüketfogják fájdalmunkban

senki lánya # 2012.04.19. 07:33

Így is lehet:) főleg az olyan esetekben, amik nehezebbnek tűnik az átlagosnál és szokásosnál.
De én azért örülök, mert vannak bátrak is, akik elvállalják, és nem félnek.

wers # 2012.04.19. 08:01

igen, ez tényleg túl nehéz nekik

senki lánya # 2012.04.19. 09:05

wers érted illetve fel is tudod fogni amit írok egyébként?:D

wers # 2012.04.19. 09:24

Megpróbálom, elég kitartó vagyok, bár szerintem teljesen mindegy. Én sem ügyvéd, sem úr nem vagyok, nem az én szavaimat várod

senki lánya # 2012.04.19. 09:32

wers én nem várok semmit.Maximum annyit, hogy kíváncsi vagyok, mit mondanak a kérdezőnek az itteni jogászok.

wers # 2012.04.19. 09:38

Ők jogi kérdésekre válaszolnak

senki lánya # 2012.04.19. 09:44

A csoportos zaklatás jogi kérdés szerintem:D Javíts ki ha nem így van:)

JJ41 # 2012.04.25. 10:30

Üdvözlök mindenkit.

Megpróbálom röviden leírni az én esetemet.
Nekem is a régebbi kapcsolatom új szereplőjével volt problémám. 2004 őszén én más városba mentem dolgozni, aminek az lett a vége, hogy mi szétmentünk. Nem állítom, hogy részemről nem voltak telefonhívások, de ezek nem az életükbe való beleszólásért történtek, hanem személyes lezárásért. Kb. 2 évvel később én ismét hazakerültem, onnantól eléggé feszült volt a viszony, ami 2006 nyarán "aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés" minősítéssel került bíróság elé. Ebben én sértett voltam. Ezt az ügyet még az év őszén lezárták, kapott az illető 14 hónap börtönbüntetést, 3 év próbaidőidővel. Na, és a 3 év letelte előtt még édesanyámat is megtámadta.. és mit kap?.. Plusz 2 évet, szintén felfüggesztett börtönt.. Ja igen, van egy OORSZI papírja, hogy agresszivitásra hajlamos.. Ok, biztos van ilyen.. De nekem már elegem van az illető állandó agresszív megjelenéseiből.. Nem akarom bántani, de úgy nézz ki mint egy gorilla.. Főleg a testtartása.
Kérdés: milyen jogi lépéseket tehetek meg?
ha hangrögzítős telefonnal veszek fel esetleg egy nem éppen finomkodó beszélgetést, azt felhasználhatom-e a feljelentésben?

Véleményem # 2012.04.25. 14:51

Nem használhatod fel a felvett telefonbeszélgetést. Ha bánt testileg vagy fenyeget oly mértékben hogy megvalósít egy törvényi tényállást, vagy jogsértést követ el, akkor tehetsz feljelentést.

Kőbeíró # 2012.04.25. 15:02

Bocsánat, de tudomásom szerint bírósága válogatja, hogy figyelembe veszik-e vagy sem. Van, ahol kifejezetten kedvelik az ilyesmit meghallgatni [feltéve, hogy nem rendőröket mószerolnak vele].

Van azonban egy érdekes jelenség.
Tételezzük fel, hogy van hangfelvételed és bizonyító erejű információkat tartalmaz. Te előkapod a tárgyaláson, hogy íme. A másik fél - hogyha fél - elkezd tiltakozni, hogy de az ő személyiségi jogai, satöbbi: nem járult hozzá a készítéshez és most sem fog a felhasználáshoz.

Mi történhet?

Előfordulhat, hogy a bíró annyiban hagyja, megadóan Rád néz és integet a kézfejével, hogy "tegye el"..?
...vagy pedig azt mondjuk, hogy ha kérem nem járul hozzá a meghallgatáshoz, akkor a T. Bíróság a hangfelvételt bemutatni igyekvőnek lesz kénytelen hinni?