Ittas vezetés


elkeseredve # 2013.10.25. 05:52

Tisztelt Szuper Ügyvédi Iroda!

2013.10.18.-án ittas vezetésen kaptak 0.33 at fújtam a josgosítványom elvették. Sofőr vagyok ebből élek. Milyen büntetésre számíthatok?
Előre is köszönöm válaszát.

nagyonmegbantam # 2013.10.24. 15:56

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Köszönöm szépen a gyors választ!
Igen, sajnos tisztában vagyok vele hogy a mért érték nagyon magas, nem is számítok arra hogy kevés lesz a büntetés. A pénzbüntetést esetleg nem tudná nekem számszerűsíteni? Csak egy kb. értékre?

Előre is köszönöm!

nagyonmegbantam # 2013.10.24. 13:27

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Sajnos ittas vezető lettem szánom bánom, de sajnos visszacsinálni már nem lehet, pedig nagyon szeretném. Két nappal ezelőtt egy rendezvényről hazafele egy közúti ellenőrzés során (teszem hozzá a háztömb előtt ahol lakom), és szondát fújattak velem (mivel a kérdésre hogy: "fogyasztott-e alkoholt" igennel válaszoltam) mivel elég sokat mutatott ezért bevittek, és hitelesített légalkoholmérő szondát is kellett fújnom, ami először 1,29-et majd 1,30-at mutatott, ami ugye bűncselekmény (ennek ellenére úgymond teljesen képben voltam). Ezután felvették a jegyzőkönyvet, én próbáltam tőlük megtudni hogy mire számíthatok, de nem akartak tájékoztatni csak azt mondták majd kapok egy levelet amiben minden benne lesz, bírósági tárgyalás időpontja etc... A kérdésem hogy mire számíthatok? 25 éves egyetemi hallgató vagyok, a személygépjármű a sógoromé, még soha nem volt semmilyen rendőrségi ügyem, életemben most vezettem először úgy hogy alkoholt ittam, jövedelmem nincs, csak a diákhitel. A szüleim anyagi helyzete sem valami túl rózsás. A bíróság ezeket figyelembe fogja venni? Nagyon el vagyok keseredve! Mardos a bűntudat.

Várom válaszukat!
Segítségüket előre is köszönöm!

sztiv64 # 2013.10.23. 06:55

Tisztelt Ügyvédi iroda!

Ittas vezetés miatt Pénzbüntetést kaptam Plusz a b kategória korlátozva van Egyébként A B C E kategóriákra szól a jogosítványom. Azt szeretném kérdezni hogy a C vel vezethető -e 3.5 T alatti forgalmi szerit tgk gépjármű magyarul furgon.
válaszukat előre is köszönöm Sztiv

Imre86 # 2013.10.19. 12:25

Tisztelt ügyvédi iroda. Tegnap este a rendőrség elvette a vezetői engedélyemet ittas vezetés miatt. A rendőrségen a szondán először 0,56 majd 0,54 ezreléket fújtam. Azt szeretném megkérdezni hogy ilyen esetben mire számíthatok, milyen besorolás alá esik ez és kb mennyi ideig tart egy ilyen eljárás. Soha nem volt még problémám a rendőrséggel, egyetlen gyorshajtást leszámítva. Válaszukat előre is köszönöm.

Petyus198 # 2013.10.17. 20:52

Tisztelt Ügy védi iroda T Péter vagyok és érdeklődnék hogy 2012.10.18 án ittasan mentem haza fele kerék párommal meg büntetek 60 ezer Ft közigazgatási bírság meg kértem részlet fizetésre meg is kaptam 12 hó napra de sajnos 15 ezer ft ott tudtam kifizetni belőle mert közben elvesztetem munkahelyem és így nem volt miből fizetnem és érdeklődnék hogy mire számíthatok. Válaszukat előre is köszönöm üdv Peti

csocsi1128 # 2013.10.16. 19:58

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Szeretnék érdeklődni, hogy az alábbi alapján utánképzésre kötelezett vagyok e. A bíróság enyhe fokú ittasság vétsége miatt ( kárt senkinek nem okoztam!) 8 hónapra vonta be a jogosítványomat 180 napi pénzbírság mellett. A bírósági ítéletben nincs szó utánképzésről.

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

hornyakZ # 2013.10.15. 07:52

Tisztelt Ügyvédi Iroda

Miért minősül hamisításnak,ha bejelentkezem ottani lakosnak ahol a jogosítványomat is szereztem,esetleg csinálok abban az országban egy céget is,és ezzel a lakcímkártyával igazolom magamat ha megállítanak?

üdv.
hornyakZ

hornyakZ # 2013.10.14. 20:10

Tisztelt Szuper Ügyvédi Iroda!

A következő üggyel fordulok Önökhöz:
2012. augusztusban egyik éjszaka ittasan átadtam a volánt egy velem utazó személynek, aki nem ivott,de sajnos utólag kiderült nem volt jogosítványa,nekem pedig azt mondta hogy van neki.Nem sokkal az átadás után balesetet szenvedtünk amiben senki nem sérült meg,de anyagi kár jócskán keletkezett.A kiérkező rendőrök megszondáztattak,el akarták venni a jogosítványomat a helyszínen,ám mivel külföldi jogosítványom van,nem vehették el.Aztán kórházban vér és vizelet tesztre vittek,magas véralkoholszint jött ki.
A kórházban kihallgattak, felvették a jegyzőkönyvet.
Pár nappal a baleset után a sofőrt aki vezetett azonnal kihallgatásra hívták,aki azt is elmondta hogy én ittasan adtam neki át a volánt,hogy így majd ezzel ússza meg a komolyabb büntetést.

Engem csak már mint gyanusítottat,legközelebb 2012.október közepén hallgattak ki,előtte a rendőr telefonon felszólított hogy vigyem magammal a jogosítványomat,amit be fognak vonni.Ám ezt nem tettem meg,azt mondtam külföldön ellopták,megtettem a vallomásom,hogy én nem ittam az átadáskor.A rendőr elmondta,hogy bár hiába nem adtam le a jogosítványt,engem ezzel gyanusítanak és így is eltiltás alatt fogok állni Magyarországon, az eljárás jogerős befejezéséig,amiről a helyi okmányirodától pár nap mulva meg is kaptam a papírt.

Azóta a nyomozati szakasz a rendőrségen lezárult,átadták az ügyet az ügyészségnek,és ahogy olvasom a többi hozzászólást/infokat ez az eltiltás akár több évig is eltarthat.

A kérdésem az,hogy ebben az esetben érdemes e kérelmet írni az ügyészségnek,hogy ideiglenesen "adják vissza" a jogosítványom,vagy hogy érdemes lenne -e a külföldi jogosítványom mellé (merthogy új kártyát csináltathatok külföldön ha ellopták) egy külföldi lakcímkártyát is szerezni,amivel igazolom magam,és így igazoltatás során kiderülhet-e az hogy el vagyok tiltva itthon avagy sem.Kizártnak tartom,hogy éveket várjak az eljárás jogerős befejezésig vezetés nélkül,úgy hogy igazából ittas vezetéssel meg sem fogtak soha.

Üdvözlettel,
hornyakZ

Zollre # 2013.10.12. 16:27

Tisztelt Ügyvédi Iroda !

A következő ügyben lenne szükségem segítségre: 2011.11.01.-én közúti igazoltatás közben megállapították hogy be"füvezve" vezettem az autómat, helyszínen elvették a jogosítványt, voltunk házkutatáson, vér/vizelet teszten. Elterelésre küldtek, melynek befejezéséről 2013 januárban "leadtam" a papírokat. Az ügyészség elrendelte a pszichológiai vizsgálatot is, erre 2013. Márciusban került sor. A pszichológiai vizsgálat után megkaptam az értesítést hogy a rendőrség lezárta a nyomozást, és az ügyet továbbküldték az illetékes ügyészségnek. Azóta akár mikor érdeklődöm telefonon, annyit tudnak nekem segíteni, mondani, hogy az ügy az ügyésznél van, és ki kell várjam a soromat. Személyesen még nem voltam bennt az ügyészségen, mert élőben sem remélek több vagy értékesebb választ mint telefonon.

A kérdéseim a következők:

Mire lehet számítani meddig húzódhat az "ügyészségi szakasz"? (hetek, hónapok, esetleg évek?!)

A fenti esetben van valami féle mód a jogosítvány visszaszerzésének megkezdésére még a bírósági tárgyalás lezárása előtt? (Bár szerintem erre a válasz egy egyszerű nem.)

Ilyen esetekben mennyi lehet a vezetéstől való eltiltás időtartama, és ez mitől függ? (Idén Novemberben lesz 2 éve)

Jól tudom-e hogy az ilyen vezetéstől való eltiltásos ügyeknél a tiltás az a jogosítván elvételétől számít, és ez "beleszámít" az ítéletben megfogalmazott eltiltás idejébe? (azaz jelenesetben a tiltásom már 2012.11.01-től elkezdett letelni? )

A válaszukat előre is köszönöm!
Üdv

G-Burt # 2013.09.30. 18:03

Tisztelt Ügyvédi Iroda,

Köszönöm a választ.
Azért voltak kételyeim, mert ugye a vétség a bűncselekmény egy kevésbé "súlyos" fajtája.

Nekromanta # 2013.09.30. 13:35

Tisztelt Ügyvédi Iroda,

köszönöm gyors válaszát!

Igazából az érdekelne, ha ezekre utaló magatartás nincs, és nem is indokolja nagyon semmi, akkor a 'sima' vér és vizeletvizsgálat erre nem terjed ki? Vagyis: vizsgálja e a beadott mintát az alkoholal EGYÜTT?? Vagy azt csak külön rendelkezésre teszi meg az orvos (magátol nem)??

KÖSZÖNÖM!

Nekromanta # 2013.09.27. 20:30

Tisztelt Ügyvédi Iroda,

a kérdésem egyszerű. Közúti szondáztatás során, amennyiben beviszik az ittas személyt (pl.enyhe alkoholos befolyásoltság), normál esetben mit vizsgálnak a vérben? Ilyen esetben kiterjed pl. a gyógyszer v. a drogok hatása?? Vagy csak és kizárólag a vett vér-, és vízeletmintában az alkohol szintet vizsgálják!

Köszönettel,
N

sanny # 2013.09.26. 11:53

Tisztelt Szuper Ügyvédi Iroda!

Ittasan balesetet szenvedtem robogóval. 0,9-t fújtam a helyszínen, majd a kórházban vért is vettek. Egyedül és voltam a baleset résztvevője, tehát kár, sérülés csak bennem keletkezett! B,C,E,Taxi jogosítványom van és Tgk. sofőrként dolgozok. Mire számíthatok? Gondolok itt arra, hogy melyik kategóriát veszik el ill. hogy családi körülmények mennyire befolyásolhatják a döntést?(Párom jelenleg munkanélküli és két kiskorú gyermkünk van)
Előre is köszönettel : Sándor

G-Burt # 2013.09.25. 19:34

Tisztelt Szuper Ügyvédi Iroda!

Történetem "egyszerű". Június 8-án igazoltattak, megállapították, hogy ittasan vezettem. Az eljárás rendje és módja szerint lezajlott ellenem az intézkedés. Július 30-án a bíróság már az új rendszer szerint ítélt el ittas vezetés vétség elkövetése miatt. (Az orvosszakértő közepes fokú ittasságot állapított meg.) 5 hónapra (júl 30-dec30) vonták vissza a jogosítványomat.

A kérdésem a következő: Kell-e utánképzésen részt vennem vagy nem? Ha kell, akkor az az okmányiroda határozatában milyen formában lehet benne? Értem ezalatt azt, hogy milyen törvényre, jogszabályra hivatkozhatnak.

Válaszaikat előre is köszönöm.

Gyongy01 # 2013.09.13. 10:43

Tisztelt Szuper Ügyvédi Iroda!

Az alkohol szint 1,92 volt. A vezető paraméterei: kb.:75kg, 165 cm. Nincs forgalmi engedélye a járműnek, kb. ilyen:

TÍPUS: DP100FE
Méretek:
Magasság: 1550mm(védő tető nélkül)
Hosszúság: 3000mm
Szélesség: 1500mm
Nettó súly: 1000kg
Technikai adatok
Motor: 2 hengeres diesel 20,4LE, léghűtéses
Erőátvitel: Mechanikus tárcsás
Váltó: 4 fokozat előre és 4 hátra
Meghajtás: összkerék
Billentés: hidraulikus előre
Láb és vészfék: hidraulikus tárcsafékes
Kézifék: Mechanikus
Kormányzás: hidorsztatikus
Indítás: 12V akkumulátor
Űrtartalom: víz esetén 1000, simított 1100, max 1200liter
Kerekek: 7.50/16 Traktor
Ülés: Fix ülés

Üdvözlettel.

Gyongy01 # 2013.09.12. 10:41

Kedves Fórumozok!
Kérem a segítséget mire lehet számítani az alábbi esetben. Elég magas alkoholszinttel vezetett rendszám nélküli dömper (telj.: 125cm3) házak közötti aszfalt úton. A jogosítványt rögtön elvették, vérvizsgálat eredménye után azt mondták bíróságra terjesztik.

Ez a dömper lassú mezőgazdasági jármű, melyet a javítás eredményeként próbakörre vittek, amikor is a rendőrség közbe lépett.

Várom a válaszokat.

Agent Cooper # 2013.09.05. 10:24

Kedves Lilla999!

A motor vezetője a baleset okozása és az engedély nélküli vezetés miatt, illetve a tulajdonos a jármű tiltott átengedése miatt (hacsak nem bizonyítható, hogy a vezető ittasságáról és jogosítványának hiányáról nem tudhatott).

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Lilla999 # 2013.09.04. 14:18

Kedves Fórumozók!
S.O.S segítségeteket kérném az alábbi ügyben. Ha valaki ittasan vezet nagymotort úgy, hogy nincs rá jogosítványa és a motor sem az övé, de a tulajdonos a motoron utasként mögötte ül, szintén ittas állapotban, és a sofőr hibájából balesetet szenvednek, akkor ki vonható felelősségre? A tulajdonos persze rendelkezik a kategóriához szükéges jogsival..
Köszönöm a segítséget előre is!!

Nándi66 # 2013.08.27. 14:16

Kedves Fórumozók!

Meg tudná valaki mondani, hogy az Után képzési foglalkozás 6. kiegészítő programja miből áll? Gondolok itt elsősorban a képzés menetére, a foglalkozás során felmerülő feladatokra, stb..

Üdv,
Nándor

Véleményem # 2013.08.20. 22:10

lemeriss

Itt az alkoholt nèzik elsősorban, a vizelet ès a vèr vizsgálata erre terjed ki.
A droghoz külön vèr ès pisi meg egy gyors teszt kell ami ha pozitiv akkor vizsgálják tovább.

lemeriss # 2013.08.17. 08:44

Tisztelt hölgyem/uram!

A tegnapi nap folyamán hazafelé biciklizés közben megállítottak a rendőrök és szondát fújattak velem.
0,26 mg/l értéket mutatott a szonda ezért előállítottak a rendőrkapitányságra ahol a benti hiteles szondát semelyik rendőr nem tudta használni így kicsúsztak a 30 percből ezért vérvételre illetve vizeletminta adásra kellett mennem.
A kérdésem az lenne önhöz, hogy ilyenkor a vérvételnél illetve a vizeletmintánál mit vizsgálnak a laborban?
Csak a véralkohol szintet vagy más egyéb dolgokat is?
Gondolok itt drogtesztre stb?

Várom mielőbbi válaszát!

lemeriss@freemail.hu

Köszönettel: Kiss Elemér

speeddo # 2013.07.31. 18:04

Ilyen esetben mi számít enyhítő körülménynek? Már ha van egyáltalán ilyesmi. Azt olvastam, csak akkor bűncselekmény, ha tisztában voltam a vezető ittasságával vagy felismertem azt.

A kulcsot nem én adtam át, induláskor nem is figyeltem ki ül a gépjárművem volánja mögé mivel jómagam is fogyasztottam alkoholt és útközben sem tűnt fel semmi. Csak igazoltatáskor tudatosult bennem, hogy nem az a személy vezetett akinek odaadtam a kulcsot.

Lehet-e azzal védekezni, hogy nem ismertem fel a befolyásoltságot annak tükrében, hogy a már említett orvosi vizsgálat szerint sem nem volt befolyásolt állapotban a sofőr. Csak a légalkohol vizsgálat mutatott ki szeszes ital fogyasztást, valamint értelemszerűen azt azt követő vérvizsgálat.

speeddo # 2013.07.28. 16:26

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

A tegnapi nap estéjén közúti igazoltatás során a gépjárművem vezetőjénél jelzett a szonda. Az illetőt a közeli kórházba vitték vérvételre.

Az intézkedő rendőr közölte, hogy tudom-e, hogy én is vétséget követtem el. Mondtam neki, hogy most már igen. A konkrét szabályszegést sem nevezte meg. Azt csak az itthoni kutakodásom alatt tudtam meg, hogy mi.
A helyszínen semmilyen okiratot nem kellet aláírnom, illetve nem is közölték, hogy feljelentést tesznek ellenem vagy bármilyen más eljárást kezdeményeznek.

Ezek függvényében várható, hogy később a vérvétel eredményének függvényében bírságot vagy büntetést kapjak?

A történethez hozzátartozik, hogy nagy valószínűséggel 0.8 ezrelék körül lesz a vérvizsgálat eredménye. Az orvosszakértői vizsgálat nem mutatott ki befolyásoltságot, "negatív" lett.

Véleményem # 2013.07.27. 17:15

Köszönöm a választ.

Sajnos nagyon makacs a taxis. Tévhitben él...
Majd a 6 hónap helyre teszi.
Esetleg ha csak a B kategóriától tiltanák el akkor tudna más munkát keresni. Lehetséges csak B-re eltiltani mivel így követte el a dolgokat amire a pontokat kapta és akkor a többi kategóriát megtartaná? Lehet ilyet az ő esetében kérvényezni valahogy? Vagy egy az egybe ugrik a jogsi mindenestől?