Ittas vezetés


Vadsuhanc # 2017.03.31. 20:50

és ezt Te mire alapozod ?

ajsaMK # 2017.03.31. 20:47

Vadsuhanc, de nem érted, hogy a légalkohol értékből nem lehet visszaszámolni? Nem arról van szó, hogy kinek a dolga... hanem hogy nem lehet, mert szakmailag nem megalapozott. Szakértőileg szakmailag.

Vadsuhanc # 2017.03.31. 20:47

Azt írtad meggyanúsítottak. A gyanúsításban mennyi volt a véralkohol szinted mértéke ?

Carella # 2017.03.31. 20:43

minden iratot kikértem nincs szakértői vélemény nem foglalkoztak egyelőre vele hisz még az ittas vezetést sem birták bizonyítani

Vadsuhanc # 2017.03.31. 20:40

Carella

A kapitányságon kétszer megfujtad a készüléket ugye ?
A két mérés eredményét megküldik a szakértőnek.
A szakértő megállapítja, hogy a rendőrök által állított általad elkövetett ittas vezetés időpontjában mennyi volt a véralkohol szinted.
Ez vitathatod, de hidd el nem nagyon érdemes. A Téged kihallgató rendőr ezen vélemény alapján fogalmazza meg a gyanúsítását a véralkohol szintedre vonatkozóan.

Carella # 2017.03.31. 20:31

viszont fél órával később nem a hiteles eredményt kapták, számomra valószínűleg hátrányosabbat.

Vadsuhanc # 2017.03.31. 20:28

bocs de kicsit car a klaviaturám....

Vadsuhanc # 2017.03.31. 20:27

ajsaMK

Még egyszer leírom valószínű ezt előbb nem érthetően írtam le.

Amikor ezeket a készülékeket bevezették akkor a készülékek alkalmazásával párhuzamosan vérvétel is volt. A kinyomtatott cetlikett és a két vérdobozt több hónapon keresztül párhuzamosan vizsgálta a szakértő intézet.
Onnan a bíróságok elfogadják a mai napig is a készülékek adatait, mit ha vérvétel lenne.

A visszaszámolás az a szakértő dolga. Ő mond egy véleményt. HA ez nem tetszik, akkor lehet vitatni. A bíróság meghallgatja a szakértőt és eldönti elfogadja a visszaszámolást vagy sem...

Igy kicsit érthetőbb ?

ajsaMK # 2017.03.31. 20:19

Oké. Hol van az leírva, módszertani levélben vagy bármilyen tudományos cikkben, hogy a légalkoholból ugyanúgy vissza lehet számolni, mint a véralkoholból? Tekintsünk el a konkrét esettől.

Nem azt vitatom, hogy egy adott időpontra elfogadható a légalkohol érték, hanem azt mondom, hogy ebből nem lehet visszaszámolni. Soha. A visszaszámolás ugyanis a véralkoholra van "kitalálva". Az meg nem a szakértő hibája, hogy a vérvétel helyet a légalkoholt erőltetik...

Vadsuhanc # 2017.03.31. 20:16

Carella

Ha ezt egy nemzetbiztonsági dolgozó mondta neked akinek szerinted komolyabb tudása van elvileg mint egy sima rendőrnek akkor meghajlok ezelőtt és nem vitatkozok.

Azért ne várd, hogy el is fogadjam. Te úgy is neki hiszel minek erőlködjek ?

Vadsuhanc # 2017.03.31. 20:09

ajsaMK

Az alcomat készülékek bevezetésekor párhuzamosan vérvétel is történt. Az ittas vezetéseknél elfogadják a vérvétel helyett az alcomat készülék mérési eredményét. Mint ha kétszer vennéne vért.

A szakértő ez alapján a két értéket figyelembe véve meg tudja állapítani pontosabban szakértői véleményt ad arról, hogy a rendőri intézkedéskor mennyi lehetett az elkövető véralkohol szintje.

Mivel szakértő a véleményére alapozva a rendőrség elfogadja és a gyanúsítását erre alapozza. A bíróság előtt ezt lehet vitatni, ha bírónak is kétsége van, akkor meghallgatja tanuként a szakértőt. De ez nem a rendőrök hibája, ha a vélemény nem állja meg a helyét.

Carella # 2017.03.31. 20:06

visszafelé én ugy saccolom kb 09 körül lehetett az eredmény

Carella # 2017.03.31. 20:05

tudtommal az ügyésznek 90 napos határidő alatt kéne vádat emelni.ezt egy nemzetbiztonsági dolgozó mondta komolyabb tudása van elvileg mint egy sima rendőrnek

ajsaMK # 2017.03.31. 20:01

Vadsuhanc, hidd el, értem. :) Ebből a két fújásból viszont kíváncsi lennék, mit számolna a szakértő... Felszívódásiban, visszafelé, légalkoholból. De szerintem hagyjuk, pláne, hogy a kérdés valóban nem erre irányult.

ajsaMK # 2017.03.31. 19:57

Carella, én értem. Erről beszélek. Ebből a két értékből semmiféle következtetést nem lehet levonni arra vonatkozóan, hogy mi volt a helyszínen... szerintem.

Vadsuhanc # 2017.03.31. 19:55

ajsaMK

Azt hiszem nem érted a dolgot. Igy kicsit hosszu elmagyarázni. A lényeg a szakértő és a bíróság elfogadja az alcomat készüléken fujt légalkohol szintet. Merem mondani mert a bevezetésekor párhuzamosan ment a vérvétel is. Maradjunk annyiban a készülékeket Hitelesítik és erről tanusítványt adnak. Egy bíróságon sem tudod megtámadni. A két fujás értékéből a szakértő megállapítja, hogy a tetten érérs időszakában mennyi volt az alkoholszint.

Vitatkozhatsz rajta és nem kell hinned nekem. Egyébként ne keverd az utcán alkalmazott elektromos szondát a kapitányságon lévő alcomat készülékkel.

Carella

Ezt a 90 napos vádhatáridőt ki mondta neked és mire hivatkozva ?

Carella # 2017.03.31. 19:48

ajs MK mivel nem fujtam meg a helyszínen mert nem közlekedtem fenyegetésre a rendőrségen későbbkb fél órával, így az nem hiteles eredmény mivel ez idő alatt biztosan emelkedett. de egyelőre ezt nem is vitatják mivel az nem bizonyított hogy mentem nincs semmi bizonyiték rá.

Carella # 2017.03.31. 19:46

engem már régen kihallgattak nem olvastad 120 napja történt ez az eset és bebizonyosodott hogy nem vezethettem fizikailag lehetetlen lett volna. ezt tanuk alátámasztották mert a történések logikai láncolata végett nem láthattak volna a tanuk álló kocsival ha a rendőrök láttak volna menni, mivel ők állítólag rögten megálltak mellettem mikor kikanyarodtam a parkolóból, de én nem erről akartam vitatkozni. a kérdéseim a 90 napos vádhatáridő és a többi ott van értelmesen kérdezem

ajsaMK # 2017.03.31. 19:45

Nem lehet visszaszámolni. Egyrészt a felszívódási szak miatt, másrészt mert a légalkohol erre nem alkalmas.

Ittasvezetes.hu # 2017.03.31. 19:43

Carella

Ön ma kitöltött nálunk egy ingyenes tanácsadás kérő adatlapot, de nem keresett utána minket. Válaszoltunk volna minden kérdésére, át lehetett volna mindent beszélni, és akkor nem kellett volna itt Önnek és a többi Tisztelt fórumozónak egymásnak ugrani. Békében is meg lehet ezt oldani, de néha ez fórumokon nem megy (a legtöbb esetben sok a vita az emberek között, ha csak irásban kommunikálnak). Amennyiben átgondolja, bátran hivjon minket, semmibe nem kerül, és nem fogjuk rábeszélni ügyvédváltásra sem...


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Vadsuhanc # 2017.03.31. 19:34

Carella

A szakértő pontosan meg fogja ezt neked mondani! Az a baj, hogy amit leírtál az alapján felszálló ágban volt, ami azt jelenti, hogy a gépkocsiban lévő tartózkodásod során már erősen alkoholos befolyásoltság alatt voltál.

Kérlek ne nyiss vitát azon, hogy igazam van-e vagy nincs. HA nem hiszel nekem nem kell, ezt meg fogod tudni a kihallgatásod során. ( Ha büncselekmény volt )

Vadsuhanc # 2017.03.31. 19:30

Carella

Amit leírtál arra a szakértő azt fogja írni, hogy felszálló ágban volt.

Ezt azt jelenti, hogy az általad fogyasztott alkohol akkor fejtette ki a hatását a szervezetedben. A 10 perc kicsit nekem kevésnek tűnik, de ezt a jegyzőkönyvekből meg tudod állapítani.

ajsaMK

Egy mérésből valóban nem. De mint a kérdező írta nem egyszer fújta meg a készüléket.

Az egyszeri fujás általában a szabálysértési értékre " történő fujást " jelenti. Elismeri, hogy ivott ? Igen egy sört.. PAssz.. HA nem ismeri el, akkor irány a kapitányság vagy a vérvétel.

Carella # 2017.03.31. 19:21

Az én esetemben 1.1 majd 10 percel később 1.25 volt az eredmény. viszont érdekelne előtte fél órával amikor ténylegesen igazoltattak vajon visszaszámolva mennyi lehetett vajon?

ajsaMK # 2017.03.31. 19:16

Vadsuhanc, ezt én is tudom (más kérdés, hogy mi a személyes véleményem a légalkohol mérésről). Az 5 órát nem értettem... Arra próbáltam utalni, hogy ebből az 1 értékből nem lehet megállapítani, hogy mikor ivott.

Carella # 2017.03.31. 19:11

Szomorú neked nincs tudomásod a kreszről. hány éves vagy? Lehet régebben ilyen is volt de ez már nem így van. Ha nem jár a motor és tolnak téged gurul a kerék akkor vezetsz de ha jár a motor és nem gurul a kerék az a jármű nem vesz részt a forgalomban. érthető? Megkérném hogy ügyemben mindenféle jött ment emberke aki nem jogi szakember és nem ért hozzá ne okoskodjon már. csak olyan szóljon hozzá aki konyít rendesen ehhez! Köszönöm!