Ittas vezetés


Traffic # 2008.05.22. 19:24

T. theerpunk!

Megéri, mert nem súlyosbíthatják.

dowlado # 2008.05.23. 09:57

Köszönöm.Betartjuk!

theerpunk (törölt felhasználó) # 2008.05.23. 15:12

Nem súlyosbíthatnak?Mert én hallottam olyat is,hogy mivel itt átkerül a rendőrségről a bíróságra az ügy,újraértékelik az egészet,és így az is elképzelhető,hogy súlyosabb lesz a vége...

gangsters # 2008.05.23. 17:27

Üdv!Az a kérdésem volna,hogy 0,93g/l-es véralkoholszint milyen büntetést von maga után?Több mint három honapja futottam bele egy igazoltatásba.

iszikvagyvezet # 2008.05.23. 20:48

Üdv!
Szeretném kérdezni (hátha tudja valaki a választ)

  • Kaptam a bíróságtól egy ítéletet: 90000 Ft pénzbüntetés és 1 év B kategóriájú közúti járművezetéstől eltiltás.

Az eltiltás tartamába beleszámít a 2007. március 20-óta eltelt idő.
Ez ugyebár eltelt. Mi most a teendőm? Jól tudom, hogy nem kell mennem továbbképzésre?
A választ előre is köszönöm.

monalisa1 # 2008.05.23. 22:00

iszikvagyvezet!

Rosszul tudod: fél éven túli eltiltás esetén ma már kötelező a tanfolyam elvégzése - költsége kb. 100 ezer forint. (Volt egy egész éved ezt tisztázni, így magaddal szúrtál ki, mert a 2-3 hónapos "ismétléseken" és vizsgákon már rég túl lehetnél...)

Hogy valójában mit is tartalmaz a tanfolyam, azzal kapcsolatban olvass egy kicsit lejjebb.

monalisa1 # 2008.05.23. 22:03

gangsters!

6-12 hónap eltiltás várható és 100 ezer forintig a pénzbüntetés.

monalisa1 # 2008.05.23. 22:06

theerpunk!

Azt itt senki nem tudja megmondani, hogy ha fellebbezel akkor a bíróság csökkenti-e az előzőekben már kiszabott büntetést, netán súlyosbítás lesz a dolog vége.

Neked kell eldönteni...

monalisa1 # 2008.05.23. 22:18

RobRoy!

Enyhe foku ittas állapot: maximum 6 hónapig az eltiltás, valamint pár tízezer forintról csekk.

Ha mindennemű jármű vezetésétől tiltanak el, akkor a robogóra is vonatkozik ez, azonban ha egyes kategóriánként felsorolják a tiltás hatályát, és ha netán kimarad a segédmotor, akkor vélem nyertél...

De biztonság kedvéért javaslom olvass vissza ezen topicban néhány oldalt és külön is keressed Traffic hozzászólásait, válaszait.

monalisa1 # 2008.05.23. 22:23

theerpunk!

Bocs, ha Traffic alant azt válaszolta neked hogy "megéri, mert nem súlyosbíthatják" akkor az úgy is van.

Tehát javaslom ne hezitáljál hanem fellebbezzél.

ndruboy # 2008.05.23. 23:09

sziasztok!
kb 1 éve írtam utoljára az ügyemről...0,82 véralkohollal kaptak el, 1 évet, és 50.000.- et kaptam! csak megemlíteném h az utánképzésem jutányosan "csak" 62.700 volt:) nem 100ezer, szóval emberek vannak a feltáráson is akik tudnak rendesek lenni!:)

ndruboy # 2008.05.23. 23:13

dowlado!!

én csak annyit tennék hozzá az ügyedhez, h a férjed közepesen ittas volt!! és ott ült a kocsiban a lányod..a 7 éves lányod..hihetetlen felelőtlenség!!!inkább örülj h nem az ő vagy más temetésre kell intézkedni...

iszikvagyvezet # 2008.05.23. 23:54

T. monalisa1 !
Köszönöm gyors válaszodat. Kicsit elszomorodtam, mert
Traffic korábbi írásait olvasva arra gondoltam, hogy
a "B kategóriájú közúti járművezetéstől eltiltás" az kategória eltiltást jelent, és így mentesülnék a továbbképzéstől.

ndruboy # 2008.05.24. 00:08

iszikvagyvezet!!

Kaptál utánképzési kötelezettségről értesítést? van más kategóriájú jogosítványod? szerintem ha kiemelték h a B kategóriától tiltanak el, akkor az kategória eltiltás és nem kell utánképzésen résztvenned! ha az szerepelne h közúti járművezetéstől való eltiltás, akkor kéne menned!

iszikvagyvezet # 2008.05.24. 00:14

T. ndruboy !
A bírósági határozaton kívül mást nem kaptam. Azt is csak ma kaptam meg, pedig a tárgyalás már majdnem 2 hónapja volt. Ez szerepel benne pontosan: "B kategóriájú közúti járművezetéstől eltiltásra ítéli"

ndruboy # 2008.05.24. 00:23

iszikvagyvezet!

szerintem akkor nem kell utánképzésen részt venned! nekem annyi volt csak az itéletben, h a közúti járművezetéstől 1 évre eltiltanak!

iszikvagyvezet # 2008.05.24. 00:32

ndruboy!
Köszönöm a hozzászólást, mindenesetre hétfőn elmegyek az okmányirodába ezzel a papírral, legfeljebb jól elhajtanak.. Mondjuk a jogosítványt már majdnem másfél éve vették el a rendőrök, csak ilyen sokára tárgyalták az ügyemet. Időközben már egyébként is lejárt.

theerpunk (törölt felhasználó) # 2008.05.24. 07:13

Köszönöm válaszaitokat,még egy utolsó kérdés(mivel ez egyik levélből sem derül ki egyértelműen,amit kaptam).Hogy kerül majd vissza hozzám a jogsim?

monalisa1 # 2008.05.24. 11:34

Majd bemész érte., van nekik jobb dolguk is annál mintsem figyelni minden eltiltott idejének lejártát.

theerpunk (törölt felhasználó) # 2008.05.24. 20:45

ennyire nem vagyok hülye,tudom,hogy be kell menni érte,de hova?arra a rendőrségre,ahol elvették,arra a rendőrségre,amelyiknek a körzetében lakom(és a büntetést kiszabta),vagy a körzeti okmányirodába?

Traffic # 2008.05.25. 16:44

T. Robroy!

Nem kell készpénznek venni a 3 hónapot, azért rendelkezett így az ományiroda, mert így írja elő a jogszabály ittas vezetés szabálysértés elkövetése esetén.
Büntetés lehet: 100.000 forintig terjedő pénzbírság, 1-12 hó járművezetéstől/kategóriától/járműfajtától eltiltás. Hogy milyen büntetésre számíthatsz, fogalmam sincs. Ha a rendőrségen meghallgatnak, akkor kérd őket, hogy csak annak a járműnek a vezetésétől tiltsanak el, amellyel a cselekményt elkövetted.
Az igazoltatáskor egyébként igen enyhe fokban álltál alkoholos befolyásoltság alatt, nem pedig enyhe fokban.

T. gangsters!

Ez biza báűncselekmény, közepes fokú alkoholos befolyásoltsággal. Pénzbüntetés és járművezetéstől/kategóriától/járműfajtától eltiltás várható, melynek időtartama 1-10 év.

T. iszikvagyvezet!

Ha a B kategórián kívül van még más kategóriád is (A, C, stb., vagy M, K, T, V) akkor nem kell utánképzésre menned. Az utánképzési kötelezettségről tapasztalatom szerint nem értesítenek, jogszabály írja elő, amelyet bárki elérhet: 1988. évi I. törvény. Ha már lejárt az orvosid, akkor nem fogják visszadni az okmányirodában az engedélyt, csak ha előzetesen elmész orvoshoz és megszerzed az alkalmasságit. Remélem ezt még ma (vasárnap) elolvasod és nem mész fölöslegesen az okmányirodába.

T. ndruboy!

Épp csak meghaladtad a bűncselekményi határt, továbbá vélhetően "jó voltál a szeren" -értds: KRESZ, stb., ezért lett csak ennyi. :)

T. theerpunk!

Csak és kizárólag okmányiroda (lakóhely szerinti) adhatja vissza a vezetői engedélyt!

monalisa1 # 2008.05.26. 09:02

Az igazoltatáskor azzal a másfél liternyi sörrel - és ugye a söröknek különböző az alkoholfoka - szerencsédre még csak igen enyhe fokban voltál ittas állapotban, tehát reménykedj a 6 hónapon "innen" történő vezetési eltiltástól + a pénzbírság.

Persze lehet, hogy egy cingár alaknak már ennyi is sok és "tintás" lesz tőle, míg egy mázsányi alaknak tán még nemigen - és ez is számít.

jogoskodó # 2008.05.26. 09:32

Kedves Dowlado, látod, ez a különbség közöttünk. Te már megint a trükkölési lehetőségekről írsz. Engem ugyanúgy közepes alkoholos befolyásoltsággal kaptak el, mint a férjedet. Csak nekem nem ült a kocsiban a gyerekem, csak egy haverom, nincs is még gyerekem, akkor még feleségem sem volt. Engem nem érdekelt, hogyan beszélnek velem a rendőrök. És a büntiben persze az összes jogi lehetőségemet kihasználtam (tárgyalás kérés, fellebbezés), de nem akartam mindenáron trükkölni. Meg megúszni. És teljesen egyetértettem a benne foglaltakkal. És valóban megbántam az ügyet, és örülök, hogy ennyivel megúsztam (nem volt baleset, nem történt semmi). És nem kezdtem el csípőből szídni a hatóságokat. Nem akartam azonnal "csehbe" menni 1000€-ért jogsit trükkölni. És még véletlenül sem jutna eszembe a gyerekemmel beülni ugyanígy egy kocsiba. De te nyugodtan szídd csak a magyar hatóságokat és az egész országot. Biztos az a szar.

dowlado # 2008.05.26. 19:34

Kedves Jogoskodo!Ha elolvastad volna itt nem a jogositvány elvételét firtatuk.Hanem senki nem tudta és tudja pontosan(külföldi jogositványról van szó)mi vonatkozik ránk.Az egyik azt mondta visza kapjuk a nyilatkozat ellenében a okmányiroda azt hogy nem ,az ügyészség hogy igen a biró az hogy majd postázák.Mikor megkérdeztük mikor azt mondta az okmányiroda soha.Akkor csak valami hibázik a gépezetben.A férjem megérdemelte a büntetést ezt ö is tudja,de már nem lehet az idödt vissza pörgetni.Nekünk is volt tárgyalás,de nem fellebeztünk,mert egy út 350 km tölünk és az is pénz.Az ablakon meg nem akartam,hogy kidobjuk,mert az ügyvédnö megmondta sok értelme nincs.Mi nem akartunk trükkölni,ezt az ottani rendörkapitányságon mondták.Èn csak továbbitottam hogy van ilyen lehetöség.Ha te azt átélted volna amit mi lehet nem igy beszélnél és most nem a férjemröl van szó.A 3 napra tervezet hétvégét + 4 nappal kellett meghosszabbitani .Nem tudtunk dolgozni menni,a gyerek iskolába,a szálodát fizetni kellett.Közben ide oda küldözgettek bennünket.Nem egy kellemes érzés.
De mint korábban Monalisa1 irta probáljuk elfelejteni azt ami akkor történt.
Èn nem szidom a hatoságokat,de sajnos ott is vannak olyan emberek olyan posztokon ahol nem kéne lenni.
Igaz vannak lelkiismeretes tisztelet tudó emberek is akiknek hálás vagyok segitségükért.
Kivánok további szép estét mindenkinek.

monalisa1 # 2008.05.26. 20:26

Minden elvett jogosítvány végül is a helyi illetékes Okmányirodán köt ki. Mivel a férjed külföldön él, az Okmányirodának kell az igazolványt eljuttatni a ti hatósági szervetekhez.

Az hogy az okmányos hölgy nem az előírás szerint jár el, azzal kapcsolatban itt tenni nem lehet. Alant megadtam a illetékes Bp.-i Útlevélosztály elérhetőségének nevét/címét, ott érdeklődj, illetőleg tegyél panaszt.

Amennyiben az okmányos hölgy kijelentésével ellentétes válasz érkezik, nos a levelet lobogtathatod előtte: tegye a dolgát!...

M.-ország területén a férjed csak azt követően vezethet majd ismét, ha a bűntetés letelte után - vagy a leteltét megelőző 2-3 hónap alatt - elvégzi a minden 6 hónaptól eltiltott magyar állampolgárra egyaránt kiszabott külön tanfolyamot. (Ca 100 ezer forint.) Külön papírt nem írnak, mindenki magától jelentkezik és végzi el.

Bosszus voltál, és hogy bezzeg a magas beosztású rendőrökkel bizonyára másként... Nos lehet, hogy másként, de pl. jelen idő szerint több magas rangú/poziciójú magyar rendőr-főtiszt ellen folyik eljárás ittas vezetés miatt...