Ittas vezetés


ndruboy # 2008.05.26. 23:45

dowlado!

Elhiszem h kellemetlen volt nektek, de abból indulj ki h ha a férjed nem ül a volán mögé közepesen ittasan, ami azért nem egy két pohár pia, hanem stabil részegség...akkor nem lett volna semmi baj! Nekem is kellemetlen volt sokminden az ügyemben, csak tudod belátom h én voltam a hülye és h ezeket magamnak köszönhetem! Nektek is ezt kéne tenni, nem az országot szapulni, hanem magatokba nézni és azt mondani h mi voltunk a hülyék...
amúgymeg h ilyen állapotban vezessen a férjed, és ott ül a kislányod a kocsiban....nem tudom ki a nagyobb felelőtlen, Te vagy a férjed, de szerintem mind a ketten!

jogoskodó # 2008.05.27. 13:07

Ndruboy, pontosan ezt írtam én is, abszolút egyetértek:)

dowlado # 2008.05.27. 13:29

Azt hiszem fölösleges itt egymást szapulni.Èn sem sértegetelek benneteket Ndruboy,Jogoskodo.
Hogy ki mit bánt meg azt ne firtasuk.
Egy biztos nekünk nagyon sokba kerül a büntetésen kivül is.Majdnem a férjem állásába ami akármilyen hihetetlen teljes egzisztencia romlásba hozott volna minket.
Az hogy ki milyen felelötlen azt is hagyjuk,mert én soha nem iszom alkoholt igy nekem az ne beszéljen akit ittas vezetésért büntetek meg(itt értem a férjemet is)az ,hogy a gyerekkel beültem az autoba számomra nem felelötlenség,mert láttam mit ivott a férjem.
De ahogy látom elég csak sétálni menni és akkor is történik baj(nagymama az unokával).
Èn nem veszekedni jöttem,hanem tanácsot kérni amit töletek ellentétbe meg is kaptam.
Mégegyszer köszönöm Monalisa1-nek és Traffic-nak.
Azt hiszem akik ezen az oldalon tanácsot kérnek nem igen jogosultak a mások elbirálására,mert maguk is hibáztak.Ök sem elöbb gondolkoztak ,hogy ISZIK vagy VEZET hanem mint a férjem utólag.
Igy ara kérek mindenkit hagyjuk egymás véleményezéset.
Köszönöm,hogy elolvastátok.
További szépnapot minden fórumozónak.

gangsters # 2008.05.27. 13:42

0,93g/l véralkoholszint.Az orvosszakértői vélemény:enyhén ittas állapotnak minősítette.Több kategoriából van jogsim B,C.B-vel kaptak el.Mennyi ideig tilthatnak még a vezetéstől?A válaszokat előre is köszönöm!

ndruboy # 2008.05.27. 14:01

dowlado!

mégegyszer mondom, ha nem ül ittasan a kocsiba akkor nem játszik az állásával sem meg semmivel...az h ennyi tortúra meg kellemetlenség volt az az miatt van h a férjed részegen vezetett! tudod mindannyian azt hisszük, h amit mi követünk el az nem is bűn meg az nem úgy volt, és a csúnya hatóságok szemétkednek velünk...de ilyenkor inkább az embernek magába kell nézni! Igen énis vezettem ittasan, enyhén ittasan ami nem részegség, és egyedül voltam...nem akarok vitázni, csak nem szeretnék Veletek találkozni az úton, főleg mikor láttad h mennyit ivott a férjed, akire nyilván nem hat a pia, és az a csúnya hatóság akarja bemegyarázni h egy gyalogost akkor vett volna észre amikor már átment rajta...
persze énis ittam, és meg is bántam, talán nektek is ezt kéne, és rájönni h amit csinált a férjed az egy súlyos dolog nem játék! ezért ha egzisztenciás gondokat okoz az eset az ezért van! legközelebb csak külhonban veszélyeztessétek magatokat és másokat!
amúgy ha Te minősíted az országot, akkor énis minősíthetlek Téged, tudod lehet h savanyú lehet h nem a legjobb de a miénk!

ndruboy # 2008.05.27. 14:06

gangsters!

1 év minimum...

tpeti # 2008.05.27. 18:18

Hello!

2008.05.14-én ittas vezetés miatt elvették a jogsimat.
A szonda 0,46-ot mutatott.
A járőr szerint 8 napon belül kapnom kellett volna egy értesítést a pénzbüntetésről, és az eltiltásról.
Ma 05.27. van és még nem jött semmi.
Mire számíthatok?
Érdeklődjek e a rendőrkapitányságon, okmányirodában?

A válaszokat előre is köszönöm,

jogoskodó # 2008.05.28. 08:56

Gangsters, jövedelmi helyzetedtől függően pár 10e Ft és kb. 1 év amit reálisan kapni fogsz. Ha nem volt baleset, nem forgalmas helyen vezettél, nem volt egyéb súlyosbító körülmény. Mivel több kategóriád van, kifejezetten kérd a bíróságot, hogy csak abból a kategóriából tiltson el, ahol a bűncselekményt elkövetted, ez a B gondolom. Ugyanis így nem járművezetéstől, csak kategóriától leszel eltiltva, aminek az a nagy előnye van, hogy nem kell utánképzésre járnod, ami macera + 100 rugó.

jogoskodó # 2008.05.28. 09:01

Dowlado, a szapulást te kezdted, az országéval, aminek én is részese, adófizetője vagyok. Én egy szóval sem szapultalak, mindösszesen megjegyeztem, hogy inkább megbánást kéne tanusítanotok. Aminek még mindig nem látni a jelét. Az meg valóban szomorú, hogy láttad is, mit ivtt a férjed és így ültetek be a lányotokkal, ugyanis a közepes alkoholos befolyásoltság már nem 1-2 pohárka sör, hanem konkrét és elég erős részegség. Egyébként a kiszabott 14 hónappal rohadt enyhe ítélet született az ügyetekben, szinte érthetetlen is, én ugyanezért, feleség és kiskorú gyermek (!!!) veszélyeztetés nélkül, megbánó magatartás és rendőrökkel való együttműködés mellett volt 2 év.
Úgyhogy szemét magyar hatóságok ide vagy oda, az átlagosnál sokkal enyhébb ítéletet kaptatok.

jogoskodó # 2008.05.28. 09:06

Ami ráadásul a gyakorlatban titeket semmilyen formában nem is érint, mert Magyarországon kívül, ahová amúgy se jártok, továbbra is vezethet a párod... Én itthon nem vezethetek 2 évig. De meg is bántam, amit elkövettem.

iszikvagyvezet # 2008.05.28. 09:28

T. Traffic!
Köszönöm a segítséget, hétfőn az orvosnál kezdtem,
majd kértem időpontot az okmányirodától. Ma 10-re
bementem, vittem a papírjaimat, 10:30-ra már a kezemben volt az adatlap a jogosítványról, 12-én mehetek a jogsiért! Nekem csak B kategóriám volt, mégis működött a kategóriaeltiltás! Mindenesetre én nagyon örülök ennek. Nem bántam meg az ügyvédre költött százezret, szerintem ez nélküle sokkal súlyosabb lett volna. Örök tanulság volt, inkább taxi, vagy sofőrszolgálat... Szép napot mindenkinek!

Melindaa # 2008.05.31. 13:36

Sziasztok!

Kérdésem a következő lenne:
Januárban átadta férjem a volánt egy általa látásból ismert személynek, mert ittas volta, ergo nem akart vezetni. Nem kérdezte meg, hogy van-e jogsija (már többször látta vezetni), és azt se, hogy fogyasztott-e alkoholt (egy szórakozóhelyen találkoztak, ahol férjem nem italozott vele együtt, és nem is látta inni - erre tanúk vannak). Beszálltak a kocsiba és kb. 20km megtétele után karamboloztak egy szabályosan haladóval. Helyszíni szondáztatás: férjem 0,8 mg/l, vezető közepes fokú ittasság. Szakértői véleményben az áll, hogy férjem ittasága a volán átengedésekor tompíthatta, befolyásolhatta észlelését azzal kapcsolatban, hogy a másik személy ittas volt-e (ittasság fizikális tünetei). Nyomozás lefolyt, tanukihallgatások megtörténtek. Május elején kaptunk egy levelet a helyi szabálysértési hiv-tól, mely szerint engedély nélküli vezetés miatt meg kell jelennie. Megtörtént, 20e bírság + 4 pont. Felhívtuk a nyozást végző rendőrt, hogy van-e valami más vád is ellene, amire ő azt mondta, hogy az ügyészségnek továbbította az ügyet. Hozzá kell tennem, hogy van fogadott ügyvédünk, aki semmiről sem tájékoztat minket, ill. azt mondta, hogy e mellett még eljárás indult férjem ellen azért is, mert ittas személynek adta át a volánt. De kérdezem én, erről nem kellett volna értesítést kanunk? Ill. arról, hogy az ügyészségnél van az eset? Mert mi semmi ilyenről nem kaptunk semmit se. A szabálysértési hatóságtól most kaptuk meg a papírt, az ügyvédet felhívtuk, aki azt monsta erre, hogy jó, akkor kifogással fogunk élni, hogy ne kapjon egyszerre 2 büntetést. De melyiket akarja kifogásolni? A szabálysértést, vagy esetleg a vezetés átengedését ittas személynek (amiről mi még nem kaptunk semmit se, hogy ezzel is lenne vádolva)?
Hol tudnánk erről érdeklődni?

Köszönöm válaszotokat.

Melindaa # 2008.05.31. 13:44

Illetve még az érdekelne, hogy egy esetnél lehet 2 helyen is büntetést kapni (jelen esetben szabálysértés, és bíróság)? Valamint mire számíthat, ha bíróságre is kerül az ügy?

boy__ # 2008.06.02. 08:27

Üdv Mindenkinek!

Örrömmel jelenthetem, hogy lejárt az 5 hónapos vezetéstől való eltiltásom! Az elmúlt 5 hónapban összesen 3-szor futottam bele rendőrbe, és mindig megúsztam :)

Monalisa 1! Miután lejárt a büntim, másnap, rendőr ismerőssel megnézettem a rendszerben, és az azt mutatta, hogy nem vagyok eltiltás alatt! Tehát ha nem adod le a jogsid, a büntetés, akkor is ketyeg!

Azért pár gondolatot megosztanék veletek az elmúlt hónapokról:

  • Egyfolytában az járt a fejemben, hogy mi lesz, ha elkapnak
  • Megtanultam betartani a szabályokat, hisz ha szabálytalanság miatt fog meg a rendőr, akkor 100%, hogy lekérdezi a jogsim, és akkor tré van
  • 10000-szer megfogadtam, hogy többé nem iszom ha vezetek
  • Rájöttem, hog vannak sofőrszolgálatok, akik nagyon olcsón hazavisznek!

Úgyhogy mindenkinek azt javaslom, ha iszik, gondolkodjon, ls ne üljön autóba, mert nem éri meg!

Ja igen, és megtanultam a kerülő utakat az országban, ahol nincs rendőr és traffipax :)

Üdv,

Boy

jogoskodó # 2008.06.02. 08:48

Grat.
Nekem 2 évre vették el. Múlt héten fejeztem be a 3x5 órás utánképzési programot. Szerdán mehetek az utánképzés papírért és azzal egyből az okmányirodához megyek, ahol visszakapom a jogsim.

A tanulságok levonásában maximálisan egyetértek. Az elmúlt két év alatt folyamatosan vezettem én is. Kivéve hétvégén este, pláne tavasszal, nyáron és kiemelt razziák idején.

  • megtanultam szabályosan közlekedni, leszoktam a buszsávról, az nagyon feltűnő, záróvonal, sor elé bepofátlankodás, ez is felejtő, stb. stb., és már a szabálytalan parkolással is óvatosabb vagyok, eddig bárhol megálltam, ahol éppen kellett, most ezt már nem teszem meg;
  • megtanultam, hogy kocsmából taxival és sofőrszolgálattal is haza lehet jönni, ezt persze eddig is tudtam, de rájöttem, hogy nem éri meg sem az idegesgedést, sem a pénzt egy elvételért és pláne nem a kockázatot, hogy bármilyen durva baleset, stb. történik;
  • soha nem fogok többet ittasan vezetni.
Traffic # 2008.06.03. 14:17

T. Melindaa!

Egy cselekmény miatt nem lehet két hatóságnál büntetést kiszabni. A járművezetés átadása miatt már a szabálysértési hatóság eljárt az ügyben, emiatt a Bíróság nem ítélheti el. Javaslom, hogy jól őrizzétek a szabálysértési határozatot.
Az a körülmény, hogy nem értesítették a férjedet arról, hogy vádemelési javaslattal az ügyet megküldték az ügyészségnek, az azt jelenti, hogy nem gyanúsított az ügyben, azaz nem gyanúsítják a járművezetés tiltott átengedése bűncselekménnyel. Semmi gond nem lesz, azért ment el az ügy vádemeléssel, mert akinek a férjed átadta a vezetést, ittas volt és az bűncselekmény.

Traffic # 2008.06.03. 14:20

T. tpeti!

Nem tudom honnan vette a rendőr azt a 8 napot... Várj és küldeni fogják az idézést, illetve az Okmányiroda a határozatot a vezetésre való jogosultságod szüneteléséről és az okmány 3 hónapig történő visszavonásáról.

Traffic # 2008.06.03. 14:23

T. Robroy!

Az alábbiakra gondoltam:

0,2-0,5 véralkohol ezrelék : ivott, de nem alkoholtól befolyásolt
0,51-0,8 ezrelék: igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltság
0,81-1,5 ezrelék: enyhe fokú alkoholos befolyásoltság
1,51-2,5 ezrelék: közepes fokú alkoholos befolyásoltság
2,51-3,5 ezrelék: súlyos fokú alkoholos befolyásoltság
3,51- ezrelék: igen súlyos alkoholos befolyásoltság

Traffic # 2008.06.03. 14:26

Ugyanez légalkoholra vonatkozóan:

0,1-0,5 mg/l: igen enyhe fokú,
0,51-0,75 mg/l: enyhe fokú,
0,76-1,25 mg/l közepes fokú
1,26 mg/l - : súlyos fokú alkoholos befolyásoltság.

Sajnos Monalisa több alkalommal tévedett, amikor különböző lég- és véralkohol értékekhez társított alkoholos befolyásoltsági értékeket.

jogoskodó # 2008.06.03. 14:51

"Melindaa"
Ha csak szabálysértés lett ebből, az esetben elég nagy mázlitok és/vagy jó ügyvédetek volt.
Lenne mit írogatni tanulságilag a sztorival kapcsolatban. Én őszintén szólva az igazságtartalmát is erősen megkérdőjelezem:
"Januárban átadta férjem a volánt egy általa látásból ismert személynek, mert ittas volta, ergo nem akart vezetni. Nem kérdezte meg, hogy van-e jogsija (már többször látta vezetni), és azt se, hogy fogyasztott-e alkoholt (egy szórakozóhelyen találkoztak, ahol férjem nem italozott vele együtt, és nem is látta inni – erre tanúk vannak)."

  1. Egy jötment "látásból ismert" embernek nem adom oda a kocsim.
  2. Ha már véletlenül odaadom, minimum megkérdezem jogsi és alkoholügyileg. Ha ezt nem tette meg a párod, ahogy írod, az bizony erősen az ő felelőssége (persze magáé az ittas vezetőé is).

"Beszálltak a kocsiba és kb. 20km megtétele után karamboloztak egy szabályosan haladóval."

3. 20km??? Tehát nem a sarki kocsmáról van szó. Hogyan és miért vitetem el magam egy "látásból ismert" emberrel legalább 20km-re? Ő is véletlenül arra lakik, ott van dolga? "látásból ismert" ember esetében ez elég életszerűtlen... Arról nem is beszélve, hogy fokozottab jelentőséget tulajdonít ez a nagy távolság egyrészt párod italozásának: miért ivott ha kocsival ment ilyen messzire? Illetve a 2. pontnak, miszerint meg sem kérdezte, hogy akinek átadta a kocsit, annak ven-e jogsija, ill. ivott-e. 20km alatt egészen biztosan mentek országúton is, stb. stb.

Durva ez a sztori. És nagyon sok kérdőjel van ezután benne számomra. Két eset van szvsz: (A). vagy nem így történt, ebben az esetben férjed felelőssége és hibája sokkal nagyobb lehetett, (B.) vagy így történt, akkor viszont a fentiek miatt ritka nagy hiba és felelőtlenség az ügy a férjed részéről. Mindkettő esetben nagy mázli, hogy így megúsztátok, többet érdemelt volna sokkal...

balintsio # 2008.06.08. 01:03

Sziasztok!

2007.08.29én elvették a B kategóriás jogosítványomat 1 évre. 0,91g/l volt a véralkoholszintem.
Azt szeretném megkérdezni hogy nekem újra lekel-e tennem a jogosítványt? Ha igen akkor ez körübellül mennyibe fog nekem kerülni? És mit kell azért csinálnom hogy visszakapjam, mennyi időbe telik ez?

Válaszotokat előre is köszönöm!

gyula1 # 2008.06.08. 06:51

T. balintsio

Ha csak a B kategóriát korlátozták akkor nem kell utánképzésen részt venni!!! De ha a közúti járművektől tiltottak el akkor igen! Ennek a díjja 100.000 Ft ha jól szerepelsz a teszteken akkor esetleg levihető 10-20 ezer maximum de mindenképpen elég borsos összeg! Az utánképzés kb 2 hónap alatt megvan és meglehet csinálni eltiltás alatt is!

Üdv: Gyula

theerpunk (törölt felhasználó) # 2008.06.08. 10:14

üdv!
olyan kérdésem lenne,hogy a jogsit vissza lehet kapni az eltiltás időtartama alatt,vagy akkor bemenni az okmányidába,mikor a büntetés már lejárt?

theerpunk (törölt felhasználó) # 2008.06.08. 10:21

egyébként pénzt befizettem(60e),3hónapot elfogadtam(sőt,örültem neki,súlyosabbra számítottam) és tanultam ez esetből:

  • ha 4 haverodat elviszed a saját ballagási bulidra,ne hagyd meghívatni magad,utána pedig ne szállítsd haza a haverod haverjait is...:)
jogoskodó # 2008.06.09. 09:17

Theerpunk, hogy a fenébe adnák vissza még az eltiltás alatt, amikor lejárt a bünti, akkor mehetsz érte.