Ittas vezetés


Öreg Tölgy # 2017.04.05. 19:06

Hát ez jó jel. A vádemelésről ugyanis nincs határozat, csak megküldik a vádiratot a bíróságnak, és majd a bíróság küldi ki. Ha valóban lesz határozat, akkor az biztos nem vádemelés.

Carella # 2017.04.05. 15:55

sziasztok voltam benn az ügyészségen a megbeszéltek szerint, nem rég kb két hete azt mondták személyesen menjek be és majd megmondják 3.án a határozatot. Bementem, jött az ügy előadója, majd bement a vezetőjéhez ahol pár percig bennt volt majd kijött, közölte ez nem így működik majd napokon belül megkapom postán a határozatot. Pár nap alatt vád és bírói döntés is lehet? A megyei főügyészségen azt mondták az legalább egy hónap lenne. Mi valószínű ezek után? És miért nem mondják meg egyenesen a megbeszéltek szerint?

dada0001 # 2017.04.03. 08:53

Telefonon beszéltem az ittasvezetes.hu-val és megoldodott a dolog!

Ittasvezetes.hu # 2017.04.03. 07:59

dada0001

Láttuk, hogy töltött adatlapot, kérjük számkiirással hivjon ha telefonál.
A letöltendő kérdésére itt megadjuk a választ: ha más ügyből van felfüggesztettje, az csak akkor válik letöltendővé, ha ebben az ügyben is szabadságvesztést ítélnek meg. A leírtak alapján az esélye ez utóbbinak a nagyobb.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Immaculata # 2017.04.03. 06:53

- elméletben - eg

:)))

dada0001 # 2017.04.03. 06:12

Szomorú örökös!

Annyit hozzá tennék hogy az első 10 éve volt ,költségeit rendeztem akkor elvették a jogsim ezt követően már nem mentem utánképzésre a 2. kb 5éve eltiltás hatálya alatt soha a 3. pedig most.. Egy párkapcsolati tragédiám történt,bár tisztában vagyok vele hogy ez a felelőtlen élet hová vezet és csak reménykedni tudok hogy egy tetemes pénzbüntetéssel és eltiltással jutalmaznak cselekedetemért, mert ha a felfüggesztettet is le kell ülnöm 2,8év börtön +mondjuk ezért 1 év akkor 4 év a hűvösön... Össze dőlne a kinti életem bár ezt is tudom hogy magamnak köszönhetem ha így alakul..

Szomorú örökös # 2017.04.03. 05:58

dada0001

Én egy laikus vagyok csak, de úgy gondolom, hogy ha valakinek felfüggesztett börtönbüntije van és ahelyett, hogy meghúzná csendben magát, más vonalon tovább szegi a törvényt, az viselje csendben és méltósággal, ha le kell ülnie ezt a börtönbüntetést. Ugyanis szerintem amennyiben bármilyen bűncselekményt elkövet az illető a felfüggesztés alatt, az elviekben automatikusan kellene, hogy jelentse a felfüggesztett átváltását letöltendőre. Javítsatok ki, ha tévedek. Tehát az, hogy a felfüggesztett más jellegű ügyben kiszabott bünti volt, szerintem teljesen irreleváns kellene legyen. És hát itt már téged éppen harmadjára kaptak el ittas vezetésen, szerintem ne lepődj meg, ha le kell ülni.

dada0001 # 2017.04.03. 05:38

Üdvözlet! Először is köszönöm az információkat mindenkinek!
Dr Attika kérdésére válaszolnék a felfüggesztett internetes csalások miatt van, semmi köze az ittas vezetéshez
Üdv: Kiss T.
Ui:. Ezek fényében pénzbüntetésem és ha eltiltást szabnak ki ami remélem így lesz (nem letöltendőt) valóban 1 hónaptól 10évig terjedhet vagy végleg? A pénzbüntetés kb mekkora léptékű szokott lenni esetemre gondolván itt? Válaszokat előre is köszönöm!

Öreg Tölgy # 2017.04.03. 03:58

"Ittas vezetés jogsi nélkül. Halmazati büntetés. "

Gratulálok, Attika! Írd már be légy szíves, hogy a járművezetés ittas állapotban vétségén kívül milyen más bűncselekményt látsz a kérdezőnél. Elméletben ugyanis a jogosítvány nélküli vezetés nem bűncselekmény, hanem szabálysértés, a halmazati büntetéshez meg - elméletben - egy eljárásban elbírált, legalább két bűncselekmény kell. Ha meg a gyakorlatban másképp van, akkor érdemes fellebbezni/felülvizsgáltatni, mert nincs két alternatív jogrendszer. Legfeljebb Attika dokinál.

Ittasvezetes.hu # 2017.04.02. 22:06

dada0001

Üdvözlöm, a rendszerünk üzemel, kérem töltsön adatlapot, vagy hívjon a 06-70-224-7474 számon.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Carella # 2017.04.02. 20:36

Van annak akadálya ha 3.-án jár le az ügyész határideje egy döntésnél hogy besétáljak és személyesen átvegyem a határozatot?Pl ha megszüntetik az ügyem akkor ha átveszem jogerőre is emelkedik?

Dr.Attika # 2017.04.02. 20:35

Ittas vezetés jogsi nélkül. Halmazati büntetés. Már harmadszor. Nagyon necces, hogy szab-e ki a bíró szabadságvesztést. Ha igen, akkor az előzőt is le kell ülni. Nem lehet jósolni. A felfüggesztett milyen bűncselekmény miatt van?

Burn Out # 2017.04.02. 19:19

mindig úgy megesik a szívem az ittas vezetők síránkozásain.... :D

Burn Out # 2017.04.02. 19:07

ebből biza' böri lesz...

dada0001 # 2017.04.02. 18:58

Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz hogy 20 17.03.29-én ittasan helyszínen 1,24mg/l értéket fújtam ami bűncselekményi érték. Majd előállítottak az illetékes Kapitányságra ahol ismét légalkohol szondát fújtam 2x is.
Baleset nem történt,közuti szabálytalanság sem..
Először 0.93 majd 0.91 értékre
Kétszer volt már ittas vezetésem. Eltiltás hatálya alatt nem álltam. Jogosítványom nincs
Viszont egy másik ügyemből kifolyólag aminek semmi köze az ittas vezetéshez kaptam 4 év felfüggesztett börtönbüntetést.
A felfügesztettemből még vissza van 1 év
Azt szeretném kérdezni Öntől hogy milyen ítéletre számíthatok ezeket a szempontokat figyelmebe véve.
Kérem mielőbbi válaszát lehetősége szerint,az eset óta nyugtatón élek.
Nagyon félek a börtön büntetéstől
Üdvözlettel: Kiss T.
Ezúton kérném az ittasvezetés.hu-t mivel ott nem tudtam adatlapot tölteni hogy segítsenek nekem!

Vadsuhanc # 2017.04.01. 20:22

ÉS akkor még csak a nyomozásról beszéltünk. A vádemelésről nem.

Vadsuhanc # 2017.04.01. 20:19

Carella

Ezért ami írok nem vállalok felelőséget, nézz utána kérlek

A Be. 176. § (1) bekezdése alapján a nyomozást a lehetö legrövidebb idön belül le kell folytatni, és az elrendelésétöl, illetve megindulásától számított két hónapon belül be kell fejezni.

Ha az ügy bonyolultsága vagy elháríthatatlan akadály indokolja, a nyomozás határidejét az ügyész két hónappal, ha ez a határidö letelt, a megyei föügyész legfeljebb a büntetöeljárás megindításától számított egy év elteltéig meghosszabbíthatja. Egy éven túl a legföbb ügyész jogosult a nyomozás határidejének meghosszabbítására.

Ha a nyomozás meghatározott személy ellen folyik, a meghosszabbítás legfeljebb a gyanúsítottnak a kihallgatásától számított két évig terjedhet. Kivételt képez ez alól, ha az iratismertetésen indítványozott nyomozási cselekmény teljesítése ezen a határidön belül nem végezhetö, ekkor az ügyész indítványára a legföbb ügyész a nyomozás idötartamát legfeljebb kilencven nappal meghosszabbítja.

Carella # 2017.04.01. 20:10

Engem még mindig az alapkérdés érdekel. Hogy 123 napig mért kell várni és ha a vád alapjai meglennének akkor mért nem emelt vádat az ügyész már két három hete? Mért vár ki addig a határideig amíg lejár az utolsó 30 nap? A rendőrkocsiban felvett anyagok mennyi ideig kerülnek eltárolásra? A GPS adatai meddig érhetőek el mi volt a mozgása? Ha vádat emelnének úgy hogy ártatlan vagyok minden követ meg fogok mozgatni hogy kiderüljön a turpisság. Itt a történet annyi, rámhívták a rendőröket, tudtam is róla. Előtte máshol állt napközben az autóm mint ahol utoljára megálltak mellettem.Az alapján amit gondoltak elvették a jogsimat. Nem számítottak arra hogy emlékezni fogok komolyabban is az este folyamára kikkel mikor találkoztam stb. Nem annak megfelelően tanuskodtak ahogy történt, megmásították a történteket a saját szájízük szerint.Ez hamis vád. Arról hogy mikor hol és mennyit ittam és mi történt semmit sem nyilatkoztam, nem ismertem el ittas vezetést és nem fujtam meg a szondát a helyszínen csak fél órával később a kapitányságon mert fenyegettek hogy anyagilag akkor azt is rám verik hogy szállígattak és vért vetettek......mivel az ügyész nem látta megfelelőnek a rendőri kihallgatást és a munkát, és én egy panasszal élve leirtam az ügyészségre mi is volt valójában, ezért pótnyomozás (mai hivatolos megnevezés szerint folytatólagos nyomozás) kapcsán meghallgatták a tanúkat. majd visszaküldték az ügyészségre ahol már majd egy hónapja ott van az ügyirat és az előadó ügyész közölte azt hogy ki fogja húzni a 30 napot.

Vadsuhanc # 2017.04.01. 19:46

carellla két napi fikázás után majd csak leírod már miről van szó.

Leírom még egyszer. Az, hogy a rendőrség valamivel gyanúsít nem biztos, hogy megállja a helyét.

Hányszor kértem írd le mi történt ? Ugy őszintén?

Lehet neked van igazad, de ugy mint lent ugy próbáld már leirni, ne támadj már senkit egyből.

Vadsuhanc # 2017.04.01. 19:41

De akkor miért nem írta a kérdező azt, amit leírtál. GYerekek a kedvesem egy presszóban dolgozik. Addig ott ittam, majd a zárás előtt kimentem a kocsihoz és odaálltam a bolt elé... stb stb...

Carella # 2017.04.01. 19:41

ajsaMK a rendőrök problémája az, hogy még a bizonyos ház előtt álltam két ember is jött kocsival arra egy aki ott lakik, egy pedig beszélgetett velem úgy, hogy megállt mellettem.És ők lenyilatkozták hogy álltam és nem mentem sehova. a rendőrök állítása az volt hogy eléjük kanyarodtam de hogy honnak annak se füle se farka nem volt azt elfelejtették leírni csak annyit írtak egy parkolóból. A legnagyobb szerencsétlenségük az, hogy a barátnőm 3 lépcsőházzal odébb kijött a megbeszélt időben és ők pont akkor gurultak a kocsim felé, amiről ő határozottan állította hogy állt és nem ment.Ilyen véletlenek nincsenek. A rendőrök ha mögöttem jöttek követtek volna a két tanú nem láthatott volna ott nyugodtan álldogálni. És a rendőrök még elkövették azt a marhaságot, azt írták meleg volt a motorháztető. Ha kijövök egy kocsmából zárórakor a tulajjal aki igazolja és elválunk a kocsimnál kb, majd beülök és fűtöm a járművet 10-15 perce attól lehet meleg, de az 50 métertől nem. ezek a kísérletek egyszerűek még 13 fok alatt is 12 km után ha megállunk több perc mulva veszi át a motorháztető a meleget mert mindadig hűti a menetszél.A másik amit mindenki kapásból vágott, ha valaki előtt haladok megyek valóban és a saját szemével látja, az nem fogdossa a motorháztetőt hogy bizonygassa hogy meleg és mentem ezért. ezek olyan nyomós érvek összeségében...és van hangfelvételem is amikor a vizsgáló el akarja velem mindenképp ismertetni: kacsázik kamerafelvétel, bizonyíték, enyhébb ítélet stb.....

Vadsuhanc # 2017.04.01. 19:37

Kedves ajsaMK!

Te írtad :

..." a rendőrök az állítják, látták vezetni 50 métert..."

A kérdezőnek ezt kellene megcáfolni, hogy nem látták a rendőrök Őt közlekedni ezen az ötven méteren. Tudja ?
Leírta ? Nem.

ajsaMK # 2017.04.01. 19:26

Egyébként szerintem... leírta. Bár kicsit nehéz volt kihámozni, meg részleteiben közölte, de nekem az derült ki:

Odament a barátnője házához, ott akarta tölteni az éjszakát, megállt a kocsival, kiszállt, bement egy közeli kocsmába, órákig ivott ott, le is írta, hogy mit, bezárt a kocsma, kiment, ezt látta is egy tanú, még nem volt otthon a barátnő, ő fázott, beült a kocsiba, elindította a motor -azt mondja, erre is vannak tanúk-, hogy melegedne, jöttek a rendőrök...

Ezzel szemben a rendőrök az állítják, látták vezetni 50 métert, ezután leállt a parkolóba, nyilván a rendőrök követték, odamnentek hozzá...

Még egyszer, én nem tudom, melyik történet a valós, de nem is az én feladatom ezt kideríteni.

Szomorú örökös # 2017.04.01. 19:25

Carella

Ha ezt a fórumot bárki, aki az ügyedben érintett a másik oldalon, végig olvassa, akkor félek, hogy nem csak ittas vezetésért fogsz bűnhődni, hanem mehetsz többszöri súlyos rágalmazásért is mozigépész tanfolyamra. Őszinte legyek? Inkább nem lennék most a helyedben öcsi! ;-)

Carella # 2017.04.01. 19:25

ajsa MK tulajdonképp nekem az ügyvéd úgy mondta van egy állítás és egy tagadás, mivel én egyedül voltam akkor sajnos, ezért is tudták megtenni ellenem ezt, ilyenkor nekem is bizonyítanom kell már pedig az nem úgy volt és úgy nem igaz ahogy leírták. Tehát a megtörtént esemény alapján nem vehették volna el a jogsit. Hogy mit hittek, mit gondoltak és hogy a tanuvallomásukat aszerint írják meg, hogy érvényesítsék az intézkedésüket és nem az igazat írták ezzel ők nagyobb bűncselekményt követtek el mintha én ittasan közlekedtem volna akár.