Ittas vezetés


Vadsuhanc # 2017.04.28. 20:07

CSak azt nem tudom, hogy adjam így meg a sarkon lévő telefonfülke számát, hogy hívni tudjon :-)....NA meg ugye mikor keljek így reggel, ha nem tudom mikor hív....

Vadsuhanc # 2017.04.28. 20:04

Most csak nekem tűnt el az engem olyan kedvesen megszólító blee hozzászólása vagy másnak is ? :-)

Vadsuhanc # 2017.04.28. 19:48

Blee

Magyarázd el nekem mi a baj azzal, hogy tamás123-al napokon keresztül elbeszélgetünk egy témán. Külön véleményen voltunk vagyunk, de tökmindegy... Nem anyázunk.

Te ideböffentettél, neked még egy hozzászólásodat sem olvastam... Mi alapján itéljelek meg ?

Többet felém ne írj mert nem érdekel.

Vadsuhanc # 2017.04.28. 19:43

:-)))

Csűrdöngölő:-) A kapunuonk előtt csöröghet. Lesz aki várja :-)

Kedves tamás1234! Most szeretnélek felkérni arra, hogy komolytalan bejegyzéseidet mellőzzed, mert ezzel megzavarod a komoly hozzászólók logikai gondolatmenetét és soha nem tudjuk meg a magyarországi kémhálózat rendszer felépítését, akinek a végrehajtó hatalma a polgárőrség.

( Ugye nem veszed komolyan )

Tényleg kellene itt egy zárt csoport létrehozása.... Még ha nem is vennének bele...

Vadsuhanc # 2017.04.28. 19:33

tamás1234 gondolod komolyan veszek egy olyan embert, aki két értelmes mondatot nem tud leírni?

Köszönöm bátorításod :-)

Vadsuhanc # 2017.04.28. 19:25

Blee várom a hívásod, valószínű, hogy ez is valami rendőrségi müholdas rendszer ( kémhold ) lehet, hogy Te ismered a számom :-)

Mivel nincs telefonom még vonalas sem :-)

De azért hívj, hánykor keljek ? :-)

Vadsuhanc # 2017.04.28. 19:15

Engem ? :-)

Vadsuhanc # 2017.04.28. 19:04

Tisztelt blee !

Amennyiben a mások problémájának megoldásában történt segítség adás betegségnek minősül ezt felvállalom. Bár Öreg Tölgy nem hatalmazott fel rá örülök, hogy kedvesnek titulálsz minket.

Amennyiben a válaszom nem tetszik választhatsz más választ is, nem írtam soha sehol, hogy amit én írok az szentírás. Sőt.. sokat tévedek, de ez egy forum ahol a véleményt el lehet mondani. Nem az emberekről. Témákban.

Elolvasva utolsó bejegyzésed sajnos én azt értelmezni nem tudom, hogy a közlésed milyen jogszabályra egyáltalán mire alapozod. Őszinte vagyok fogalmam nincs arról miről írsz. Én még véleményed sehol nem láttam. Szakértelmedet nem vonom kétségbe, gondolom sokat ültél már rendőrautóban.

Mivel a beírásodban kedvesnek tituláltál ez megragadt bennem a többire fátylat, hogy ne kelljen minősíteni mert egyébként ez nem is szokásom.

Először magaddal békülj ki, aztán a témában szeretném olvasni a jogszabályhelyekre hivatkozott hozzászólásodat, ami alapján majd én kérek elnézést Tőled.

Tisztelettel.

Öreg Tölgy # 2017.04.28. 18:36

Blee,

Vadsuhanc abban ír tanácsot, amihez ért, és őszintén megmondja, amihez nem, ami itt ritka és becsülendő vonás. Most speciel pedig egy ügyvédi irodával szemben ő mondott jót. Te pedig itt még semmit nem mondtál, csak idejöttél és parancsolgatsz. Ami már csak azért is butaság, mert nem fog menni.

Az alapkérdés pedig az volt, hogy vezetheti-e a rokon azt az autót, ha az autó a tulajdonosának bevonták a jogosítványát. Erre írta az ittasvezetes.hu mögött rejlő ügyvédi iroda, hogy bizony jó lesz vigyázni, mert - ezek szerint - van egy titkos jogszabály, amit csak az említett ügyvédi irodával osztott meg a jogszabályalkotó, és megtiltotta, hogy nyilvánosságra hozza azt. Ez pedig komolytalan.

drbjozsef # 2017.04.28. 17:00

alfateam,

igazán releváns a cikk az adott kérdésben : „A rendőrautók kamerái tudásukban egy jobbfajta, bárki által beszerezhető fedélzeti kamera szintjét hozzák. Rendszámot egyelőre nem ismernek fel, így a lopottautó-adatbázissal még nem kompatibilisek.

Vadsuhanc # 2017.04.28. 16:26

Blee köszönöm hozzászólásodat! Miért velem foglalkozol és miért nem a feltett kérdéssel?

Tisztelettel olvasnám a szakértő hozzászólásodat a mocskolódásnak ilyen helyen szerintem nincs helye. Nem hiszem, hogy bárkit is megsértettem volna ami Rólad nem mondható el.

Ha tévedek azt bevallom és nem pocskondiázok.

Hol olvashatom a szakértői véleményedet a fórumban ?

Vadsuhanc # 2017.04.28. 15:55

Tisztelt alfateam!

Ez a kamerarendszer nem arra szolgál, hogy felismerje az ittas vezetőt. Nem tudom elképzelni, hogy ez a rendszer kiírja a képernyőre, hogy

... Az Ön előtt haladó gépjárművel közlekedve Kiss Józsika két héttel ezelőtt ittasan vezetett, és most is Ő ül a vezető ülésen...."

Egyébként az általad belinkelt cikk örvendetes fejlődés és gyorsíthatja a rendőri intézkedéseket, valamint annak minőségét.

alfateam # 2017.04.28. 15:05
Öreg Tölgy # 2017.04.28. 14:52

Tisztelt ittasvezetes.hu!

Én jogilag képzett hozzászólóként is úgy tudtam járművezetés ittas állapotban megalapozott gyanúja esetén a 326/2011. (XII.28.) Korm. s. rendelet 32. § a) pontja alapján az érintett vezetői engedélyét veszik el, és a 36. § (1) bekezdés a) pontja alapján a közlekedési hatóság a vezetési jogosultság szünetelésének elrendelésével a közúti közlekedésben járművezetőként történő részvételét korlátozza, nem pedig az általa vezetett járművet vonják ki a forgalomból. Szóval, szerény véleményem szerint abból a szempontból, hogy valaki egy gépkocsit jogosultan vezet-e vagy sem, teljes mértékben érdektelen, hogy a forgalmi engedély szerinti tulajdonosnak van-e jogosítványa vagy éppen bevonták.

Ez a válasz pedig, hogy "sajnos nem áll módunkban ilyen információkat részletesen nyilvánosságra hozni", miközben a kérdező egy nyilvános jogszabály számára kérdezett rá, azt kell, hogy mondjam, a komolyságukat kérdőjelezi meg.

Vadsuhanc # 2017.04.28. 14:28

Tisztelt ittasvezetes.hu !

A rendszám felismerő kamera az eltulajdonított gépjárművek felismerésére szolgál!

A rendszer nem alkalmas arra, hogy a rendszám alapján megállapítsa, hogy azt éppen ki vezeti és az ellen milyen eljárás van folyamatban és milyen büntetés alatt áll.

A jogszabályhelyt hiányolom - mi alapján adják le a rendszámot a polgárőröknek stb - amelyet tisztelettel kérdeztem Öntől és most is tisztelettel várom a válaszát.

Szakszerű választ Önöktől várjuk, és azért merek válaszolni ilyen kérdésekre mert talán pár évtizedik közöm volt hozzá. Ettől függetlenül mindig megjelölöm, hogy laikus vagyok és nem jogvégzett.

Szerintem az nagyobb gond, ha valaki odabigyeszti, hogy jogász és úgy ad hitelesnek tűnő választ.

Munkájukhoz sok sikert kívánok és kellemes hétvégét.

( azért a jogszabály megjelölését tisztelettel várom, hogy ne essek ilyen hibába többet és tanuljak az esetből. )

Ittasvezetes.hu # 2017.04.28. 13:25

Vadsuhanc

Sajnos nem áll módunkban ilyen információkat részletesen nyilvánosságra hozni.

Azt azonban elárulhatjuk, hogy négyezer rendőrautóban van rendszámfelismerő kamera.

Egyúttal Önt arra biztatnánk, hogy a bajbajutott kérdezőknek lehetőleg ne adjon olyan "tanácsokat" amelyek őket félrevezetik. Ezen a fórumon a kérdezők többsége szakszerű jogi választ vár, s mint az Ön aláirásából látszik, Ön nem tud ilyet adni, viszont ha már igy van, jó volna nem félrevezetni a tanácstalan bajbajutottakat. Köszönettel, és békességgel kivánunk szép napot Önnek.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Vadsuhanc # 2017.04.28. 08:43

Tisztelt ittasvezetes.hu !

Elárulná milyen jogszabály alapján ? Rendőrségnek milyen kamerahálózata van ? Nekem ez új sajnos.

Tisztelettel.

Ittasvezetes.hu # 2017.04.28. 08:35

Monti1321

Ön jól tudja, mind a polgárőrség megkapja, mind a rendőrség kamerahálózata.

Kölcsönadási szerződést mindenképpen kell írni.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Vadsuhanc # 2017.04.27. 13:27

Monti1321

Értem a kérdésed lényegét. A rendszámot nem adjál le sehová hivatalosan. A polgárőröknek pláne nem. Falun kisebb városokban jellemző, hogy a rendőr emlékszik a gépkocsira, így gyakrabban megállítja hááátha Te vezeted újra esetleg engedély nélkül vagy ittasan.

A kölcsönadás szerződést - főleg az öcsédnek - semmi nem írja elő, de esetleges kellemetlenségek elkerülése végett írhattok egyet. Mondom nem kötelező, de ha van nem árt.

Monti1321 # 2017.04.27. 13:06

Vadsuhanc

Állítolag ilyenkor leadják a rendszámot a polgárőröknek!!! pl. ilyenre gondoltam
Még nem idéztek be a rendőrségre...
Gyakran megállítják ilyenkor az automat?? mert odaadtam az öcsémnek mivel elvették a jogsimat??
Sorry hogy ilyen értetlen vagyok

Vadsuhanc # 2017.04.27. 13:00

Monti1321

Ezeket honnan veszed ? Milyen idézet ? Ki figyel és honnan ?

Kölcsönadási szerződést nem kell írni. Családtag esetében pláne nem.

Monti1321 # 2017.04.27. 11:22

Üdv!
Ha elvették a jogsimat, de még nincs idézet és jogerős itélet se, akkor családtagom vezetheti a kocsimat vagy kölcsönadási szerződést kell irni?? mivel ugy tudom hogy az autom ilyenkor meg van figyelve!

Ittasvezetes.hu # 2017.04.26. 17:20

Monti1321

Légalkohol koncentráció esetében az 1,50 mg/l rendkívül magas (voltaképpen a már "öntudatlan" állapot mérőszáma).

Az idézés nem egy hét - hanem megyétől függően minimum 3-8 hét. Leginkább telefonon jelentkezik majd egy nyomozó - és nem postán (tehát nem nyomtatott idézésben).

Amennyiben mégis postán érkezik az idézés, abban semmilyen adat nem szerepel, csak az, hogy mikor és hol kell megjelenni.

A gyanúsítotti kihallgatáson közli a nyomozó - majd a mintavételi eredményt.

Drogteszt - igen ritka. Ha az elkövető alacsony szondaértéket fúj (nem az Ön ismerőse, mert Ő majdnem a legsúlyosabbat fújta), és a Romberg tünetegyüttes azzal ellenkező, akkor szoktak pszichotróp szerekre is kiterjedő vizsgálatot készíteni.

Tekintettel arra, hogy a hazai jogrendszerben ez az alkoholszint majdnem a legmagasabb amit ismerünk (1,76 mg/l lenne még egy fokozattal feljebb, ami már többnyire légzésbénulás és kóma), ezért az Ön által említett "drogteszt" nélkül is bőven "elegendő" lesz a várható büntetés - amit a közölt adatok alapján itt a fórumon felesleges lenne találgatni.

Ha valóban fontos az ügy, az ismerőse töltse ki ezt:

http://www.ittasvezetes.hu/adatlap


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Vadsuhanc # 2017.04.26. 17:19

Tisztelt pironka!

Sajnos én nem látok jogsértést és kiutat sem a közigazgatási bírság esetében.

pironka # 2017.04.26. 16:22

Tatabánya, Becsák Béla, abszolút nem együttműködő, kimondottan szivatós