Ittas vezetés


Ittasvezetes.hu # 2017.09.09. 18:13

Stage

Indokolt volt az előállítás, panasznak van helye, nincs értelme.

Az értékből könnyen áteshet bűncselekménybe a vérvétel alapján, egyelőre inkább együttműködés a javasolt, semmint a "hangoskodás".


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Stage # 2017.09.09. 15:31

Üdv. Tegnap előállítottak a rendőrök vérvétel céljából. Szórakozóhelyről követtek elég sokáig, majd az otthonomtól 500m-re levillogtak. Tisztelte teljes üdvözlés után, azonnal közöltem hogy egy sört fogyasztottam, 0.24-et fújtam. Elismertem a szabálysértést, még is elő állítottak vérvételre. Kétszer szúrtak meg, és nagyon fáj a karom és rohadtul csúnya is. Kérdésem az volna, hogy indokolt volt-e az előállítás, és hogy van-e bármi értelme panaszt tenni. Jogaimról nem tájékoztattak csak mindent aláírattak aztán jónapot kívánok. Egy órán át tartott a dolog, és semmi okuk nem volt kiszedni a forgalomból azon túl hogy ismerik a kocsim és utálnak a városban.

Szomorú örökös # 2017.09.01. 09:31

Carellával

Ne vezess félre a fórumozókat! Köszi!

Carella # 2017.09.01. 08:01

Luca Kundrat
Ön feltehetően önmaga ellen is veszélyes az ügyben. Mivel parkolt azt nem nevezzük vezetésnek. Ha elment volna ittasan és azt is tervezte, az sem büntethető, mert még nem történt meg. Remélem volt annyi esze hogy nem számolt be arról, ha ittasan érkezett a helyszínre autóval, elvégre önmaga ellen nem köteles terhelő dolgokat mondani, magyarul itt a leghelyesebb, ha nem fog vallomást tenni. Akkor ha így történik, vissza kell kapnia a jogsit, mert nem ment az autóval. Nem akarom rábírni semmilyen hazugságra, de akár telefonálhatott is előtte hogy jöjjenek önért mert ivott és vigyék haza másik autóval, meg is gondolhatta volna magát hogy gyalogosan megy majd el. stb Ha a motor járt is volna, de a kerék nem forog akkor sem számít vezetésnek mert az is kell hozzá hogy irányt változtasson vagy guruljon tehát fizikailag vezetésnek ezt nevezzük. Remélje hogy minderről felvilágosítja az ügyének az előadója és jó indulatú lesz önnel szemben. A jogsiért pedig minden további nélkül sétáljon be mert az az ön tulajdona ezek szerint ha így volt.Amennyiben gáncsoskodna bárki forduljon bizalommal az ügyben eljáró, vagy illetékes szerv felügyeleti ügyészségéhez.Ha ad egy telefonszámot felhívom önt és elmondom kihez tud fordulni ami nem fog pénzbe kerülni önnek, mert ebben az esetben ha igaz ez az egész önt megvezethetik ha nem ismeri a jogot.

Ittasvezetes.hu # 2017.08.31. 13:52

"A legalkohol szerint nekem legalabb felajultnak kellett volna lenni”"

0,52 mg/l - enyhe fokú befolyásoltság, ettől nem szokott ájulás bekövetkezni önmagában.

legetseges e,hogy a verembe nem mutat annyi alkoholt mint ami a legalkohol szerint kellene,

Légalkohol x2.1=~ véralkohol.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2017.08.31. 13:50

luca.kundrat

Ön nem írta le, hogy alkoholt mikor ivott? Mielőtt az üzlethez ért, vagy miután ott parkolt, és nem ült a gépkocsiban? Utóbbi esetben a klasszikus "ráivás" történt, vélhetően e-miatt került orvosszakértő bevonásra. Az üzletnél - ha van kamera - annak felvételeit is kikérhették, hogy Ön ott állva ivott-e. Továbbá az üzlet dolgozóit is tanúként megkérdezhet(i)k.

Életszerűség szempontjából további vizsgálatot igényel, hogy ha és amennyiben Ön józanon érkezett egy üzlethez, ott miért fogyasztott alkoholt, s hogyan tervezte a továbbiakat? Egy józan sofőrt várt, vagy gépkocsiját ott kívánta hagyni stb. Minden eshetőséget végig fognak vinni, pld. ki lett volna a sofőr (őt is megidézik tanúként), avagy hogy Ön mit és miért szándékozott tenni, az alkohol elfogyasztása után.

A történet ezer szálra bontható, sajnos nagyon kevés az adat így leírva, és a fórumon nem is szoktuk - mi - boncolni a kérdéseket, hívását szívesen vesszük 06-70-224-7474 vagy ittasvezetes.hu/adatlap


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Vadsuhanc # 2017.08.31. 11:47

Általad leírtak alapján nem követtél el ittas vezetést.
Mondom az általad leírtak alapján.

luca.kundrat # 2017.08.31. 11:33

Autoval.
Egy nagy parkolo, es bealltam az egyik helyre. Nem volt szabalytalan.

Vadsuhanc # 2017.08.31. 11:28

....."A tortenet igazabol annyi volt,h lementem a boltba,leparkoltam es vartam,h befejezzek az ejfeli zarast ...."

Innen kell előlről a történetet újra kezdeni mert ennek semmi értelme.

Mivel mentél le a boltba ? Motorkerékpár gépkocsi, traktor talicska, kerékpár, stb ?

Hová parkoltál le ? Kijelölt parkolóhely, út széle, vagy ahogy Te leírod.....

A kérdésed értelmezhetetlen és segítség is nehezen adható az információk hiányában....

luca.kundrat # 2017.08.31. 11:14

Tisztelt Forumozok!

Olyan problemam lenne,hogy julius vege fele elvettek a jogsim ittas vezetes miatt. A tortenet igazabol annyi volt,h lementem a boltba,leparkoltam es vartam,h befejezzek az ejfeli zarast es kozben belem tolatott egy pasas. A motor sem jart, uh a rendor is mondta,h pechemre eleg szepet mutatott a szonda,pedig en lennek a vetlen.
0,52 volt a legalkoh. Vettek vert, vizeletet, de azota is csak annyi ertesitest kaptam ma,h igazsagugyi vegyesz szakertot rendeltek ki.
A legalkohol szerint nekem legalabb felajultnak kellett volna lenni, osszesen 3 sort ittam meg (4%) nem ereztem annyira veszesnek a helyzetet. A kerdesem az lenne,hogy legetseges e,hogy a verembe nem mutat annyi alkoholt mint ami a legalkohol szerint kellene, illetve, hogy kb mennyi ido ennek az atfutasa es mire szamithatok. Mar tobb mint egy honap telt el es meg egy kerdest sem tettek fel nekem. Elismertem a helyszinen is, nem alltam ellen semmilyen intezkedesnek. A jogsim masnap magamtol vittem be a rendorsegre.

Elore is nagyon koszonom ha valaki erdemben tud kicsit segiteni.

Szep napot!

Szomorú örökös # 2017.08.31. 00:54

Carella

A hivatalos jogszabály így néz ki:

1. §1 (1) E rendelet a Magyarország területén lévő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

A járművezetés személyi feltételei
4. § (1) Járművet az vezethet, aki

  1. a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs;

(3) Az (1) bekezdésben említett engedélyt a vezetőnek vezetés közben magánál kell tartania.

Ergo ha ilyen magánúton motorozott az ismerősöd, akkor tökmindegy, hogy magánút, ergo jogosan büntették meg. Ha eleve eltiltás alatt állt, akkor meg külön újabb eltiltási időszakot fog még kapni, úgyhogy szerintem egy jó darabig ne számítson jogsira.

Az meg különösen érdekes, hogy te minden rendőrt eltávolíttatnál a kötelékből, aki számodra terhes intézkedést hoz. Ezt hagyd meg a parancsnokának, hogy döntsön esetleg róla, ez ugyanis kizárólag az ő dolga, feladata. :-)

Carella # 2017.08.30. 20:35

Örge Tölgy! Amennyiben egy embert folyton megállítanak naponta sosem büntetik meg, ez meddig tartható állapot? erre van bármi szabályozás vagy lehet kezdeményezni bármit is ha egy elmebeteg generálja az állományban folytatólagosan hónapok óta? Mi a határ? Mit lehet ilyen esetben zaklatásnak nevezni?

Carella # 2017.08.30. 20:32

Úgy néz ki eddigiek alapján a srácot behívták meghallgatták és elmondta hogy a magánterület bérlőjét értesíteni kellett volna bármilyen eljárás lefolytatásához hogy az jogszerű legyen. Így hát meghallgatják az illetékest aki ha minden igaz megvédi majd a biztonsági őreit ebben az esetben. Ez a jelenlegi helyzet majd megírom a fejleményeket. Ha nem így történik akkor is. Eddig nyerő a sértett oldalára nézve. De aki irkál mindig negatív dolgokat az mért nem a hivatalos jogszabályokra hivatkozik? Érzelmek itt nem fognak dominálni. A szabály az szabály a törvény az törvény és a rendőrre is vonatkozik. Amennyiben magatartásával ügyetlen és jogszerűtlen intézkedések sorait valósítja meg, előbb utóbb eltávolítják a kötelékből.

Szomorú örökös # 2017.08.30. 04:51

Carella

lényegi dolgokkal foglalkozzál

Ezt te is megtehetnéd és nem csak a kibúvókat keresnéd minden egyes szabálysértésnél, amit a hatóság megállapít. Nem gondolod, hogy ők kicsit jobban értenek a joghoz, mint te? ;-)

Hóhérnak biztosan megfelelnél, lehet hogy rendőrnek is.

Köszi, ehhez mások elmondása alapján nekem jóval több eszem van. Ezt a két mesterséget meghagyom a te értelmi színvonaladnak. Előtted még - akármelyiket választod - hatalmas karrier áll. :-D

Carella # 2017.08.29. 19:41

Szomorú Örökös! Te örökösen csak azt gondolod mindent én követek el amit kérdezek. Hát Szomorú, de nem így van. Így hát embereld meg magad és lényegi dolgokkal foglalkozzál nem mindig a mögöttes tartalom és a mások furdalása, rossz megítélése a mérvadó. Hóhérnak biztosan megfelelnél, lehet hogy rendőrnek is.

Ittasvezetes.hu # 2017.08.29. 19:04

A "mire számíthatok" megválaszolásához, legalább 20-25 kérdésre kellene itt válaszolnia, hogy be lehessen határolni. Számtalanszor leírtuk, hogy egy "...0,71-et fújtam, most mi lesz?..." jellegű kérdésre nincs még olyan bíró sem, aki választ tud adni - találkozhatott bár ezer történettel is...


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

havasi3 # 2017.08.29. 19:02

Onnan tudták a betegségemet, hogy látszik. A rendőrök sem vakok. Én nem mentességet, sajnálatot, empátiát kértem az elején, csupán csak annyit kérdeztem, hogy 0,71-es fújt értékkel, mire számíthatok. Tudom, hogy hibáztam, vállalom is a következményeket. Jó lecke lesz az biztos.

Ittasvezetes.hu # 2017.08.29. 19:00

http://ittasvezetesertjarobuntetes.blog.hu/…rt_ittam_278


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2017.08.29. 18:50

Az alkohollebontás egy passzív folyamat, nem függ össze a betegségekkel, és az étkezéssel (közhiedelem és tévhit, hogy az étel eltünteti az italt, vagy az üres gyomor létrehoz alkoholszintet).

Akinek nincs idült vagy krónikus májbetegsége, semmi más orvosi igazolással eredményt nem ér el. Akinek viszont van májbetegsége, azt már maga az orvos is figyelmeztette, hogy alkohol fogyasztása tilos. Ez egy sakk-matt helyzet!

Az Ön szervezete is úgy bontja az alkoholt, mint másé, független attól, hogy mit evett, s hogy tegyük fel lebénult-e a fél karja. S ha mégsem? Arról Önnek kell tudnia pontosan, s ezért kell tartózkodni az alkoholfogyasztástól, s nem különb az ittas vezetéstől.

Az együttműködés hiánya és az egzakt dolgok irányában való eltolás a fő probléma a leírtaknál.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Vadsuhanc # 2017.08.29. 18:47

..."Enyhítő körülményeket kerestek, az életemből, sőt ma is felhívtak, hogy orvosi szakértői véleményt vigyek be a fogyatékosságomról...”"

Tőled idéztem.

Honnan tudtak a betegségedről, ha nem hivatkoztál rá?

Őszinte vagyok nekem zűrzavaros a történeted, így nem tudom mire számíthatsz. ( kategóriától történő eltiltást és pénzbüntetést tippelek )

Ittasvezetes.hu # 2017.08.29. 18:45

Nézze Havasi úr, ez olyan, mint a dohányzás és az orvos. Amikor a háziorvos megkérdezi a dohányost, hogy mennyit szív - a páciens mindig kevesebbet mond, mert azt hiszi, az egészsége ettől bármit is változik, ha az orvosának is letagad.

Ezért tehát ezekről felesleges eszmecseréket folytatni, hisz soha nem a bevallott ital, hanem a mérési eredmény határozza meg a büntetést. Ezt nagyon fontos tudni.

Az Ön alkoholszintjét felmértük, tekintse meg az eredményt, saját szemével:

http://www.kepfeltoltes.eu/…_g_lap01.jpg


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

havasi3 # 2017.08.29. 18:37

Nem, nem hivatkoztam rá, és nem is szándékozok a továbbiakban sem. A hazafuvarozás, pedig szimplán csak tényleg a rendőr jóindulata volt. Nem is kértem.

alfateam # 2017.08.29. 18:24

A hazafuvarozás indokoltságához kellene az orvosi igazolás.
Van egy Esélyegyenlőségi Törvény ami előírja a megfelelő bánásmódot...
De az ittasságra ez nem mentség.

Vadsuhanc # 2017.08.29. 18:14

Kedves havasi3!

Azt azért szeretném megjegyezni, hogy amennyiben betegségre hivatkozik egy ittas vezetésnél ( bűncselekmény) néhány bíró nemhogy enyhítő körülményként, hanem fordítva súlyosbító körülménynek értékeli, hogy a betegségét és esetleges szedett gyógyszereinek hatásait figyelmen kívül hagyta a gépjármű vezetését megelőzően.

havasi3 # 2017.08.29. 17:58

Akkor maradjunk annál, hogy 0,71 et fújtam, együttműködtem, és de 11 felé ettem utoljára. 60 kg vagyok kb, de lehet annyi sem. Vérkeringésem nem jó, heine medine kórban szenvedek. Konfliktus nem volt, sőt a rendőrök még segítőkészek is voltak. Haza is hoztak úgy, hogy 13 kilóméterre lakok az örstől. Enyhítő körülményeket kerestek, az életemből, sőt ma is felhívtak, hogy orvosi szakértői véleményt vigyek be a fogyatékosságomról.