Ittas vezetés


wers # 2018.06.14. 16:07

Ius, Ahogy ahogy gondoltam, Csak, ha rosszul (rossz ügytípus választással) rögzítették
A jármű törzskönyvével jogszerűen rendelkező nyújtson be panaszt.

wers # 2018.06.14. 15:43

véglegesen csak bontási igazolással.
(ne izgulj, nem nagyon szoktam a topik címét nézni, válaszolok, ha tudok)
Nem olyan egyszerű, mert a bontónak is el kell számolniuk. De ott is vannak lehetőségek. Egyelőre kétszer fél évre ki tudod vonatni. Utána kérdezz újra, mert az egyéb általam ismert "kiskapu" kezd rendesen bezárulni (na de isten malmai igen lassan őrölnek). Vagy majd elmondom, hogyan tudod azonnal bontási nélkül. És teljesen jogszerűen. Ha már ilyen lyukas a törvény....

Cowboy.No1 (törölt felhasználó) # 2018.06.14. 15:04

Koszonom,h foglalkoztok velem. Igazad van Wers eltevesztettem a hazszamot, nem ide kellett volna irnom. :) Itt kezdtem el irni korabban es itt ragadtam. Kicsit meg tanulom a forumot. Szoval ez egy teljesen elkeritett tanya, kuria mindegy, de ide a teruletemre nem johet senki. Ezt a kocsit csak itt hasznalnam, kozuton forgalomban vegervenyesen nem. Igen kivonatnam veglegesen ha lehet, de ugy,h hasznalhassam a birtokon. Torzskonyv,forgalmi,biztositas,sot meg par honap vizsga is van rajta, persze a nevemen van, mint tulajdonos. Az nem zavar, ha kell fizetek biztositast, teljesitmenyadot, csak vizsgaztatni ne kelljen, mert ide minek?
Koszi a korrektseget! :)

wers # 2018.06.14. 15:00

elkapkodtam
Cowboy.No1
Gépjárművekre kötelező biztosítás és forgalmi vizsga csak akkor szükséges, ha közforgalomban részt vesz.
Ha otthon áll a kertben a gépkocsi, Ön szabadon kőrözhet a saját háza körül - a kerítésén belül - a-nélkül, hogy lenne KGFB vagy érvényes műszaki vizsga.

Nem ilyen egyszerű. Vizsga nélkül állhat otthon a kocsi, de ha nem fizeti az adót és a KGFB akkor a jegyző hivatalból kivonatja a forgalomból. Felszólítás, bünti. Jobb és olcsóbb. ha az ügyfél vonatja ki.

wers # 2018.06.14. 14:40

Ittasvezetes.hu, igaz, de a tanya fogalmat kellene tisztázni, mert többnyire nem minden terület elkerített. Már találkoztam esettel, mikor azt hitte az érintett, hogy saját magán területen van, de ahogy Cowboy.No1 írta „Legutobb a yardon azt mondtak, minden szgk-ra kell, szerintem meg nem.” így nem tudni, miért mondták a "yardon" ezt. Valami nem kerek.

wers # 2018.06.14. 14:35

ius latratus
Törzskönyvvel jogszerűen rendelkező ügyfélnek kell tekinteni a pénzügyi intézményeket, a gépjármű-kereskedőket, a zálogjogosultat vagy más olyan természetes személyt, gazdálkodó szervezetet, akinél/amelynél a törzskönyvet a jármű tulajdonosa pénzügyi követelés fejében letétbe helyezte, ha ez a rendelkezési jogot megalapozó okiratból megállapítható.

Ha ez valami nem fizetéses bizé, akkor szinte elképzelhetetlen.

Ittasvezetes.hu # 2018.06.14. 14:28

Cowboy.No1

Gépjárművekre kötelező biztosítás és forgalmi vizsga csak akkor szükséges, ha közforgalomban részt vesz.

Ha otthon áll a kertben a gépkocsi, Ön szabadon kőrözhet a saját háza körül - a kerítésén belül - a-nélkül, hogy lenne KGFB vagy érvényes műszaki vizsga.

Továbbá fél évre ki lehet vonatni ideiglenesen a forgalomból, vagy ki lehet véglegesen is vonni (például bontásra beadás esetén, vagy az Ön által említett esetben is).

Az Ön saját, közforgalom elől elzárt, privát tulajdonú, körbekerített, és fizikailag más számára megközelíthetetlen terület (sorompó, sánc, kerítés), tehát az Ön tanyája nem tartozik a KRESZ szabályai alá.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

wers # 2018.06.14. 14:23

Hát, tényleg kellenének a részletek, mert nem egyértelmű.

Mint pl. Cowboy.No1 problémájára is tudok simán kiskaput (vagyis bazinagy tátongó fekete lyukat) amivel örökre kivonódik a kocsi a rendszerből.

wers # 2018.06.14. 14:15

A forgalmi engedély jogosultjaként nevesített üzemben tartó − aki egyben a gépjármű törzskönyvével is jogszerűen rendelkezik − kérelmére a közlekedési igazgatási hatóság a járműnyilvántartásba való bejegyzéssel intézkedik a jármű ideiglenes forgalomból történő kivonásáról.

Szerintem ugyanaz jogosult a visszahelyezésre is.

wers # 2018.06.14. 14:12

Ilyent még nem hallottam, de talán túl fiatal vagyok? (két unokával) picit tudnál részletesebben, mert utána érdeklődöm, szerintem nem lehetne, mert nem és/vagy hanem is is a törvény. Na de láttunk már csodát.

ius latratus # 2018.06.14. 14:05

wers

Az hogy a kénköves pokolba van, hogy a gépjármű törzskönyvével rendelkező pénzintézet kivonatja a forgalomból az autót, s miután ez megvan (tehát jogerős), a tulajdonos a forgalmi alapján az ügyfélkapun keresztül visszahelyezteti.
Van ilyen?

wers # 2018.06.14. 14:04

Kocsi arra tokeletes,h itt a farmon munkalkodjak.

Azért ezt is jobban körbe kéne járni, mert pl. a mezőgazdasági területen a földutakon való közlekedésre a KRESZ vonatkozik. De ha tényleg elkerített terület, akkor nem. Nem teljesen derül ki abból, amit írtál.

wers # 2018.06.14. 13:59

de ez hogy jön az ittas vezetéshez? :)))

wers # 2018.06.14. 13:58

Az volna legtutibb ha valahogy kivonatnam a forgalombol, csak nem tudom,h megtehetem e?

Ha te jogosult vagy, (üzembentartó és tulajdonos is, szebben fogalmazva a gépjármű törzskönyvével is jogszerűen rendelkezik) ideglenesen kivonathatod a gépjárművet fél évre, ami még egyszer fél évre meghosszabbítható. Erre az időre sem gépjármű adót, sem KGFB nem kell fizetned.

Cowboy.No1 (törölt felhasználó) # 2018.06.14. 13:40

Koszonom drbjozsef! Kozelezot azt fizetnem tovabb,ott nem kizaro ok ha nincs vizsga? Az volna legtutibb ha valahogy kivonatnam a forgalombol, csak nem tudom,h megtehetem e? Sajnos meg nem futottam bele ilyen ugybe,ezert kerdezek. Kocsi arra tokeletes,h itt a farmon munkalkodjak. Kozutra alkalmatlan.

drbjozsef # 2018.06.14. 13:24

Közforgalom elzárt magánterületre nem vonatkozik a KRESZ, és csak ott és közterületen való közlekedéshez kell a vizsga, meg a többi.

Saját területeden azt csinálsz amit akarsz, az általános felelősség keretei között.

Cowboy.No1 (törölt felhasználó) # 2018.06.14. 12:58

Kedves Hozzaertok!
Ha csak az elkeritett birtokon hasznalnek terepjarot, vele nem mennek ki egyaltalan kozutra, erre a kocsira így is kell hatosagi vizsga? Legutobb a yardon azt mondtak, minden szgk-ra kell, szerintem meg nem. Par honap mulva lejar, ezert kerdezem.
Köszi elore is az infot!

Ittasvezetes.hu # 2018.06.14. 11:04

Adina2018

Elakadtunk ott, hogy "próbaidőre felfüggesztve", ugyanis vezetési jogosultság eseténen nincs "próbaidőre felfüggesztés". A vezetői engedélyt vagy elveszik - vagy sem, de a próbsaidő kifejezés ebben az aspektusban itt ismeretlen.

A vezetői engedély elvételétől számolható az eltiltás tartama. Ha valakitől már eleve el volt véve a vezetői engedély és azon idő alatt vezetett, akkor a két időtartam összeadás formájában töltődik ki.

Utánképzés csak jogerős végzéssel kezdhető meg.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Adina2018 # 2018.06.14. 10:06

Köszönöm Cowboy.No1 !
Írtam e-mailt nekik.

Cowboy.No1 (törölt felhasználó) # 2018.06.14. 08:52

Adina2018,
Irj ra ittasvezetes.hu-ra emailben, nagyon kedvesek es segitokeszek.

Adina2018 # 2018.06.14. 08:29

Üdv mindenkinek!
Tanácsot,vélemény kérnék párom ügyében.
Az eset tavaly március 29-én történt (x városban), ittas vezetés,levegőalkohol szint 0,59 mg/l volt.Jogsit helyszínen elvették B C kategória.Pénzbüntetés és 6 hónap B kategória eltiltás áprilisban. Májusban 24. jogsi nélkül (y városban)beült újra ittasan az autóba áthajtott az úttest egyik oldaláról a másikba átvettem a vezetést tőle s útnak indultunk,200 m után igazoltattak s őt vitték el mondván látták hogy vezetett,(az okos meg elismerte holott semmi bizonyíték nem volt).72 óra fogság.Első fokú tárgylás Próbaidőre felfüggesztve 1 év 6 hónap amibe beleszámolják a letöltött időt+ nagyobb pénzbírság. Jún.16 határozat: "A vezetési jogosultság kezdete 2017.03.29".Az ügyvéd fellebezet mondván rosszabb nem lehet a másod fok vagy marad vagy kevesebb lesz.2017.06.19 határozat:beszámítható idő:03.29-04.28-ig. B kat. szüneteltetés lejárata 2017.09.28.Másodfok 2017.02.21 tárgyalás helyben hagyta az első fokot.Teszem hozzá az ügyvéd indoklás nélkül adta be a fellebezést.Na meg persze visszaeső volt rövid időn belül.Na de ezt ugye a Budapesti törvényszék ítélete azaz ha jól értem maradt az egy év 6 hónap eltiltás B és C kategóriára ami idén novemberbe telne le kb, de utána a helyi járás hivatal kiküldött egy határozatot 2018.03.06-án hogy a másodfokú ítélet alapján nincs beleszámítható idő így az eltiltás lejárata 2019.08.20.Miért is a másodfokú ítélettől kezdődik ha az helyben hagyta az első fokú ítéletet? S miért a helyi hivatal állít ki ilyet.Az ügyvédnek ezt jeleztük s talán akkor küldött is levelet a hivatalnak (persze oda ahol történt a másik eset,nem is oda ahonnan a legutóbb említett határozat jött),hogy ez így nem okés s magyarul azóta várjuk a választ ez volt most márciusban.Addig se után képzést se semmit nem tudunk.Azt se, hogy akkor jogos hogy a másodfoktól számolják az 1 év 6 hónapot?
Elnézést ha hosszú lett de itt nagyon kusza már minden.S szerintem már az ügyvéd se tudja ki kivel van.
Várom a véleményeket tanácsokat. Köszönettel

Ittasvezetes.hu # 2018.06.07. 18:00

SEGÉDMOTOR-KERÉKPÁR (Robogó, Moped) tulajdonosok figyelmébe:

http://ittasvezetesertjarobuntetes.blog.hu/…zetes_robogo


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2018.06.05. 12:02

Anna86

Ilyen esetben a vezetési jogosultság megszerzésétől tiltják el - azaz nem juthat vezetői engedélyhez - a bíróság által meghatározott ideig. Tapasztalataink szerint akinek nem volt vezetői engedélye - és úgy követte el cselekményét - azt ez a tény önmagában nem riasztja el, hisz talán nem is volt szándékában a közeljövőben "jogosítványt szerezni".

Ezen felül pénzbüntetéssel számoljon, ez - szintén - több tényező által kerül meghatározásra.

Olykor felfüggesztett (ritkán letöltendő) szabadságvesztést is alkalmaznak.

További info: ittasvezetes.hu/adatlap


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

wers # 2018.06.05. 10:47

Ami még szebb a dologban, hogy ha kap is eltiltást az az elkövetés időpontjától számolódik. Én onnantól büntizném, amikor esetlej jogsit szerez. Kezdje eltiltással. Sőt, össze is vonnám, ha többször kapják el engedély nélkül vezetni.

nonolet # 2018.06.05. 08:44

De azért utálhatom az ilyen szar alakokat...?

Ha már az állam sajnos túl elnéző velük szemben.