A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve
Ittas vezetés
Hát asszem az a motortúra nem fog elmaradni...határon kérnek jogsit? Én nem emlékszem...a rendőrnek meg majd én megállok...rendszámot nem adok, mert még a végén majd "utaznak" ránk:-)
Ha a "B", "C" jogsimból csak a "B" kategóriától tiltottak el, akkor "C" kategóriával hogy vezethetek, ha a jogosítvány az okmányirodában pihen?
+kérdésem:
Ha tárgyalás tartását kérem a kérelemben nem kell regélni ugye, csak azt kell írni, hogy az xy számú ügyben kérelmezem a tárgyalás megtartását?...
Köszi a választ! Üdv Nektek!
A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve
Köszönöm Guiscardo a válaszaidat!
Azt ki és hogyan és miért dönti el, hogy általánosságban tiltanak el vagy csak egy kategóriától ÉS mi ennek az értelme?
Ha pl. valaki a munkájához használ valamilyen járművet (mondjuk egy csak lassú közlekedésre képes traktort), ugyanakkor egy sportkocsival követte el a bűncselekményt, indokolt lehet csak a sportkocsitól eltiltani.
Semmi esély nincs szerinted sem az A-ra vmi csökkentést kérni legalább?
Semmi esély nincs szerinted sem az A-ra vmi csökkentést kérni legalább?
Ha már jogerős az ítélet, akkor nem.
Sziasztok!
Meg tudja-e mondani valaki, hogy reális-e, hogy 1 liter sör kb. 2 órával a vezetés előtti elfogyasztása miatt 35 ezer forint pénzbírságot és 4 hónap eltiltást szabtak ki? Késő éjszaka történt az igazoltatatás, korábban nem követett el az illető szabálysértést, a helyszínen elismerte az ittas vezetést.
A bírósághoz lehet még kifogást benyújtani, de arra lennék kíváncsi, van-e értelme, főleg az eltiltás időtartama tekintetében, vagy nem fognak rövidebb időt megállapítani.
Köszi!
xuxi: olvasd el velem mi történi. azóta beadtam a kifogásolást .. amit elutasítottak.. de mivel nekem a melóhoz kell a jogsi, most tárgyalás lesz belőle... bár nem tudom menniy értelme van. max annyi, hogy még vagy 2 hónapig van jogsim, bár 70 ezer forintom fogja bánni, plussz a 45 ezer birság, ha minden a legrosszabb elvezsik a jogsimat 4 hónapra, plussz 70+45 ezer forint:(
NEm tűnik irreálisnak, de nem lehetetlen, hogyha egy olyan kifogást írsz, amiben - a vétkesség elismerése mellett - néhány személyes körülményt is előadsz, akkor valamivel enyhébb lesz a végső döntés.
Köszönöm!
Egyébként az ismerősöm hallgató, már a helyszínen elismerte a vétkességét, soha még csak hasonlót sem követett el, és előadta azt is a kifogásban, hogy milyen személyes körülmények - beteg családtag szállítása - miatt különösen fontos neki a jogosítvány és mellesleg nincs semmiféle jövedelme sem.
Én is jogalkalmazó vagyok, de nem szoktunk előzmények nélkül ekkora bírságot kiszabni... Bár tény, hogy egész más területen dolgozom. A másik viszont az, hogy azért a személyes körülményeket is figyelembe kellene venni, gondolom én.
A szabálysértési eljárásban erre azért korlátozott a lehetőség, de a kifogás orvosolhatja ezt is.
Sziasztok,
nekem is kérdésem lenne.
Ittasan vezettem, megállítottak, a szonda 0,5 volt. Még nincs 2 éve, hogy már volt egy ilyen esetem, akkor 0,32 volt, 4 hónapra, és 40ezerre büntettek.
Most pénteken kell mennem a rendőrségre. Nem tudom, miért kell még.
Szterintetek, mire lehet számítani?
Kérdésem az lenne,JOGSI NÉLKÜLI ITTAS VEZETÉS (1,02) esetén mikortól indul a büntetési tétel konkrétan???
a tettenérés napjától,vagy a már jogerős büntetés meghozatalát követően???
Tehát a kiszabott x eltiltás MIKORTÓL KETYEG..és mennyi lehet a büntetésiráta kb.???
Mindenki mást mond egyenlőre.
Hozzáértők válaszát megköszönném!
A jogerőre emelkedés napjától. Olvasd el pontosan a levelet amit kapsz.
Attól függ, hogy büntetőeljárás, vagy szabs. Büntető esetén elveszik előre a jogsit, és ez bele is számít. Szabs. esetén viszont tényleg a jogerőtől.
és az mitől függ,hogy büntetőeljárás,vagy szabálysértés kategória az ügy???
Jogsi nem volt,tehát nem volt mit elvenni?!
Macaroon!Gondolhatod,hogy elolvasnám,ha nálam lenne,s nekem szólna!
Állítólag vádemelés van említve benne és az illető azt mondja úgy olvasta,hogy büntetőügyként van kezelve.Tehát akkor Obudafan köszi a választ!
Nincs mit. Egyébként attól függ, hogy volt-e befolyásoltság, ami meg főleg az alkoholszinttől függ.
Hello Obuda,
nekem ezek a buzik (elnézést!!!) elvették a helyszínen azzal a dumával, hogy feltételezhető az alkoholos befolyásoltság. 0,5 körül volt, amire fél évet és !!! 80 rugót kaptam. Azért 80-at, mert a már kész orvosim csak bele volt téve a jogsiba és nem csináltattam azt meg. Tudom egy barom vagyok, de nem tudtam az ide vonatkozó jogszabályt, és amikor a rendőrök megállítottam SOHA nem is szóltak érte. Na nem is ez a lényeg. Hanem, amikor ezt megkaptam írtam a rendőségnek (már imádnak engem, két nőcinél vannak az ügyeim, úgy néznek rám mint a véres rongyra, mert ált. nem fizetek időben és ált. akkora vétségeim vannak, mint pl. egyszer nem forultam el a Szövetség utca felé, -busz sáv, meg néhány szabálytalan parkolás, és erre jött ez a rettenetesen részeg vezetés is) hogy kérem a csökkentést, meg a részletfizetést. Nem írtak vissza semmit, amikor meg felhívtam minősíthetetlen hangnemben közölte velem a nő, hogy miért nem olvastam el a határozatot, őt az nem érdekli, hogy én nem vettem át a jogsimat és vezethettem volna, majd a Bíróság határoz vmit, és majdnem rámtette a telefont. Utána itt kértem tanácsot, kaptam is, hogy vonjam vissza, megtettem, jogsi átvéve és érdekes még a részletfizetésre is megjött az engedély. Kérdésem, hogy a rendőrségnek nem kellett volna vhogy tájékoztatnia arról, hogy az ügyemet átküldte a Bíróságra? Fontolgatom, hogy nem túl erősen, de panaszt teszek már erre a nőre, mert azt hiszi rajtam gyakorolhat, a helyett, hogy a gyilkosokkal foglakozna...egyébként tényleg rettenetes hangnemben beszélt velem...
Köszi,
Mac.
Alkohol szint...amit vérben mérnek az fújva nagyjából a fele. De a véralkohol számít, ami ha 0,8 felett van az már büntető eljárás. Azért írom, mert NEM a rendőrségen fújt adat számít, mert ha ott vki fúj egy ötöst pl. az már büntető. Jól mondom Obuda?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02