Diákigazolvány - okirathamisítás

nonolet # 2017.09.26. 17:58

Felsőoktatásban résztvenni ... csak ennyi ésszel?!

• *-

Szerencsédre: a MÁV ugyebár NEM hatóság!

Így NEM is köteles HIVATALBÓL feljelenti téged.
(okirat hamisításért és csalásért)

Mivel a MÁV-ot kár nem érte
(mert volt érvényes jogviszonyod)
és
a kiszabott díjakat pedig nyilván megfizeted majd neki.

Ezért 99,999%, hogy ad acta teszi az ügyet
és
nem fog feljelenteni, mert mi haszna lenne belőle?

(csaktán nem fogsz ki egy erkölcs bajnok ügyintézőt...)

Egydiak191 # 2020.12.06. 16:42

Udvozletem!

Vasarolt matricaval utaztam a Mavon, eszrevettek,kaptam egy papirt amivel ha bemutatom az egyetem igazolasat,hogy a hallgatojuk vqgyok, es akkornincs baj. Lefotoztak azigazolvanyt, a papiron szerepel h rongalt matrica es h nem fizettem felszolitasra.
A helyzet erdekessege, hogy mas egyetemrol van ervenyes diakom,de az nem volt nalam.

Ha bemegyek a mavhoz, vigyem az ervenyeset, vagy ismerjem el h ami akkor nalam volt, nem valodi?
Mivel a kedvezmenyre jogosult voltam, de a kozokirat hamisitas megtortent mire szamithatok? Enyhito korulmeny?

Szomorú örökös # 2020.12.07. 05:02

Egydiak191

Ha bemegyek a mavhoz, vigyem az ervenyeset, vagy ismerjem el h ami akkor nalam volt, nem valodi?

Te ezt is állítod: „Lefotoztak azigazolvanyt, a papiron szerepel h rongalt matrica es h nem fizettem felszolitasra.” Ezek után hiába állítasz be egy másik érvényes diákigazolvánnyal, akkor is az okirathamisításért szerintem a hatóság előtt felelni fogsz. Persze csak ha a MÁV feljelent, mert akkor nyilván rendőrségi ügy lesz belőle, viszont ha minél hamarabb bemégy hozzájuk és töredelmesen bevallod nekik a valóságot, bemutatva az érvényes diákigazolványt, akkor talán van esélyed megúszni kisebb pótdíjfizetéssel. De csak mint írtam, talán lehetséges.