Csalás ügyében kérdések


Panka1985 # 2017.12.07. 17:07

Birosag , plussz rendorseg

Vadsuhanc # 2017.12.07. 16:10

Panka1985

Pontosan ki köröz ? Rendőrség, Bíróság vagy BV csoport?

Panka1985 # 2017.12.07. 15:23

De sajnos abbol van . Uzletszeruen elkovetet csalas ....
A cegeknel meg otthon voltak a szuleim . Amikor megkerestek akkor kozoltek a szuleimmeil /ott volt a szekhely/ hogy ne mondjon semmit hissz ismert szemelyek es tudnak mindent .
Tobb 4 feljelentom lett ... amibol 1 el van ugyvedi dokumentumom . 10 tanuval ... na ebbol lett egy buntetoejaras ... amin en nem vettem reszt es ugy bez ki lett egy itelet is ... amit megincsak nem tudok hogy mi lett ...???????????? de a korozesi portalon ott szerepelek nemzetkozileg .
3 eve kb

Vadsuhanc # 2017.12.07. 13:18

Panka1985!

Meggyőződésem, hogy neked nem az uzsorakölcsön miatt van a problémád, hanem onnantól és abból kifolyólag, hogy " vegyek egy pár céget a nyakamba " kérésnek eleget tettél.

Hogy ügyvédet találj ettől kicsit összeszedettebben kellene leírnod a problémád mindamellett, hogy értem az elkeseredésed.

Vadsuhanc # 2017.12.07. 13:11

rollercroaster

Köszönöm a megtisztelő bizalmadat, de én nem vagyok ügyvéd csak a véleményem mondtam el. Az elérhetőségem ott van a nevem mellett, de kérlek a fenteket ne hagyd figyelmen kívül.

Panka1985 # 2017.12.07. 12:52

A papir lenyegeben arrol szol hogy adott “kolcson “ uzleti befektetesre .
4 milliot . Ha ezen mulna hogy lekeruljek a korozesrol vagyok olyan anyagi helyzetbe kitudnam fizetni..... de egy kicsit bosszzant a dolog ...
Tonkre tettek az illetok rendesen . A csaladom is itt van mostmar par eve .. szoval tartanom nem bagyon kell toluk . A fo “gyoker “ fia es a rendor kapitany lanya ... frigyet kotottek ... na onnan aztan akkora mellenye lett ennek az illetonek ... hogy azt gondolja a korona le se eshett a fejerol ....
Nagyon sokk emailt irtam a rendorsegre , elrakattam az osszes nyomozast ... de valahogy nem vagyok ott es megall a dolog .....
Szoval ahogy irtam lehetosegem lenne kifizetni ... de inkabb kifizettem arra hogy bebizonyitsam az igazamat ....

rollercroaster # 2017.12.07. 10:20

Vadsuhanc

Esetleg ha van privát lehetőség akkor ott elküldeném a levél tartalmát, mert nem szívesen publikálnám.

Vadsuhanc # 2017.12.07. 05:20

rollercroaster

Hát elég nehéz kiszedni belőled a részleteket. HA az a papír az ügyésztől származik és megrovásban részesített, akkor tovább büntető szankciótól nem kell tartanod.

Attól viszont tarthatsz, hogy a sértett beperel és a Bíróságon fogja követelni Tőled a pénzt amit nagyon jó eséllyel meg is ítélnek neki. Ezután végrehajtást kezdeményezhet ellened.

Én ezt olvasom ki abból amit írsz. Szóval pontosan mit tartalmaz az a " papír " amit kaptál és kitől is?

Panka1985 # 2017.12.07. 03:04

Sziasztok ! Par kerdesem lenne....
A kovetkezo 2010 ben uzsorakolcsonhoz / vedelmi penz /
Folyamodtam . Muszaly volt ... gazolajjal korbe locsoltak az uzletem ezzel jelezve ha nem fizetek lessznek gondok . Igy hat amig adosuk voltam beken hagytak . Havi 350 ert . 1,5 millios kolcsonre .
2012 a boltnak annyi ... mondanom se kell hogy fizetni nem tudtam .
Jottek az otletek : vegyek egy par ceget a nyakamba . Megtettem . De nem volt eleg , kocsim ugrott , na akkor ugy dontottem kerem a rendorseg segitseget , de hat nem segitettek , inkabb le beszeltek mindenrol ...
Kiutazas mellett dontottem / engedely keres , ugyvedi papir a kiutazasom elott 2 nappal , 4 milliorol . Mihelyst kiertem pestmegyei brfk feljelentes ... az ugyet megszuntettek .... 2014 korozesre tettek amit nem ertettem .
Europai / nemzetkozi . Felvettem a kapcsolatot a rendorsegel 35 millio ft csalassal vadolnak ... 4 en 10 tanuval , mivel nem voltam otthon gondolom elitelt a birosag . Ha ezt az oszeget kifizetnem kozvetito altal eltorlik a korozest ... eszem agaban sincs ! Kerdem en mennyi az elevulesi ido ? Es a buntetes merteke ? Esetleg lenne e itt olyan ugyved aki megnezne az ugyem ... mert hat kozvetet bizonyitekokal rendelkezem amiben a toketol a kamatig mindent leirnak , ez lessz az lessz ... hogy lehet 5 bol 35 ??? A rendorseg csak azt hajtogatja faradjak haza ...
???? hat koszonom nem . Hova forduljak a feljelentesemmel ??
Esetleg van e itt olyan ugyved aki vallalna a vedelmemet ?
Perujitas ? Otlet ? Elore is koszonom a valaszokat ! Tisztelettel ???????? bol . ????????

rollercroaster # 2017.12.07. 02:16

Kihallgattak gyanúsítottként a rendőrségen?

  • Igen.

Vádemelés történt az ügyben ?

  • Azt hiszem igen.

Bírósági tárgyalás volt?

  • Nem.

Milyen hivatalos papírod van az üggyel kapcsolatosan?

  • Annyi, hogy lezárták az ügyet, de vissza kell fizetnem az összeget egy időn belül, ami ha nem sikerül, akkor bíróságra megy az ügy.

Milyen szobában, hol és kivel ültél le?

  • Nagyon valószínűnek tartom, hogy az ügyész hivatott be magához engem, a sértettet, és a sértett szüleit, ahol két hallgató volt, akik elvileg tanoncok voltak.

Ott elmondták, hogy vissza kell fizetnem az összeget, vagy bíróságra fog menni az ügy.

Hány éves voltál amikor a pénzt " kicsaltad" ?

  • 18
Vadsuhanc # 2017.12.06. 10:13

Kedves rollercroaster!

Talán először Neked kellene válaszolni a kérdésekre. Amit írtál teljesen értelmezhetetlen.

Kihallgattak gyanúsítottként a rendőrségen?
Vádemelés történt az ügyben ?
Bírósági tárgyalás volt?
Milyen hivatalos papírod van az üggyel kapcsolatosan?
Milyen szobában, hol és kivel ültél le?
Hány éves voltál amikor a pénzt " kicsaltad" ?

rollercroaster # 2017.12.06. 09:38

Esetleg valaki aki ért hozzá, kérem válaszolna a kérdésemre? :/

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.03. 15:57

Az időmúlás nyomatékos enyhítő körülmény. (Már ha nem a bűnismétléssel telik.) Szóval a terheltnek annál jobb, minél később.

rollercroaster # 2017.11.24. 17:39

Sajnos még magam sem vagyok tisztában teljesen a végével.
Annyi történt, hogy elhívtak engem, a srácot, és a szüleit egy szobába, ott kellett beszélgetni, és ott mondták, hogy két éven belül ha visszafizetem akkor lezárul az ügy, amennyiben nem, akkor bíróságra viszik.

Engem igazából csak a letöltendő zavar, mert más miatt nem nagyon kell aggódnom. Nagyon tiszta életet élek, kizárt, hogy még egyszer bármi hasonlót tennék.
És teljes mértékben szándékomban áll visszafizetni a teljes összeget, de elképzelhetetlen mennyiségű dolog szakadt a nyakamba, ami persze nem kifogás, de eléggé lekorlátolt a törlesztésemben.

Vadsuhanc # 2017.11.24. 09:29

rollercroaster

Azért azt leírhatnád, hogy mi lett a feljelentéssel kapcsolatos eljárás vége. Mert az én nem olvasom ki a leírásodból. Kaptál büntetést és, ha igen mi volt az ?

drbjozsef # 2017.11.24. 05:48

Vegyél fel valamilyen hitelt, és rendezd abból az adósságot.
Igaz, ha azt nem fizeted, a bank nem lesz annyira elnéző a végrehajtás iránt.

Egyebekben pedig nagyobb értékre elkövetett csalás esetén ha nincs más tényező (visszaeső, bűnszövetségben, üzletszerűen), akkor igen valószínűtlen a letöltendő büntetés.

rollercroaster # 2017.11.23. 23:39

Üdv mindenkinek.
Nagyon félve írom ezt le, de szeretném ha egy olyan választ kaphatnék, amiben nem elítélve leszek, hanem segítséget kapok.

A történetem az, hogy körülbelül 5 éve egy internetes játék végett pénzt csaltam ki egy barátomból, körülbelül 2300 euró értékben. Ő feljelentést tett ez miatt, és találkozás után, lezárták annyival a pert, hogy vissza kell neki fizetnem a pénzt 2 éven belül.
Na most a gond az, hogy rengeteg dolog sort követett egymás után, és úgy néz ki, hogy nem leszek képes ezt teljesíteni.

A sráccal nem vagyunk haragban, és a feljelentők (a szülei) azt mondták az ügyész előtt, hogy Ők engem nem megbüntetés céljából jelentettek fel, hanem azért, hogy megtanuljam a leckét.

Mondanom sem kell, hogy nem lennék itt ha nem tanultam volna meg a leckét, mert már fóbia szinten félek az ügytől, és minél jobban közeledik a lejárati dátum annál jobban félek.

Na most az nagyon fontos információ, hogy nagyon tiszta múltam van, soha nem keveredtem bele semmibe, és azt hiszem eléggé nyílvánvaló, hogy nem vagyok egy bűnöző.

A kérdésem az, hogy esetleg megúszhatom ezt az ügyet egy felfüggesztettel, vagy mindenképpen letöltendőt fogok kapni?

(Fontos tényező, hogy alkalomadtán amikor volt pénzem, próbáltam törleszteni, szóval nem a teljes összeggel tartozom.)

ObudaFan # 2017.11.11. 13:29

Enyhitő körülmény az hogy azóta dolgozom normális bejelentett munkahelyen?

Igen.

Enyhitő hogy van egy 2 éves kiskorú gyermekem?

Igen.

Korábban (2005)óta kezeltek már pánik betegséggel,öngyilkossággal többször, stb

Ez is lehet enyhítő.

Enyhitő lehet az hogy a 300.000 ft bol vissza utaltam már 250.000 ft ot?

Igen.

Továbbá mennyire ront a helyzetemen hogy korábban (kb 5 éve voltam má büntetve teljesen más ügyböl (felfügesztett 2x volt ) egyik 5 éve másik kb 8 éve )

Ez meg súlyosító.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.11.11. 08:32

Nem ítélet - vádirat.

Ep2552 # 2017.11.10. 22:40

Vádiratot kaptam az ügyészségről,mejben az ügyész az alábbiakat kéri a bíróságtól:

  • kérik a bíróságtól, hogy velem szemben határozott idő tartamú szabadság vesztést szabjanak ki, amit a bíróság börtön fokozatban állapítson meg
  • a kiszabott szabadság vesztés végrehajtását próbaidőre függesszék fel
  • állapítsák meg,hogy a büntetés végrehajtásának utólagos elrendelésének esetén, a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja a büntetés 2/3 részének, de legkevesebb 3 hónapnak a kitöltését követő nap

VALAKI, AKI ILYEN ESETEKBEN JÁRTAS, ÉRTELMEZNÉ EZT NEKEM???

KÖSZÖNÖM

Rexor # 2017.11.10. 08:33

"Ha idézést kaptam tárgyalásra,és a munkámból kifolyólag nem tudok ott lenni,akkor mi tévő legyek?": Írj a bíróságnak, hogy a munkádból kifolyólag nem tudsz megjelenni. Mondjuk nem árt ha ezt kicsit jobban megindoklod.

Ep2552 # 2017.11.10. 00:05

Sziasztok.Nekem egy olyan problémám van,hogy közel egy éve eladtam egy másolt/hamis elektronika eszközt 600.e ft-ért.én ezt a berendezést 120.e ft ért vásároltam.viszont egy eredeti készülék több mint 1 millio ft-ba kerül.Aki ezt tőlem megvette,az adásvétel után nem sokkal feljelentést tett ellenem,hogy átvertem,ami igaz is.Viszont közjegyzőnél is volt,és pár hónapig vonták is a fizetésemből az adásvétel összegét.A kihallgatásokon mindent elismertem.Tudattam a nyomozóhatósággal,hogy a teljes összeget hajlandó vagyok visszafizetni a sértettnek.Továbbá az adásvétel tárgyát képző berendezés is a sértettnél van még.A minap kaptam egy levelet a bîróságról,a tartalmáról még nem tudok semmit.3 hónapja külföldön dolgozok,a próbaidőm nem soká lejár,utánna haza tudok menni...több kérdésem is lenne.Ha idézést kaptam tárgyalásra,és a munkámból kifolyólag nem tudok ott lenni,akkor mi tévő legyek?A tartozásomból vsn még 400.e ft,de annak a felét egy héten belül ki tudom fizetni.Továbbá voltam egyszer büntetve,2012 márciusában kaptam 2 évet,3 évre felfüggesztve.Idén kértem erkölcsit a munkahelyemhez,ez nem.is szerepelt benne.Ha megtudom a levél tartalmát,írok még ide.Szerintetek mire számîzhatok???

Peter666 # 2017.11.08. 20:40

Tisztelt Bujkalo!

Sajnos a közlése alapján nem áklapítható meg a tényállás, kicsit keveredik, hogy ki a "sértett", illetve az "ismerős"... Kérhetnénk kicsit pontosítva a történteket?

http://drgyorei-bunteto-ugyved.hu

drbjozsef # 2017.11.07. 12:26

Szerintem az a biztos, hogy akinek vaj van a fején, az nem megy a napra. Ha meg mégis úgy dönt, hogy megy, akkor ne csodálkozzon. Nincs ingyenebéd : ha olyannal akar bizonyítani, amivel magát is besározza, akkor be fogja sározni magát is. Írja fel egy papírral melyik esetben mit nyer és mit veszít, összegezze, és aszerint döntsön.

Bujkalo (törölt felhasználó) # 2017.11.07. 10:12

Ugyan már nélkül! :D Az embert nem érdekli hogy leültetik vagy sem ... csak olyanért nem akar ülni ami nem az ő sara! Már nagyon sokat ült ezért azért .. :)