Csalás ügyében kérdések


Dr.Attika # 2016.10.06. 13:33

Nem kell itt ügyvédi leveleket irogatni. Az átvételi elismervényen van cím gondolom. Kezdjen visszafizetgetni postai-rózsaszín-csekken. Közleményrovatba írja, be, hogy az 1.900 ezer vételár előleg visszafizetés résztörlesztés.
Ügyvédi levéllel csak felbátorítja a sértettet, hogy feljelentést tegyen. Vélhetőleg elfogadja a résztörlesztéseket és nem lesz belőle büntetőeljárás.

Dr.Attika # 2016.10.06. 11:59

Nem kell ülni minden esetben. Mielőtt "önfeljelentene" egyeztessen még egyszer a vevővel.

Dr.Attika # 2016.10.06. 09:18

Megint nem sikerült értelmesen megfogalmazni a kérdését. Mi az, hogy autót akartam teljesíteni? Ön akart egy autót előállítani?
Értem én, hogy mi a probléma. Egy személygépkocsit ajánlott valakinek ezen az áron. A személygépkocsival jogilag nem rendelkezett, csak látta valamilyen portálon. Mire Ön kiközvetíthette volna a szgk-t, addigra azt eladták. Idáig jogilag rendben is lenne a dolog. A továbbiakban van a gond. Az üzlet lehetetlenülése miatt Ön nem adta vissza az átvett pénzt és sajátjaként rendelkezett vele. Ez már nem csalás, hanem sikkasztás.

Dr.Attika # 2016.10.06. 08:37

Ha értelmes választ szeretne, akkor értelmes kérdést kell feltenni.
Írja le a történteket. Milyen szolgáltatást ígért az átvett 1.900.000,- Ft értékben. A szolgáltatást miért nem teljesítette? Akarta-e egyáltalán teljesíteni? Ha akarta, akkor miért nem tudott teljesiten?

Bűnőzö30 (törölt felhasználó) # 2016.10.05. 17:38

Üdv ! Viszont lenne egy kérdésem , ha a sértett egyfolytaba zargat és fenyeget olyankor mi a tehendő? Termeszetesen megkaptam már érte a bűntetésem.... de sms be relefonon és már a hazamnál is fenyeget hogy felgyújtja a házam stb ilyenkor tudok én is feljelentést tenni nem? Válaszokat köszönöm az úraktol!

Bűnőzö30 (törölt felhasználó) # 2016.10.04. 07:16

Tisztelt Dr Attika ha az az oldát nézzük igen megkaptam a börtönt csak úgye felfügesztve ! Én nem rosszbol irtam a kedves "kollégának" hogy ne rezeljen be azért csak leirtam az én sztorim! Mondjuk azt nem tudom hogy kaphattam mindig ilyen büntetéseket pedig az elkővetés nem volt soha 1 millió alatt ! Igazábol senkit nem akartam megbántani és elnézést kérek ha megbántottam valakit!
Scofildnak meg javaslom hogy vallomásába mindig emlitse meg a részletfizetést , meg hogy vissza akarja fizetni... és nem tudom mivel probálkozik de ha úgy van ragaszkodjon ahoz hogy nem akart becsapni senkit :) plusz ha van ügyvédje akkor irasson papirt a visszafizetési szándékrol nekem igy már kb 2 feljelentést elutasitottak és polgári perre küldtek ! De a legegyszerübb ha ezt megussza hogy elmegy és dolgozik becsületesen !!És nem lesznek allmatlan éjszakái ha nem birja az ilyen dolgokat :D

Üdv : üdv és szép napot mindenkinek!

Dr.Attika # 2016.10.03. 15:17

Megkapta a börtönt nem? Végrehajtást függesztette fel a bíróság.

Öreg Tölgy # 2016.10.03. 14:27

Csalóként igen gyenge a szövegértésetek. Én nem jósoltam senkinek végrehajtandót. Azt írtam, hogy lehet az is, meg nem is.

Bűnőzö30 (törölt felhasználó) # 2016.10.03. 09:09

Kedves Scofild ! Azért ne legyél berezelve , mert én már az 5. Felfügesztett büntetesem kapom és mindegyiket csalásért! Nem vagyok rá bűszke de viszont ez van ! Most útoljára 3 hónapja itéltek ell 2 évet kaptam 5 évre... és 3 milliós csalásért !! Itt is mindenki megjósolta nekem hogy börtönt kapok meg stb stb
Úgyhogy csak fell a fejjel :) volt olyan hogy kb 4 hónapja jart le csak a felfügesztettem és újra aztkapram ! Budapesten Csepelen itéltek ell mindig!

Üdv egy bűnőzö !

Öreg Tölgy # 2016.10.03. 04:30

Azt írtam, hogy "nem kizárt a felfüggesztett, de korántsem biztos". Ennek melyik része nem világos?

Az, hogy "nem kizárt", az szerintem azt jelenti, hogy lehet, hogy igen, vagy lehet, hogy nem. Miből gondolod, hogy ha a törvény szerint nem kizárt a felfüggesztett, hanem a bíróság mérlegelheti, akkor neked mindig felfüggesztettet kell adni?

Most egyet lehet biztosan mondani: az tuti, hogy a korábbi felfüggesztettet nem kell végrehajtani, de hogy az új büntetést is felfüggesztik, ez igencsak kérdéses.

littleman2000 # 2016.10.03. 02:38

Persze hogy járhat letöltendő is!Nincs kizárva semmi, ez mind a biró/ügyész döntése.Ennyire ne legyél biztos magadban!

Öreg Tölgy # 2016.10.02. 19:06

Akkor valóban nem törvényben kizárt a felfüggesztett, de azért korántsem biztos. A pénzbüntetést - amihez az ún. enyhítő szakasz kellene - viszont szinte kizártnak tartom. Mondjuk a kártérítés valóban kissé növelheti a valószínűségét.

Öreg Tölgy # 2016.10.02. 16:45

Amikor a csalást elkövette, már akkor is lejárt a felfüggesztett?

Dr.Attika # 2016.10.02. 08:44

Utalgassa a sértettnek a részleteket, vagy rózsaszín csekken fizessen neki. Ez nyomatékos enyhítő körülmény.Valószínűleg pénzbüntetés lesz. Ha már nem visszaeső, akkor csak bűnismétlő. Ennek súlyosító hatása nem nagyon van.

Súgás # 2016.10.02. 07:10

Korrekt ügyvédeket biztosítunk budapesti ügyfeleknek!

Öreg Tölgy # 2016.10.01. 19:46

Nyilván érdemben a részletek ismerete nélkül nem tudjuk megítélni,jogszerű volt-e a döntés, vagy sem, de azt ne mond, hogy a határozatban nem volt benne a panasz lehetőségére való figyelmeztetés.

Egy sértett (törölt felhasználó) # 2016.10.01. 14:50

Nem nyújtottam be semmit, mivel nem tudtam hogy lehet! Még nem volt ilyenben részem fogalmam sincs hogy működik a dolog! Igazábol azzal is érvelt hogy irtunak átvételi elismervényt ami igaz és a valós adataival lett kitőltve .. igy nem akart átverni csak neki is közbe jöttek dolgok és ezert nem tudja vissza adni egyben a pénzt ... A rendőrség szerint igy nem történt csalás és ez polgáriperre tartozik!

Öreg Tölgy # 2016.10.01. 13:55

Csak a szokásos kérdéseket tudom feltenni.

Megpanaszolta?
Ha azt elutasították, nyújtott be pótmagánvádat?

Ha bármelyiket nem tette meg, akkor csak magára vethet.

Egy sértett (törölt felhasználó) # 2016.10.01. 13:29

Üdv !

Feljelentettem valakit mert kicsalt tőllem 2,5 millió forintott ! Kihalgatták és a valkomásába azt mondta hogy ő felajánlotta a részletfizetést ami tényleg igy volt de én nem fogadtam ell! Erre meg a rendőrség elutasitotta a feljelentésem és polgáriperre küldtek.... pedig a csalóm már volt ilyenert nem egyszer büntetve . Most ilyenkor mi van az lenne a kérdésem ... előre is köszönöm!

groszfater@gmail.com # 2016.09.29. 17:25

Leterheltek.

Mi bajod ezzel a válasszal ? Olyan fontos neked , hogy elítéljenek ?
Az idő neked "dolgozik" akár el is évülhet az ügy...

ziliz67 # 2016.09.29. 17:09

Tisztelt Ügyvéd Úrak ! Abban a kérdésben kérem a segítségüket, hogy 2015. februárjában a rendőrség lezárta a nyomozást és tovább adta az ügyet - valószínűleg csalás - a helyi ügyészségnek. Azóta nem történt semmi. Valóban másfél év alatt nem kellett volna kitűzni az első tárgyalást ? Amikor személyesen voltam bent az Ügyészségen, azt a választ kaptam, hogy leterheltek. Várom válaszukat, tisztelettel :

ObudaFan # 2016.09.28. 04:43

Csalás esetén a csoportos elkövetésnek semmi jelentősége.
A büntetés mértéke attól függ, voltál-e már büntetve, hány rendbeli csalásról van szó és milyen értékben.

littleman2000 # 2016.09.27. 20:49

Nem találták annyira súlyosnak hogy ügyvéd kelljen.Ez már csoportosnak számit ez eléggé sulyosbitó és kiterveltnek számit!Itt mondhat bárki bármit mindenki csak viszonyitani tud.Az is számit hogy mennyit és hogyan meg milyen embertöl(rokkanz,szellemilwg begolyásolt vagy hasonló)!A kár meg téritése mindeképpen enyhitő körülmény d3 mivel már vádemelésen van ahogy irtad igy már nem korlátlan.De mint mondtam csak jósolni tudunk mert minden biró és ügyész más.

Titokba # 2016.09.27. 19:59

Szeretnék olyan felöl érdeklödni hogy van folyamatban lévö csalás büntet eljárás ellenem ilyetve 3 vagyunk benne viszont 2014-15 éves és msot lesz a tárgyalás viszont ügyvédet sem rendeltek ki és az ügyés letöltetndöt javasolt de a kárt megtéritem a tárgyalásig akkor van e esély rá hogy ne itéljenek el letöltendöre minket nekünk van 3 kiskoru gyermekünk a legkisebbik 2 honapos és akkor az idöbben nem volt munkahelyünk és kigyulladt a villanyoránk leéget fél házunk képek is vannak rola ha ezeket bemutatom plusz a viszafizettet kárrol a szelvényt mire számithatunk ön szerint és dabason van az ügyünk. 

Várom mihamarabbi válaszát köszönöm

Öreg Tölgy # 2016.09.17. 16:13

Azt már többször leírtam, hogy a rendőrségen általában alap, hogy akit lehet, elzavarnak. Ha nincs ügy, abból nem lehet baj, és még dolgozni sem kell. Ezt mindig meg fogják tenni, amíg a sértettek (egy része) olyan balek, hogy hagyja magát szóban elküldeni, ahelyett, hogy határozatot követelne. Állítom, a legtöbb esetben már leírni sem mernék azt, amit szóban mondanak, de a kedvezőtlen határozat ellen panasszal lehet élni, és akkor már ügyész dönt róla, és még utána is ott van a pótmagánvád ilyen esetben. Bár gondolom, te nem nagyon bánod, hogy a legtöbbször nem így járnak el.