LaciSupreme
„Már a kritizálás is joghoz van kötve?”
Konkrétan arra céloztam, hogy megpróbáltad cáfolni, miért is zavarja a szomszédot a bodza.
Nem mellesleg létezik olyan növény, ami már a létével is zavarhatja a szomszédot (pl. a bambusz), mert az special kiirthatatlan.
„Igen, kulturáltan meg lesz kérdezve, hogy volt ez, és elmondva, hogy ez többet nem fordulhat elő.
Ha aggályoskodik, akkor kilátásba helyezve azon opciók, amikért itt vagyok.”
Én pont így csináltam a volt udvar-szomszédommal, amikor már a sokadik alkalommal akart keresztbe tenni nekem, ráadásul megtudtam, hogy anyukám örökségére is pályáztak, szerencsére sikertelenül. De ott már szó nem volt akkor békés elbeszélgetésről, mert azon már régen túl voltunk. Nyíltan közöltem vele, hogy én törvényesen fogom eltaposni, mint egy férget. És ment két hatósághoz is helyre fotókkal illusztrálva a helyzet, amiért a bejelentés történt. Volt is értelme, mindkét hatóságnál én nyertem meg a sztorit.
„Szerintem ha a te kapudat flexszelné egy nem hivatalos személy, bármilyen indokkal, vér folyna; jogosan. Vagy tévedek?”
Én akkor is első körben odamennék és megkérdezném, hogy mit csinálnak ott.
Ha egyből vér folyna, akkor már az éjjelt a kóterban tölteném.
„hivatalosan ugyan nem tulajdonos, de valójában az övé az ingatlan. Na látod, mondtam, hogy hülye egy helyzet.”
Feltételezem, hogy egy haszonélvezőről van szó. Nos akkor ez esetben nem övé az ingatlan, csak ő használhatja, rendelkezhet felette.