Sziasztok!
Leiterjakab írta egy másik topicban: "Kógens, parancsoló tartalmú norma."
Ez szerintem esetünkben is fennáll. Megszámoltam, az 1998. évi Be.-ben 779-szer szerepel a "kell" szó (önmagában, nem egy másik szó részeként), néhány hozzászólással előbb két paragrafusból bevastagítottam fél tucatot + "rendel ki", "megszünteti" stb. Ezek után (de ezek előtt is) úgy ítélem meg, a "semmilyen előírás nincsen" nem helytálló jogilag. Vagy tévedek?
Megerősítésképpen még egyszer: arról írt, hogy bármit ÉS bármikor ÉS bármilyen sorrendben megtehetnek.
Ezzel a mondattal az alezredes úr a Legfőbb Ügyészségnek címzett, éppen a saját és a beosztottjai munkáját tényszerűen taglaló panaszomat utasította el, nem is tudom, volt-e ehhez "joga". A LÜ csak annyit reagált a panaszomra, hogy további eljárás végett megküldi a II.-III. kerületi Ügyészségnek, ők azonban nem reagáltak semmit, csak megküldték az Ifjúságvédelemnek, ahol a főnök írt néhány nevetséges gondolatot, hamarosan olvashatjátok majd. Két panaszt írtam a LÜ-nek, mindkettővel így jártam. A levelek szerint a panaszok (bepanaszolt általi!) elutasítása után "további jogorvoslatnak helye nincs".
Nincs véleményetek?
JuK