Online jogi tanácsadás


TTTT77 # 2013.10.28. 12:38

Tisztelt Jogi Fórum

Olyan gondom van hogy 2012.08.-ba csináltattunk a kandallónk fölé egy vízteres rendszert ami 160.000.-ft-ba került.Utána 1 hónappal kiköltöztünk külföldre és nem volt alkalmunk kipróbálni.2013.10.-ben hazautaztunk pár napra és próbafűtést végeztünk és az egész rendszer kudarcba fulladt mert nem működik.Most levelezünk a szerelővel hogy vagy adja vissza a pénzünket vagy csinálja meg de nem hajlik semmire.Ilyenkor hova forduljak tanácsért,csak hogy fel legyek készülve a jogaimmal.
Köszönöm:Balázs

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.10.28. 13:57

Nem tudom, mi az a vízteres rendszer, de ha az egy olyan dolog, ami beépítésre került, akkor azt kellene megtudni, hogy a rendszer a hibás, vagy a beszerelés volt szabálytalan.

Mostmárelég! # 2013.10.28. 15:58

Tisztelt Hozzáértők!

Szeretném segítségeteket kérni egy rendőrségi végzés értelmezésében. Kérlek véleményezzétek!

Csatolmány:
http://mostmareleg.hu/oldal1.jpg
http://mostmareleg.hu/oldal2.jpg

Köszönettel:
Mostmárelég!

bokros # 2013.11.02. 15:33

Gyakorlatilag úgy néz ki, hogy egy vízteres fűtőrendszer úgy volt hagyva egy télen át, ahogy nyáron elkészült. Mindenféle próbafűtés, légtelenítés stb. nélkül.
Eltelt több mint egy év és most jelentkezik a megrendelő, hogy valami nem működik.
Ha választanom kellene - de nem kell- szívesebben képviselném a kályhást már csak a könnyebbség kedvéért.


Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

hugi boszi # 2013.11.04. 09:02

erdeklodnek,hogy mire szamithattunk,abban az ugyben,hogy parom eles golyokat tartott az otthonunkban?

szk0421 # 2013.11.04. 09:17

T. Illetékes

Több helyen próbáltam utánanézni, de egymással ellentmondásos információk vannak az interneten.
Helyzet: haszonélvezettel terhelt ingatlanban a tulajdonos lakik, aki a tulajdon megszerzésekor még egyedülálló volt. Közben megnősült, és a felesége a gyerekével együtt bejelentkezett az ingatlanba a tulajdonos hozzájárulásával, a haszonélvezőt meg sem kérdezve. Jelenleg úgy néz ki, hogy a feleség rokonai is odaköltöznének és bejelentkeznének.

Kérdés: a haszonélvezőnek "tűrnie" kell-e fentieket, ha a bejelentkezés "csak" a tulajdonos hozzájárulásával történt, ill. történik, töröltetheti-e a haszonélvező a bejelentkezést, ill. kell-e hozzájárulása ahhoz, hogy a feleség családja is odaköltözzön?

köszönöm segítségüket

szk0421 # 2013.11.04. 09:19

T. Illetékes!

Egy bírósági idézés (alperes vagyok) dátumát rosszul írtam fel, így elmulasztottam a megjelenést. Milyen lehetőségem van? Fontos lett volna, hogy a felperes állításával szemben előadjam a saját bizonyítékaimat. Lehet-e ezt még utólag valahogy korrigálni?
köszönöm

ObudaFan # 2013.11.04. 09:57

Adj be igazolási kérelmet és ezen belül tedd meg az összes bizonyítási indítványod, az okiratokat pedig csatold.

dorka17 # 2013.11.11. 10:46

Tisztelt Jogi Fórum!

2010-ben vásároltunk egy régi házat, azt újítgatjuk és lassan már a beköltözés következne, viszont az eddig rendes és normális szomszédunk egy pár hónapja teljesen ellenünk fordult. Annyit kell tudni, hogy az ő és a mi udvarunk is elég kicsi és a két udvar pont egymás mellé esik. Ez elég zavaró volt számunkra, ezért a közkerítés mellé a mi részünkre tettünk egy másik kerítést, magasabbat, mint az eredeti, lemezből, így már nem lehet átlátni. Mindent megbeszéltük előtte az illetékes hivatalokban (milyen magas lehet.stb). A szomszédunknak ez nem tetszett és feljelentett. Kijöttek ellenőrizni és elutasították a kérelmét, mert a kerítés rendben volt. Rá egy pár hétre újból feljelentett, de most a már a megyei járáshivatalba, hogy a házunkhoz épített bővítést vizsgálják ki. Persze az illetéket nem fizette be, de ettől függetlenül kijöttek és megnézték a bővített részt, mindent rendben találtak, a terveknek, az engedélyeknek megfelelően. Ez egy pár hete volt, azóta ha megyünk a házhoz és meglát, akkor csak köpköd, és hangos jelzőkkel illet. Most már ez igazán bosszantó és szeretnénk elejét venni a további jogtalan jeletgetéseknek. Az lenne a kérdésem, hogy ezen feljelentések alapján rágalmazás v. becsületsértés v. zaklatás (nem tudom milyen megnevezéssel lehet ilyenkor élni), milyen eséllyel lennénk egy esetleges per útján. Illetve hol kell egy ilyen feljelentést tenni, mi ennek a módja.
Nem szeretnék fölöslegesen kiadni pénzt erre, ha nincs esélyünk nyerni, de úgy gondolom, hogy szomszédom viselkedése már sértő és még be sem költöztünk a házba.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: BD

csibebibe # 2013.11.15. 08:05

Tisztelt Jogászok/Ügyvédek!

Segítségüket szeretném kérni.
Tavaly volt élettársam lehetetlenné tette, hogy az ingatlanjában maradjak a továbbiakban, így az édesanyámhoz kellett mennem két szatyor ruhával és a 2 kiskutyámmal.
Ennek az az előzménye, hogy a gyermekemet elrabolta tőlem és akkor közölte, „amíg nem költözöm ki, addig nem láthatom a Kisfiamat”. Ezt meg is valósította. Másnap egy levelet akart velem aláíratni, hogy „mi az eltűnésemnek a módja és a gyermekem láthatásának”. Zsarolásért jelen is folyik a büntető.
Birtokvédelmet indítottam, mert szerettem volna egyrészt visszamenni az ingatlanba a Kisfiam miatt (három héttel később költöztek vissza, addig az anyjánál voltak), másrészt pedig az ingóságomhoz hozzájutni. A zárakat már másnap lecserélte, ahogy a birtoksértést elkövette, így az ingatlanba már nem tudtam bemenni.
A jegyző másik önkormányzat kijelölését kérte (volt élettársam anyja képviselő), majd az az önkormányzat is (volt élettársam ügyvédje), így egy harmadik önkormányzatnál lett az eljárás lefolytatva, ahol nem állapítottak meg birtoksértést. Ezen a tárgyaláson ő nem, csak az ügyvédje volt jelen. Jelenleg bíróságon van az ügy.
Többször kértem eleinte, az ingatlanból ne vigyen el semmimet, amíg a birtokvédelmi ügy tart, majd később kértem, hozza a lakcímemre az ingóságomat, mert számomra kivitelezhetetlen az átvétel, ugyanis egyenként kellett volna felvenni leltárba a szállítók és tanúi előtt, hogy mit hozok el.
Állítólag egy raktárba helyezte, így ő védve van jogilag – legalább is ezt mondta, ő felelős őrzést biztosít. A raktárról semmilyen információm nem volt, nem akarta megmondani helyileg hol található.
Azt is kértem tőle többször is, adja át az általa készített leltárpapírt, erre sem volt hajlandó. Egy pénteki napon jött egy levél, majd egy email tőle, hogy vasárnap estig vegyem át a dolgaim, mert a raktárt felmondták és értékesíteni fogja az ingóságom, illetve térítsem meg neki a raktározási költséget, bár én nem kértem, sőt megtiltottam neki, hogy hozzányúljon a dolgaimhoz. Az első bírósági tárgyalás alkalmával közölte, az ingóságomat eladta egy advétet lobogtatva, mert nem vettem át időben. Másfél napon lett volna az átvételre, ráadásul hétvégén, ez pedig végképp kivitelezhetetlen lett volna. A tárgyaláskor közölte, a vevő adatait nem akarja megadni, ugyanis kérte a titkosítást a vevő. Ekkor a bírónő nagyon csúnyán nézett rá.
Az ingóságom nagy része hagyaték a családom egy részétől, melyek nem kis értéket tesznek ki. Bélyeggyűjtemény, Zsolnay készletek, jelvénygyűjtemény.....
Olyan dolgok is az ingatlanban maradtak, amelyek számomra nélkülözhetetlen a vállalkozásom elindításához, ezáltal nagy anyagi kiesést okoz számomra.
Az okirataim is ott maradtak nála, bizonyítványok, édesapám okiratai, erre annyit mondott, majd az ügyvédje értesít az átvételéről. Eddig nem tette. Kérdeztem, mi van a ruháimmal, azt is eladta-e erre nem kaptam választ.
Olyan dolgokat letagadott, amelyek szintén az ingatlanban maradtam és mind értékes, mind eszmei értékű tárgyak, papírok.
Az együttélésünk alatt a közösen vásárolt dolgokat már eladta, illetve folyamatosan árulja.
Sajnos most ismertem ki igazán ezt az embert, aki csak azt a látszatot akarja kelteni, hogy ki akarta adni az ingóságom. Sajnos egy igen inkorrekt ember, akivel beszélni nem lehet normálisan, kulturáltan és állandóan zsarol és fenyeget, illetve a feltételeket ő szabja.
A bírónő kérte, legkésőbb a következő tárgyalásig írjam össze az ingólistát.
Kérdésem az lenne, milyen bűncselekmény(eke)t valósított(ak) meg, illetve hogyan szerezhetnék érvényt jogaimnak?

Köszönettel és Tisztelettel:

Csibebibe

ObudaFan # 2013.11.15. 10:44

Talán-talán magánlaksértést, de ott letelt a 30 napos határidőd a magánindítvány megtételére.

doryy # 2013.11.15. 20:45

Tisztelt Olvasó!

Véleményüket szeretném kérni.
A párom lopás miatt kapott 1 év 10 hónapot,a lopás kb 2 évvel ezelőtt történt,a tárgyalás most volt 2013.11.08.-én,az íteletet a párom megfellebezte azóta még tárgyalás nem volt de közben tegnap (2013.11.14) tettenérték és előzetes letartóztatásba helyezték zsarolás miatt,30 napra.Mire számíthatunk? Kb.hány évre? Az ítélet összbüntetésbe fogja kapni?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Dóri

Marcsi80 # 2013.11.18. 12:09

Tisztelt Jogi Fórum! Szeretnék segítséget kérni önöktől. A párom 2001-ben letöltendő büntetést kapott 8 évet amiből 16 hónappal előbb szabadult. A feltételes szabadsága alatt egyszer szabálysértést követett el / tankolt és nem fizetett/ Azután okirathamisítást követett el és végül 2009-ben bankrablás kisérletéért kapott 7 évet. Az okirathamisításért kapott 5 évet és a szabálysértésért visszakapta a feltételesét és még 4 hónapot. A 7 és az 5 évet + a négy hónapot összbüntetésbe foglalták így 8 év 3 hónap lett. Meg a 16 hónap. Az lenne a kérdésem hogy az alap büntetésnek nem a 8 évet kellett volna alapul venni? Ha igen van rá esély hogy kérjük újra az összbüntetés lefolytatását? Köszönettel: Marcsi80

ObudaFan # 2013.11.18. 14:19

Marcsi80

A 8 éveset nem lehet a többivel összbüntetésbe foglalni, mert a másik két cselekményt ennek a jogerős ítélete után követte el.

ObudaFan # 2013.11.18. 14:20

doryy

Az új Btk. szigorítása miatt ez már nem foglalható összbüntetésbe. Ez összességében nem lesz kevés.

M-K.Mesi # 2013.11.19. 15:17

Szeretnék segitseget kerni.......a ferjem 2008.majusaban kerult bortonbe,tobb(7)ugye volt,ebbol osszbuntetessel 2015.januarjaban szabadult volna,de jo magaviselet,illetve kedvezmenyekkel 2013.juniusaban kiengedtek.Volt meg egy ugye,melyben 2.rendu vadlott volt ,az ugy 7évvel ezelotti,de a biro 2012.marciusaban hozta meg az elsofoku iteletet(3év 6 honap)ez fellebbezesre kerult,es 2013.szeptembereben a 2.foku Birosag dontese 2év 6 honap lett.Tehat mig bent volt nem szuletett masodfoku itelet,csak a szabadulasa utan.Kertunk halasztast,melyet a biro,aki elsofokon dontest hozott,azonnal elutasitott,igy a ferjem 2013 november 6.an bevonult.A halasztasi kerelem beadasaval(2013.oktober kozepe) egyidoben beadtuk osszbuntetesi kerelmunket is,amely a mai napig nem kerult meg elbiralasra.Kerdesem az lenne,hogy igy ilyen formaban,az osszbuntetesi kerelem elutasitasa lehetseges,hiszen 7 eves ugy,de nem a ferjem hibaja volt,hogy ilyen keson hozott a biro dontest.Lehetseges e hogy joghatranyba keruljon?Illetve mire szamithatunk?Válaszaikat elore is koszonom!Tisztelettel:M-K Emese

killertibi # 2013.11.21. 18:14

Kedves mindenki. Egy számomra kissé nevetséges ügyben szeretnék segítséget kérni. A történet, hogy 2008 szeptemberében a Budapesti Műszaki Egyetemen kezdtem meg felsőfokú tanulmányaimat. Nem tartott sokáig a románc, 2009. január 13.-án ki is is iratkoztam, elhagytam az egyetemet. Azóta egy másik egyetemen szereztem diplomát. A minap kaptam egy levelet, miszerint a Műszaki egyetemen fizetési kötelezettségem van, egész pontosan 3000Ft. Néhány email váltása után kiderült, hogy egy olyan tárgyból írták ki, amit valóban tanultam, és zárthelyi pótlásai miatt. Az érdekes, hogy 2009.03.30.-án írták ki a tételt, amikor már 2 hónapja megszűnt a jogviszonyom az iskolával. Az is érdekes, hogy engem ottlétem alatt soha nem kerestek meg semmilyen formában (levél, telefon, email, neptun), hogy kötelezettségem lenne. Azzal pedig tisztában lettem volna, ha valami olyat csinálok, aminek költsége van. Végülis 15 napot kaptam a fizetésre, de én nem tartom jogosnak a kérelmet. Ugyan nem nagy összegről van szó, de már csak azért is felháborító a dolog, mert azóta lassan eltelt 5 év (ami egyben az elévülési idő is), és épp most tudtak megkeresni ez ügyben, amikor ráadásul már elég nehéz az emlékeimből előkaparni az akkori dolgokat. Így szeretném megtudni, hogy jogos lehet-e az igényük, fizessek, avagy sem? Előre is köszönöm.

Tibor

Irén1971 # 2013.11.26. 18:35

Üdvözletem. Van egy ügyem mely szerint gyanúsított vagyok magánlaksértés,garázdaság,könnyű testi sértéssel vádolnak.Én egy törékeny 53kg-os hölgy vagyok a vád szerint ami szerintem életszerütlen bementem a lakásba és megtámadtam három embert pedig igazság szerint ők támadtak rám a közös udvarunkban és én csak az életemet védtem de én egyedül voltam és nincs tanúm ezzel szemben ők hárman vallanak ellenem van -e esélyem ellenük? szembesítésen túl vagyunk ők is tagadnak én sem ismertem el a bűncselekményt most irat ismertetés lesz 11.28-án Válaszát előre is köszönöm.

Barikád # 2013.12.06. 07:18

Üdvözletem!
Egy fontos kérdésem lenne. Egy ismerősöm mesélt egy lopásról...nagy értékű. Nem ismerem az embert (tolvajt), de láttam már. Nem tudom honnan lopott, vagy kitől,de egy értékes berendezést vett el.
Kérdésem, hogy ez esetben engem felelősségre vonhatnak bűnpártolásért? Hiszen nem jelentettem a rendőrségen. Van-e törvényben előírt kötelességem?
Köszönöm

Dr.Attika # 2013.12.06. 09:55

Lopás bűncselekménye vonatkozásában nincs feljelentési kötelezettség. Bűnpártolás a leírtak alapján nem valósult meg. Bűnpártolást az követi el, aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna, segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön vagy a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik, úgyszintén az is, aki közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában, bűnpártolást követ el.

Celesztina # 2013.12.06. 10:07

Tisztelettel,

Segítséget szeretnék kérni végrehajtással kapcsolatban.
Gépjármű az én tulajdonomban van, üzemben tartója az édesapám. Végrehajtás folyik édesapám ellen, kérdésem az lenne, lefoglalhatja-e a végrehajtó a gépjárművet ? Mivel tudja igazolni, hogy nem az ő tulajdona? Nem szeretnék hosszadalmas pereskedést, ha lefoglalnák az autót, hogy visszakapjam.
Köszönöm a válaszukat.

Üdvözlettel

monalisa1 # 2013.12.06. 12:24

Barikád

Mivel az ismerősöd is csak bizonyára hallotta valakitől a sztorit, mire az info hozzád eljutott félő xy bele lett keverve egy "kabátlopási" ügybe...

Torino # 2013.12.06. 15:21

Tisztelt Jogi Fórum! Ausztriába lett volna állásinterjúm amire a másik fél nem jött el és a megadott címen sem az volt található amit előzetesen leírt. Miután hazaértem Magyarországra küldtem az illetőnek emailt amiben azt írtam, hogy ő egy patkány és hogy elmegyünk hozzá barátokkal és beszélgetünk vele. Erre pár nap múlva kaptam egy emailt az ausztriai rendőrségtől, hogy fenyegetés miatt feljelentettek és be kellene mennem az osztrák rendőrségre. Amennyiben nem megyek be akkor továbbítják a magyar hatóságoknak és akkor komolyabb bajom is lehet belőle. Mivel a német nyelvet alapfokon beszélem nem hiszem hogy velük teljes mértékben meg tudnám magamat értetni. Meg csak annyit írtam, hogy beszélgetünk vele... ez már fenyegetés? Mire számíthatok? Megszűnhet az eljárás ha az osztrák rendőrök sem látnak benne semmit? Egy email értesítés a rendőrségtől hivatalos német nyelven Magyarnak? Válaszát előre is köszönöm.

M-K.Mesi # 2013.12.06. 16:45

Elnézést kérek a türelmetlenségemért,de tudna valaki segiteni,a 2013.nov.19én feltett kérdéseimet illetően!Köszönöm!Tisztelettel:M-K.Emese

ObudaFan # 2013.12.07. 10:10

M-K.Mesi

Mivel nem folyamatos a büntetések letöltése, ezért szerintem nincs helye összbüntetésnek. Emellett valószínűleg azért sincs, mert erre már az új Btk. szabályait kell alkalmazni, és így csak akkor lehet összbüntetést alkalmazni, ha minden bűncselekményt az első elsőfokú ítélet előtt követett el, továbbá nincs helye összbüntetésnek, ha van már összbüntetésbe foglalt ítélet.