Online jogi tanácsadás


wers # 2013.07.09. 11:04

Azt igazolni, hogy a pénz hova lett, aligha lehet,

azért nem egészen, ha számlán volt, lehet tudni mikor mi történt vele. Vagy felvették automatánál, akkor lehet tudni, hogy hol és mikor, ott pedig kamera van. Vagy átutalták más számlára, annak is nyoma van.

szenne # 2013.07.09. 12:01

Igaz, tényleg elkölthette, de annak valami látszata lett volna akár drága holmik, vagy műszaki cikkek, vagy bármilyen formában. Megenni 1 milliót nem igen lehet úgy, hogy közben kórházban van, a betegségből kifolyólag még étvágya sem volt. Ha a rendőrség élettársnak venné, akkor a jegyző a hagyatéki tárgyalásnál miért hagyta ki mindenből? Ő tulajdonképpen semmit nem örökölt, csak ott élt abból a pénzből, amit apám felvett, abból utazott Franciaországba, adott a családjának is belőle, mégis nekünk, a hugommal kell visszafizetni. Kihasználta apámat, utazgatott, jól járt vele, elvitt mindent, most meg röhög a markába. Na annak a röhögésnek szeretnénk véget vetni.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.09. 14:40

Csak hogy nem az szorul bizonyításra, hogy elköltötte, hanem az, hogy a halálakor még megvolt.

ObudaFan # 2013.07.09. 21:15

Az egyébként sem a közjegyző dolga lesz, hogy ezt elbírálja.

Agent Cooper # 2013.07.09. 21:38

Kedves szenne!

Először is be kellene szerezni a banktól folyószámla kivonatot, hogy látni lehessen a pénzmozgást. Ugyanis ha az édesapa halála után is történt pénzmozgás, annak akár büntetőjogi vetülete is lehet.
Másodsorban jó lenne tudni, hogy az "élettárs" kipakolása a hagyatéki leltár előtt vagy után történt. Vannak-e tanúk, és azok hogyan nyilatkoznak. Beazonosítható-e, hogy milyen gépjárművel történt az elszállítás. Tudjuk-e, hogy hová kerültek ezek a dolgok.
Sajnos nem hiszem, hogy segítség nélkül, bármit is képesek lesznek tenni. Még segítséggel is kétséges.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

szenne # 2013.07.10. 04:40

Kedves Agent Cooper!

Hagyatéki leltár? Olyan nem volt. A jegyző csak a házzal és a házon levő adóssággal foglalkozott, az, hogy a házban milyen értékek voltak, nem érdekelte. Az 'élettárs' apám halála után pakolta ki az összes mozdítható holmit. Elvitt minden papírt, ezért azt sem tudjuk, hogy a számláján milyen mozgás volt. Gondolom, ha bemennénk a bankba, kérésünkre nem adnának ki semmilyen kivonatot. A szomszédok látták amikor kipakolta a házat, és szerintem nem volt joga elvinni onnan semmit sem, esetleg a ruháit, meg amiről papírja van. És mindezt tetézi még az is, hogy jelenleg is be van oda jelentve.

Köszönöm a válaszát.
Üdv: szenne

ferlika # 2013.07.10. 11:38

Tisztelt Tanácsadó!

A segítségét szeretném kérni a testvérem ügyében aki jelenleg börtönben ül.
Az eset rövid története annyi, h 2006ban bátyám kölcsönt kért egy magánszemélytől 660ezer forintot. A hitelezőnek 40ezer forintos auto törlesztő részlete volt, illetve albérleti díja, 3db személyi kölcsöne volt. Ettől függetlenül JÓINDULATBOL adott a testvéremnek kölcsönt, a fent említett 660ezer forintot.
ezt követően ő anyagi válságba jutott, mert állítása szerint emiatt a hiteles autót elvették amibe már befizetett közel 2000 000 ft-ot
A munka helyéről vonják a fizetése 50%-át.
Az ügyvédje szerint nyugodtan kérhette volna hogy a testvérem miatt rajtam maradt hitelt fizesse ki ill. azt a pénzt amit a hitel tartozása miatt a fizatéséböl levontak ill. ilyenkor kérheti a tartozás KAMATOS KAMATJÁT a vissza menöleg 7-évre. Ami 3 millió forint lenne. (holott az ő tényleges tartozása 660ezer forint.)
Volt közvetítői eljárás ahol tesóm aláirta hogy a 660 dupláját megtéríti a megadott időpontra ami oktober.
És azzal fenyegetőzik a hitelező hogy ha nem teljesül addigra a fizetése, akkor hoz tanukat hogy őt életveszélyesen megfenyegette a tesóm, és hogy még 5évet kaphat, merthogy 2006óta hajlandóságot sem mutatott h fizessen,és a kamatos kamattal fizetteti vissza, azt is mondja hogy arra fog hivatkozni hogy kihazsnálta a jóhiszeműségét és végrehajtást fog kérni a börtönben is h elvegyék amit keres.
A kérésem az lenne, hogy mit tehetünk? Van e ehhez joga hogy a 660 helyett a dupláját kérje? Elvégre nem tartott senki fegyvert a fejéhez hogy adjon kölcsönt.. A 1.200.000ftot nem tudjuk kifizetni neki oktoberig.Csak az egyik felét, a 660at. Rengeteg. nem egyezkedik. Mi az amit megtehet akkor ha mi nem fizetünk neki a határidőig, illetve beperelhetjük e, van e joga ehhez? Ügyészség és sértett félre vezetése miatt... vagy nem is tudom. Teljesen el vagyunk keseredve... itthon várja a 8éves kisfia.... és ezért még ülni 5évet???!! rengeteg...
köszönöm a választ!!

ObudaFan # 2013.07.10. 11:43

Azt külön lehetett volna kérni, hogy készüljön ingóleltár.
Ha a szomszédok látták, hogy az ingóságokat elvitte, akkor lehet pert indítani.
A bank ki fogja adni az adatokat, ha az örökösi minőséget a hagyatékátadó végzéssel igazoljátok.

Lexi10 # 2013.07.10. 13:24

Üdvözlök Mindenkit!

Remélem jó helyet találtam a kérdésemnek, és nem szegem meg a fórumozás szabályait.

Segítséget szeretnék kérni, autóbalesetet szenvedtem, a szemből érkező autós áttért a sávomba majd nekem hajtott, és megállás nélkül tovább ment, azonnal értesítettem a rendőrséget majd megvártam őket és a helyszínelést kb 50 perc az autós nem jött vissza, semmit nem tudtam róla elmondani csak a kocsi színét.Az ütközés személyi sérüléssel nem csak anyagi kárral járt.
A Kiérkező rendőr felvette az adatokat rögzítette a helyínt és mondta majd postán kapok levelet.
14 hónapja vezetek, ez idő és előtte sem soha nem volt rendőrségi ügyem ezért kérnék hozzáértő választ, hogy ilyen esetben mire számíthatok?
Körülbelül mikorra várhatom a levelet?

Várom válaszukat. Köszönöm.

Anonimus88 # 2013.07.10. 19:12

Jó estét kívánok mindenkinek! Egy olyan problémával kapcsolatosan szeretnék érdeklődni, amely tudom sokakban ellenszenvet válthat ki, de azért még is reménykedem, hogy valaki tudna tanácsot adni..

A helyzet a következő:
Adott egy 25 éves fiú és egy 14 éves leányzó. Valamilyen úton-módon megismerték egymást, egymásba szerettek és nem akarják egymást elengedni.
A tényállás a következő lenne:
Elvált szülők, külön élnek. A lány édesannya a törvényes gyám, ő neveli mindkét lányát. Az édesanya részéről elfogadott tény a fiú és a lány közötti kapcsolat. Viszont: Az édesapa részéről nem elfogadott, sőt tiltani akarja, hogy a lány együtt legyen a fiúval. Fenyegetőzik is veréssel, továbbá rendőrségi feljelentéssel.
A fiú többszörösen is megkérdezte a lányt, hogy mit akar, mit tegyenek? Legalább húszszor biztos megkérdezte, a lány mind annyiszor azt felelte, hogy a sráccal akar maradni. De ezt csak a fiúnak meri megmondani, az édesapjának nem.
Úgy tudom, bár lehet tévedek, hogy 14. életév, az az idő, amikor már a lány szabadon dönthet kivel akar lenni. Vagy tévedek?
Legutóbb olyant olvastam, hogy 14 év felett már a törvény nem bünteti a "szerelmet, szerelmi életet" egy 14 és akár egy 25 éves között.
A Kérdésem az lenne, hogy az édesapa, fenyegetőzésen kívűl, tud e bármit tenni az ügyben, hogy elválassza a fiút és lányt?
"Ha egy dolgot tiltanak, a másik csak jobban akarni fogja".
A fiú nem akarja az apja ellen hangolni a lányt, viszont a lány már megjegyezte, hogy a tiltásért, holott ő nagyon szereti a fiút, s vele akarna lenni, megutálta az apját.
Szóval, tudna tenni bármit is? Mert úgy hallottam, hogy nem sokat, de jobban szeretném olyantól hallani, aki ért is ezekhez a dolgokhoz!
Előre is köszönöm a válaszokat!

vaterka # 2013.07.11. 14:37

Kedves Fórumozók,

A tegnapi napon az V. kerületben parkoltam a vásárcsarnok előtt. Mikor visszaérkeztem az autómhoz egy 10.000 Ft-os közterületi bírságot találtam a szélvédőmön, ami meglepett, hiszen parkolójegyet is vettem és körbenézve tábla nem tiltotta a parkolást. Betudtam annak, hogy bizonyára ők jobban tudják, ha büntetnek. Sajnos olyan macskakaparás van a büntető cédulán, hogy nem tudom elolvasni az indoklást, de valamiféle évszámok és paragrafusok rajzolódnak ki, tehát vélhetően megsértettem valamiféle önkormányzati rendeletet. Érdekes módon mindkét oldalamon parkoltak ugyanúgy járművek, akik azonban nem kaptak büntetést.

Nem a felelősségem szeretném kutatni, a kérdésem arra irányulna, hogy az én szempontomból mi a legjobb teendő, elkerülhető-e a kérdéses büntetés megfizetése. A büntetett autó egy menetlevéllel rendelkező tehergépkocsiként vizsgáztatott kétüléses személygépjármű, amely X cég tulajdona. X cégtől bérli Y cég operatív lízingben, melynek dolgozója vagyok és ez a cég az üzembentartó tudomásom szerint. A büntetési cédulán az áll, hogy ha 30 napon belül nem fizetek, szabálysértési eljárást kezdeményeznek a rendőrségen.

Sajnos meglehetősen kezdő vagyok, soha nem kaptam még ilyen bírságot, ezért kérném szíves megtisztelő válaszotok, hogyan érdemes cselekednem.

Köszönom

Szabina417 # 2013.09.10. 19:23

Van egy volt párom, akinek van egy 5éves lánya (aki után gyerektartást kellene fizetnie, és születése óta csak egyszer látogatta) de mivel nincs munkahelye így jelenleg halmozódik neki a hátraléka.Együtt éltünk albérletben 1 évig, havonta minimum egyszer , de volt hogy többször is hazaköltözött az édesanyjához, elhagyott a 2 fiammal. Áprilisban korházba kerültem mert gyógyszerrel megmérgeztem magam, amit tudom hogy hátrányomra szolgál ha perre kerül az ügy.Akkor a kisebbik fiam kb 2hónapot vele volt, a nagyobbik fiamat sikerült "kicsalnom" tőle hogy velem legyen miután kikerültem a korházból. Az állandó lakcímemen voltam a nagyobbik fiammal (ami a saját tulajdonú 1/3 rész lakásom, az ő lakásukat több millió forintos jelzálog hitel miatt árvereznek havonta)...Közben kibékültünk és a kisebbik fiamat is sikerült magamhoz vennem. Többször ütlegelt engem illetve a fiaimat is de rendőri intézkedésre egyszer sem került sor , így bizonyítékom nincs. 2013.április hónapja óta nem kaptam tőle egy forintot sem a gyerekek eltartására. Most a bíróságnak írtam egy beadványt mindennel csatolva gyermekelhelyezési tárgyalás , illetve gyermektartás ügyében. Azóta napi szinten kérem őt sms-be hogy segítsen nekem anyagilag, illetve adja ki gyermekeim őszi, illetve téli ruháit, és oltási kiskönyveit.Ezeknek nem tesz eleget. Tudomásomra jutott hogy zaklatásért fel akar jelenteni/vagy már feljelentett. A kérdésem az lenne hogy ezt megteheti-e, illetve hogy feljelenthetem e őt kiskorúak veszélyeztetéséért,amíg nincsen bírósági ügy , mivel pl holnap vinnem kell a fiaimat védőnőhöz, és telefonon az édeasanyja azt mondta hogy semmi fajta oltási lapot nem ad fel nekem pedig bevallotta hogy náluk van. A gyerekeket nem látogatja egyáltalán, nem érdeklődik utánuk, és miatta kell most másik albérletet keresnem mert amíg együtt éltünk tört zúzott mindenfajta bútort...Ez abszolút hidegen hagyja. Ha emiatt tehetek ellene feljelentést kiskorú veszélyeztetése címen azt hol kell tennem , rendőrségen vagy gyámügyön? Az számít hogy a gyerekek nálam vannak???Mennyi esélyem van hogy a gyermekeket a bíróság nekem ítélje (1, és 2 évesek) Válaszokat előre is köszönöm!

Agent Cooper # 2013.09.11. 10:29

Kedves Szabina417!

Az nem fogja előbbre vinni az Önök ügyét, és a gyermekek érdekeit sem szolgálja, ha egymást feljelentgetik.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Szabics # 2013.09.16. 21:24

Tisztelt Tanácsadó!

A következő esetben kérnék jogi tanácsot.
Egy társasház korábbi közösképviselője meghatalmazás nélkül saját számlára helyezte a tátrsasház pénzét és sajátjaként kezelte. Ez ha jól tudom sikkasztás, de nem csak ez a kérdés. A számvizsgáló bizottság ellenörzést tartott akkor derült ki. De nem tettek semmit, megvárták mig a pénz visszakerül a társasház számlájára. Ez is bűncselekmény ha jól gondolom. Bűnsegéd vagy bűntárs. Mi a pontos meghatározás? Ehez kapcsolódik illetve folyománya a dolognak, hogy ezt követően újra alakultunk egy másik képviselővel. - bár azt sem ztudom, hogy az újra alakulás előtt fel lett e oszlatva a társasház. Vagy nem szükséges? Az érdekes az, hogy az új közös képviselővel a szerződés aláírói azok akik a sikkasztás elhallgatták. Ha jól okoskodok akkor a szerződés nem érvényes mert bűnelkövetők írták alá.
Plusz kérdés még hogy az emlitett szerződésben le van írva, hogy csak akkor érvényes, illetve a hatálybalépés akkor van idézve: "hogy a felek eredeti aláírásukkal ( szignó) ellátják a szerződés minden oldalát. Jelen szerződés a mindkét fél általi cégszerű aláírást követően lép hatályba " Az oldalak nincsenek aláírva, csak a megrendelő és a válllkozó résznél. Vagyis a t5öbbi oldalt nyugodtan lehet cserélgetni más más tartalommal. Nincs biztosíték arra vonatkozóan, hogy a lapok az eredeti tartalmmal vannak. Még egy kérdés jogvita esetén kiköthető a szerződésben egy biróság kizárolagossága? Így felmerülhet annak a lehetősége, hogy nem itél elfogulatlanul a bíróság. mert a vállakozó kizárolagosságosan a nevezett bíróságon perskedik ha arra kerül a sor.
Előre is köszönöm a válaszokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.09.16. 22:02

Bűnsegéd vagy bűntárs.
Se.

nojeto # 2013.09.17. 06:28

Tisztelt Tanácsadó!
A hitelkártyám amin a tarotozásom 150000ft nem tudom fizetni, regisztrált munkanélküli vagyok ellátást nem kapok a nevemen nincs semmi adósságon kívül. Kérdésem az lenne ezek után mi vár rám adósok börönébe kerülhetek?
Válaszát előre is köszönöm Üdvözlettel. S Judit

monalisa1 # 2013.09.17. 07:13

Rég nincs már adósok börtöne - sajnálatosan, mert az a sok adócsaló aki milliókkal, százmilliókkal tartozik az államnak - nem ritkán direktből -, egy ideig "méltő helyen" lenne odabent.

Az Ön problémájára próbáljanak közösen megoldást találni a bankkal, pl. a tartozást a még elviselhető szintű havi törlesztővel visszafizetgetni - eltart majd 2-3 évig is. (Az külön baj, hogy egy ilyen adósságba- késedelmes fizetésbe eséskor magas büntetőkamat csapódik a tőketartozáshoz, hónapról hónapra növelve a megfizetni valót.)

Muszáj mielőbb bemenni a bankba, a halogatás miatt nagyon elromolhat a jelen helyzet.

----
  • laikus hozzászóló
Kovács_Béla_Sándor # 2013.09.17. 07:44

Az adócsalók adósok börtöne nélkül is kaphat szabadságvesztés büntetést. Nem egy kapott is már.

Neked napi szükséglet hülyeségeket firkálni?

monalisa1 # 2013.09.17. 08:07

Ó nem..., csak kérdezett az ezen valamikori börtönnem íránt.

Ettől függetlenül amit írtam az valószínűleg segít neki.

Pelso # 2013.09.20. 09:02

Tisztelt Szakértők!

Kereskedő vagyok és egy aukciós oldalon adok el termékeket 42000Ft értékben. A vevő átutalással vásárolta meg a terméket viszont tévedésből előbb került feladásra a termék futárral mielőtt utalt volna a vételárat. Viszont ezután csak egyszer sikerült telefonon beszélni vele de nem ismerte el,hogy átvette a terméket fizetni nem akar pedig a futár átadta a címen.
Kérdésem kihez kell fordulnom,hogy a pénzemhez jussak? Bírósághoz, Rendőrséghez,Közjegyzőhöz?

Köszönettel!

Agent Cooper # 2013.09.20. 09:49

Kedves Pelso!

Ha 8 napon belül nem juttatták vissza Önnek a dolgot, akkor az átvétel helye szerinti illetékes rendőrkapitányságon tegye meg a feljelentését jogtalan elsajátítás miatt! Ha ez a kapitányság messze van az Ön lakóhelyétől, akkor a lakóhelye szerinti rendőrkapitányságon is megteheti a feljelentést, és ebben az esetben az ügyet vélhetően átteszik.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

aterro # 2013.09.20. 11:37

Tisztelt Szakértő !

Külföldről kapom a munkanélküli segélyemet, (Spanyolország) emellett dolgozhatom-e legálisan másik uniós országban?
Válaszát előre is köszönöm!
Köszönettel !

Licy # 2013.09.22. 13:51

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Az lenne a kérdésem ha az ismerősöm két letöltendő börtönbüntetését összbüntetésbe foglalták Győrben, illetve két felfüggesztett szabadságvesztést utólag hajtottak végre és azt is összbüntetésbe foglalták Mosonmagyaróváron, akkor ezt a kettőt még plusz összbüntethetik-e egymással??? Remélem mielőbb tudnak segíteni mert ha igen akkor most lenne esedékes kérvényezni az összbüntetést..

Válaszát előre is köszönöm!

Agent Cooper # 2013.09.24. 01:24

Kedves Licy!

Nem foglalható összbüntetésbe a korábban már összbüntetésbe foglalt büntetés. Ettől függetlenül meg lehet próbálni indítványozni, de kicsi az esély, hogy nem utasítják el.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

panka654 # 2013.09.27. 15:31

A személyi költségmentességet, ha nem kérem a büntető lejárásban, akkor mennyit kell érte fizetni, ha gyanúsított vagyok?

  • Ha kérem és a nyomozás során bűnügyi költség nem merült fel, akkor felszámolnak valamennyi összeget?
  • A kérelemnél mindenképpen kell kereseti igazolás?
  • Muszáj megmondani, hogy hol dolgozok, nem elég, ha csak azt indoklom meg, hogy nincs semmi ingó és ingatlan tulajdonom?
  • A bíróság minden esetben utánanéz, hogy van-e bejelentett munkahelyem?
  • A bíróság, vagy rendőrség értesíti a munkahelyemet, vagy fognak keresni ott valamilyen oknál fogva?
  • Okirat hamisításnál rendelnek el nekem pártfogói felügyeletet (az ügyész pénzbüntetést indítványozott)?