Sziasztok.
Tanácsotokat szeretném kérni: pár hónapja vásároltam egy újépítésű lakást.
Miután leszerződtem foglalóval a lakás megvételére, a kivitelezés folyamata során
többször bementem az építési területre, a lakásomba és annak szomszédos lakásaiba körbenézni és fotókat késziteni.
Egyrészt kiváncsi voltam hogy haladnak a szakik a munkával a lakásomban, illetve alkalmanként egyeztetnem is kellett a szakikkal a
különböző beltéri munkák kapcsán. (pl. burkolás, festés, villanyszerelés)
Másrészt volt pár gyanús dolog az akkor már elkészült kivitelezési munkák kapcsán amitől tartottam, hogy később gond lehet.
A hónapokkal későbbi beköltözés után egyre több probléma jött elő, ezek egy részére részben bizonyítékként szolgál pár kép
amit készitettem.
A kivitelező cég a problémák többségét nem ismeri el. Emiatt elküldtem ezeket a képeket nekik a problémák
lehetséges okaiként.
A válasz a cég részéről a hibák kijavítása helyett, hogy megfenyegettek, hogy be fognak perelni azért amiért a munkaterületükön tartózkodtam és fényképeztem az akkor még az ő tulajdonukat képező épületről és telekről.
Részben azért akadt ki a cég, mert a szomszéd lakásokat is fotóztam ami rájuk nézve egy polgári peres eljárás során terhelő bizonyíték lehet, mert az én lakásom problémáinak egy részére is magyarázatot adhatnak, illetve arra is hogy a szomszéd lakások kivitelezése is hiányos volt.
Az építési terület nem volt körbekeritve kerítéssel, nem őrizte senki és semmi és tábla se volt kint hogy belépni
tilos. Szerkezetileg kész volt az épület, a lakásokba simán besétáltam amikor még nem volt ajtó felszerelve.
A kérdésem az lenne, hogy ha a cég beperel, ebből lehet e bűntetőeljárás, vagy legfeljebb csak szabálysértés lehet belőle?