Üdvözlet az uraknak.
Ma volt a büntető tárgyalása a kedves szomszédomnak 3 év után aki a szabályosan telepített gázkéményünket leszedte és ami kilógott a gázkazánból azt lezacskózta és leragasztotta. Felháborító a magyar jog. Semmit de szó szerint semmit nem kapott mondván hogy nem történt baj a szerencsének köszönhetően. Nem érdekelte a bírót semmi más csak az hogy nem halt meg senki, örüljünk neki és fogjuk be a szánkat.
Ismerem a németet és bosszút akar majd állni. Be perelhet-e minket bármiért is ezután mert már most hallottam hogy kártérítést akar követelni hogy mi miattunk szerinte ebbe a helyzetbe keveredett.
Tud-e valamit ezután tenni?
Köszönöm
Gondatlan veszélyeztetés
Természetesen.
Hiszen pert indítani nem tilos.
Tisztelt dr BJozsef, köszönöm hogy válaszolt.
Kérdés hogy van-jogcím amire perelhet?
Elég baj ez hogy nem kapott semmit mert igy azt hiszi mindent megtehet, és nem hiányzik még egy per. Amúgy itt elfogultságot érzékelek és a bíró objektív sem volt. Nem fogta fel az okot és az okozatot.
Tisztelt dr BJozsef, köszönöm hogy válaszolt.
Kérdés hogy van-jogcím amire perelhet?
Elég baj ez hogy nem kapott semmit mert igy azt hiszi mindent megtehet, és nem hiányzik még egy per. Amúgy itt elfogultságot érzékelek és a bíró objektív sem volt. Nem fogta fel az okot és az okozatot.
Jogcím? Van ezer.
Azt választ, amit csak akar. Mert, mint említettem, pereskedni nem tilos.
Annyit azért hozzátennék, ha nem értesz egyet az ítélettel, van ám ellenne jogorvoslati lehetőség. Azt meg mégse gondolnám, hogy a teljes igazságszolgáltatási rendszer ellened elfogult lenne.
Az se ezer százalék, hogy jól indítottad a pert. Mert esetedben is igaz a tézis, hogy bárki indíthat pert bárki ellen bármilyen indokkal is.
Én nem is gondolom, hogy ő indította a pert - ez bűncselekmény, és büntető ügy kellett legyen.
És igen, amúgy szerintem is felháborító az ítélet, bár élnék a gyanúperrel, hogy a bíróság ennél részletesebben indokolta az ítéletét, és a "semmi" azért valszeg nem semmi (=0), csak nem zárták a kínzókamrába a delikvenst.
(Az, hogy ez a dolog egészen bizonyosan nem "gondatlan" veszélyeztetés, az is evidens. Itt a szándékosság nem is kérdés, ahogy a veszélyeztetés sem önmagában.)
Üdvözlet az Uraknak!
Igen ez a rendőrségi feljelentésünk alapján történt ugyanis megláttam hogy hiányzik a kémény a házunk faluról. 3 éve történt és csak most lett tárgyalás. Ügyész indítványozni akarta az ügy újbóli felülvizsgálatát de a bírónő elutasította. Ismerem a szomszédot 4 éve és tudom hogy bosszút akar és ezt szinte mindig perrel teszi, ezért kérdem hogy tud e valamit kezdeni ellenünk? Ha a bíróság felmentette, de a feljelentésünk általi kellemetlenségekért követelhet e kártérítést mert tudom hogy ilyet forgat a fejében, már utalgatott rá rögtön a tárgyalás után lefelé menet a lépcsőn tisztán hallottuk.
lr85,
Feltételezem, a feljelentést nem közvetlenül ellene tettétek, hanem ismeretlen tettes ellen nyomozott a rendőrség.
Felmentették, mert nem tudták bizonyítani, hogy ő bontotta le és dugózta le a kéményeteket?
Nem hinném, hogy lenne bármilyen alapja veletek pereskednie, de már a pereskedéssel is idegességet fog okozni, időtöket veszi el, még pénzbe is kerülhet az eljárás nektek, mondjuk ha ügyvédet fogadnátok. De ez ellen nem tudtok tenni sajnos. Pont ezeket okozták neki a ti feljelentésetek is, lehet, hogy ezzel akar visszavágni (függetlenül attól, hogy nektek volt okotok, neki meg elvileg nincs).
Nyerni nem nagyon fog, de macerát okozhat nektek.
Közvetlen őt jelentettük fel mivel előtte már fenyegetett hogy leüti vagy leszedi a kéményt, de ki gondolta volna hogy megteszi. Először ismeretlen tettes ellen indult a nyomozás aztán beismerte hogy ő szedte le és amit nem tudott levenni azt lezacskózta. Gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek ellene vádat de ejtették mondván hogy nem állt fent a veszélyhelyzet mivel nem ment akkor a kazán az éppen enyhe időjárás miatt.
Ez egyszerre felháborító és nevetséges is. A kat.véd megállapította hogy jöhetett volna vissza a szénmonoxid. A Német a tárgyalás alatt egyszer sem állt fel és kiabált is a bírónő a szünet alatt pénzt is adott neki mert nem volt aprója. Egy német aki nem tud magyarul teljesen hülyét csinált a bíróság és az igazság szolgáltatásból. Nincs még egy ilyen mocskos ország mint ez.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02