Tisztelt Fórumozók!
2020.November 1-jén, éjjel, egy házibuli után, mivel fogyasztottunk alkoholt úgy döntöttem, hogy nyilván nem vezetek haza italozás után. Ezért a vezető ülésen az autóban aludtam bent, hátsó parkoló, kevés autó- nem zavartam senkit sem.
Hajnali 5kor a rendőrök ébresztettek, szonda, pozitív, jogosítvány azonnali elvétele, vérvétel-vizet stbstb.
Ittas járművezetéssel vádoltak meg.
2013-óta a jogosítványomból élek, nyilván ott azonnal elvesztettem az állásom, és hónapokig sajnos nem is találtam, közben többször kérelmeztem az ügyészséget is hogy, legalább adják visza addig a jogosítványt, amíg ez az egész le nem zárul, vagy nem történik végre valami. Minden kérelmem elutasították, a kihallgatások alatt valami kegyetlen bunkó hozzáállást produkáltak, többször akarták hogy valljam be hogy ittasan vezettem. Ezt természetesen nem tettem meg, mert tudtam hogy nem került rá sor.
233 !!!!! nap elteltével, kaptam a határozatot, hogy megszüntetik az ügyet, mert se nem a térfigyelő kamerák alapján, se nem az orvosszakértő véleménye alapján nem tudnak semmit bizonyítani, és az autó az adott időpontban nem mozdult a helyéről, az orvosszakértő pedig kimondta hogy a vérvizsgálat alapján amikor érkeztem nem lehetett alkohol a szervezetemben az értékek alapján.
A határozatban szerepel hogy kérhetek kártalanítást, egyszerűsített, illetve sima eljárásban is.
Érdemes esetleg ? Keresőképtelenné válltam, 7 éve a jogosítványomból éltem, és egyik napról a másikra mindennek vége lett.
Válaszotokat előre is köszönöm !