Erkölcsi bizonyítvány

Liverpool FC (törölt felhasználó) # 2010.07.06. 22:13

Jó napot mindenkinek az a kérdésem lenne hogy a próbára bocsátás esetén benne van e az erkölcsiben és ha bene van akkor mikor lesz tiszta .Én 3 év próbára boccsátást kaptam.Segitségeteket elöre is köszönöm.

onom # 2010.07.08. 11:36

Liverpool FC, próbára bocsátás nem szerepel az erkölcsiben.

Szmmm, eljárás nincs benne az erkölcsiben.Hogy milyen büntetésre számíthat?Az sok mindentől függ, de legrosszabb esetben szerintem felfüggesztettet.

Elviraanyu, ha 2010-ben ítélték el 3 év szabveszt felffüggesztettre, akkor ha nincs előzetes mentesítés, bizony bűntetett előéletű lesz 3 évig.Feltéve, amit írt, hogy felfüggesztett, az a szabvesztés felfüggesztése , mert ha a pénzbüntetést függesztették fel, akkor mentesül.

cicus40 # 2010.07.10. 04:47

Egyszer több mint 10 éve volt egy bolti lopásom melyet már rég eltöröltek. Érdeklődnék hogy fedhetetlenségi bizonyitványban fog-e szerepelni, ugy tudom ez nem évül el, nyoma van, mert rendőrségi ügy lett belőlle. Erkölcsit azt kaptam már, abba nem szerepel.
Köszönöm a választ.

onom # 2010.07.12. 10:49

Cicus, ennél kicsit több infó kellene.Mi az,hogy eltörölték?Mi az, hogy rendőrségi ügy lett belőle?Most akkor van eljárás vagy nincs, megszüntették-e vagy sem...

jucup86@citromail.hu # 2010.07.12. 11:04

Üdvözlöm!

Olyan kérdésem lenne hogy akkor megkapom-e az erkölcsi bizonyítványt ha ha egy éve lejárt a próbára bocsájtásom?

onom # 2010.07.12. 12:14

Próbára bocsátás nem szerepel az erkölcsi bizonyítványban.

jucup86@citromail.hu # 2010.07.12. 13:32

Köszönöm a választ, lenne még egy kérdésem. Vagyonőri bizonyítványt kaphatok-e?

dagamalac # 2010.07.16. 05:27

Tisztelt Ügyvédúr!
2002.ben szabadultam 1év börtönröl zsarolásért, 2005. márciusban szabadultam 1év2hónap börtönböl lopásért.
Most szeretnék erkölcsi bizonyiványt kérni mi lessz benne!

Sherlock # 2010.07.19. 10:08

"Tiszta" lesz.

tlivcsi # 2010.07.19. 19:35

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Lányom ellen nagyobb értéket meghaladó sikkasztás miatt folyik nyomozás.Nyilvántartásba vették- bár ujjlenyomat, fénykép még nem készült róla.
Közben talált munkát, próbálkozhat-e az erkölcsi kérésével.
Köszönöm!

Sherlock # 2010.07.19. 20:09

Jelenleg még csak "hallgatok", de a folyó nyomozás nem lehet része az erkölcsinek, csak a jogerős ítélet.

"Ha úgy áll a helyzet", akkor kérje ki amíg tudja.

Pumesz07 # 2010.07.26. 08:31

Üdvözlet!A mai napon kaptam egy idézést kerékpár jogtalan eltulajdonítása miatt az ügyészségtől. Amiben megrovás kihirdetését akarják rám szabni. Mi ez a megrovás tulajdonképpen? Olyat olvastam h ezután hátrányos jogkövetkezmények alatt álló büntetlen előéletű személy leszek vagy micsoda. Ez mivel fog járni?Mennyi időre szólhat?Kaphatok-e ERKÖLCSI BIZONYÍTVÁNYT?Lehet-e fegyvertartási engedélyem?
Köszönöm előre is a gyors választ

Terhelt # 2010.07.28. 20:43

Üdv!

Sikkasztásért az első tárgyalásom szeptemberben lesz. Büntetlen előéletű vagyok és az érdekel, hogy kaphatok-e tiszta erkölcsit a jogerős bírósági ítélet előtt? Ujjlenyomat meg ilyenek levétele nem volt még. Vajon benne vagyok a bűntettesek nyilvántartásában?

misso # 2010.08.17. 12:00

sziasztok, meg tudnátok mondani, hogy ha valaki pár hónappal ezelőtt kapott egy vádemelést elhalasztását 1 évre de rabosítva volt, az kaphat tiszta erkölcsit, vagy ne is kérje? Ha jól tudom a bűnügyi nyilvántartásban szerepel a vádemelés elhalasztása, és az erkölcsi igénylő lapon az A1 kérdés a következő, amire ikszelni kell a megfelelő választ: bünügyi nyilvántartásban szerepel (igen/nem). Mit ikszeljek? Kapok így erkölcsit? Köszi

onom # 2010.08.18. 19:55

Jucup86, kaphat igen.

Pumesz, ez olyan ejnye-bejnye.Erkölcsi tiszta. fegyvertartás lehetséges.egyébként 3 évig szerepel majd a nyilvántartásban a jogerő napjától, de mint mondtam tiszta erkölcsi és kaphat fegyvertartási engedélyt.

Terhelt, kérhet.Bűntettesekben az szerepel, akit jogerősen elítéltek valamilyen szabadságvesztés büntetésre, legyen az feltételes is.

Misso, nemet ikszeljen:) Szerepel a nyilvántartásban, de tiszta az erölcsije:)

Leiylau # 2010.08.23. 19:46

Onom!

"3 évig szerepel majd a nyilvántartásban a jogerő napjától"
Ezt úgy érted, hogy a Központi Szabálysértési Nyilvántartásból kitörölnek róla minden adatot 3 év eltelte után?

onom # 2010.08.26. 16:37

Nos, ezt nem értem.Milyen szabálysértési nyilvántartásból?én azt írtam, jogerő plusz 3 év és törlődik a megrovás, amely NEM a szabs nyilvántartás, hanem a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartása része.

zsofar # 2010.08.31. 05:52

Sziasztok.

Kaptam 2 év próbaidöt ami még nem emelkedet jogeröre . A kérdésem az lenne tiszta lesz-e az erkölcsim mert szeretném a Kft. elinditani hamarosan.

Köszi .

Gucunja # 2010.09.01. 10:46

Sziasztok még tavaly kaptam pénzbüntetést becsületsértésért. Aminek a részleteit azóta is fizetem. Az a kérdésem kaphatok-e tiszta erkölcsit? Munkahelyhez kéne. Sürgős lenne előre is köszönöm.

Vera

Sherlock # 2010.09.01. 11:42

Kedves Vera,

a pénzbüntetés befizetésével áll be a törvényi mentesítés. Tehát "tiszta" erkölcsit akkor kap, ha befizette a büntetést.

Gucunja # 2010.09.02. 10:18

én úgy tudtam a pénzbüntetés jogerőre emelkedésével áll be a mentesítés.

102. § (1) A törvény erejénél fogva áll be a mentesítés

1. közérdekő munka, pénzbüntetés, foglalkozástól eltiltás, járművezetéstől

eltiltás és kiutasítás esetén – foglalkozástól eltiltás vagy járművezetéstől
eltiltás esetén a foglalkozás vagy a járművezetés gyakorlásának joga
kivételével – az ítélet jogerıre emelkedésének napján;

....

Az (1) bekezdés b) pontja esetében a mentesítés nem áll be, illetıleg
hatályát veszti, ha a büntetés végrehajtását elrendelik. Ilyenkor a
mentesítésre a fel nem függesztett büntetés szabályai az irányadók.

ezekszerint amíg fizetem mentesítve vagyok.

nem?

onom # 2010.09.02. 17:46

pénzbüntetés JOGERŐVEL mentesül!tök mindegy, fizet, hogyan, leüli-e stb.jogerő számít.

Zsofar, amíg nincs jogerő, addig eljárás van, tiszta az erkölcsi.

csabus # 2010.09.06. 15:08

Sziasztok!
Az ittas vezetés 0,8 véralkohol felett bűncselekménynek számít, ha valakit elítélnek emiatt, az benne lesz az erkölcsi bizonyítványában?
Köszi

csabus # 2010.09.07. 06:18

Sziasztok!
Tehát ha nekem 1,1 volt a véralkohol szintem, és elítelnek bűncselekmény miatt, akkor mi lesz benne az erkölcsimben?
Előre is köszi!
Üdv!

csabus # 2010.09.07. 09:48

shady! Most nagyon kemény voltál te nethuszár!