Jó napot mindenkinek az a kérdésem lenne hogy a próbára bocsátás esetén benne van e az erkölcsiben és ha bene van akkor mikor lesz tiszta .Én 3 év próbára boccsátást kaptam.Segitségeteket elöre is köszönöm.
Erkölcsi bizonyítvány
Liverpool FC, próbára bocsátás nem szerepel az erkölcsiben.
Szmmm, eljárás nincs benne az erkölcsiben.Hogy milyen büntetésre számíthat?Az sok mindentől függ, de legrosszabb esetben szerintem felfüggesztettet.
Elviraanyu, ha 2010-ben ítélték el 3 év szabveszt felffüggesztettre, akkor ha nincs előzetes mentesítés, bizony bűntetett előéletű lesz 3 évig.Feltéve, amit írt, hogy felfüggesztett, az a szabvesztés felfüggesztése , mert ha a pénzbüntetést függesztették fel, akkor mentesül.
Egyszer több mint 10 éve volt egy bolti lopásom melyet már rég eltöröltek. Érdeklődnék hogy fedhetetlenségi bizonyitványban fog-e szerepelni, ugy tudom ez nem évül el, nyoma van, mert rendőrségi ügy lett belőlle. Erkölcsit azt kaptam már, abba nem szerepel.
Köszönöm a választ.
Cicus, ennél kicsit több infó kellene.Mi az,hogy eltörölték?Mi az, hogy rendőrségi ügy lett belőle?Most akkor van eljárás vagy nincs, megszüntették-e vagy sem...
Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne hogy akkor megkapom-e az erkölcsi bizonyítványt ha ha egy éve lejárt a próbára bocsájtásom?
Próbára bocsátás nem szerepel az erkölcsi bizonyítványban.
Köszönöm a választ, lenne még egy kérdésem. Vagyonőri bizonyítványt kaphatok-e?
Tisztelt Ügyvédúr!
2002.ben szabadultam 1év börtönröl zsarolásért, 2005. márciusban szabadultam 1év2hónap börtönböl lopásért.
Most szeretnék erkölcsi bizonyiványt kérni mi lessz benne!
"Tiszta" lesz.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Lányom ellen nagyobb értéket meghaladó sikkasztás miatt folyik nyomozás.Nyilvántartásba vették- bár ujjlenyomat, fénykép még nem készült róla.
Közben talált munkát, próbálkozhat-e az erkölcsi kérésével.
Köszönöm!
Jelenleg még csak "hallgatok", de a folyó nyomozás nem lehet része az erkölcsinek, csak a jogerős ítélet.
"Ha úgy áll a helyzet", akkor kérje ki amíg tudja.
Üdvözlet!A mai napon kaptam egy idézést kerékpár jogtalan eltulajdonítása miatt az ügyészségtől. Amiben megrovás kihirdetését akarják rám szabni. Mi ez a megrovás tulajdonképpen? Olyat olvastam h ezután hátrányos jogkövetkezmények alatt álló büntetlen előéletű személy leszek vagy micsoda. Ez mivel fog járni?Mennyi időre szólhat?Kaphatok-e ERKÖLCSI BIZONYÍTVÁNYT?Lehet-e fegyvertartási engedélyem?
Köszönöm előre is a gyors választ
Üdv!
Sikkasztásért az első tárgyalásom szeptemberben lesz. Büntetlen előéletű vagyok és az érdekel, hogy kaphatok-e tiszta erkölcsit a jogerős bírósági ítélet előtt? Ujjlenyomat meg ilyenek levétele nem volt még. Vajon benne vagyok a bűntettesek nyilvántartásában?
sziasztok, meg tudnátok mondani, hogy ha valaki pár hónappal ezelőtt kapott egy vádemelést elhalasztását 1 évre de rabosítva volt, az kaphat tiszta erkölcsit, vagy ne is kérje? Ha jól tudom a bűnügyi nyilvántartásban szerepel a vádemelés elhalasztása, és az erkölcsi igénylő lapon az A1 kérdés a következő, amire ikszelni kell a megfelelő választ: bünügyi nyilvántartásban szerepel (igen/nem). Mit ikszeljek? Kapok így erkölcsit? Köszi
Jucup86, kaphat igen.
Pumesz, ez olyan ejnye-bejnye.Erkölcsi tiszta. fegyvertartás lehetséges.egyébként 3 évig szerepel majd a nyilvántartásban a jogerő napjától, de mint mondtam tiszta erkölcsi és kaphat fegyvertartási engedélyt.
Terhelt, kérhet.Bűntettesekben az szerepel, akit jogerősen elítéltek valamilyen szabadságvesztés büntetésre, legyen az feltételes is.
Misso, nemet ikszeljen:) Szerepel a nyilvántartásban, de tiszta az erölcsije:)
Onom!
"3 évig szerepel majd a nyilvántartásban a jogerő napjától"
Ezt úgy érted, hogy a Központi Szabálysértési Nyilvántartásból kitörölnek róla minden adatot 3 év eltelte után?
Nos, ezt nem értem.Milyen szabálysértési nyilvántartásból?én azt írtam, jogerő plusz 3 év és törlődik a megrovás, amely NEM a szabs nyilvántartás, hanem a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartása része.
Sziasztok.
Kaptam 2 év próbaidöt ami még nem emelkedet jogeröre . A kérdésem az lenne tiszta lesz-e az erkölcsim mert szeretném a Kft. elinditani hamarosan.
Köszi .
Sziasztok még tavaly kaptam pénzbüntetést becsületsértésért. Aminek a részleteit azóta is fizetem. Az a kérdésem kaphatok-e tiszta erkölcsit? Munkahelyhez kéne. Sürgős lenne előre is köszönöm.
Vera
Kedves Vera,
a pénzbüntetés befizetésével áll be a törvényi mentesítés. Tehát "tiszta" erkölcsit akkor kap, ha befizette a büntetést.
én úgy tudtam a pénzbüntetés jogerőre emelkedésével áll be a mentesítés.
102. § (1) A törvény erejénél fogva áll be a mentesítés
- közérdekő munka, pénzbüntetés, foglalkozástól eltiltás, járművezetéstől
eltiltás és kiutasítás esetén – foglalkozástól eltiltás vagy járművezetéstől
eltiltás esetén a foglalkozás vagy a járművezetés gyakorlásának joga
kivételével – az ítélet jogerıre emelkedésének napján;
....
Az (1) bekezdés b) pontja esetében a mentesítés nem áll be, illetıleg
hatályát veszti, ha a büntetés végrehajtását elrendelik. Ilyenkor a
mentesítésre a fel nem függesztett büntetés szabályai az irányadók.
ezekszerint amíg fizetem mentesítve vagyok.
nem?
pénzbüntetés JOGERŐVEL mentesül!tök mindegy, fizet, hogyan, leüli-e stb.jogerő számít.
Zsofar, amíg nincs jogerő, addig eljárás van, tiszta az erkölcsi.
Sziasztok!
Az ittas vezetés 0,8 véralkohol felett bűncselekménynek számít, ha valakit elítélnek emiatt, az benne lesz az erkölcsi bizonyítványában?
Köszi
Sziasztok!
Tehát ha nekem 1,1 volt a véralkohol szintem, és elítelnek bűncselekmény miatt, akkor mi lesz benne az erkölcsimben?
Előre is köszi!
Üdv!
shady! Most nagyon kemény voltál te nethuszár!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02