Vodafone tartozás

Gabicsek # 2011.02.07. 16:33

Pantera!
Ptk. vonatkozik rá, és öt év az elévülési idő.

Neutric # 2011.02.07. 15:28

Kedves Ügyvédurak, és egyéb hozzáértők!

Nekem is hasonló a kérdésem, bő két órája tanulmányozom a fórumot, és okosabb is lettem, de még nem teljesen.

Egy vitatható követelése van tőlem a t-mobile-nak.

Az utolsó tértivevényes értesítőt a Bross Holding küldte 2009 dec 01.-én 139725 Forintról.

A T-Mobile 2009 júliusától nem értesített, majd 2010.11.08-án jött újabb levél 84340 Forintról, majd 2011.01.18-án küldtek felmondó levelet!! ekkor már összeg nélkül. Ami furcsa, hogy ilyen felmondó levelet nem is találtam a 2009-es évre vonatkozóan, szóval elképzelhető, hogy idáig fennállt a jogviszony.

01.12-i dátummal fizetési meghagyást kaptam 124340 Ft + költségek.

A kérdésem az lenne, hogy

1. Hogyan értelmezendő az 1 éves felszólítás ebben az esetben? Először a Brosstól kapot értesítőt 139k Forintról, majd a T-Mobile-tól 84k-ról 11 hónap múlva.
Ellentmondhatok-e a fizetési meghagyásnak erre hivatkozva?

2. Mi történik, ha ellentmondok? Azt már kibogarásztam a fórumról, hogy bírósági tárgyalás. Ez tulajdonképpen hogy zajlik? Mennyi idő? Beidéznek, nekem ügyvéd kell, az még jobban megdobja a számlát??
Kb a hülye amerikai filmek bírósági jelenetei vannak a szemem előtt, egyik oldalon a multi egy rakás ügyvéddel, én meg a másikon pislogok, és szétkapnak.

3. Reálisan van kb. 50-60%-om megnyerni a pert. Ez elég csekély ahhoz, hogy magamtól bepróbálkozzak, mert kb azt a 130k tartozást nyerhetem meg - ügyvédi költség, és legalább kétszer annyit bukhatok.
Ez alapján már hajlandó lennék megeegyezésre is. Ezt most a fizetési meghagyást kibocsátó ügyvéd, vagy közjegyző felé kell kezdeményezni?

Előre is köszi, ha bárki segít tisztán látni ezekben..

Pantera # 2011.02.02. 10:33

Sziasztok!
Tudnátok segiteni mit tehetek ?
Kaptam 1 levelet a jegyzőtől FIZETÉSI MEGHAGYÁS-t . Mi szerint fizessek be Vodafone tartozásomat .plusz a kamatot és az adminisztrácios dijat .
Az összeget a Bross Holding akarta eddid behajtani.
a levélbe ez áll a vodafonenál a jogviszony létrejött 2004/04/07-én és a követelés lejárata 2009/09/07 .
Alatta van hogy kamatot számolnak 2008/09/09-től.
Kérdésem az lenne , hogy itt nem 1 év az elévülési idő ? És mit tudok tenni ?
(Távközlési szerzõdésekbõl eredõ igények egy év alatt évülnek el. Lásd Elektronikus Hírközlésrõl szóló (2003. évi C.) törvény, 143. § (2)

Köszönöm a választ !

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/41/26231#…