Háziorvos váltás táppénz ideje alatt

Dödölle1 # 2009.05.29. 08:18

Igen, jól érted.

Amennyiben a bizalmi kapcsolat megengedi célszerű mindkét háziorvossal egyeztetni.

Ha ez a kapcsolat bármilyen ok miatt megromlott, akkor az új háziorvos részletes tájékoztatása után az Ő feladata, hogy a háziorvosválasztás gördülékenyen megtörténjen, még akkor is, ha ez idő alatt keresőképtelen állományba vagy.

Kevesen tudják, hogy a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 5.§. kötelezően előírja a REP-nek (REP=Regionális Egészségbiztosítási Pénztár) az ügyfelek tájékoztatását.

Ezen jogszabályi hely szerint: "Az egészségbiztosító tájékoztatja a biztosítottat jogairól és kötelezettségeiről, SEGÍTSÉGET NYÚJT IGÉNYE ÉRVÉNYESÍTÉSÉHEZ.

Mindezek figyelembevételével további kérdéseiddel fordulj bizalommal a REP Pénzbeli Ellátási, vagy az Orvosszakmai Ellenőrzési Osztályának osztályvezetőjéhez.

Üdv. :)

Iwi123 # 2009.05.27. 09:50

Szpamel!
Nyugodtan válthatsz háziorvost táppénz alatt.. Anno két éve én is váltottam, költözés miatt.
A Régi háziorvosom kiadta a tp igazolást, és ráirta, hogy a következő naptól melyik háziorvos fogja az új igazolást kiadni.
A munkahelyemen elfogadták, és ki is fizették rendben a táppénzt.
De természetesen előtte mind a két háziorvossal tisztázni kell a helyzetet.
Iwi

szpamel # 2009.05.22. 16:07

Kedves Sz,. Márton,

ha jól értem, akkor mindezt nem akadályozza, hogy táppénzes állományban vagyok.

Köszönöm segítségét!

Sz.Márton # 2009.05.22. 09:32

Legegyszerűbb az új háziorvost felkeresni és megbeszélni vele az ügyet, hogy ő is hivatalosan átkérhesse az előző háziorvostól az ott nyilvántartott és vezetett papírjait. Valószínű a régi háziorvos rendben átküldi a papírokat, de azért Vele is tessék egyezteni és közölni az új háziorvos kiválasztását.

szpamel # 2009.05.22. 09:23

Arról szeretnék érdemi információt kapni, hogy ha jelenleg táppénzen vagyok, és időközben praktikusabb lenne számomra egy másik háziorvoshoz járnom, akkkor erre van e lehetőségem a táppénz megszakítása nélkül, valamint hogy ennek mi a menete.

Köszönettel.