Szerződésszegés(?), tartozás


Dr.Dina # 2024.08.18. 11:18

Tisztelt Szakértők!

A probléma röviden: a bölcsőde, ahová fiam járt, több ponton is szerződéstszegett, szó szerint egyik napról a másikra szóban felmondták a szolgáltatást (bezártak), illetve közel kéthavi díjat kellene visszafizetniük (sok érintett családnak kellene visszafizetniük több-kevesebb pénzt, illetve tudtommal a munkabérekkel is tartoznak, csődvedelmi eljárás alá fognak kerülni).
A szerződésüket a ránk vonatkozó részeket kitöltve, aláírva visszaküldtem, azonban vissza már nem kaptam olyan verziót amin a másik fél aláírása is szerepel. Így érvénytelen? Van bármi módja annak, hogy ha nem tudnak/nem akarnak fizetni, valahogy be lehessen hajtani a tartozást? Van egy aláírt és pecsételt igazolásom tőlük, hogy a fiam oda jár(t), illetve rengeteg tanú is alá tudja ezt támasztani.

Köszönöm a segítséget!

osztap # 2024.08.18. 13:33

Dr.Dina,

Természetesen: Fizetési felszólítás küldése, ha arra nem fizetnek az abban szabott határidőben, akkor fizetési meghagyási kiadatása közjegyzőnél. Ha pedig megindul a csődeljárás, akkor a Cégközlönyben közzétett végzés szerinti módon és határidőben a követelésed bejelentése.

Aztán, ha a másik fél vitatja, akkor bizonyítanod kell az igazadat a bíróság előtt - milyen alapon és mennyit követelsz.