Immaculata: nem, nő, de értem miért kérdezted. :)
mamamacoka: remélni merem, hogy nem tartozom ebbe a kategóriába. Büszke vagyok arra, hogy ennyire megbízhatónak ítéltetik a szakmai tudásom, csak idegesít, hogy az én munkámért "más aratja le a babérokat". Nem gondolom, hogy jobban tudom a dolgokat a szakembereknél, de tudom, hogy vannak szakemberek, akiknél jobban tudom. Mosott már le engem is az asztalról jogász végzettségű is, meg nem jogász végzettségű is, akkor annak örültem rohadtul, hogy most is tanultam valamit.
Ami a jogi tanulmányokat illeti: levelező tagozaton nincs állami finanszírozás, ráadásul mindössze egy olyan intézmény van kishazánkban, ahol a levelezősök konzultációs időpontjai hétvégén vannak (naná, hogy véletlenül sem a közelben). Sem anyagilag nem tudom megengedni magamnak a tandíjat és a tanulással járó illetménynélkülieket (a szabimmal nem tudok mindent lefedezni), se nem sikerült olyan cégnél elhelyezkednem, ahol lelkesedtek volna azért, hogy havi 3-4 napra dobbantsak. De nem teszek le róla! :)
Az eredeti tételemet tartom: vannak olyanok jogi végzettséggel, akiknek a tudása nem éri el a mércét, azaz a jogi végzettség semmire sem garancia. És továbbra is tartom, hogy számos olyan jogi végzettségű ember van, akinek lenyűgöző a szaktudása.
Kissé OFF-topic mentünk, úgyhogy szerintem én már nem térek vissza.
Szép napot mindenkinek!