Az elektronikus evél cím alapján ön nő. (Kollár Eszter) Ha nő, akkor nem lehet gyermek apja. Tehát nem lehet apasági tesztet sem csinálni, hanem csak "anyaságit". Arra meg nincs szükség, mert ugye az anya az biztos. Én nem tudom ez a fórum átmenz hülye gyerekek levelező helyévé?
Jogi tanács kérése
Nem ment át hülye gyerekek levelező helyébe,én 1 férfi vagyok,csak nem az én regisztrációm,illetve e-mail címem alól írok,hanem az egyik ismerőseméről,aki hölgy... Gondoltam ezt nem kéne megmagyarázom,hogy nem szerettem volna felfedni az e-mail címemet.
{hangosan röhög}
Csak a technikája miatt kérdezem, hogyan lehet ilyen távolságban szeretői viszonyban élni?
Ha valakit kihasználnak, azt előbb-utóbb észre kellene venni.
Az ilyen forma rombolás, amire készülsz, az nemcsak hogy nem hoz számodra megnyugtató eredményt, de azt is elveszíted, ami eddig megvolt.
Láthatóan nem a gyerek érdekel téged, csupán a bosszú és elégtétel.
Tudni kell emelt fejjel veszíteni.
Ha az apaság rendezett, a magyar jog szerint nem lehet pert indítani.
Köszönöm a választ.És ha egyébként belevágnék a perbe az egyáltalán megérné e nekem?Mit tudnék vele elérni.Gondolom nagyon lassu és hosszadalmas lenne a per.És a végén lehet hogy nem is érnék el vele semmit csak kidobnám a pénzt az ablakon még pluszba.
A szeretőd férje meg lehet hogy eljönne és simán kitekerné a nyakadat mivelhogy lehet féltékeny tipus...
Tíz évig hébe-hóba volt egy jobb délutánod/estéd - ennyi.
Én is csak azt tudom javasolni: lépj tovább az életben.
"Mona"
laikus hozzászóló
Az alábbi ügyben szeretnék tanácsot kérni:
Az alábbi ügyben szeretnék tanácsot kérni:
Édesapám által örökölt földbirtokomat (ami 200.000ft értékű),a féltestvéremnek adtam el 2000-ben.
Erről egy közjegyző által lepecsételt jegyzőkönyvem van.
Ebben az áll hogy a 200.000ft vételárat 2002 márciusáig kell megfizetni.
8 év elteltével a vevő(féltestvérem) még mindig nem fizette ki az árat.
A kérdésem az lenne,hogy a 200.000ft vételárat be lehetne-e hajtani bírósági úton vagy egyéb eszközökkel?
Ha igen számít az hogy a féltestvérem használja vagy nem a földet?
Elévült.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A sztori az alábbi:
Tavaly novemberben eladtam egy használt laptopot internetes apróhirdetési portálon keresztül 140.000ft ért. Jelentkezett is a vevő, de mondta hogy eljönni nem tud érte. Mondtam hogy sebaj megoldjuk, elviszem neki mivel postázni nem szeretném.
Mikor eljött az átvétel jelen volt a vevő, valamint egy általa felkért un "szakértő". Hosszasan tesztelték a gépet majd arra jutottak hogy hibátlan, és hogy kell neki a gép. Egymás kezébe csaptunk(adásvételit nem írtunk..) majd mindenki ment a maga útjára. Majd ezt követően két nap múlva csörgött a telefonom hogy a gép nem jó szerinte, mivel néha lefagy, és kéri vissza a pénzét. Mondtam hogy az nem lehet mivel egyrészt új telepítés másrészt átadás előtt 48 órát ment folyamatosan hiba nélkül. Valamint mondtam neki hogy pénzt vissza nem adok mivel nem tudhatom hogy mi történt vele miután átadtam.
Mivel eltelt két hónap azóta, el is felejtettem az egészet. Tegnap viszont kaptam egy e-mailt az ügyvédjétől hogy nyolc napon belül fizessem vissza a vételárat különben polgári pert kezdeményeznek velem szemben.
Érdemes pereskednem? van értelme, ill jogi alapja ehhez?
Mellesleg tudom hogy jó gépet adtam el. Informatikus vagyok és a munkaeszközöm volt.
Köszi minden infót
Szerinted ez jogi kérdés?
Hát abból gondolom hogy az ,mivel polgári pert akarnak a nyakamba akasztani, és elég komolyan gondolják. Amúgy meg gőzöm sincs nem vagyok járatos jogi ügyekben. Ezért is kérnék tanácsot.
Hogy az a gép hibás vagy nem hibás, az nem jogi kérdés.
értem, szóval annak ellenére hogy ügyvédje felszólító levelet írt tekintsem semmisnek addíg amíg nem tudják bizonyítani az állításukat?
Ezt én nem mondtam. Ne tekintsd semmisnek, vedd tudmásul.
Ha hibás a gép, ajánld fel a javítást, ha nem volt hibás, akkor dőlj hátra. Ha udvarias akarsz lenni, válaszolhatsz is.
Rendben, köszi a segítséget!
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy az egyik telefonos társaság jogosan kapcsolta-e ki az előfizetésemet, ha a számlát 15 napos késéssel fizettem be, de a felszólító levelet a számla lejárata után 17 nappal kaptam meg, azzal a napi keltezéssel amikor befizettem az adott számlát?
Előre is köszi
Kérem segítsenek visszaéltek a személyes adataimmal és tudom is hogy ki volt az mi tudok ilyenkor tenni?
Sziasztok!
Az a kérdésem, ha a társasházi tv-ben előírt tul. hányadú közös költség-fizetést az SZMSZ-ben megváltoztatható, akkor a tul. hányad alapú szavazás is? 1 lakás= 1 szavazat, ha a közgyűlés elfogadja? Köszi: sjulianna
Nem.
Tisztelt Tanácsadó
Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz ingatlan ajándékozással kapcsolatban, hogy ajándékozás jogcímmel tulajdonomba került 10 hónapig egy ingatlan, és amikor kivettem a tulajdonlapot akkor szembesültem azzal, hogy a szerződést felbontották (jogcím:szerződés felbontása), vissza került az előző tulajdonoshoz.Én erről értesítést nem kaptam, nem voltam ennek tudatában , hogy nem én vagyok a tulajdonos. Az lenne a kérdésem ez hogyan lehetséges és milyen jogorvoslattal élhetnék az ügyben?
Válaszát előre is köszönöm
Ha úgy van, ahogyan mondod, akkor ott valaki okiratot hamisított.
Vagy elhallgatsz valami fontos részltetet.
Köszönöm a tanácsot, ennek mihamarabb utánajárok.
Ha valóban okirat hamisításról lenne itt szó, akkor mi a teendő és mit tudok ebben az ügyben tenni?
Feljelentést tehetsz a rendőrségen, másrészt polgári pert indíthatsz a tulajdonjogod visszajegyzése iránt, és abban nem árt perfeljegyzést kérni.
És még annyit szeretnék, hogy egy ilyen polgári peres eljárás mennyi időt vehet igénybe?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02