Ez egy nagyszerű ötlet! Egy egyedileg létrehozott QR-kód használata egyszerűsítheti a hozzáférést és növelheti a biztonságot. Megpróbálom a QuickWin weboldalamat. https://quickwinhu.com/ – A legjobb online kaszinó: Élvezd a prémium játékélményt, bőséges bónuszokat és villámgyors kifizetéseket Magyarország legjobb online kaszinójában!
Egyedi módon létrehozott QR kód használata
Sziasztok!
Hamarosan mindenkit érinteni fog, aki tárhelyszolgáltató, felhőszolgáltató vagy egyébként digitális szolgáltatást nyújt, ajánlom a figyelmetekbe:
Aha. Akkor most már minden világos.
Mi a fenéért kell ködösíteni, ha választ szeretnél?! Miért nem lehet egy korrekt tényállást adni?
Köszönöm a válaszokat.
drbjozsef pontosan erről van szó, amiről ír.
A termék nem téveszthető össze, csupán kis mértékű különbség van a fizikai paraméterei között(ami a további használathoz szükséges), ez van letárolva a qr kódban.
Jó legyen. De továbbra sem értem, miért ragaszkodna a kérdező egy már 'foglalt' kódhoz, amikor néhány millisecundum alatt másikat tud neki gyártani a kódgenerátor.
gerbera317,
Nem ezt írta, de ezek szerint nem láttál még ilyen gyárat.
A hasonló termékek, amelyeknek akár 10-20 mérete is eltérhet, de csak kevéssel, szemmel nem láthatóan, azt egyértelműen azonosíthatja egy ilyen QR kód. Plusz akár azt is mikor, melyik gépen, melyik dolgozó csinálta. Akár a projektazonosításhoz szükséges adatokat is. Bármit.
Szerintem ne találgassatok. Gyakorlatilag nem kaptunk tényállást.
Nem hiszem, hogy a QR-kód tartalmazná az általa jelölt dolog tulajdonságait. Jelölje például az egyik QR-kód a hortobágyi palacsintát, egy másik pedig a Coca-Colát. Ezek receptjét nem tartalmazza a QR-kód, hanem csak jelöli ezeket azzal, hogy "egyébként nézdmeghülyegyerek bármelyik szakácskönyben", vagy "további részletekért törj be a Coca-Cola Co. nagyszéfjébe".
Én azt gondolnám, hogy a számsort (= egyedi QR kód adott alkatrészhez) létrehozó algoritmus a kérdés, hogy azt használhatja-e, vagy hasonló elven működő másikat. Merthogy feltételezem, ezt a "titkos" elvet ő ismeri, és használná a saját darabjaihoz.
Én meg akkor nem értem a kérdezőt. A QR-univerzumban annyi variációs lehetőség van, hogy gyakorlatilag nincs szükség kétszer ugyanarra a bittérképre. Ha a kérdezőnek mégis olyan QR-kódot dobott a generátor, ami már "foglalt" (ennyi erővel akár lottóötöse is lehetne), akkor nyomjon mégegyet, és lesz helyette másik. Nagy kaland. Csak azt ne mondja a kérdező, hogy azért nem akar másik bittérképet, mert neki ez úgy de úgy megtetszett. Mert akkor télleg lehidalok.
Nem hinném, hogy a konkrét qr kódok egyezése lenne a kérdés lényege...
Már egy 16x16-os QR-négyzetben is jóformán lehetetlen, hogy az univerzum két különböző pontján ugyanazt a QR-kódot hozzák létre random módon. De ha mégis sikerülnie, úgy, hogy az egyik helyen mondjuk az egy gyalogos teljesítménytúra harmadik ellenőrzőpontjának a leolvasókódja, a másik pedig a Lidl fűszeres Kaiser-májasának a pénztári leolvasókódja, nem hiszem, hogy akadna hozzá ember (vagy akár mesterséges intelligencia), amelyik kiszúrná magának az azonosságot.
Tamara01,
Ha a "generálok" igét úgy érted, hogy írsz magadnak egy szoftvert, vagy egy ingyenes programot használsz ehhez, és csak a kód generálásának algoritmusa lesz azonos - amely állításod szerint nincsen levédve -, akkor nem lehet.
Egyébként meg változtass rajta egy kicsit, ne pont ugyanaz legyen a számsor. Már ha eleve nem rosszhiszemű célod van, hogy mondjuk a te termékedet összetévesszék a gyáréval.
Tiszteletem,
Van egy termék, amire egy egyedi qr kódot ragasztanak a gyárban. Leolvasva egy példa: 812635862
Ez a számsor tartalmazza a termék egyéb paramétereit, úgymond titkosítva. A gyár kifejezett célja is volt, hogy ne lehessen kitalálni.
Nincs levédve a számsor generálásának módja.
Ha én a saját gyártású termékemre generálok a módszer alapján egy qr kódot, és azt piacra dobom, akkor lehet-e bármilyen igénye a gyárnak velem szemben?
Köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02