De azért az megvan, hogy ez egy jogi fórum...? :D
Gemius - erőszakos közvéleménykutatás
Szomorú örökös
Szerintem zaklatás, csak nem jogi értelemben.
;)
A köznyelv és a jogi szakkifejezések közt vannak átfedések, eltérő jelentéssel. Két ilyen kedvencem a rágalmazás és az önbíráskodás. Nem értek a joghoz, egyszer valakivel volt egy vitám ezen kifejezések értelmezéséről, akkor néztem utána, hogy mit jelentenek a jogban. :)
Mardel
„ez zaklatás”
Nem, nem az!
Én most csakis a megfogalmazását eme bűncselekménynek másoltam ide, csakis a büntetési tételek nélkül.
„222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, v. más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon,őt rendszeresen/tartósan háborgatja...
(2) Aki félelemkeltés céljából
- mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy
- azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be”
Olyasmi, bár mivel nem állnak itt százával a felháborodott hozzászólások, talán másnál nem akkora gond ez. Nálam pl. nem dobálja fel. Vagy rossz oldalakat olvasok, vagy jó az adBlockerem...
Szóval nem lehetetlen a védekezés.
ez olyan mintha valaki folymatosan kopogtatna az ajtódon, és nem értené meg, hogy nem érdekel, nem akarsz benne részt venni... ez zaklatás. régebben egy jó vírusirtó kiszedte az ilyeneket
Ez szerintem egyáltalán nem jogi kérdés. Nekik is annyi joguk van jelen lenni az interneten, mint neked.
Sziasztok!! A kérdésem az lenne, hogy lehet e valamit tenni ez ellen az erőszakos közvélemény kutató cég ellen ? olyan mint egy vírus, bármit teszek, időnként feldobja az oldalt, már többször letiltottam a süti beállításoknál, de amint nem figyelek és automatikusan elfogadom a sütiket egy adott oldalon már fent is van, és dobja ki az oldalt. komolyan minden oldalon át kell már nézni az összes sütit ???
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02