- Ha át is nevezik,mi akkor is nyugdijba mentünk,vagyunk,leszünk és nem szociális járadékba megyünk!Nyugdijasok leszünk/vagyunk/ de ezt úgy hivják,hogy szoc.járadék!Szerintem!!! De még az átnevezés sem biztos,vagy nem mindenkinél nevezik át! /pl.kor,stb./
Előrehozott öregségi nyugdíj
- A sima magánnyugdijpénztárban bentlévőt,meg nem veheted ki egy összegben,/én igy tudom!/ha nyugdijba mész,akkor rendelkezhetsz arról,hogy hogyan kéred ! De itt is érvényes az,hogy Te nyugdijba mentél! Szerintem! Mert az igaz,hogy csak a tényleges nyugdijkorhatárod elérésekor emelik a nyugdijadat,/ ez a terv???/ de a tény meg az,hogy Te,akkor is nyugdijba mentél,de nem úgy hivják hogy nyugdijat kapsz,hanem szoc járadékot! Szerintem,egy nagy hülyeség ez az egész ami e körül folyik!Nehogy már 42-éves idővel, közel a hatvanhoz,ilyennel szórakozzanak,kész röhej,pitiánerság!!!!!!!!!!!---------------
Sitimaci, hatalmas baromság, h 35-40-42 évvel " jövedelemótló juttatássá " akarják lefokozni a nyd-at !!! Akkor , azokét , aki sose dolgozott le ennyit , de már 20-30 éve élvezi a " nyd-at " minek fogják hívni ?! v csak az a lényeg, h már elért egy kort ? Szomorú vagyok !
szafika! Igazad van,egy nagy genyóság és nevetséges!Mert a Rokkantnyugdijat,nevezzék át,az valóban szociális/Egészségügyi Járadék /,amúgy is,na de,főleg az előrehozott,korkedvezményest/!!!/ igy átnevezni,hát jellemző lenne a mai kormányra nézve! Tipikus esete a "babával együtt kiöntött " viznek!Amúgy speciel nekem a múlt hónapban,negyvenhétezer forint korkedvezményes járulékot fizettek be,több mint negyvenkettő éves munkaviszonyom van,ezt úgy hivni majd,hogy Jövedelempótló Juttatás,enyhén szólva is,egy nagy marhaság,nevetséges és igen is megalázó,még akkor is ha az összeg megegyezik!Ne vezzenek át mást és másokat.akik valóban "gyenge paraméterekkel " mennek,ilyen-olyan nyugdijba,igaz ???
Sitimaci , így igaz, pedig , akik ilyen sok ledolgozott idővel rendelkeznek , azok javítanák a statisztikájukat, és akkor nem mondhatnák , h a zemberek túl korán mennek nyd-ba !!
- Ez igy igaz,a számból vetted ki a szót! De ennek a kormánynak és Orbán Viktor Miniszterelnöknek,úgy látszik,hogy az általam valóban tisztelt,Idősebb Bárándy György Ügyvéd Úr,nyugdijbavonulása a mérce,most ha jól tudom,93.éves és még mindig dolgozik,és már szintén nagyon idős volt,amikor nyugdijba ment,talán hatvan valahányéves munkaviszonnyal/???/,de lehet hogy a számok nem stimmelnek,valahol olvastam vele egy interjut,már régebben!Nagyon szimpatikus ember és a vele készült irás is az volt,de a Jó Isten,nagyon kevés embernek adja meg ezt a magas életkort,akár csak a munkaképességet,amit a sok kemény fizikai és idegi munka során elszenvedett! És akkor még nem is beszéltem a magánéletről,ami ha rossz,akkor szintén kiborul az ember,de nagyon! /Rossz házasság,válás,családi veszekedés,verekedés,pénzhiány ,stb. / Ne ez és ne a Skandináv országok életszinvonala és életkora,nyugdijbameneteli lehetősége legyen ebben az országban a követendő példa,mert erre még ez az ország nagyon éretlen és sok idő kel,mig arra a szinvonalra jutunk,hogy nálunk is azok a feltételek legyenek a nyugdijbavonuláskor! Igaz ??????
- Lám-lám,azért néha egy kis politizálás is belefér ebbe a fórunban,amin nem is lehet csodálkozni,hiszen ez az Előrehozott öregségi nyugdij fórum és a mi ügyünk igy-vagy úgy,politikai kérdés is,sőt valójában teljesen az,mert a T.politikusok döntenek a mi vénülő,megőszült fejünk fölött,a mi sorsunkról,akik általában, sokkal fiatalabbak még,mint mi vagyunk!Most meg,nagy izgalommal várjuk az őszi parlamenti ülésszakot,hogy mi lesz az itélet?!Igaz????-----
Kormányhatározat 5 tételben:
1.
http://www.facebook.com/…148128766090
2.
http://www.facebook.com/…148498766053
3.
http://www.facebook.com/…148668766036
4.
http://www.facebook.com/…148925432677
5.
http://www.facebook.com/…149248765978
Tud valaki egy fehérnemű bolti kisegítő állást ajánlani nekem ?
Nem azonnal,még elvégzek az idén egy Okj.kereskedőit és jövőre :-)Nettó hatvanért vállalom napi 4 órában:-)
Szerintetek egy társalkodónői munka Svájcban a versenyszférába tartozik ? Mert akkor inkább ezt csinálnám,ehhez már megvan az egyetemi végzettségem:-)
gabusch
Köszönjük! Honnan szedted le? Egy részletben hol lehet megtalálni?
Üdvözlettel Veci
Veci
A facebookon Fodor Andrea üzenőfalán van, de ott is 5 részben.
Üdv: Korall (53-as nö)
Veci
Az iderakott linkről nézd meg, mert van egy csomó Fodor Andrea a fb-on.
Üdv: Korall (53-as nö)
Átnézem és értelmezem.
Üdvözlettel Veci
Beleolvastam, mindenkinek ajánlom.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Már a kora reggeli óráktól rágom át magam ezen a tervezeten. Hát nem lepett meg, lényeges dolgokban nem tér el az előző tervezettől. Talán annyi, hogy vállalkozói szférában engedik a munkát a min.bér másfélszeresséig, viszont a korhatárt elért öregségi nyugdíjasoknak is csak addig.
Te milyen változtatást tapasztaltál az előzőekhez képest?
üdv: Zsuzsa
Gabusch!
Te hányban születtél, hogy ilyesmiben gondolkozol?
Egyébként mindkét lehetőség, ha komolyan kérdezed, a vállalkozói szférában tartozik.Nyugdíjas vagy már? Lehet, hogy írtad már, de nem emlékszem rá.
"A civil korai nyugdíjakra vonatkozó javaslat a Belügyminisztériummal folytatott egyeztetés követően az egységesség érdekében annyiban módosult, hogy a jövedelempótló juttatás folyósítása mellett a versenyszférában munka végezhető, de ha az éves jövedelem meghaladja a minimálbér 18-szorosát, a jövedelempótló juttatás folyósítását az év hátralévő részére fel kell függeszteni. Ez a tilalom – szemben a hatályos szabályokkal – kiterjedne a 2007 előtt nyugdíjba vonultakra is."
Kedves digiteye!
Hát szerintem akik 2007 előtt nyugdíjba mentek azok mostanság, vagy jövőre már biztos elérik az öregségi nyugdíjkorhatárt.Tehát én ezt úgy értelmezem, hogy egy nyugdíjas sem dolgozhat a jövedelemhatáron felül.
A további részt a vállalkozókról én sem értem teljesen. De talán arra gondolnak,hogy eddig a kiegészítő (nyugdíjas) vállalkozónak, ha nem volt vállalkozói kivét, sem szja-t, sem járulékot nem kellet fizetni, lehet, hogy a jövedelempótlóval másképp lesz. De ebben nem vagyok biztos.
hars52
Nem jól olvastad, ezt értelmezte digiteye is!
http://www.facebook.com/…fodor/kormányhatározat-a-nyugdíjakról-2-rész/279148498766053
2.4. Munkavégzés jövedelempótló juttatás és szolgálati járandóság mellett
„- A hatályos szabályozás szerint a korhatár előtti nyugdíjban részesülők a korhatár betöltéséig csak akkor kaphatják meg a nyugdíjukat, ha a nyugdíj melletti munkavégzésből származó jövedelmük a minimálbér 18-szorosát, 2011-ben az 1 404 000 Ft-ot nem haladja meg, feltéve, hogy 2007 után mentek nyugdíjba. A javaslat ezt kívánja fenntartani azzal, hogy a szabály a 2008 előtt nyugdíjba vonultakra is vonatkozzon. A korlátozás kiterjesztéséhez legalább fél év felkészülési idő szükséges. A jövedelempótló juttatásban részesülő személy szolgálati, kormánytisztviselői, köztisztviselői, közalkalmazotti vagy közigazgatási szervnél munkaviszonyban csak akkor foglalkoztatható, ha kéri arra az időre a jövedelempótló juttatás folyósításának felfüggesztését. Ezzel kapcsolatban a KIM jelezte, hogy aggályos lehet a köz-, illetve magánszférában történő munkavállalás megkülönböztetése.
- Az átalakításnak vállalkozói körben az is következménye, hogy mivel a jövedelempótló juttatás és a szolgálati járandóság nem nyugdíj, ezért vállalkozás esetén nem alkalmazható rá a kiegészítő tevékenység szabálya, így a vállalkozásban részt vevőnek járulékot kell fizetnie, s mivel jövedelemben részesül, a juttatásának folyósítása szünetel.
- Ha a jövedelempótló juttatásban vagy szolgálati járandóságban részesülő személyt bejelentés nélkül foglalkoztatják, akkor az ellátást véglegesen meg kell szüntetni. Ez a folyósító szerv és az adóhatóság kölcsönös adatközlésével kiegészítve megfelelő visszatartó erőt jelenthet a fekete-foglalkoztatással szemben.”
Mivel ez július 12-i "előterjesztés", a korábban olvasotthoz a munkavégzési lehetőségben van változás, a korábbi egyáltalán nem "engedett" lehetőséget a jövedelempótló juttatás folyósítása mellett dolgozni (mostani a versenyszérában enged csak, de ennek a KIM aggályosságát felveti).
Változást látok abban is, hogy a 2008 előtti nyugdíjba vonulókra is vonatkozna a keresetkorlát (a szolgálati nyugdíjasok esetében is).
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, szerinted az öregségi nyugdíjban levők továbbra is jövedelemkorlát nélkül dolgozhatnak?
Akkor pl: aki előrehozott nyugdíj (jöv.pótló) mellett vállalkozik, arra 2012-től nem vonatkozik keresetkorlát? Hiszen neki a vállalkozói kivét a saját munkájának a bére. No ezt én végképp nem értem.
Rosszul kérdeztem! Tehát vállalkozó 2012-től a jöv.pótló mellett egyáltalán nem vállalkozhat, mert különben nem kapja a jöv.pótlót?
- Lehet hogy tök hülye vagyok,de ez akkor is magas nekem,mint Lónak a mozijegy!Ha jól olvasom a rendörök,ha betöltik az 57-éves kort akkor már rendes öregségi nyugdijasok? És a civilek,miért nem,persze probálják ezt is magyarázni,de ez az egész egy nagy marhaság! Biztos hogy lehetett volna egyszerübben is,de itt ember legyen a tálpán aki egyedül kiismeri magát! Szerintem!KI-mikor-hogyan-milyen feltételekkel dolgozhat,ha előrehozottba megy el,hát....? Vagy van aki azonnal érti ezt a sok irományt ??????------------
Sitimaci, lehet , h ők se értik. Ahogy ez az egész indult, még a végén a rendőröknek marad a lehetőség, mi meg jól pofára estünk . Nincs még egy ilyen hibbant ország !!
digiteye!
No pont ez az, amit én sem értek.
Aki kft. vagy bt. tag és nem dolgozik benne, csak az osztalékot veszi fel évente, azt ez nem érintheti. Viszont egy benne dolgozó egyéni vállalkozó elveszti a jöv.pótlót, ha 2012-től továbbra is dolgozna?
üdv:Zsuzsa
- Aki érti ezt a sok irományt az legyenkedves itt a fórumon,megmagyarázni érthetően,világosan,egyszerüen!!!!!!!!!!! Köszi!!!
Tőletek én sem értem sokkal jobban.
A rendőröknek a ma még hatályos tv. szerint az öregségi nyugdíjkorhatár 62-5=57 év, ezért maradhatnak az 57 év felettiek nyugdíjba. 2012-től viszont rájuk is az irányadó öregségi nyugdíkorhatár vonatkozik, ha ezt öntik törvénybe.
A vállalkozás mellett ebben az anyagban az áll, hogy szüneteltetni kell a jövedelempótló juttatást, Egyébként a vállalkozás témájában nincs tapasztalatom
Az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötteknek a "tervezet" szerint nem lenne keresetkorlát.
Ha rokkantnyugdíjra találunk valamit kiírjuk.
Üdvözlettel Veci
Tőletek én sem értem sokkal jobban.
A rendőröknek a ma még hatályos tv. szerint az öregségi nyugdíjkorhatár 62-5=57 év, ezért maradhatnak az 57 év felettiek nyugdíjba. 2012-től viszont rájuk is az irányadó öregségi nyugdíkorhatár vonatkozik, ha ezt öntik törvénybe.
A vállalkozás mellett ebben az anyagban az áll, hogy szüneteltetni kell a jövedelempótló juttatást, Egyébként a vállalkozás témájában nincs tapasztalatom
Az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötteknek a "tervezet" szerint nem lenne keresetkorlát.
Ha rokkantnyugdíjra találunk valamit kiírjuk.
Üdvözlettel Veci
hars52
(csak Neked és csak ma)
Én a tipikus "előrehozott" állatorvosi ló vagyok,akinél minden tünet fellelhető:
1)53-júniusi
2)nappali diplomás,40év szolg.idő kipipálva..
3)2010.aug.9-n figyeltem fel először a médiákra ami szerint a nők a 40 év szolg.idő után..
4)2010.november idusán fogtam először a padlót:mi szerint nem a szolg.idő,hanem a jogviszony=kipipálva= az egyik fülem már besüketült
5)2011 február ? Széll Kálmi a másik fülemet is befogta
6)2011.június 26..kiszivárgó tervezet..na erre már kezdtem a parlagfüvelést és a szemem is viszketett..
7)2011.aug.31.kormányhatározat..mit is mondjak ? felülfertőződtem..már köhögök/csaholok..
Látom a baromságokat.. én is ollóztam a pályázataimkor sokat,de az nem egy ország egységes nyugdíjrendszerről szólt:-(
üdvgabusch
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02