Veci!
Egy kis korrekció.
Igen, tudom, hogy utoljára az 53-asok mehetnek korengedményes nyugdíjba még az idén, de 'meglepett'nek akkor sem lenne esélye ha egy évvel idősebb lenne, a munkáltató hozzáállása miatt! Kezdetektől 53-asnak gondoltam meglepettet, igaz, hogy közben kiderült , hogy 54-es, de mindig az 53-as születés maradt meg bennem. Remélem ezzel nem kevertem meg.
Előrehozott öregségi nyugdíj
meglepett!
Megtaláltad?
Jaj de jó Kedves Lyonee! Nagyon szépen köszönöm!Így már holnap tudok mire hivatkozni!
Semmire sem mentem volna Nélküled!Nagyon-nagyon köszönöm!:-))
"Megjelent a Magyar Közlöny 150. számában 2006. dec. 7-én."
Itt van a letölthető 2006/150. sz Közlömy (3-5. oldal):
http://www.kozlonyok.hu/…/MK06150.pdf
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Van már ügyvédem,munkajogász.Ő írt levelet a cégemnek,hogy hosszabbítsák meg a 40 éves m.viszony elteltéig az előnyugdíjat.Különös,hogy nem figyelt föl erre az érvénytelen/nek tűnő megállapodásra,de az is lehet,hogy igen,de várta,hogy a munkáltatóm mit reagál.Még nem tudtam beszélni vele,valószínű szabin van,Ha holnap sem lesz, mást keresek.
Köszönöm szépen a tanácsaitokat,Isten látja, rászorulok!
üdv:meglepett
Nagyon szorítunk neked és meglátod megnyered! Hidd el nagyon veled érzünk, veled vagyunk, Lyonee a legjobb ebben a topic-ban, tőle tanultunk.
A szepkor.hu oldalon dtida fórumozó társunk van nyugdíjkérdésben segítségedre, ha igénybe veszed, ő a TUTI, mindannyiunk küzül.
Üdvözlettel Veci
Még fontos ennek a törvénynek a következő pontja.
Hatályba léptető és záró rendelkezések
18. § (1) Ez a törvény - a (2) bekezdésben meghatározott kivételekkel - 2007. január 1-jén lép hatályba.
(2) E törvény 1-3. §-a, 9. §-a és 14. §-a 2008. január 1-jén lép hatályba.
Tehát a 4. pont, ami rád vonatkozik, hatályos 2007. jan. 1-től.
Az 1. § 2008. jan. 1-től. Ez neked nem is kell, mert
"Az 1997. december 31-ét követő és 2009. január 1-jét megelőző időpont között megállapításra kerülő öregségi nyugdíj", nem rád vonatkozik.
Még egy tanács. Ha anyagilag nagyon megszorulsz, az önkéntes pénztárból az eddigi hozamot adómentesen kiveheted a 10 év várakozási idő letelte után, 3 évenként. Kb 2-3 hét múlva kapod meg a hozamot. Persze lehet a tőkéből is, de nem érdemes, mert több mint 40%-át levonják.
Kedves Lyonee!
Köszönöm a kiegészítést és az önkéntes pt.tanácsot.Látod,ebben otthon vagyok.88 óta szinte kizárólag adóval foglalkoztam.
Köszönöm szépen,hogy drukkoltok nekem,értesítéssel leszek hol tart az ügyem.Az ügyvéd is azt mondta elég jó eséllyel javamra dönt a bíróság.Csak az a baj,hogy novemberi dátumokat osztottak már júliusban annyi a per.A cégemtől 3 hétre kaptam az elutasító választ.Nekik ráért.....:-((
Holnap elmondom,mit intéztem!
Szép álmokat,jó éjszakát kívánok Nektek!
Üdv mindenkinek. tanácsra jöttem közétek. Volna egy kérdésem aminek több vetülete van. 2001 óta járadékos vagyok. 2006-ban el tudtam helyezkedni 4 órára bejelentve. Mikor járadékra kerültem, 28, 5 szolgálati időt állapítottak meg A járadék ideje nem számít szolgálati időnek (?) mert azt mondták, hogy az semmi. a ledolgozott 4 évet amit 45000-el (munkabérrel) töltöttem. Ilyenkor mi az eljárás? A 4 órás munkaidő hogyan "ketyeg" és a munkabért hogyan számítják, ami a nyugdíj alapot képezi.
Valamint jár-e még kedvezmény a gyermekek számára tekintettel. mert nekem nem jön össze az a 40 év...hiszen sokat voltam otthon a gyerekekkel.
Debra01
Épp most válaszoltam neked a másik topicban.
Üdvözlettel Veci
köszönöm, közben megtaláltam. Bocsi a türelmetlenségemért de most ég a körmömre az intézni valóm
Kedves meglepett!
Az MT 7-10.§ foglalkozik az érvénytelenséggel.
Kedves Lyonee és Veci!
Sajnos nincsenek jó híreim.Reggel a NYd.Intézetben egyáltalán semmit nem tudtak mondani,mert munkáltatói probléma.Saját vélemény nem volt.
Ma este 7-re hívott az ügyvéd,azt mondta a semmisségi megállapítását kérni biztos bukó,mert nekem is tudnom kellett volna a törvényről.Azt mondta,az e.nyugd. működési szabályzat... pontjának megszegéséért indítsunk pert,mert csak így van esélyem a nyerésre,de nem lehet tudni,mit dönt a bíróság,mert az attól is függ,az cégem milyen területen tesz lépéseket.
Egyszerűen nem lehet egy szakmai véleményt kipréselni szakemberekből.Nem jóslást várok,hogy mit fog dönteni a bíróság,hanem azt szeretném tudni,hogy szakemberként mi a véleménye a dologról.
Elkeseredett és ideges vagyok.Milyen álláspont az,hogy nekem is tudnom kellett volna a jogszabályról?!Akkor miért képeznek jogászokat,ha mindenkinek mindenről tudnia kell,mert nem tudhatja,mikor mibe botlik és egyáltalán milyen alapon higgyem el ezek alapján amit pl.most az ügyvéd mondott.
Tragédia ez az ország.Se lét,se jogbiztonság.:-((
Mit szóltok?
Kedves Veci!
Apósom 1953. augusztusában született, 43 év munkaviszonya van. Szeretne nyugdíjba menni, de ehhez a munkáltatója nem járul hozzá.
Mit lehet ilyen esetben tenni? Az egészségi állapota sajnos nem olyan jó, hogy tudna addig dolgozni, mire elvileg 4 év múlva végre elengednék nyugdíjba.
Előre is köszönöm a választ!
meglepett!
Az ügyvéded úgy gondolja, hogy neked, mint egyszerű halandónak észre kellett volna venni azt a szakmai hibát, amit Ő, mint szakember, munkajogász sem vett észre?! Nevetséges.
Kérdezz meg másikat is.
A megállapodást jogász készítette a munkahelyeden?
Az este azt írtam neked.
"Felesleges nyugdíjszakértőhöz és nyugdíjintézethez menni. Itt van a jogszabály. Munkajogászra van szükség, aki a szerződés szövegét alaposan értelmezve meg tudja mondani, hogy van-e esély."
Írok neked e-mailt, figyeld a postád!
Kedves Lyonee!
Nem is értem pontosan az egészet.Azzal példázta a helyzetemet,hogy,ha egy adott helyen 40 km/h sebességgel lehet csak menni és én hatvannal megyek,megbüntetnek függetlenül attól,hogy nem tudtam a korlátozásról.Szerintem nem jó példa,mert azt a táblát az orrom elé tolják,látnom kell,de nem vitatkoztam.
Nem ismerek munkajogászokat az a gond.Őt is sokadik nekifutásra találtam.Szerintem még majd most lesz divatos szakma ahogy a szénánk áll az országban...
Látom,hogy van e.mail,hol kell figyelnem?
Bocs a tájékozatlanságért,nagyon hülyén mutatkozom be. :-)
Kedves Lyonee!
Erre meg nem is válaszoltam:"A megállapodást jogász készítette a munkahelyeden?"
Valószínű,mert osztály működik ilyen,de több szinten is foglalkoznak vele bírálják,javasolják,eldöntik a kérdést.Én csak egy a cég által már aláírt megállapodást kaptam, hogy itt tessen aláírni.Ezért is mentem külön a határozott idejű munkaviszonyra rákérdezni,mert én nem vettem részt semmilyen szinten az elbírálási folyamatban.Velem semmit nem beszéltek meg.Ráadásul jogszabályra sincs hivatkozás.Van egy szabályzat annak megfelelően bonyolították az ügyet.Hogy az a jogszabályoknak megfelel-e,naná,hogy nekem is kell tudnom.
Pfűű!
Azt a címet figyeld, amit itt a jogi fórumon való regisztrációnál megadtál, oda üzentem. Én nem látom, ezért kell, hogy válaszoljál.
OK! Figyelek!
:-)
Kedves Lyonee!
Üzentél? Még nem kaptam meg az üzenetedet.
A regelésem megvan,de üzenet még nincs.
megint elküldtem az üzenetet
Kedves Lyonee!
Nem érkezett semmi.Én tudok Neked küldeni üzenetet?Hátha működni kezd ez a rendszer,vagy megadok egy másik címet.
Ha még mindig nem kaptad meg a jogi fórumon keresztül a postaládádba az üzenetemet, és ha nem probléma, adj meg egy olyan e-mail címet, amire írhatok, de Téged nem tudnak beazonosítani.
Egy neven futok,ezen ismer mindenki.Próbálok új fiókot nyitni,de az ellenőrző kód nem érkezik meg.Arra várok.
Nem megy a dolog.Holnap próbálkozok újra,érdekel az üzeneted.Majd kitalálok valamit.
Jó éjt,szép álmokat Kedves Lyonee!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02