Drága Ügyvédurak (mi is lenne velünk maguk nélkül:),töri szakos pedagógusként remélem jó "fakkot"választottam kérdéseimhez. (nem pusztán engem érintenek,de sokan még itt sem mernek kérdezni,így az őket érintő kérdéseket is én tenném fel):
1.Munkaviszony: határozatlan idejű közalkalmazotti. Ha én mondok fel,a letöltendő felmondási idő táppénz alatt is történhet?
2.Nyári szünet alatt is benyújtható?
3.Munkaviszony: fentebb.
Ha a munkáltató mond fel:
a.)milyen indokkal teheti? (fegyelmi vétség evidens,a leépítés lenne érdekes: bizonyítania kell az igazgatónak,hogy valóban leépítés történt és nem valaki más került a "leépített" kolléga helyébe?) Egyén indok?
b.)ha nem vagyunk tisztában a jogszerű eljárással HOVA fordulhatunk? No és mi a díjazása egy ügyvédi "testreszabott" tanácsnak,továbbá ha munkaügyi pert javasol a szakember,milyen anyagi teherre számíthat az adott pedagógus?
3. Hangszalag gyulladás (tehát egyértelműen munkáját ellátni nem tudó pedagógus) mennyi ideig lehet TP-én és a házi orvos+ gégész orvosi szakvéleménye elegendő -e avagy kell még más szakmai dokumentum ennek bizonyítására?
4.Kötelezhető -e egy pedagógus szombat éjszakai munkára, amely nem pedagógiai jellegű (gyermekek nincsenek jelen) (szórakoztató rendezvény alapítványi pénz szedésre),amely az intézmény vezető által kiváltott 1 nappal hosszabb valamelyik szünettel.
- Korábban még pénzt is szedtek a "gazdag kollégáktól" kötelező jelleggel a rendezvényre...
Köszönettel várom válaszukat!