munkaviszony felmondás


Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.03. 14:51

Nem élhet rendes felmondással a munkáltató, amíg a munkavállaló betegség miatt keresőképtelen. De nem hiszem továbbra sem, hogy ezt nem tudod.

foto # 2011.02.03. 12:12

bolondmelos!
Ismét szeretném a segitségedet kérni. Az eltünt cégem elökerült!Ma kaptam egy levelet de nemtudom értelmezni.
Ez áll benne:Tárgy:Ados általi csőd kérelem benyujtásárol szolo bejelentés
xy.................ezuton tájékoztatom,hogy a Társaság,mint ados csőd kérelmet nyujtott be maga ellen a
...Biroság előtt.
Légyszi ségits értelmezni!
Vagy valaki segitsen.


Üdvözlettel foto

manó19 # 2011.02.03. 11:17

Tőlem kérdezed?
Ha igen, akkor komolyan gondolom, de most ez milyen értelemben kérdés? Félek, ennyi, de az idegeim már a végét járják.... Mielőtt idegileg összeomlok felkeresnék egy dokit. Csak attól tartok, hogy kirúgnak, mert egyedüliként dolgozok jelenleg.... helyettesről nem gondoskodnak.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.03. 11:13

Ugye, magad sem gondolod komolyan?

manó19 # 2011.02.03. 10:21

Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy betegállomány alatt vagy után felmondhat a munkáltató?
A szitu: hárman vagyunk, 1 szabin van, 1 "beteg" és vagyok egyedül. De az idegeim a végét járják és mielőtt valami történne velem elmennék az orvoshoz. Tehát felmondhat a munkáltatóm azért mert egyedüli emberként is itt hagyom a munkát?

bolondmelós # 2011.02.02. 19:19

Gabica22?írásban felszólítod,tértis levélben hogy pótolja a fizetést, a törvényben előírt elszámolást kérde, hogy mennyit dolgoztál.
Ha a rendes felmondásban nincs indoklás (írásban is így van), az alaki szabálytalanság, a munkáltató köteles indokolni- peralap, mint az elmaradt bér is.
Olvasgass a témában, van egy másik topik :munkaügyi per, ne írd le még egyszer de olvasd el mik vannak benne.
A felmondásod kézhezvételétől számított 30 napon belül élhetsz jogorvoslattal, az elmaradt bér és egyéb járandóságok esetén pedig 3 év az (általános) elévülési idő.

Gabica22 # 2011.02.02. 15:20

Jó napot kívánok mindenkinek aki itt tartózkodik a fórumon.
Nekem van egy olyan problémám ami miatt segítséget kérek, hogy 2011.02.01-én felmondtak nekem ok nélkül és mikor kérdeztem a volt főnökömet csak annyit válaszolt lekezelő stílusban, hogy ő indokot nem ad.Ráadásul a bér jegyzékemen semmi olyan adat nincs feltüntetve, hogy hány napot hány órát dolgoztam.Nem kaptam meg a teljes béremet mert nem fizette ki nekem a fizetett szabadságot, a szombati túlórákat.Mikor felhívtam ez ügyben azt mondta, hogy nincs jogom követelőzni örüljek annak hogy egyáltalán kifizetett.Mit tehetnék az ügyben, hogy megkapjam azt az összeget ami még jár nekem?
Kérlek segítsetek!!!!

Bett # 2011.02.02. 14:47

Szép napot!

Aziránt szeretnék érdeklődni,hogy nekem határozozz időre szóló munkaviszonyom volt októberig.
Szeptemberben teherbe estem,így a munkáltatóm vállalta,hogy nem jelent ki azzal a feltétellel,hogy fizetem magam után a járulékaimat.Így is történt.Decembertől táppénzen vagyok és ennek az összegét is én fizetem.Ez az egy lehetőségem volt,hogy ne vonjanak meg tőlem a későbbiekben támogatásokat..
Azt szeretném megkérdezni,hogy van-e valami lehetőségem arra,hogy ne kelljen fizetnem magam után egész a szülésig mert ennyi pénzből ez elég nehéz de a munkáltatómmal sem szeretném átverni.Ha megszűnne a munkaviszonyom akkor is lehetnék táppénzen?NEm tudom milyen kötelező felelőssége van ilyenkor a munkáltatóknak.ELőre is köszönöm válaszukat!!!!

nandy # 2011.01.31. 23:51

T. bánatos férj, te annak idején elvállaltál egyfajta kötelezettséget, konkrétan hogy egy adott szakma megszerzéaét (amit te akár életed végéig is használhatsz...) a cég finanszírozza részben vagy egészben.

Te most szeretnél kibújni egy általad vállalt kötezezettség alól... ehhez itt a fórumon nem fogsz seítséget találni... és máshol sem nagyon.

nandy # 2011.01.31. 23:43

Munkahelyemen felmondtak nekem rendkívüli felmondással.

Kérdés az, hogy a felmondás indoka megállja-e a helyét... 30 napod van arra, hogy munkaügyi bíróságon megtámadd, ha jogtalan volt a felmondás.

nandy # 2011.01.31. 23:41

Lehet szó akár munkáltató jogutódlásról is...

Szóval ne írd alá a papírokat, hanem kérj gondolkodási időt, és írd akár ide is, hogy mi áll a papírokban.

az lenne a legjobb, ha az új munkaszerződésben benne lenne, hogy az új munkáltató a régi jogutódjaként vesz át.

Pupika # 2011.01.31. 12:09

Sziasztok!
SOS segítségre lenne szükségem, mivel a mai napon szeretnék ezt megtenni.
A cégem több cégből áll. Most 5 év után szeretnének egy másik céghez átjelenteni papíron. tehát ez olyan mintha munkahelyet váltanék. Lehet ebből valamilyen hátrányom? Írjam alá a papírokat? Mit tehetek? Valami papírt lehet kérni, hogy én már 5 éve ott dolgozom úgy hogy külön cégekként működnek?
Segítsetek kérlek!
Köszönöm

agrav2 # 2011.01.31. 05:20

Sajna igazad van a kilépési papírjaimon szerepel egy helyen, hogy felmondás módja: rendkívüli munkáltató részéről. De ez a "munkanélküli járulék megállapítása" papíron van remélem nem fogja kérni következő munkáltatóm, nem lenne túl jó referencia.

Amúgy 2,5 évet húztam le a cégnél irodán és a fő baj az volt, hogy nem nyaltam be a főnököknek hanem a melósok oldalán voltam. És ez nem tetszett nekik várták az alkalmat, hogy kidobjanak.

Gondolkodtam én is azon, hogy perlem őket de sikerült nekik behúzni a csőbe és kérdeztem ügyvéd ismerősömet, azt mondta jobb ha nem bolygatom az ügyet.
Non fáj a dolog mert elég csúnyán hátba szúrtak, elég nagy tapasztalat volt ez, életre szóló.....:(

Köszi mégegyszer a segítséget

bolondmelós # 2011.01.30. 20:07

Nincs joga a munkáltatónak közölnie ilyet, de asszem valahol a kilépési papírok között szerepel(het).

Egyébként mivel indokolták, -mi volt az oka- hogy rendkívüli felmondást alkalmaztak veled szemben? Meghallgattak, adtak lehetőséget a védekezésre, vagy csak eléd rakták a papírt hogy ki vagy rúgva.
Azért kérdezem ,mert megvan hogy milyen esetekben, hogyan kell eljárni- és ez a felmondás is megtámadható, ha a főnököd/munkáltatód hibát ejtett a lépésekben.

Amúgy tökmindegy, a munkaviszony közös megegyezéses megszüntetése is lehet - ejnye bejnye késtél, részeg vagy, loptál ha visszaadod, nem jelentünk fel-de írd alá itt és itt, és viszlát. Nem hülyék a munkaadók, az ember nem mindig magától jön el a munkahelyéről.
Van hogy rászolgált volna a kirúgásra, van hogy csak spórolni akarnak- és inkább eléteszik, írd alá.

Engem is kirúgtak....hülyének tituláltak meg bolondnak, mert egy okiratot nem írtam alá: a saját felmondásomat.

agrav2 # 2011.01.30. 17:26

Sziasztok,

Tanácsot szeretnék kérni:
Munkahelyemen felmondtak nekem rendkívüli felmondással.
Kérdésem csak annyi lenne, hogy ez a jövőben meg fog-e valahol jelenni vagy következő munkáltatóm kérhet-e ilyet?
Én úgy tudom ennek nem lesz nyoma sehol de egy ismerősöm "beletette a bogarat a fülembe" miszerint nekem ebből hátrányom lehet, mert a következő munkáltató kér ilyen papírt!
Én úgy tudom max. erkölcsi bizonyítványt és egyéb iskolai bizonyítványokat kérnek ilyenkor.....

Ti hogy tudjátok? Lehet ebből problémám?

Üdv.
Agrav

bánatos férj # 2011.01.29. 13:46

Tisztelt Veci!

Köszönöm a választ.
Üdv.

Veci # 2011.01.28. 16:56

Olvasd el alaposan mi van leírva a szerződésben. Nem hinném, hogy kedvezményt kapsz részletre visszafizetésre, hiszen szerődést te bontanád fel.


Üdvözlettel Veci

bánatos férj # 2011.01.28. 16:50

Tisztelt Szakértő!

Ha már volt ilyen kérdés, akkor elnézést kérek...

Elmennék a jelenlegi cégemtől, ahol tanulmányi szerződésem van. Majd' félmilliót kellene visszafizetnem egy összegben, ha kilépnék.Nincs ennyi pénzem, de igencsak mehetnékem van, mert itt reménytelen az előmenetel(és a fizetésemelés is). Azt már a "zuhanyhíradóban" tudomásomra hozták, hogy nincs részletfizetés!

Tisztelettel kérdezem, akkor mi van?

(Úgy gondolom a magam felé hajló eszemmel, ha felmondok, ledolgozom a felmondási időt, és majd vonják részletekben...vagy ez tévhit?)

Előre is köszönöm a választ.

GabriBella # 2011.01.27. 10:21

Kedves Béla!

Köszönöm gyors válaszaidat!
Amennyiben nem írom alá utólag akkor soha nem fogok belőle kapni egy példányt???

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.27. 10:09

Mivel csak az átvételt kell aláírnod a felmondást nem, amikor az aláírást tagadtad meg, akkor az átvételt tagadtad meg. Magaddal szúrtál ki a nagy felindulásban. Azzal ugyanis semmiféle hátrányt nem szenvedsz, ha aláírod az átvételt.

GabriBella # 2011.01.27. 10:05

Nem az átvételét tagadtam meg, hanem az aláírását.
Mivel tanuk előtt felolvasta nekem, tudomásul vettem, hatályos, márpedig egy hatályos jognyilatkozatból úgy gondolom kapnom kell ha aláírom ha nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.27. 09:44

Ezt jó megcsináltad!
Előbb megtagadod a felmondás átvételét, aztán pedig háborogsz, hogy nem kaptál belőle? Ahogyan a klasszikus mondja: "és ezt itt így hogy?"

Egyébként ha közlöd, hogy meggondoltad magad, és mégis átveszed a felmondást, akkor adnak. Persze, az átvételt az aláírásoddal igazolnod kell.

GabriBella # 2011.01.27. 09:23

Segítséget szeretnék kérni!

Munkáltatóm rendes felmondással megszüntette a munkaviszonyomat 01.24-i dátummal. A felmondást nem írtam alá, jegyzőkönyv készült arról, hogy felmondást a főnököm felolvasta nekem 2 tanú jelenlétében. Tehát a felmondás hatályos.
A problémám az, hogy kifejezett kérésem ellenére sem kaptam a felmondásból, kizárólag a jegyzőkönyv fénymásolt példányát kaptam.
Ha jól tudom, a rendes felmondás egyoldalú, címzett jognyilatkozat, ami azt jelenti, hogy hatályosulásához
egyáltalán nincs szükség a másik fél egyetértésére, beleegyezésére. A felmondás
tehát a másik fél hozzájárulása nélkül szünteti meg a munkaviszonyt.

Jogos vagy jogtalan, hogy nem kaptam a felmondásból?

Holly # 2011.01.27. 08:56

Sziasztok!

Egy cég végelszámolás alatt áll. A munkavállalók kapnak felmondási időt 70-ot és 5 hónap végkielégítést.

Milyen dátumot kell a kiskönyvükbe írni?

Köszi!
H.

végrehajtó1 # 2011.01.26. 22:06

Annak van-e értelme és lehet-e,hogy telefonon megbeszéljük általánosságban,ho­gy ki, mit szeretne.

Ilyen hülye kérdést..ez komoly?