Lemondás jogviszonyról

eulimen # 2025.02.13. 19:00

A kormányzati igazgatásról szóló törvény 107. szakasz (2) bek.: "A kormányzati szolgálati jogviszonyt felmentéssel meg kell szüntetni, ha
[...]

1. foglalkoztatást kizáró ok jut a kormányzati igazgatási szerv tudomására."

(6) "A (2) bekezdés c) pontja értelmében a kormányzati igazgatási szerv a kormányzati szolgálati jogviszonyt – a (7) bekezdésben foglalt kivétellel – azonnali hatállyal megszünteti, ha foglalkoztatást kizáró ok jut a tudomására."

Mint ahogy Jékely Berta példája megmutatta, egyetlen Magyar Péter-poszt lájkolásáért már járhat azonnal kirúgás.
Ki tudja, ennél kisebb bűnért is büntetne-e jubileumi jutalom elvételével a kormányapparátus, ha tudja, hogy önszántadból kifelé áll a rudad.
Na nem kicseszésből.
Irigységből!
A hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk.
Azt a két hónapot akàr már féllábon is!!!

Fugekutya100_ # 2025.02.13. 09:59

A segítségüket és véleményüket szeretném kikérni munkajogi kérdésben. Kormánytisztviselő vagyok egy hivatalban. Augusztus 1-én válok jogosulttá a jubileumi jutalomra. Mindenképpen szeretnék munkahelyet váltani. Ugyanakkor nem szeretnék elesni a jutalomtól. Kérdésem az, hogy rendes munkavállalói lemondásomat Önök szerint legkorábban mikor tudom benyújtani? Június 2-án, vagy július 2-án? Vagy mindenképpen várjam meg az augusztus 1-ét? A két hónap a lemondási idő, amire kötelezni fog a munkáltató, beleszámít a kormánytisztviselői jogviszonyba, így elméletileg az lenne a lényeg, hogy az esedékesség napja beleessen a lemondási időbe. A lemondás benyújtását követően tehet valamit a munkáltató, hogy a jubileumi jutalom ne kerüljön kifizetésre? Nagyon köszönöm előre is a választ és a segítséget.