Folyamatos munkaviszony fennállása

Rwin # 2008.04.25. 19:34

Tisztelt Fórumozó Jogászok!

Munkahelyemen most jelentettem be felmondásomat /2,5 év mv. után/. Szeretnék, ha maradnék máj végéig, ez érthető is.
A fogadó cég türelmesen vár, június elejétől számít rám.
A kérdésem: miután a felmondásomban /amit velem iratnak formanyomtatványon/ csak az utolsó munkanap dátuma szerepel mint időpont /05.30./ a fogadó cég pedig nyilván az első munkanapommal vesz fel /06.02./ - a hétvégével mi a helyzet? Megszakad a folyamatos munkaviszonyom, vagy ragaszkodhatok a vasárnapi munkaviszony megszüntetéséhez?
A foly. mv. azért is fontos, mert most lesz egy lakáshitelkérelmem.

Előre is köszönöm válaszukat.

monalisa1 # 2008.04.25. 20:13

Ha a jelenlegi cég kérte hogy maradj még néhány hétig, gondolom nem okozna problémát ha csak jun.2-val szünne meg a munkaviszonyod, míg jun. 3-ával kezdődne az új cégnél. Vagyis hogy nem kellene "kihegyezni" a dolgot a közbeeső hétvégére tekintettel.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.25. 21:36

A foly. mv. azért is fontos, mert most lesz egy lakáshitelkérelmem.

Azzal egy kicsit majd várnod kell majd. De nem a hétvége miatt, hanem azért, mert a bankok ezt úgy értik, hogy a jelenlegi munkáltatóval folyamatos munkaviszony.

Rwin # 2008.04.26. 13:57

Köszönöm a válaszokat.

Még egy kérdés:
ragaszkodhat-e a munkáltató a saját felmondó formanyomtatványához? Nekem ugyanis nem tetszik.
Én úgy tudom a lényeg az, hogy írásban történjék a benyújtása /akár általam megfogalmazva is, tollal írkálva - ha rendelkezem ennyi írói vénával. :)/
A neten mindenesetre található néhány mintadokumentum...

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.26. 17:33

ragaszkodhat-e a munkáltató a saját felmondó formanyomtatvá­nyához?

Nem. Ha egy sajtpapírra ráírod, hogy "felmondok", kelt, aláírás - tulajdonképpen az is érvényes.

nyusz66 # 2008.04.27. 11:41

Bocs a közbekotyogásért, de - saját tapasztalataim alapján - úgy tudom, hogy folyamatosnak az a munkaviszony számít, ahol nem telt el 30 napnál hosszabb idő a két munkaviszony között.
Banki szemszögből viszont nemigen fognak hitelt adni szerintem addig, amíg az új helyen próbaidős vagy, sőt, sok bank ragaszkodik hozzá, hogy az éppen érvényes munkahelyen határozatlan idejű, legalább 6 hónapja fennálló munkaviszonnyal rendelkezz. Sajnos...

Dr. Lee # 2008.06.11. 06:45

Az első kérdésre szeretnék én is választ kapni,tudna valaki jogszabályhelyet is mondani rá?