Nem kapok fizetést


Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.02. 19:17

Nem munkavédelmi ellenőrzést kellett volna tartani, hanem munkaügyit. Ugyanaz a hatóság - de más a vizsgálat tárgya.

Amire lehetett, arra válaszoltam. A többi nem jogi kérdés.

törzsgárda # 2007.10.02. 19:08

Pedig így van. Bejelentettük e-mailen, hogy nem kapunk fizetést, kiküldtek egy fiatalembert, egyedül, aki másodszorra találta csak meg az ügyvezetőt. Leültek, a srác megnézte, van-e ásványvíz, poroltó, velünk szóba sem tudott elegyedni. Másnapra gyártottak egy munkavédelmi szabályzatot, vagy mit, éjszaka kellett aláírnunk, hogy másnapra meglegyen. Az előző kérdésekre kaphatnék választ, mert holnap már társasági gyűlés lesz, jó volna addigra tudni valamit.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.02. 19:02

Valamit alighanem korrigálnod kell a tényállásban. vagy nem tartozik a munkáltató több hónapnyi bérrel - vagy nem találhatott mindent rendben a munkaügyi felügyelet. A munkabér fizetése a munkáltató leglényegesebb kötelezettsége; annak elmulasztása ígyy súlyos szabálytalanság.

A követelések peren kívüli érvényesítésének eszköze a fizetési meghagyás, 200 ezer forintot meg nem haladó pénzkövetelést először kötelező is azzal megpróbálni.

törzsgárda # 2007.10.02. 18:54

Egy húsz fős kft.-nél dolgozom főállású alkalmazottként. Hónapok óta nem kapunk fizetést, a mozgóbért és a járulékainkat január óta nem fizetik. Felmerült, hogy rendkívüli felmondással mindannyian egyszerre adjuk be a felmondásunkat. Kérdésem: vállalkozói igazolvány birtokában mehetek-e munkanélküli segélyre, vagy átminősülök egyéni vállalkozónak? Miután a cég veszteséges, tele adóssággal, van-e remény, hogy kifizetnek minket? Pert kell-e indítanom, ha az egyéb káromat pl. a Provident-kölcsön kamatát, a lefoglalt autóm visszaszerzésének költségeit akarom behajtani, vagy más eszközzel is rábírható erre a tulaj? Ha a céget gyorsan felszámolják, látunk-e pénzt? Minden jó tanácsot előre is megköszönök. (Ügyvédet nem tudunk fogadni, mert a tulaj helyi hatalmasság, a fél megye a zsebében van, még a munkaügyi felügyelet is mindent rendben talált nemrég...)