Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


klarissa # 2012.10.25. 11:40

Fülcimpa! Teljesen egyetértek Veled, nem szabad ellenségeskedni a határon túli magyarokkal (sem), és abban is biztos vagyok, nem a nekik nyújott támogatás, ami tönkreteszi a magyar gazdaságot. De megértem a méltatlankodókat is, mert felháborító, hogy a "nincsenek A és B állampolgárok" hangoztatása mellett B állampolgárnak tekintve hagyják éhenhalni azokat az embereket, akik 30-40 éven át fizették a járulékaikat.
Ajánlom, Te is nézd meg a youtube-on a "Mikola, meg a 20 év hatalom" c. videot. Ha valamennyi külhoni látná, valószínűleg rádöbbennének, hogy csak játékszerek néhány hatalomvágyó ember kezében.
A rokkantak mellet nagyon sajnálom azokat a határon túliakat és a valódi jobboldali, hívő embereket, akik a mai napig hisznek abban (Békemenet),
hogy egyszer beteljesülnek a nekik tett ígéretek. Gyatra számítógépes ismereteim miatt nem tudom beemelni a cikkeket, de olvassátok el a neten, mennyi közpénzt kapnak a Békemenet szervezői, ezután azt, hogy Széles és Bencsik hogyan marakodik, melyik hova utazott a meneten történő részvétel helyett/után.
A menet résztvevői, a 70 év körüliek, akiknek annak idején a kommunisták államosították a vagyonát, természetes, hogy a jobboldalt támogatják, "menetelnek". De tartok tőle, ha rádöbbennének, nemcsak a kommunisták között van csaló, széltoló, lelkileg összeroppannának.
Bízzunk abban, hogy a tisztességes jobboldali
politikusok(Áder, Pokorni, Ángyán, Varga és sokan mások), valamint a közgaszdászaik (Chikán, Mellár, stb). nemsokára helyére teszik a dolgokat.

Etel57 # 2012.10.25. 11:06

taffika megvan még a kollégium ????Te merre laksz nem ismered sári jóskát ,,,??????????

wihar # 2012.10.25. 10:03

Nem értem miért is kell megmagyarázni ezt a felvetést mindig annak az egy embernek ???

Fülcimpa # 2012.10.25. 08:15

Taffyka, Szafika,

már régebben is írtam, és most is így gondolom, hogy teljes mértékben egyetértek (és szerintem minden normálisan gondolkodó, akár innen, akár odaát él) azzal, hogy egy országnak vagy bármilyen gazdálkodó csoportnak, közösségnek előbb saját gazdasági biztonságát kell megteremtenie, és csak utána kedvezni másoknak is (egyénileg máshogyan áll a dolog, mert mindenkinek saját joga eldönteni, mi az a számára elfogadható jóléti szint, amely mellett másoknak is képes adni - nemcsak anyagiakat, bármit: időt, fáradságot stb.) De ha valaki egy közösség, csoport jólétéért felelős, ott közös megegyezés alapján dönthet csak ilyen kérdésekben, mivel adott közösség minden tagját érinti.
Egyszerűbben: ha egyedül élek, és nekem megfelel a barlang vagy az utca, és emellett a vagyonomat elajándékozom, az én dolgom. De ha családom van, és a gyerekeim jólétéről kell gondoskodnom, nem kedvezhetek másoknak az ő rovásukra, mert elsősorban értük vagyok felelős, ők bízattak rám közvetlenül, és ha mindezt képes vagyok biztosítani számukra, akkor kedvezhetek másoknak is.
Ebben egyetértünk tehát. Azt viszont nem tudom jó szemmel nézni, ha megharagszotok érte akkor sem, hogy a kormányzat e felelőtlen (és az érintetteken kívül álló) intézkedései miatt a népharag a külföldiek ellen irányuljon, hogy belőlük egy ellenségkép formálódjon, és egy olyan előítélet, miszerint minden külföldi (vagy akárcsak többségükről legyen szó) megvehető lenne kilóra pár szavazatért, és egész életében arra várt volna, hogy kedvezményeket élvezhessen Magyarországon. A külföldiek többsége nem akar beavatkozni más állam belügyeibe, nemcsak mert nem érdekli, hanem mert van annyira értelmes, hogy amit nem eléggé ismer, arról ne alkosson véleményt. Néhány száz nemzeti tudattól túltengő szavazótól pedig nem kell tartani - Orbán leszavazása nem tőlük fog függeni.
Amúgy pedagóguskedvezmények is voltak eddig is, csak megjegyzem.
Nem tudom, ez az egész úgy összegszerűen mennyit tesz ki, de az biztos, hogy a gazdaság nem ezek miatt a kedvezmények miatt tart a béka segge alatt.
Azt kellene kutatni, pontosan mi miatt ekkora az elégedetlenség, a hiány, hova mennek el százmilliárdok értelmetlenül és miért, és hogyan és mit lehetne ez ellen tenni. Biztosan nem úgy, hogy az emberek egymást hergelik külb. társadalmi csoportok ellen, vagy ellenségképeket alkotnak.
A rokkantság ügyével kapcsolatban a legégetőbb probléma szerintem a rehabilitáció (a nem létező rehabilitáció) problémája, ebben kellene lépéseket tenni sürgősen. A rehabilitációra minősítetteknek szinte semmi lehetőségük jobbra fordítani a sorsukat akár anyagi, akár más téren. (Egyelőre). Tenni kell ezért, hogy ne így legyen, minden lehetséges a közösség erejével.
A jelenlegi kormányzatot úgysem lehet eltántorítani ettől az ideologizált, fals nemzetpolitikától, amit egyébként az egész világon mindenki az egyes országok magánügyének tart (tehát amíg ez a kormány lesz hatalmon, ebbe nem tud senki sem beleszólni sajnos).
Vannak azonban egyetemes emberi jogok, vannak az európai tagállamok számára egységesen betartandó emberi jogok, alkotmányos jogok, pl. hogy senki ne kerülhessen önhibáján kívül létbiztonságát veszélyeztető helyzetbe, amilyenbe egyes intézkedésekkel ma a jelenlegi kormány sokakat hoz.
Ezek ellen összefogással és közös erővel van esély tenni valamit.
Állandó méltatlankodással és másokra mutogatással biztosan nem.

wihar # 2012.10.25. 07:49

Sziasztok
Teljes mértékben egyet értek veled taffyka én sem tudok menni a lányomhoz mert egy utazás kb 10000 ft ,pedig 38 évi munka után azt gondolom, én is kaphatnék annyit legalább mint aki egy fityinget se tett az anya ország asztalára !!

Sorstárs2 # 2012.10.25. 06:53

tiszavirág69

Az a baj, hogy "ezek" soha nem ismerik be az elhibázott politikájukat, lásd az egy kulcsos SZJA-t :(

tiszavirág69 # 2012.10.25. 05:42

http://www.vasarnapihirek.hu/…as_aldozatai

Munkára ösztönző rokkantnyugdíjrendszert ígért a kormány, de az átalakítás megtakarítást alig hoz. Viszont az érintettek kiszorulnak a munkapiacról, a rászorultság elbírálása pedig kétszer addig tart, mint eddig.

Túlélő # 2012.10.25. 04:51

tass56
Én junuis 20-án voltam/több mint 4 hónap/,és még nem kaptam meg a határozatot.Személyesen voltam bent a helyi Nyufignál,ott elkérték a nyugdijas törzslapom/adategyeztetés miatt/,majd közölték,nyugodjak meg,maradt a % és a pénz is,de csúszásban vannak,majd postázzák.Amennyiben van rá lehetőséged,menj be Te is vagy telefonon érdeklődj,ha nem akarsz még hónapokig idegeskedni.

szafika # 2012.10.25. 04:21

Fülcimpa , lehet , h a külhoni magyarok nem foglalkoznak annyit a politikával , mint mi itthon , talán nem érdekelné itt se az emberek tömegét másik országbeliek hogyléte , ha nem ilyen qrmányuk lenne!!! És nem az itthoniak kárára , hátrányára vennének el mindent a népünktől , amiért ugye? elsősorban a mi népünk dolgozott , fizetett !!! Tegnap volt az egyik adón , h az egyik debreceni !!!! iskolában nincsen fűtés , gondolom nem ez az egyetlen iskola amelyik ilyen problémával küszködik , hát szerintem egy politikus , / egy szülő / se normális !!! aki nem a saját környezetébe , családjába rendezi el a dolgokat , majd ha elrendezte és telik rá , akkor kapjon az is , aki nem tett ott érte semmit !! Addig , amíg itt egyetlen gyerek se kap elég ételt , se a legelemibb dolgokat nem kapja meg , addig állambácsi , / aki ugye a mi munkánkból él , nem a szomszéd ország által megtermeltből !!! / ne a mi kontónkra nagylelkűsködjön !!! Adjon a sajátjából !! hiszen azt is innen szavazta meg , osztotta saját magának !!!

exrokki? # 2012.10.25. 03:41

bocs el írtam 6 hónap a határidő a törvény életbe lépésétől számítva,utána nincs miről beszélni sem .


Sziasztok!

exrokki? # 2012.10.25. 03:39

Sziasztok!Nézem az Ab honlapját és 29.-én tárgyalják a megváltozott munkaképességüek ügyét,ill napirendi pont.De azt nem értem az összes beadvány júliusi,ami azt jelenti,hogy úgy járunk,mint a fegyvereserök,kifutott a 8 hónapos határidőből,ami azt jelenti elutasitották öket,tehát nincs mit tárgyalni.Azt nem értem a MEOSZ által inditványozó ügyvéd is adott be beadványt jóval korábban,mégis az első beadvány júl.-2.-án ért be az AB-hez,mi is úgy fogunk járni hogy 3 nappal késet a beadány ezért nem lesz mit tárgyalni????????????????????????
Aki erről tud valamit írja meg!!!!!!!!!!!!!!!!


Sziasztok!

Fülcimpa # 2012.10.25. 00:30

Taffyka,

diákigazolványt eddig is (már vagy ezer éve így van) kapott mindenki, aki magyar felsőoktatásban részt vett, sőt bármelyik külföldi felsőoktatási intézményben tanuló magyar állampolgár is.
Igazából nem értem, mi ezzel a problémád.
Nem gondolom, hogy előreviszi a rokkantság ügyét a hobbiszerű és folyamatos külföldi állampolgárokra fröcsögés most már lassan a létezésü(n)k miatt is.
Egyébként egész Európában, bármelyik országban élő kisebbség külb. jogosultságokkal bír az anyaországában, beleértve az állampolgárságot is.
Mielőtt rám kezdenél fújni - nem azért írom, mintha bármelyikre is igényt tartottam volna valaha is, vagy akár a jövőben. Kár hogy sokaknak fogalma sincs róla, más országokban az embereket mennyire nem érdekli a politika, pontosabban inkább saját életükben és környezetükben igyekeznek előre jutni, mint folyton másokra fújni. Így van ezzel a határon túli magyarok többsége is: ma már saját országában sokkal jobban érzi magát (szerintem érthetően), mint az állandóan viszálykodó és egymás marását tökélyre fejlesztő "anyaországban". A felsőoktatás pedig - már elnézést - nem áll akkora csúcs-színvonalon (sőt), hogy a szakmailag fejlődni vágyók a magyarországi képzők helyett ne inkább valamelyik nyugati, vagy akár cseh intézményt válasszák. Erre egyébként ugyanúgy lehetősége van magyar állampolgárságú diákoknak is, a vele járó kedvezményekkel.

nico56 # 2012.10.24. 23:20

Szia regina.h

Küldtem mélt,és a fészen is megosztottam az oldaladra,talán segít ez a lehetőség.

tass56 # 2012.10.24. 18:34

Jul. 26. voltam felülvizsgálaton,azóta nem kaptam semmit Nem tudjátok.hogy mennyi idö szülik meg a végzést.

Etel57 # 2012.10.24. 14:55

taffika ez jó volt

Etel57 # 2012.10.24. 14:46

én is várom mikor ér oda egy örmény de elkéset

doli # 2012.10.24. 14:37

ÜDV: Nem is tőlünk fél, hanem az Örményektől.

Etel57 # 2012.10.24. 13:45

taffika te sem csiped a vikikét

Etel57 # 2012.10.24. 13:43

taffika szégyen de elfelejtettem az iskola nevét a templomnál volt a kollégium és lejjeb az iskola meg a zádor ut is jártam nagyon feledékeny lettem bocs nem tehetek róla nem jártam ott 40 év allat 1 szer de akkor is a gumisnál a piacnál

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.10.24. 12:40

Viki...
Igen, az NRSZH így mondta. Remélem, így is van!

És..hát ez van. Köszi.

viki66 # 2012.10.24. 12:28

Etel57,,én 46 vagyok.

regina.h,,sajnálom,,hogy megint rehabos lettél,,pedig ahogy olvastam,Te megjártad a "hadak útját":(((
A PÉNZÜNK EZEKSZERINT MÁR ATTÓL FÜGG,HOGY A NYUFIG MIKORRA DOLGOZZA FEL A HATÁROZATUNKAT?!

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.10.24. 11:56

Ezt mondták nekem viki. Ha megvan a határozat, az ment a Nyufigba is.
Baj akkor van ha nincs határozat.
Én is rehabos voltam, előtte pedig folyamatosan 2000-től rokkantnyugdíjas.
Most újra rehabilitálnak. ( 54%) Én vagyok az örök rehabilitálandó.
Ha meghalok, majd rám aggatnak egy cédulát:
nem igazi halott, rehabilitálható.

:)

Etel57 # 2012.10.24. 11:51

szia viki te hány éves vagy én 57

viki66 # 2012.10.24. 11:26

Köszi a válaszokat!

Rehabos voltam,most rokkant ellátott lettem 50%-ot kaptam.
Remélem a pénzre nem kell olyan sokat várni mint a határozatra,mert már 3 hónapja vagyok ellátás nélkül egyedülállóként.

Etel57 # 2012.10.24. 11:21

hitetlen te pesten voltál ?és elveszik a pénzt ,??